Lunch at MandhooLUNCH AT MANDHOO. The best food experience at Conrad was for sure at Mandhoo, the restaurant is located out on the ocean with the most beautiful view. Their nisch is very bio dynamic and healing food, food that will nurture both body and mind. The menu is very different from other menus I have seen before, you order your dish depending on which one of nature’s elements you are craving and what your body needs. You can choose between dishes from the element of air, water, fire and earth. I started the lunch with a fantastic ceviche made of crab, mango and avocado. With this they served an ice cold shot made of blueberries and pomegranate. It was the best starter I have eaten in a long time, so delicious and refreshing!

If you looked down from your table you could see the beautiful coral fishes, sting rays and reef sharks pass by, not something you get to see during your average lunch experience in Stockholm! I really had an amazing lunch experience here, it brought me so close to nature and made me think about the things that truly matter in life, appreciating the beauty around us, being in the moment with the people you love. In the city life so many people get caught up in the daily life and stress and life just passes you by while you get from point A to point B. Having walked barefoot here on the Maldives with sand in between my toes for 2 weeks you get such a beautiful sensation of connection with nature, something that today’s society and technology takes us further and further away from. This place is a good reminder what life is all about and the importance of taking care of your body. I don’t even want to think about how all that awful stress affects our body and mind. I’m sure that the trend of the future is for mankind to go back to our roots, be more in harmony with nature and go back to the basics. I think we will reach our limits in term of all the technology that surrounds us. I think it’s just sad to see parents throw down and ipad to their kid to entertain them instead of taking their own time to spend time with their kid or even more so, let their kid play in real life. I think ipads have a horrible effect on the development and minds of young children. They need to be in the moment and play with their friends out in nature, not spend their time infront of a iphone, ipad or tv game. I hope people can come to this realization sooner than later! Before it’s too late.

LUNCH AT MANDHOO. Den bästa matupplevelsen på Conrad var helt klart på Mandhoo, restaurangen ligger ute på vattnet och deras nisch är närodlad och helande mat. Deras meny är väldigt annorlunda från andra restauranger då du beställer efter vilket element du är ute efter. Du kan beställa maträtter efter jord, luft, eld och vatten. Deras rätter och drycker är utformade för att ta hand om både kropp och sinne. Jag började lunchen med en fantastisk ceviche på krabba, mango, avokado med en tillhörande shot av blåbär och granatäpple. Det var helt fantastiskt gott och så fräscht! Till huvudrätt tog jag en spicy Maldivian tuna och till efterrätt en ljuvlig pannacotta med tillhörande passionsfrukt och mango!

Nedanför bordet så simmade korallfiskar, stingrockor och revhajar runt! Det är inte direkt något man får uppleva under en lunch i Stockholm. Det är så svårt att tänka på vardagen när man befinner sig här, stressen av storstaden är som bortblåst, när man befinner sig på platser som dessa där lugnet är så påtagligt och totalt så blir insikten ännu större att storstäder är riktiga bovar. Precis när man kommit tillbaka från en resa som denna så ser man allt extra tydligt, hur folk stressar ned för gatorna, går hårdhänt in i människor utan att ens verka märka vad de gör, de verkar inte ens vara närvarande i nuet. Hur kan det gå så långt? Det viktigaste i livet är att ta till vara på stunden och leva i den med ens nära och kära, inte bara stressa runt från punkt A till B för att få in så mycket som möjligt i sitt sociala schema. Jag tillåter mig max ha 1-2 viktiga åtaganden per dag, det handlar om att göra en selektiv prioritering vad man ska lägga sin dyrbara energi och tid på. Allt det vackra på Maldiverna får en att stanna upp och tänka till, att gå runt barfota med sand mellan tårna under 12 dygn är så själsligt tillfredställande. Att connecta med naturen på ett sådant äkta sätt ger kroppen så mycket energi. Städer för människan längre och längre bort från sitt ursprung och teknologin förbättrar inte situationen. Jag tror att framtidens trend kommer att vara back to basics. Vi kommer nå en brytpunkt i vårt samhälle där vi får nog av teknologin och allt globaliseringen medfört, på gott och ont. Att se hur föräldrar trycker ned en ipad i deras barns händer så fort det blir jobbigt istället för att själv ta tag i problemet med barnet är sorgligt att se. Att utsätta sina barn för så mycket strålning och teknologi vid så ung ålder tror jag har en otroligt negativ effekt på deras sinne och utveckling. Inte konstigt att barn får mikro depressioner när deras föräldrar tar upp deras iphone. Föräldrarna är mer upptagna med att instagramma och facebooka ungen än att faktiskt leka och umgås med den i verkligheten. Allt för att tillfredställa en virituell värld. Att leva mer i harmoni och i ett med naturen kommer vara det människan kommer att sträva efter i framtiden och jag hoppas innerligt att fler människor kommer till denna insikt innan det är försent och livet har passerat.


43 thoughts on “Lunch at Mandhoo

 1. Malin says:

  Du av alla människor bör nog akta dig för att döma andra för hur de lever sina liv…..

  Reply
  1. AFashionistasGuide says:

   Du verkar ha tagit det väldigt personligt, vad är det i texten du reagerat så kraftigt på?

   Reply
 2. Malin says:

  Nej inte personligt alls, jag har inga barn och ej heller några planer på att, när/om de kommer, “trycka en padda i händerna på dem”. Men varför ska du, som barnlös, och med total avsaknad av insikt i vad det innebär att leva ett “vanligt” liv med 9-5 jobb, hämtning, lämning, vab osv osv, raljera och döma andras sätt att leva? Kasta inte sten i glashus osv.

  Reply
  1. AFashionistasGuide says:

   Jag har läst om studier i frågan och det är ett faktum att detta är ett samhällsproblem. Unga barn får mikro depressioner när de ser sina föräldrar ta upp en iphone i handen. Det handlar inte om att ha ett 9-5 jobb, det handlar inte om vabb etc, det handlar om att många föräldrar vill friskriva sig så mycket jobb som möjligt och då är det givetvis så mycket lättare att ge barnet en ipad så den kan stirra på den i några timmar istället för att umgås med barnet. Jag tycker teknologin har tagit en väldigt farlig sväng i det aspektet.

   Reply
 3. Jossan says:

  Jag tycker du ska vara försiktig med att göra uttalanden som du baserar på ”studier som du läst” och inte egen erfarenhet. Jag själv har två barn och ser mig själv som en påläst förälder och har aldrig hört talas om dessa ”mikrodepressioner” som du hänvisar till. Ange gärna källan!

  Det blir ingen substans i det du skriver eftersom du själv inte har några barn och kan relatera till hur det är att ha en stressig vardag där man kanske måste vända på varenda krona. DET är en prövning! Inte som du skrev i nåt inlägg tillbaka, att vistas på en 5-stjärnig resort tillsammans.

  Nej, istället för att prata om barnuppfostran och bristfälliga föräldrar tycker jag du bör ägna dig åt det du gör bäst; recenserar eggs benedict, flyger business och bor på femstjärniga hotell, gratis.

  Mvh,
  En som lite då och då köper mig tid och skaffar andningshål från en stressig vardag genom att ”trycka en ipad ” i händerna på barnen!

  Reply
  1. AFashionistasGuide says:

   Oj, här var man inte nådigt dömmande. Här har du en länk till artikeln:

   http://www.svd.se/nyheter/inrikes/forskolelarm-foraldrar-slapp-mobilen_8657440.svd

   Jag skulle rekommendera dig att vara mer öppen i livet, tydligen hade du missat dessa viktiga studier kring barnuppfostran så helt ute och cyklar är jag inte. Ta till dig denna kunskap som barnpsykologerna och läkarna delar med sig utav istället för att prata nedlåtande om mitt jobb.

   Reply
   1. Malin says:

    Är jossan dömande?? Alltså du är så sjukt verklighetsfrånvänd att det är snudd på komiskt…. Det är ju DU som sitter och dömer på ett fruktansvärt nedlåtande sätt.

    Reply
    1. AFashionistasGuide says:

     Jag dömmer inte, jag ber föräldrar vakna upp, ändra deras livsstil för deras barns välbefinnande innan det är försent. Har du ens läst artikeln?

     Reply
 4. Jossan says:

  Tack för länken. Tar till mig det som psykologen skriver. I övrigt, nja…

  Jag pratar inte nedlåtande om din sysselsättning. Det är väl ändå det som din sysselsättning går ut på; recensera mat och resa runt? Eller har jag missuppfattat?

  Jag är väldigt öppen, däremot skulle du behöva en dos av “reality check”. Men det är det som är så roande med den här bloggen.

  Reply
  1. AFashionistasGuide says:

   Du förstår nog mer än väl att din kommentar var skriven med en nedlåtande betoning: “Nej, istället för att prata om barnuppfostran och bristfälliga föräldrar tycker jag du bör ägna dig åt det du gör bäst; recenserar eggs benedict, flyger business och bor på femstjärniga hotell, gratis.”. Det är inte alls det jag gör “bäst”, det jag gör bäst är att ha ett öga för kvalité och tipsa om härliga restauranger, bagerier, cafér runt om i världen, jag har ett finslipat öga gällande upplevelser och vart man ska investera sina pengar. Min huvudsakliga målgrupp på bloggen är kvinnor som lever exakt samma livsstil som mig och de vill ha just de råden, exempelvis vart ska dom åka på smekmånad? Maldiverna, Seychellerna eller Mauritius? Vad är the perfect match för dom. Ska man lägga över 200 000 kr på en resa så vill dom veta att det kommer bli en experience of a lifetime och där kommer jag in i bilden. Jag tror inte du verka förstå vilken kunskap jag besitter inom lyxsegmentet kring mat & resor utan du försöker enbart förminska. Det är inte för inte Vagabond anlitar mig för att skriva en 6 sidors lång reseguide till Paris.

   Reply
    1. AFashionistasGuide says:

     Vad är det du finner så otroligt roande?

     Reply
     1. Ida says:

      Det jag finner roande i denna kommentaren utan att lägga mig i allt det andra – hade bara de människor som kan spendera 200 000 på EN resa löst din blogg hade du nog haft en ytterst begränsad läs-skara….så jag skriver under på reality-check för dig men också för faktumet att surfplattor inte ska agera barnvakter. Peace

     2. AFashionistasGuide says:

      Hej Ida! Jag har absolut många läsare som har den köpkraften, fick senast för 2 veckor sedan ett email från en läsare som frågade kring råd om vart hon och hennes man skulle åka på förlovningsresa, de valde mellan Seychellerna och Maldiverna och ville ha mitt råd kring vart de skulle boka in sig. Fick även nyligen ett email från en tjej som skulle fylla 18 och skulle önska sig en klocka i present och frågade mig vilken modell hon skulle önska sig, hennes budget var ca 80 000 kr. Så yes, min läsarkrets är väldigt nischad samt ovanlig i Sverige.

 5. Åsa says:

  Hej Malin! Gillar din text om barn och paddor. Håller med till fullo.
  Trevlig helg!

  Reply
  1. AFashionistasGuide says:

   Kul att du gillade inlägget! Trevlig helg på dig med! Kram!

   Reply
   1. Tove says:

    Håller med Åsa! Bra inlägg! Tekniken har fan tagit sig in för långt alltså. Jag känner det själv när jag är hemma, måste gömma telefonen för mig själv för att inte sitta med näsan djupt ner i den när det i själva verket finns familj runtom mig som förtjänar min tid bättre än random folk på sociala medier.

    Reply
    1. AFashionistasGuide says:

     Sant så sant! Jag och Johan brukar ha mobilfria kvällar tillsammans, då jag jobbar online så är det otroligt viktigt att kunna få koppla av till fullo och inte ha sin mobil i närheten. Mobilen har ju blivit en ny form av drog i samhället och konsekvenserna av ett allt för intensivt användande är inte bra, varken för hjärnan eller sinnet. All strålning och alla intryck är otroligt påfrestande. Kram!

     Reply
 6. Lydia says:

  Fast det är ju sant med att barn lär sig ett passivt, osocialt livsstil. När jag bodde hemma, var vi ute på sommaren. (Allt det här gör jag fortvarande). Vi fiskade, åkte med båten, plockade bär, var med när vuxna jagade, lärde oss göra eld i ösregn och själv rensa det vi fångade. När det blev höst plockade vi äpplen och svamp, åkte till stugan och spelade sällskapsspel runt lägerleden. På vintern fotograferade vi djur och följde deras spår, åkte både skridskor och skidor. Vi lärde oss många färdigheter, att respektera livet, att respektera naturen. Att det är nyttigt att röra på sig. Att en egenfångad lax med bara lite smör och dill på smakar så mycket bättre än mcdonalds. Helt enkelt friluftsliv. Vi åkte aldrig utomlands, däremot åkte vi runt i Sverige och gjorde faktiskt mycket mer än att bara sitta i solen en vecka på Mallorca. Det går att göra saker utan att behöva ha pass med sig. Det finns olika slags liv och olika slags prioriteringar. Friluftsliv är också lyxliv på ett annat sätt, beroende på vad man gör. Viktigast är att man gör något annat än att fastna framför skärmen. Vare sig det är på Maldiverna eller Dalarna.

  Kramar!!

  Reply
  1. AFashionistasGuide says:

   Hej Lydia! Tack för din fina kommentar, det låter som en fantastisk barndom! Jag håller med dig till fullo, man ska låta sina barn ha en levande barndom! Tycker det är sorgligt att följa samhällets utveckling där fler och fler lever ett virituellt liv och tar inte till vara på livet som faktiskt pågår runt omkring dom. Oavsätt om man har barn eller ej. Detta är minst lika skadligt på ungdomar och vuxnas sinnen. Men framförallt så tror jag det är otroligt skadligt för just barn då de utvecklas i en sådan rasande fart och att låta dom påverkas av teknologi och strålning vid så tidig ålder tror jag kommer visa på otroligt negativa effekten i framtiden, denna generations bebisar får med andra ord agera försökskaniner vilket är hemskt.

   Reply
 7. Spanarn says:

  Det förvånar mig att det helt plötsligt dyker upp kritiska kommentarer helt plötsligt! Det brukar ju inte vara tillåtet annars då sådana normalt brukar modereras bort före publicering. Men det kanske är svårt nu när du är på andra sidan jordklotet med tanke på tidsskillnaden.

  I övrigt håller jag med kritiken åvan. Du har det för bra för att du ska förstå hur andra har det. Det är ju ganska lätt att hitta tid för avkoppling när man har fria “arbetstider” och väldigt lite eget ansvar (inga barn eller “måstetider” att passa) och “jobbet” i sig går ut på att tipsa andra om hur man bäst kopplar av!

  Reply
  1. AFashionistasGuide says:

   Kommentarerna modereras fortfarande innan publicering, det är jag som godkänt dom. Jag är öppen för en dialog om det är konstruktiv kritik, jag tillåter dock inte otrevliga påhopp. Bloggen ska vara en oas för vacker inspiration och en positiv atmosfär. Jag håller inte alls med dig, att utsätta barn för sådan enorm strålning har inget att göra med vilken samhällsklass man kommer från. Oavsätt om du har 200 tusen i lön eller 5 miljoner så ska barnets hälsa komma i första prio. Det jag pratar om i inlägget här ovan är ett samhällsproblem där bland annat föräldrar vill avskriva sig så mycket jobb som möjligt med deras små barn, istället för att umgås med barnet så sätter dom en ipad i deras små händer så de kan stirra sig blinda på den i några timmar. Inte konstigt att barnen får mikro depressioner när föräldrarna tar upp deras iphone framför dom. Hemskt är vad det är. Något jag aldrig kommer utsätta mina barn för i framtiden. De ska leva i nuet!

   Reply
   1. Spanarn says:

    Du tycks inte förstå problemet. Folk sätter inte en iPad i händerna av ren illvilja utan av nödvändighet. Då tiden inte räcker till blir “paddan” en enkel nödlösning för att distrahera barnen och få egen tid. Med egen tid menar jag inte att sitta och ta en kopp te i lugn och ro (vilket säkert förekommer), utan lugn och ro så att man kan koncentrera sig på varddagssysslor som städning, tvätt och matlagning etc. Självklart är detta inte bra. Det vore bättre med lek och skogspromenader, men så ser verkligheten inte ut. Dessutom så är det så att alla skolbarn i dag har en egen surfplatta/dator som de förväntas (det krävs) att använda i skolarbetet. Så föräldrarna (och barnen) är fast i ett slags moment 22. Så att skydda dina framtida barn från datorer/surfplattor lär nog bli svårt. Speciellt när de har en mamma vars “jobb” är att blogga. Dina barn är förlorade i cyberspace innan de ens är födda! Vi lever i en annan tid nu….. Men det är klart, du har ju massor med egentid (med barn om du haft några) mellan dina möten då ditt liv tycks vara en enda lång semester. Så självklar så “vet” du hur andra ska/borde leva sina liv.

    Reply
    1. AFashionistasGuide says:

     Du förstår inte alls vad jag menar, det är inte det inlägget handlar om, det handlar om att det har gått till en överdrift som nu ger skadliga och synligakonsekvenser på den kommande generationens unga barn!

     Om du läser artikeln så kommer du förstå allvaret i mitt inlägg:

     http://www.svd.se/nyheter/inrikes/forskolelarm-foraldrar-slapp-mobilen_8657440.svd

     Om 5 år kanske folk börjar förstå när de första diagnoserna börjar ställas på generationen som växer upp som testkaniner just nu..

     Reply
    2. Anna says:

     Men du verkar ju inte riktigt klok, visst förstår du att “paddan” inte fanns för tio år sedan? Vad gjorde föräldrarna då när “tiden inte räcker till”? Det är ju föräldrarna i dag som anpassat sig till detta simpla sätt att underhålla sina barn. Jag har sett tvååringar som hanterar surfplattor bättre än mig, och det är HEMSKT!

     Håller med Mogi fullständigt i denna fråga, och ni som inte håller med henne är mest troligt såna som hellre instagrammar än underhåller era barn. Så jävla äckligt.

     Reply
     1. AFashionistasGuide says:

      Hej Anna! Exakt, vad gjorde föräldrarna innan ‘paddan’ kom? Många föräldrar i dagens samhälle tar den lätta vägen ut från problemet och har man anammat en sådan livsstil tror jag det kommer slå tillbaka i framtiden. Barnen får en sådan otrolig stimulans av elektronik, något deras hjärnor inte är redo att processa vid en sådan ung ålder (Exempelvis när dom är 1-2-3). Jag tror att detta kommer leda till viss mån av koncentrationssvårigheter och risk till att barnen känner sig understimulerade om de inte hela tiden möts av massa intryck hela tiden i framtiden. Jag tror inte alls detta är bra och det är läskigt att vissa föräldrar inte ens verkar reflektera vad de utsätter sina små barn för. Testkaniner är vad de blir.

 8. Anna says:

  Håller med dig om barn och teknologi. Och som du säger, det är skadligt för barnet. Det har det funnits studier som visat länge. Även fötter oss vuxna kan det vara skadligt.
  Vad hände med att vara ute och leka? Att gå över till en kompis och leka med faktiska leksaker?
  All teknik som går framåt är inte bara positivt. Det är en enorm stress för oss människor.

  Reply
  1. AFashionistasGuide says:

   Exakt! Då det är skadligt för oss vuxna, varför skulle det inte vara det för barn? Det är en otrolig ignorans som visas ute i samhället, ett väldigt egoistiskt tänk från föräldrarnas sida! Allt i livet handlar om balans och just nu är samhället ur balans. Kram!

   Reply
 9. Linn says:

  Fast du har ju inte last någon research – du har last en nyhets artikel…

  Reply
  1. AFashionistasGuide says:

   Hej Linn! Jag har gjort research inom ämnen, artikeln som jag länkade in till är ett exempel av alla artiklar och studier som man kan ta del utav.

   Reply
   1. Linn says:

    Fast har du last research kanske det ar battre om du lankar till det istallet for en nyhets artikel? Det du uttrycker som dina asikter kommer ju direkt fran just den nyhets artikeln sa man kan ju undra.

    Reply
    1. AFashionistasGuide says:

     Nej Linn, mina åsikter om detta ämne har byggts fram de senaste åren när man har sett hur det fullkomligt har eskalerat mellan föräldrar, teknologi och deras barn. Jag läste denna artikel och där allting jag redan tänkt sattes ned på print, det styrker allt det jag redan trodde inom ämnet och detta kommer bara att bli värre de kommande åren. Du kan ju komma ihåg vart du hörde det först och ångra att du inte tog det till dig.

     Reply
     1. Linn says:

      Malin, jag har inte ens sagt vad jag tycker om saken.

 10. Studentmamman - Charlotte says:

  Hej!
  Jag brukar inte kommentera här så ofta men kikar in ibland – att nämna barn och Ipads/Iphones osv är ett känsligt ämne och det sticker nog i ögonen extra mkt när ngn utan barn skriver om det! Men jag tror att de flesta föräldrar känner att de kanske fokuserar för mkt på mobilen etc. Jag själv kände det och gjorde en förändring och faktiskt så gjorde det att barnen blev lugnare, det är som att när mamma eller pappa tar fram mobilen så höjer de ljudnivån ett snäpp för att fånga uppmärksamheten men när man inte har den i handen så känner de ens närvaro och behöver inte höja rösten….

  Dock använder jag själv ipads/tvspel mm när jag tex ska laga mat och inte kan vara närvarande för barnen på samma sätt, då kan de sysselsätta sig med det ett tag…däremot försöker jag, som sagt, inte sitta själv och pilla med sånt när barnen är med!

  Reply
  1. AFashionistasGuide says:

   Hej Charlotte! Tack för din kommentar! Vad roligt att höra att du gjorde en förändring och du märkte skillnaden direkt hos dina barn! Barnen får en mikro depression när dom ser sina föräldrar ta upp en iphone eller ipad, de förstår att nu kommer de inte får föräldrarnas uppmärksamhet till 100% längre, vilket är sorgligt. Men bara man är medveten om hur teknologin påverkar ens barn så är det inga problem för då kan man ju göra det aktiva valet som skyddar ens barn. Kram!

   Reply
   1. Linn says:

    Fast nu maste jag fa be dig om en lank till den “research” som du har last for jag ar psykolog och har inte sett nagon research som visar att barn far nagot som heter en “mikro depression” nar foraldrarna tar upp en mobil!

    Reply
    1. AFashionistasGuide says:

     Jag tycker det är otroligt obehagligt att du säger dig vara en psykolog och visar en sådan ignorans mot ett ämne som är ett sådant utbrett problem i samhället. Jag tänker inte sitta här mer och försvara detta ämne mer, du kommer förstå om 4-5 år när detta kommer vara överallt inom forskning och medier, detta är tyvärr bara början och människor som inte lyssnar på dessa varningssignaler skjuter bara sig själva i foten.

     Reply
     1. Linn says:

      Jag visar ingen ignorans alls snalla du (jag har faktiskt inte ens delat min asikt!), jag fragar bara efter den research som du sa att du last eftersom jag jobbar med just research och skulle vara intereserad av att lasa om det. Jag sokte sjalv pa “mikro depression” och hittade ingen research alls. Sa min fraga forblir: var har du last att “Barnen får en mikro depression när dom ser sina föräldrar ta upp en iphone eller ipad, de förstår att nu kommer de inte får föräldrarnas uppmärksamhet till 100% längre”?

 11. Linn says:

  Jag har redan läst den nyhets artikeln Malin – fortfarande ingen research!

  Reply
  1. AFashionistasGuide says:

   Det är psykologerna och professorerna som forskar kring ämnet som resulterar i en artikel som denna, inte jag.

   Reply
 12. Linn says:

  Vet du, jag är en vuxen kvinna som borde veta bättre än att argumentera med dig på din blogg! Men när du skriver att du har läst research i detta område fast “dina åsikter” kommer ord för ord från en nyhets artikel som inte är baserad på någon research så blir det alldeles för lätt… Som jag har sagt, jag har inte ens uttryckt min åsikt om detta, men om det nu finns research som visar att barn får något som heter en mikrodepression när deras föräldrar tar upp en mobil – då skulle jag gärna vilja läsa om det. Eftersom du bara kan hänvisa till samma nyhets artikel antar jag att vår konversation är pointless.

  Reply
  1. AFashionistasGuide says:

   Kontakta skribenten som skrev artikeln i Svenska Dagbladet, hon/han kan säker koppla ihop dig med psykologerna samt professorerna som tagit fram dessa studier.

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.