Wienercaféet in StockholmWIENERCAFÉET IN STOCKHOLM. Today I met up with my good friend Selma that I studied together with at Berghs School of Communication. We truly connected and became good friends fast and I always love to catch up! Today we met up at Wienercaféet for some quality time as well as we wanted to indulge in a couple of their pastries. I had their chocolate cake with brownie, almond nougat, milk chocolate mousse, mango bavaroise and a dark chocolate ganache. It was heavenly! I can highly recommend it. We also tried their swiss roll with almond, raspberry jelly, whipped vanilla pannacotta. It was delicious. This is such a lovely spot to come for the ambience, the venue is beautiful and bright with high ceilings. A perfect place to come to if you want a break from a shopping session in the city. Come here to relax, drink tea and eat cake!

WIENERCAFÉET IN STOCKHOLM. Idag mötte jag upp min goda vän Selma som jag pluggade med tillsammans på Berghs School of Communication. Vi fann verkligen varandra där och det är alltid lika kul att träffas! Idag möttes vi på Wienercaféet för lite kvalitetstid samt för att analysera några utvalda bakverk. Vi beställde in Wienercaféets chocolate cake med brownie, almond nougat, milk chocolate mousse, mango bavaroise med dark chocolate ganache. Den var helt ljuvlig! Vi beställde även in deras rulltårta gjord på mandel, hallongelé samt vispad vaniljpannacotta. Den var otroligt god! Jag älskar rulltårta så när jag ser det uppenbaras på en meny så blir jag alldeles till mig av glädje. Det här är verkligen ett underbart café att komma till för en break från en shopping session eller varför inte bara njuta av den härliga stämningen och njut av de smarriga bakverken och drick kopiösa mängder thé. Ett riktigt framgångskoncept!

Location: Biblioteksgatan 6, 111 46 Stockholm

14 thoughts on “Wienercaféet in Stockholm

 1. pilla says:

  Vilket urmysigt ställe! Står på min långa brunchlista som konstigt nog inte krymper någon gång…

  Reply
  1. AFashionistasGuide says:

   Haha samma här! Den bara fylls på var dag! #ClassicMistake! Du gör helt rätt i att besöka Wienercaféet! Kram!

   Reply
 2. Josefin says:

  Hej! Vilken restaurang hade du valt av Nosh and Chow, GRILL på Drottninggatan eller Pontus! för en middag ute en lördag? Har hört dålig kritik kring Nosh men är så sugen på att testa för deras inredning osv. Vad är din spontana tanke?:-) Tsck på förhand!

  Reply
  1. AFashionistasGuide says:

   Jag har ätit på Nosh & Chow och jag gillade verkligen maten och inredningen är så chic och mysig! Maten på GRILL ska vara god likaså men det är inte lika mysigt där. Pontus! är super trevlig, god mat och chic miljö så jag skulle säga att ta Nosh & Chow eller Pontus! Man vill du trots allt sitta någonstans där det är mysigt! Kram!

   Reply
 3. Lella says:

  Hej Malin, tack för en underbar blogg 🙂 en kanske lite udda fråga men jag kan inte hålla mig längre. Du tar så fina bilder till din blogg, riktigt proffsiga och inspirerande. Känns det aldrig konstigt att fota mitt bland alla människor sådär i butik och restaurang? Frågar du om det går bra att ta bilder? Jag var hos Mathias Dahlgrens restaurang för ett tag sedan, jag tog nån bild med min iphone men det kändes så himla fel och som att alla tittade och undrade vad gör hon. Många kramar

  Reply
  1. AFashionistasGuide says:

   Hej Lella! Tack för din kommentar samt ditt fina beröm! Nej då, ingen fråga är konstig! 🙂 I och med att jag har bloggat snart 8 år så har den spärren släppt, jag minns back in the days när jag tyckte det var lite jobbigt att ta outfitbilder här i Stockholm då många verkligen stirrade! Men nu så bryr jag mig inte ett skvatt, det här är mitt jobb och jobbet ska utföras! Jag vill ju att ni ska få de bästa bilderna så då finns det inga gränser! Men absolut, om jag befinner mig i en butik så brukar jag ibland fråga om jag får fotografera! Kram!

   Reply
  1. AFashionistasGuide says:

   They were so divine! You should definitely come to Sweden during the spring! It’s so beautiful! xoxo

   Reply
 4. ISA says:

  så charmigt ställe! är det fortfarande servitörer med kaffekanna? 🙂

  Reply
  1. AFashionistasGuide says:

   Det är verkligen så mysigt! Hmm, nej det tror jag inte, vad är det för en servitör? Kram!

   Reply
 5. Filippa says:

  Hej,
  jag lämnade en kommentar på din insta och var i New York det är bra att bo. Det vi vill göra i New York är att gå på museeum med mode utställningar och annan vacker konst, tex the metropolian, äta en massa god mat ( både nyttig och annan) , shoppa och bara gå runt i vackra kvater. Jag är inte säker på vår budget men jag skulle chansa att ca 200 dollar per natt är max priset 🙂 Vi vill uppleva det bästa av New York helt enkelt! Så vilken del anser du att det är bäst att bo i?

  Reply
  1. AFashionistasGuide says:

   Hej Filippa! Tack för din kommentar! Såklart jag ska ge er lite härliga tips för er New York resa! 🙂 New York är en väldigt dyr stad när det kommer till hotell så om det är möjligt att få upp budgeten till 2500 kr per natt så kan ni bo riktigt trevligt! När priset är lågt i New York så kommer standarden därefter tyvärr..Jag tror du och din mamma skulle trivas ypperlig att bo kring West Village, Meatpacking, Soho och Nolita, här kommer ni kunna frossa i grym shopping, caféer och restauranger precis överallt och mysiga kvarter! Det är här ni hittar de riktiga New Yorkarna, hamnar du mer upp mot upper east side så är det lite mer turistigt vid 5th avenue och madison även fast de också har bra butiker och restauranger, de flesta föredrar downtown då det är lite mer rustikt och mysigt. Jag älskar speciellt området kring West Village, där kan man drömma sig bort!

   Här är några olika hotell jag tror ni skulle gilla:

   – The Marlton Hotel
   – Crosby Street Hotel
   – The Jane NYC
   – The Bowery Hotel

   Har du sett min artikel kring 5 brunch spots som man absolut inte får missa i New York?

   http://afashionistasguide.com/top-5-brunch-spots-in-nyc/

   Andra favoriter ni inte får missa är att gå till Chelsea Market, jag älskar detta ställe! Fyllt av massa roligt att upptäcka matväg, inredningsväg och modeväg. Vill ni ha de bästa bagels i stan så ska ni till Russ&Daughters. Ni borde även åka över will Brooklyn och Williamsburg, där hittar ni ljuvliga Root&Bone, riktig rustik southern comfort food. Försökt även få bord på Il Buco, ett av de hetaste ställena i New York just nu!

   Om du vill ha ännu mer tips från New York så gå in på Travel -> USA -> New York och sedan cafes/restaurants/bakeries etc, där kan du fylla på din lista! 🙂 Det är bara att höra av dig om du vill ha tips på något mer!

   Här hittar du även vilka modeutställningar som pågår i New York:

   http://www.fashioncityinsider.com/new-york-exhibitions/

   Kram!

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.