Q/A: Vår nya lägenhet

Älskar ljusinsläppet som strömmar in i vardsgrummet och matsalen!

Q/A: VÅR NYA LÄGENHETEN. Jag tänkte starta 2020 med ett inlägg kring vår nya lägenhet! Jag har fått många frågor om den de senaste veckorna så jag tänkte att jag dedikerar detta inlägg kring allt som har att göra med just lägenheten och de frågor som jag fått kring den.

Bor ni kvar på Östermalm eller flyttar ni till ett nytt område?

Vår nya lägenhet är även den på Östermalm och vi har i princip enbart flyttat några hundra meter från våran förra lägenhet så vi håller oss i krokarna.

Hur stor är er nya lägenhet?

Det är en 3:a på 96 kvm så det är en väsentlig skillnad från vår förra lägenhet som var en mini 2:a på 43 kvm.

Vad fick er att falla för just denna lägenhet?

Vi föll för alla orginaldetaljer som lägenheten har, takhöjden på 3,30 m, original stuckatur i taken, orginalgolven, fiskbensparketten, serveringsgångens orginalskåp, spegeldörrarna som är i original, samt den helt fantastiska kakelugnen i vardagsrummet. Lägenheten har en otrolig rymd samt charm som vi båda tilltalades av.

Är renoveringen klar ännu?

Renoveringen är klar, nu är det enda som är kvar att göra är att välja ut färgnyanser samt tapeter till sovrummet samt matsalen.

Hur länge kommer ni bo i denna lägenhet?

Tror vi kommer bo här kanske 3-4 år då den är såpass stor så vi behöver inte mer kvm på ett bra tag.

Använde ni en flyttfirma eller flyttade ni själv?

Vi använde oss utav 7 Trappor utan hiss i och med att dom är nischade på flyttar just till och från Östermalm och jag var mycket nöjd med dom. Dom var snabba och effektiva under flyttdagen, allt som allt så hade vi ca 40 flyttkartonger samt några få tyngre möbler och dom fick in allt i den nya lägenheten på under 3 timmar. Dom har även en otroligt smidig tjänst där man även kan magasinera möbler hos dom, perfekt när man står mellan två boenden. Jag och Johan har haft privilegiet att kunna bo hemma hos mina föräldrar i Bromma medan vi letat ny lägenhet så det var en perfekt tjänst för oss att kunna avlasta möbler och flyttkartonger via 7 Trappor’s magasineringstjänst under tiden vi letade nytt.

Vad kommer ni inreda med för stil?

Vi kommer inreda den väldiskt klassiskt, gustavianskt, rokoko etc med en touch av mer moderna inslag. Älskar exempelvis Italienska formgivaren Fornasetti så kommer bryta av med föremål från deras vackra utbud lite här och var i lägenheten. Vi köpte en vacker antik Gustanviansk sänggavel nu i helgen som vi blev riktigt nöjda med, Bukowskis är en ny favorithemsida som jag ser till att hålla utkik på.

Har ni köpt alla möbler till lägenheten ännu?

Vi beställde vår säng för 2,5 månader sedan och den har nyligen anlänt så äntligen kan vi flytta in på riktigt, som vi har väntat! Ledtider på möbler är helt sanslöst långa ibland. Men den som väntar på något gott väntar aldrig för länge. Det kommer ta sin lilla tid men jag tycker att ett hem ska växa fram i sin takt, ett hem är inget man ska stressa fram. Har börjat köpa mycket antikt så där är det skönt att man slipper ledtiderna.

Blickar in i matsalen från vardagsrummet
Älskar kakelugnen ie denna lägenheten, den är som en enda stor gräddbakelse
Blickar in i vardagsrummet från matsalen
Blickar ut i serveringsgången från sovrummet
Sovrummet (Har packat upp ca 25 kartonger hittills men har dessa kvar)
Vardagsrummets center piece!

29 thoughts on “Q/A: Vår nya lägenhet

  1. AFashionistasGuide says:

   Är det ett betalande samarbete så skriver jag ut det. Jag var väldigt nöjd med deras tjänst så ville tipsa om dom precis som jag tipsar om mycket annat här på bloggen.

   Reply
 1. Annica says:

  Vad kul för dig och Johan! Kommer du dela med dig utav mycket inredningsinlägg från er nya lägenhet här på bloggen?

  Reply
  1. AFashionistasGuide says:

   Tack fina du! Jag vet inte hur mycket jag kommer dela med mig utav från våran nya lägenhet, inte lika mycket bilder som från våra förra hem, kommer hålla lägenheten mer privat denna gång. Men lite inredningstips kommer det absolut bli! Kram!

   Reply
  1. AFashionistasGuide says:

   Tack fina du och håller verkligen med, den är alldeles underbar! Kram!

   Reply
 2. Linnea says:

  Grattis till er nya lägenhet! Den ser helt fantastisk ut!

  Reply
 3. Anonym says:

  Letar också efter tapeter till vårat sovrum, har du några märken du kan tipsa om? 🙂

  Reply
  1. AFashionistasGuide says:

   Nej, det är ett tips då jag älskar den hemsidan 🙂

   Reply
 4. Sarah says:

  Sekelskiftslägenheter är bland det finaste som finns! Stort grattis till er!

  Reply
  1. AFashionistasGuide says:

   Håller med, det är något alldeles speciellt med sekelskiftslägenheter 🙂

   Reply
 5. Lejla says:

  Stort grattis till er! Wow vilken lägenhet!
  Kul att du börjar blogga igen. Behöver tips från dig! Du som har ögat för färg och form. Köpt ett ljusgrått kök men vet ej vilken väggfärg jag ska köpa. Tycker att Jutons Lady Sheet Gray är fin men är osäker om det skulle passa. Har du några förslag på passande vägg färg vore jag jätte tacksam!

  Reply
  1. AFashionistasGuide says:

   Tack fina du! Absolut! Har du någon möjlighet att skicka en bild på den skåplucka ni valt? Så kan jag utgå från den. Kram!

   Reply
  1. AFashionistasGuide says:

   Till den luckan så hade jag personligen valt en lite mjukare vit nyans (Inte en kall vit nyans) på väggarna så luckorna får poppa fram på ett cleant sätt och så hade jag kört glansig chrom på alla detaljer i köket. Sen så hade jag mjukat till köket lite genom att hänga upp ett par vackra gardiner för att inte låta det gråa bli för dominant. Kram!

   Reply
   1. Lejla says:

    Hej igen, förlåt om jag är jobbig nu. ☹️ Målaren kommer nu på måndag och vi behöver köpa färg nu till helgen. Vi tänkte köpa Beckers färg då den är mest prisvärd. Vore mycket tacksam om du kunde skicka färgkod på färgen du syftade. Våra lister är vita ( har inte det gula i sig). Ska jag köra på Beckers krita eller kokos. Tusen tack för att du hjälper mig med detta ?.

    Reply
 6. Anonym says:

  Stort grattis, vad kul för er! Hur länge har ni varit tillsammans nu?

  Reply
  1. AFashionistasGuide says:

   Tack fina du! Vi träffades 2012 så vi firar 8 års jubileum i år, det är helt otroligt vad tiden går fort!

   Reply
  2. Lejla says:

   Tusen tack finaste Malin. Tänker du då på S0500-n? Våra lister är kritvita. Vilken färg har ni på era väggar i den nya lägenheten? Super fint.

   Reply
  3. AFashionistasGuide says:

   Vi har en härlig vit färg inköpt på Happy Homes, den heter ‘0500-N’ (kokos)✨Hoppas ni blir nöjda med köksrenoveringen✨

   Reply
 7. Sofie says:

  Vilken färg kommer ni ha på väggarna i erat sovrum?

  Reply
  1. AFashionistasGuide says:

   Vi väljer mellan 3 olika färger samt olika tapeter, vi funderar på at sätta upp en tapet på väggen där sängen kommer stå emot samt kombinera med en vacker färg som vi finner i tapeten på resterande väggar. Vet inte hur många hundratals olika tapeter jag kollat igenom hittills så börjar få svårt att kunna ta ett beslut så vi funderar på att börja med att måla rummet för att i ett senare skede sätta upp en tapet.

   Reply
 8. Hanna says:

  Hej Malin! Wow vilken lägenhet ni skaffat! Finns det elementskydd eller kommer ni beställa det? Har du isf tips på någon som är duktig på att bygga det? Är nämligen själv på jakt…

  Reply
  1. AFashionistasGuide says:

   Tack finaste du! Åh, jag tror vi kommer leta reda på någon finsnickare, har tyvärr inte hittat någon ännu men hojtar till om jag hittar någon bra här på le blog! Kram!

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.