Royal CopenhagenROYAL COPENHAGEN. I love the concept of the Royal Copenhagen store in the MOOD Galleria, to combine food and interior design is a concept I absolutely love and support. Their porcelain is absolutely stunning and this is the perfect way for them to showcase their collection by serving the food on their porcelain. This is the perfect place to come to for lunch if you are out shopping with your friends and you want to fuel up with some energy. I had their smoked salmon served on a juicy whole grain bread with a poached egg and asparagus. A perfect and light lunch in my opinion. I sealed the deal with a cup of tea and a little delicious cake. After we were finished with the lunch I had a look at their entire porcelain collection. Johan and I are thinking about starting to collecting porcelain from a certain collection or perhaps we will mix it up. I love porcelain so much, it’s such a huge part of hosting and dining.

ROYAL COPENHAGEN. Jag älskar konceptet som Royal Copenhagen har inne i MOOD Gallerian, att kombinera mat och inredning i ett är ett underbart koncept jag stödjer till fullo. Deras porslin är otroligt vackert och det är perfekt för dom att kunna visa upp det i sitt rätta element med deras mat. Hit går du om du är ute och shoppar med dina vänner och vill fylla på med energi. Jag tog deras varmrökta lax serverat på ett saftigt rågbröd med ett pocherat ägg och sparris. En perfekt lunch i mitt tycke. Avslutade med en kopp te och ett litet bakverk, man kan ju inte bara låta bli när det ser så gott ut. Sedan så botaniserade jag runt lite i butiken och spanade efter lite porslin till mig och Johan. Kanske att man ska börja samla på deras porslin? Jag älskar porslin otroligt mycket så det lär väl sluta med att vi har 10 olika porslinkollektioner, men det är bara roligt, omväxling förnöjer! Vi får se vad vi bestämmer oss för men vackert är det allt.

Location: Regeringsgatan 48, 111 44 Stockholm

10 thoughts on “Royal Copenhagen

 1. Hedvig says:

  Skrev detta under din intervju ned lookbook.

  I’m sorry but this interview is just embarrassing to read. Malin did not sit front row at Ralph Lauren. She did not start A Fashionistas Guide back in 2007 and she was not on the Swedish version of Dancing With The Stars. She did one dance in some other show but that wasn’t even close to dancing with the stars. She also mentioned get favorite brands but these are brands that she is collaboration with. She gets free clothes. She is also under investigation for having commercial on her blog not approved by law and some tax issues. It’s embarrassing that you even have her on your website look book.

  Reply
  1. AFashionistasGuide says:

   Hej Hedvig,

   Tack för din kommentar. Normalt sett så lägger vi inte fokus på att leta fram bevis för vad vi gör för alla våra tiotusentals läsare, men vi alla som på ett eller annat sätt jobbar med A Fashionista’s Guide blev väldigt bestörta och konfundersamma över dina intensiva kommentarer. Därför vill vill gärna respondera just dig. A Fashionista’s Guide syftar nämligen till att inspirera folk inom high-end segmentet för mode, mat och resor. Uppenbarligen har inte du blivit det. Många gör det dock, och de har troget läst bloggen under flertalet år och det gillar vi. Dessa måste vi fortsätta göra bra content för, för uppenbarligen gör vi det bra då läsarna alltid ökar.

   Vi delar inte bilden som du presentera och eftersom vi själva dagligen jobbar med bloggen, och faktiskt närvarar på de ställen du sagt att vi inte närvarat på:

   Här sitter jag front row under Ralph Lauren i New York:

   http://instagram.com/p/eR-Daojfyc/?modal=true
   http://instagram.com/p/eKsqT1Df_E/?modal=true

   – Jag dansade 2 gånger under programet ‘Dansfeber’ på TV4. För att läsarna skulle förstå vad det var för sorts program så översattes Dansfeber till det så man förstår konceptet på engelska.

   – Jag startade min blogg den 21 Januari 2007. Så jag har bloggat i över 8 års tid.

   – Jag gör projekt och uppdrag på bloggen och givetvis får jag betalt för dom. Jag jobbar inte mot att få gratis kläder.

   – Skatteverket går just nu igenom Sveriges alla största bloggar. Jag fick tillbaka underlaget från Skatteverket i förra veckan och det var inga konstigheter.

   Reply
   1. Hedvig says:

    Lets Dance För Comic relief, är namnet på det program du var med i. Att säga Dancing With The Stars som är ett enormt program får det plötsligt att framstå som du är väldigt folkkär och populär.

    Du startade den blogg 2007 ja, inte en fashionistas Guide. De första åren sprang du omkring med uniformen som du själv kallar det. RL piké och jeans. Du visade också upp tunikor i massor. Det var mer bara som en vanligblogg då ingen modeblogg. Du satsade inte på mode på sättet du gör förren du började sponsras av Stockholm market och lulu frost.

    From row nej, du satt på pressplatssrna där media sitter.

    Du glömde nämna din smygreklam. All smygreklam du ägnat dig åt genom åren gör dig i mina ögon oseriös.

    Jag har läst din blogg länge och jag gillar din blogg ändå fast jag e kritisk. Så tvetydigt är livet ibland 🙂

    Reply
    1. AFashionistasGuide says:

     Jag blev väldigt smickrad när TV4 frågar mig om jag ville vara med i deras produktion Dansfeber eftersom pengarna gick till välgörenhet. Men vad man tycker om olika TV-program är givetvis högst personligt… Likaså som att alla som deltar i Dancing With The Stars skulle vara folkkära eller populära.

     Vad gäller bloggens historia så började den som en personlig blogg där jag skildrade min stil och mitt dagliga liv. Eftersom jag var med på den tiden vågar jag hävda att 99% av bloggarna var just personliga och skildrade “a daily life”. Sedan slog bloggen igenom stort tack vare YouTube och med all den rika erfarenhet jag dragit på mig under åren – från modevisningar, till exklusiva resor, till besök och träffar med Guide Michelin restauranger – landade den rätt så naturligt i A Fashionista’s Guide. Det var en sådan guide jag själv, och andra starkt modemedvetna personerna, egentligen vill ha när vi är ute och äter och reser. Responsen har varit mycket positiv – kul!

     Det var sedermera också en enorm ära för mig att få jobba tillsammans med Stockholm Market eftersom de var den tveklöst största prestigebutiken i Sverige för olika high-end modemärken. Och extra kul att de trodde på just min stil som ensam bloggare inom high-end segmentet. Det hade nämligen varit svårt för mig att göra samarbeten med Stockholm Market utan att ha en stil som stack ut från början. De var på tok för stora för att bara jobba med ‘vanliga’ bloggare, med ‘vanlig’ stil, som du uttrycker det.

     Som väl bekant så står pressen på kortsidan. Vi som blivit inbjudna till modevisningen sitter på långsidan. Och att Ralph Lauren har alltid gillat mig som deras Skandinaviska modebloggare inom high-end segmentet vilket är väldigt smickrande efter allt hårt arbete att positionera bloggen.

     Vad som är dold reklam och inte inom mode-, magasin- och bloggvärlden har debatterats länge. Om man slår upp en tidning eller ett magasin och ser olika produkter med texten “Vi på redaktionen älskar” och sju sidor längre bak är ett reklamuppslag från samma märke får man lära sig att göra analysen själv. Jag har i hela mitt vuxna liv jobbat inom denna branschen, prenumererat på magasinen, lärt mig analysera den – och fortfarande lärt mig att älska den! Många vill betala för att samarbeta med A Fashionista’s Guide. Men här skiljer vi bloggare oss från tidningarna. Vi behöver inte säga ja till deras annonsplats för att sälja vår tidning. Så gillar man fortfarande tidningar och magasin är min största rekommendation att man fortsätter att även gilla alla de fantastiska bloggar som finns där ute.

     Jag hoppas du fortsatt hittar inspiration där ute i modevärlden. Det finns så mycket fantastiskt ögongodis man borde lägga sin tid på!

     Reply
 2. Anna says:

  Vad roligt att du uppmärksammar just Royal Copenhagen! Jag äter lunch där minst en gång i veckan (jobbar i närheten) och älskar maten! Deras leverpastej är to die for!

  Reply
  1. AFashionistasGuide says:

   Hej Anna! Vad roligt att du gillar inlägget! Jag fullkomligt älskar Royal Copenhagen, god fräsch lunchmat och en härlig omgivning! Deras porslin är ju verkligen en dröm! Så chict! Jag får ta och testa det nästa gång jag är där, tack för tipset! 🙂 Kram!

   Reply
 3. Linn Broman says:

  Royal Copenhagen har även en restaurang i Köpenhamn, precis vid Ströget (men in genom ett litet valv så att det ändå känns väldigt undangömt och mysigt) där de serverar “smushi”, det vill säga en blandning av smörrebröd och sushi! Du har kanske redan varit där, om inte rekommenderar jag det starkt 🙂

  Reply
  1. AFashionistasGuide says:

   Hej Linn! Tack för ditt fina tips! Det hade jag ingen aningen men det ska jag definitivt besöka nästa gång jag är i Copenhagen! Kram till dig!

   Reply
 4. Ingrid says:

  Åh jag förstår att du har mycket att stå i, men jag vill ha meeeer från den här kategorin. Men det kommer kanske när ni “settle down”….

  Älskar din klädstil och kan inte vänta förrän du/ni kombinerar er stil till er framtida bostad!!! Kommer bli såååå pöööördigt! (Jag är skåning så det blir litta annorlunda uttal på pöRRdigt än för dig 😉 )

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.