The renovation of our apartment part 4

1 July, 2018

 

THE RENOVATION OF OUR APARTMENT PART 4. I am so excited that our apartment is 90% at this point, what a journey it has been! Since the ‘Part 3’ post that I did about the apartment a couple of weeks ago the entire apartment has been painted, the floors have been done, the mini walk in closet is all done, a lot of detail work has been done, it all looks so good, I couldn’t be more happy about it! The only thing that is left now is some work on the kitchen island as well as the stone for the kitchen must be delivered, after that the apartment is ready to be staged and then we put it up on the marktet!

I have learned so much from the process of renovating this apartment, it has been so much fun, I absolutely loved picking out all the materials and colors. Can’t wait to renovated our coming apartment! I will give you a full update on the kitchen as soon as the stone has arrived!

 

THE RENOVATION OF OUR APARTMENT PART 4. Det är en absolut fröjd för ögat att se lägenheten i princip klar! Nu är det enbart köksön som ska justeras lite samt att bänkskivan ska anlända samt lite annat detaljarbete som är kvar, handtag på luckor i köket som ska upp, några mindre lister ska upp och sen är allt klart! Vilken resa det har varit att totalrenovera en lägenhet men wow så kul det är, älskar allt från att välja material och färger, ser redan fram emot att renovera vår nästa lägenhet!

Det som hänt sedan de senaste inlägget ‘Part 3’ så har hela lägenheten målats, alla golven har behandlats, garderoben har byggts, alla vitvaror i köket är på plats, köket har kaklats, större delen av alla handtag i köket är på plats, alla dörrhandtag är monterade, dörrstuckaturen är monterad över entrédörren samt sovrumsdörren. Jag är så himla nöjd med allt, gick runt och log när vi var inne i lägenheten här om veckan, vilken resa lägenheten genomgått! Resultatet i garderoben blev 10/10, förvaringen i denna lägenhet är så maximerad nu, man får plats med allt och lite till i garderoben samt att den har en egen mini-kemtvätt från LG, bara en sådan sak! Kommer ge er en total köksupdate när köksön och bänkskivan är på plats. Sen är det dags att lägga ut den på marknaden, ska blir så spännande! Rekommenderar ni någon specifik mäklarfirma att sälja med? Vilka är extra grymma på att sälja mini 2:or på Östermalm?

 

The renovation of our apartment part 3

The renovation of our apartment part 2

The renovation of our apartment part 1


23 comments

Related posts

23 Comments

 • Reply Felicia 1 July, 2018 at 19:02

  Vilken drömlägenhet, när kommer ni lägga ut den till försäljning?

  • Reply AFashionistasGuide 1 July, 2018 at 22:52

   Hej Felicia! Tack fina du! Om allting synkar och bänkskivan levereras i tid så planerar vi att lägga upp den i juli/augusti! Kram!

 • Reply Louise 2 July, 2018 at 12:58

  Vad blir det för utropspris så otroligt fin, varför skall KI inte bi denna drömlägenhet kram

  • Reply AFashionistasGuide 2 July, 2018 at 13:58

   Hej Louise! Har bokat in möten med mäklare nästa vecka så jag kommer få deras analys samt värdering då. Kommer dock inte gå ut med den informationen innan den släpps på marknaden. Kram!

 • Reply Anna 2 July, 2018 at 13:39

  Hej!

  Vart är köket ifrån? Garderoberna?
  Vilken hantverkare har ni använt er av?

  Tack på förhand!
  Älskar din blogg!

  Hälsningar Anna

  • Reply A Fashionista's Guide 2 July, 2018 at 14:02

   Hej Anna! Tack fina du! Köket kommer från Vedum, alla vitvaror från Smeg, garderoben är platsbyggd + inbyggd minikemtvätt från LG. Till badrummet så använde vi oss utav Lisana AB som är specialiserade på just badrumsrenoveringar och till resterande lägenhet så använde vi oss utav en hantverkare som gjort mycket arbeten i familjen. Kram!

   • Reply Anna 2 July, 2018 at 20:25

    Tack snälla för svar!

    Då är alltså garderobsdörrarna även dem från Vedum?
    Åh förstår om du inte vill gå ut med hantverkarna men hade varit guld! Svårt att hitta riktigt bra 🙂 Kram!

    • Reply AFashionistasGuide 2 July, 2018 at 20:45

     Hej Anna! Yes, garderobsdörrarna är custom made av Vedum, designade köket tillsammans med en köksdesigner på Vedum här i Stockholm och blev riktigt nöjd med slutresultatet! 🙂 Jag önskar att jag hade kunnat gå ut med hans firma men han är redan otroligt bokad som det är och vi kommer använda honom inför kommande renovering så håller honom gärna privat, förlåt att jag inte kunde ge mer tips! 🙁 Jag kan dock rekommendera Lisana AB, blev väldigt nöjd med badrumsrenoveringen som de genomförde i lägenheten och de gör även helentreprenad! 🙂 Kram!

 • Reply Caroline 2 July, 2018 at 14:02

  Jag och min pojkvän ska köpa lägenhet ihop i augusti, vi letar lägenhet i 5,5 – 6 miljoner klassen på Österalm och eran lägenhet hade varit drömmen! Säg till på instagram och bloggen så fort den kommer ut på marknaden så kanske vi kan köpa den innan visning? 😀

  • Reply AFashionistasGuide 2 July, 2018 at 14:34

   Hej Caroline! Vad roligt för er att köpa bostad ihop! Absolut, jag kommer meddela både på bloggen samt instagram så fort lägenheten åker upp på marknaden! Om budet är tillräckligt starkt så kan vi absolut tänka oss att sälja innan visning! Kram!

 • Reply Gabriella 2 July, 2018 at 22:51

  Åh så fräscht!! Love it!

  Vem är det som har gjort din banner? Tack på förhand!

  • Reply AFashionistasGuide 3 July, 2018 at 00:43

   Tack fina du! Blev så nöjd med allt! Kommer bli så snyggt när hela köksön är på plats och bänkskivan är levererad! 😀 Hmm, om jag inte minns helt fel så var det en illustratör från australien som gjorde min header, var så länge sedan nu (2014) så minns inte hennes namn, ska försöka leta fram hennes info och återkommer! Kram!

   • Reply Gabriella 4 July, 2018 at 13:21

    Ja, det ser jag fram emot nar du visar!

    Jattegarna, om du hittar namnet vore det toppen 😀 Ha det fint 🙂

 • Reply Marie 4 July, 2018 at 10:46

  Gud vad fina detaljerna blev ovanför dörrarna. Riktigt fina detaljer överallt i lägenheten.

  • Reply AFashionistasGuide 4 July, 2018 at 11:52

   Hej Marie! Tack så mycket! Håller med, det blev riktigt snyggt, blev riktigt nöjd med resultatet! 🙂 Kram

 • Reply Inger 5 July, 2018 at 14:23

  Vad ligger avgift på per månad?

  • Reply AFashionistasGuide 5 July, 2018 at 16:33

   Avgiften ligger på 1 500 kr per månad! 🙂

 • Reply Emma 6 July, 2018 at 11:07

  Så fina materialval. Din lägenhet ser verkligen ljus och härlig ut.

  • Reply AFashionistasGuide 6 July, 2018 at 18:44

   Tack fina du! Ja den är verkligen luftig och ljus! 🙂 Kram!

 • Reply Sarah 6 July, 2018 at 20:11

  Vilket fantastiskt arbete du gjort med lägenheten, kollade precis på del 1 utav renoveringen, du har verkligen gjort det till en riktig pärla! Funderar också på att sätta in gipsstuckatur i min lägenhet, hur mycket kostar det?

  • Reply AFashionistasGuide 6 July, 2018 at 21:26

   Tack fina du, det värmer att höra! 😀 Att köpa gipsstuckaturen är inte så dyrt, tror vi betalade ca 15 000 kr för allt, det som kostar är att installera stuckaturen samt måla den, tror vi la allt som allt ca 70 000 – 80 000 kr på stuckatur, material, uppsättning, målning etc och då har vi en rätt liten lägenhet på 43 kvm. Kram!

 • Reply Madeleine 13 August, 2018 at 16:31

  Så synd i nybyggda lägenheter (vår inkluderad) där man satsar järnet “utanpå” men öppnar skåp och garderober och kvalitén är sämre. Vi hade också en fantastiskt garderob men besvikelsen var totalt när vi öppnade och det var IKEA:s halvdana inredning.

  • Reply AFashionistasGuide 14 August, 2018 at 09:46

   Håller med dig till 100%, ska man göra kvalité så ska det vara kvalité rakt igenom! Kram!

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.