Open journal: Att hitta tillbaka till passionen

Jag vet egentligen inte varför det tagit mig en sådan tid att komma till skott att skriva detta inlägg. Det känns som att jag haft en blockering inom mig när det kommer till min passion till det skrivna ordet samt fotograferandet. Passioner som ligger till grund att denna blogg ens existerar till att börja med samt anledningen som fått mig att vilja utveckla bloggen de senaste 13 åren till vad den är idag. För mig har alltid skriften betytt otroligt mycket, började skriva dagbok vid 9 års ålder och skrev varje dag fram till att jag var 17 år, året då jag startade bloggen och då fick den mitt fulla fokus. Jag minns så väl hur otroligt roligt jag tyckte det var att skriva inläggen, hela skapande processen kring bild och skrift och allra mest så gillade jag att skriva de lite djupare inläggen. Jag älskar känslan när jag känner att jag verkligen lyckas formulera mina tankar och känslor i text, när man är inne i ett härligt skriv-flow. Det var länge sedan jag kände att jag hade det nu och därav min tystnad de senaste månaderna.

Jag vet inte riktigt vad det är jag känner just nu, om det är en writer’s block jag upplever eller om det är en hälsosam reaktion på att ha gjort detta i över 13 års tid nu, att mitt inre ändrar min väg mot ett annat håll som jag ännu inte vet vart det bär av mot. Denna känsla har kommit krypande de senaste åren men har blivit väldigt påtaglig de senaste 6-12 månaderna. Min första tanke var att jag nog behöver en välbehövlig paus från sociala medier efter att ha varit online mer eller mindre varje dag under 13 års tid, allt från att skapa, skriva, redigera och publicera content i alla olika sociala kanaler skapar en konstant underliggande psykisk stress som aldrig riktigt försvinner.

Jag kollade precis igenom arkivet i min kategori ‘Open Journal’ och hittade mitt inlägg ‘Näthat dödar passion‘ och jag tror den starka blockeringen jag upplever nu redan hade satts igång då men då kunde jag inte riktigt sätta fingret på det utan jag tänkte att det jag känner måste vara en reaktion på det näthat man har behövt utstå som en offentlig person de senaste 10 åren för näthat är helt klart något som kan ta död på passion om man utsätts för det under en lång period. Men nu i retrospekt så tror jag det är en kombination utav att befinna sig i en toxic environment som internet verkligen är, en plats full av anonyma troll som trollar runt för fulla muggar. I kombination med att jobba med sina passioner, något som kan vara helt fantastiskt då ens jobb inte känns som ett jobb då man älskar det man gör så mycket. Men när något som tidigare varit ens hobby övergår till att vara ens jobb samt inkomstkälla så tillkommer även en press att alltid leverera, bli ännu bättre, något som till en början inte var något jag reflekterade över då min strävan till att alltid vilja bli bättre samt skapa bättre och bättre content fick bloggen att utvecklas fantastiskt fint men sakta men säkert så sliter det från passionen till varför jag ens startade. För i början så var det bara ren och skär glädje, något som jag inte känt av alls de senaste åren. Jag har skapat för att känner att jag måste, inte för att jag känner för det.

Jag bestämde mig för att ta ett break från sociala medier hösten 2019 och har inte uppdaterat såhär lite som jag gjort de senaste 6 månaderna någonsin under mina 13 år. Jag hoppades på att denna paus skulle få mig att hitta tillbaka till glädjen att skriva och fotografera men tyvärr så har inte det skett ännu. Jag längtar efter att skriva igen, att fotografera och redigera bilder för att jag tycker att det är genuint kul. Alternativt om detta blir en vändpunkt i mitt liv där jag väljer att få utlopp för min kreativitet inom ett annat område. Tiden får utvisa det för i dagsläget så vet jag inte vad jag vill.

Oavsett vad som händer så känner jag att det var skönt att skriva detta inlägg, att få ned mina tankar och känslor i ett inlägg till er. Förhoppningsvis så är detta ett steg i rätt riktning att hitta tillbaka till den glädjen jag saknar så mycket.

XO /Malin

12 thoughts on “Open journal: Att hitta tillbaka till passionen

 1. Anonym says:

  Gud vad glad jag blev när jag fick en notis från Bloglovin att du hade uppdaterat bloggen med ett nytt inlägg, har saknat dina inlägg och bilder! Hoppas du hittar tillbaka till glädjen snart igen 🙂 Kram!

  Reply
 2. Klara says:

  Åhh vad roligt med ett nytt inlägg! (och tror helt klart du är påväg i rätt riktning genom att skriva detta inlägg)

  Reply
 3. S. says:

  Älskar när du skriver djupare inlägg som dessa med dina tankar och insikter 🙂

  Reply
 4. Carin says:

  Det vore så roligt om du började blogga igen, dina bilder får mig alltid att drömma mig bort!

  Reply
  1. Viveca says:

   Hej Malin,

   Det är ganska ovanligt att en ung kvinna som du har ”samma” jobb i så många år.
   Det verkar som du jobbar med detta på övertid….?

   Med din rika erfarenhet av hotellvärlden i världen kan jag lätt se dig som till exempel
   ”Global Hotell- eller Restaurangutvecklare””då du säker är full av idéer om hur hotell
   kan ”bygga om” sin verksamhet efter den svåra tid som råder inom de branschen. Det
   finns hur många hotell som helst som känns helt otidsenliga och behöver utvecklas.
   Och visst saknas det en Mogis restaurang eller cafékedja i världen som serverar
   dina favoriter?

   Finns det ens någon i din ålder som sett och bott på så stort antal hotell runt
   om i världen eller sett/ätit på intressanta restauranger/caféer och kanske
   tänkt att det här skulle finnas i Sverige, Norden, Europa …..

   Din erfarenhet och kunskap från hotell och restaurang är viktigt att ta vara på.
   Du skulle vara mycket värdefull för den näringsgrenen där många, många
   av dem behöver göra en nystart och komma i takt med tiden.

   Och vad kul och intressant det skulle vara att följa dig på dina sociala kanaler och
   se bilder från dina olika utvecklingsprojekt.

   Lycka till, du har kämpat på lite extra ett tag nu men det är dags att gå
   vidare för dig i yrkeslivet. Önskar dig allt gott.

   Reply
 5. Anonym says:

  Tror det är en sund reaktion från din sida att känna så som du gör, hoppas du hittar tillbaka till glädjen igen snart! Älskar att följa din blogg samt instagram och har hängt med sen 2007 🙂 Stor kram!

  Reply
 6. Sofia says:

  Åh förstår helt att motivationen kommer och går. Hoppas den kommer tillbaka snart. <3

  Har du funderar över att videoblogga? Kanske en ”apartment tour?” Eller ”vår-outfits”? Eller en ”closet-tour”? Älskar verkligen din stil och hur elegant/chic och färgglad du alltid är!

  Reply
 7. Anita says:

  Har saknat dig och din blogg och har ofta tittat in för att se ifall du kommit tillbaka! Tack för inlägget här! ???

  Reply
 8. Linnea says:

  Vilket fint och öppet inlägg, läste precis intervjun med dig i expressen! Har läst din blogg till och från sedan du började 2007 och saknar dina bilder och inlägg, du har alltid lagt det lilla extra i allt du gör och skapar! Hoppas du hittar tillbaka till inspirationen snart! Kram

  Reply
 9. Anonym says:

  Klickade precis in till din blogg efter att ha läst intervjun med dig i expressen idag och har läst igenom gamla inlägg i arkivet och wow, vilka vackra platser och fina tips du delar med dig utav, allt är verkligen väldigt visuellt för ögat!

  Reply
 10. Tess Waltenburg says:

  Så fint skrivet Malin! Jag tänker mycket på detta och det är en så svårt balansgång. Jag älskar att skriva, styla, fotografera och skapa innehåll men det är så lätt hänt att man fastnar i en jakt på att alltid producera både mer och bättre. Att alltid vara tillgänglig, skapa bra content, engagera sig etc. Det är nog sunt med pauser då och då, oavsett hur ofta eller långa de blir, så att man kan hitta lekfullheten och inspirationen igen.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.