Life on the Maldives

Photographer: Mon amour


LIFE ON THE MALDIVES. It’s very interesting that the subject regarding parenting is so sensitive in Sweden, if you don’t have a child you are not allowed to speak your mind regarding the subject. I find it very strange. Everyone is entitled their opinion, with child or without. I stand strong on the fact that I won’t let my children in the future play with ipad and other electronics at a young age, I think it has a very negative impact on them. I want my children to play outdoors, in the sand, water, mud, feel the different elements of the earth and be a part of nature instead of playing games on a ipad, I think it’s just sad. I will also be very against uploading pictures of my kids on social media, I will only share pictures of them with my closest family and friends. I think children should have their own opinion regarding if they want to go public on social media or not.

Enough about that subject now and let’s go back to the paradise island of the beautiful resort of Conrad in the Maldives! A brand that I love so much is Charlotte Olympia, she makes the most stunning shoes! You have already seen the amazing wedges with detailing out of this world beautiful, almost too pretty to wear! And here comes the most adorable kitty cat moccasins from her resort collection, I just couldn’t resist!


LIFE ON THE MALDIVES. Det är intressant att ämnet kring uppfostran av barn är så otroligt känsligt i Sverige, har man inte barn så får man absolut inte uttala sig. Alla är berättigade att ha sina åsikter kring ämnen, med eller utan barn. Det är något jag verkligen står fast vid, den dagen i framtiden jag och Johan bestämmer oss för att skaffa barn så kommer jag vara otroligt emot att ha teknik i barnets vardag och tillvaro. Jag kommer vara för att vara ute och leka i naturen, gosa ned tårna i sanden på stranden, plaska med fötterna i havet, leka med leksaker i verkligheten och inte virituellt via en massa spel på en ipad. Sedan så kommer jag även vara starkt emot att ladda upp bilder på våra barn på sociala medier utan kommer enbart dela bilder privat bland de närmsta inom familj och vänner. Barnet ska ha en egen rätt att bestämma om de vill synas eller ej.

Nog om det ämnet och låt oss sväva tillbaka till Maldiverna! Ett märke som jag älskat länge är Charlotte Olympia, hon skapar bland de vackraste skorna! Ni har ju redan sett de vackra kilklackarna med ett detalj arbete utöver det vanliga, nästan för fina för att bära! Här kommer de senaste mockasinerna från hennes resort kollektion! Jag älskar hennes kitty cat kollektion så jag kunde inte låta bli!


LE SPECS Sunglasses (New!)

BY MALINA Dress (New!)

INGNELL Ring

OMEGA Ladymatic

INGNELL Ring

RALPH LAUREN Ricky bag

CHARLOTTE OLYMPIA Loafers (New!)

11 thoughts on “Life on the Maldives

 1. A says:

  Äntligen någon som tar upp detta ämne, fattar inte hur det kan vara allmänt accepterat att små bäbisar ska sitta framför en skärm. Jag har själv en 8 månaders och vi slår inte på tvn förrän hon lagt sig på kvällen, för annars stirrar hon som maniskt. Känns som att många anväder det bara för att få tyst på barnet och rättfärdigar det med att säga att det är pedagogiska spel/appar. Som du sa försökskaniner är vad de blir och tyvärr tror jag både bokstavskombinationer och psykiska problem kommer bli ännu vanligare. Men jag tror och hoppas ändå att de flesta föräldrar begränsar användandet. Ett barn ska ju kunna ex åka bil eller liknade utan att ha en padda framför sig. Och självklart måste man ju få uttala sig fast man inte har barn. Hoppas fler tar upp detta ämne då det verkar väldigt känsligt!

  Reply
  1. AFashionistasGuide says:

   Hej A! Jag håller med dig till fullo och det verkar som du har en otroligt sund och förnuftig inställning till teknik i kombination med barn! Jag tycker det är läskigt att se hur normalt det har blivit att se små barn med paddor och iphones, som du säger, de stirrar maniskt på dom! Tom på Maldiverna (…!!!) så var det ett problem, förmögna familjer från Kina och Japan placerade ut en padda framför deras barn under middagarna, så satt barnen tysta och stirrade på den i 2-3 timmar! Jag och Johan tittade förundrat på varandra, det har gått för långt! Kommer bli obehagligt att läsa studierna som läkarna och psykologerna kommer ta fram i framtiden kring hur detta påverkar barnens hjärnor.. Kram!

   Reply
   1. Johanna says:

    Äsch en iPad på en middag är en utmärkt idé för alla parter inblandade, annars blir man liksom hänvisad till snabbmiddgar på halvsjabbiga platser. Barn blir uttråkade och i restaurangsammanhang är iPads perfekt. Däremot kanske inte bebisar ska använda dem men små barn tar inte skada av att spela spel medan mamma och pappa njuter av en god middag. Alternativet är stackars små barn som ska sitta under en 2-3 timmar lång sittning och “behärska sig” , där de börjar gnälla och inte bara förpesta tillvaron för föräldrarna men framför allt andra gäster. Alternativt är att föräldrar ger upp livets goda eller blir bereonde av barnvakter. Dessutom lär sig barn så småningom att lägga ifrån sig iPaden och delta i måltiden, men att vara aktiv middagsdeltagare i ett par timmar är för mycket begärt av en 5 åring. Allting behöver inte vara så svart och vitt, man kan njuta av naturen och även roa sig med tekniken. Efter en lång dag kan det vara skönt att slösurfa efter jobbet, likaså tycker barn det efter en heldag på dagis att det kan vara skönt att kolla på TV eller spela ett spel för att varva ner, då kanske man inte vill utforska kottstorlekar i skogar. Det finns tid och plats för allt.

    Reply
    1. AFashionistasGuide says:

     Jag tror fortfarande inte att det är bra att utsätta små barn för strålning och elektronik, man ser hur deras ögon blir helt stirriga av det starka ljuset. Har man gjort en vana av det beteendet så kommer det ha en negativ påverkan men har man det inom rimliga gränser tror jag det inte är en större fara. Att ungarna satt med ipads var inte en vinnande situation då föräldrarna hade ljudet på och spelen lät så in i Norden så vi var tvugna att säga till, kineser är väldigt speciella när det kommer till sociala normer..

     Reply
 2. Norskan says:

  Vad säger talesättet? Döm aldrig någon förrän du vandrat 100 mil i deras skor? Därför är föräldrar känsliga för kritik. Har vi sovit 10 minuter på natten pga tex sjuka barn, är några avsnitt av Pippi guld värt att få slumra till. Är du magsjuka och behöver gå på toa ifred är plattan perfekt för barnen att toa sig med en stund. Men sånt lär man sig med tiden – när man har egna barn. Då är en stund på toa ensam lika lyxigt som en 200 000kronors resa till vilken paradisö som helst. Släng till en någorlunda aktuell tidning, då vet man vad som menas med paradis!

  Vi får väl hoppas att alla gör så gott de kan? Att man är så bra förälder man kan utifrån dina förutsättningar.

  Reply
  1. AFashionistasGuide says:

   Hej ‘Norskan’! Tack för din kommentar! Jag förstår din situation till fullo, jag tror du missförstod det jag skrev, jag menar att detta är ett problem när det går till en överdrift. Du verkar inte låta dina barn leka med paddan konstant hela tiden, så fort de vill och behagar utan du verkar ha rutat in bra regler kring det hela, ha man en bra balans tror jag det inte är någon fara. Det är dom som låter barnen sitta framför paddan i timmar, det är oroväckande.. Kram!

   Reply
 3. Johanna says:

  Tyvärr kan jag inte hålla med om att barn endast skall leka utomhus och med leksaker och hållas undan från att få leka med teknik! Teknik är barnsligt roligt! Barnen kan gärna skapa egna högtalare med hjälp av vatten, kablar och exempelvis en frukt som banan, och eller skapa små robotar med hjälp av skräp, batterier och minimotorer. Barnen kan också gärna koda i exempelvis särskilda visuella språk anpassade för barn. Bra för fantasin och det logiska tänkandet. Tv & dataspel får de gärna sysselsätta sig med för att öva upp motoriken i fingrar, reflexer etc.

  Reply
   1. Johanna says:

    Jag måste ha missförstått dig, jag förstod det nämligen som att problemet var att barnen lekte med en ipad. Ett sådant problem kan ju enkelt lösas med att man har en nanny till barnen som kan följa med på restaurangbesök.

    Reply
 4. M says:

  Jag blir nyfiken på hur du ser på aspekten att den nya generationen kan dra nytta av att lära sig teknik och datorer (i alla former) från ung ålder, att det t.ex skulle kunna hjälpa dem i skolan och framtida jobb eftersom det antagligen kommer vara mycket mer datorbaserat? Bara en nyfiken fråga alltså, inget dömande åt något håll 🙂 Jag har själv en ettåring som jag dras mellan ditt synsätt och just det jag skriver ovan. Min dotter fick börja så smått med telefonen en dag när jag var så sjuk att jag inte kom upp ur sängen och jag var tvungen att hålla henne nära mig på något sätt och sen dess får hon leka lite med den då och då, men kan jag så tar jag 100% hellre ut henne i trädgården eller går på “upptäckarpromenad” 🙂

  Reply
  1. AFashionistasGuide says:

   Jag tror det är jätte positivt att när barnen börjar skolan vid 6-7 års ålder att de har en lektion i veckan kring teknik & datorer, det är rimligt och det tror jag har en positiv effekt på deras tekniska utveckling. Men jag är emot när små bebisar och 2-3-4 åringar sitter i timmar varje dag framför en padda/tv/iphone, det tror jag påverkar deras sinne och utveckling negativt (När det har gått till en överdrift). Det måste finnas en rimlig balans!

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.