Staying at The Goring Hotel

Photographer: Mon amour

THE GORING HOTEL. Every time that we are in London it doesn’t feel like we are abroad, it feels like we are home. London has truly become like a home for us and we try to come as often as we can, usually between 5-6 times per year, mostly for business for me but for us London is always pleasure! The last few days we spent in London we stayed at The Goring, our British home away from home in the heart of Belgravia. The Goring stands out from the crowd of hotels in London being London’s last family-owned luxury hotel, with over a hundred years of passion for hospitality and impeccable service. I love luxury boutique hotels, I love the combination of having the feeling of a home but will all the services and amenities of a luxury hotel. The have a lovely mix of staff in all ages and each and everyone of them are so knowledgable and professional.

We stayed in the gorgeous ‘Royal Suite’ located on the top floor of the hotel with floor to ceiling windows and a balcony on the entire floor with views of the lush garden of The Goring. It was such a beautiful room with such attention to details and so much history in it so Johan and I actually decided to create a video from it, it will need to be edited which will take 1-2 days but as soon as the video is ready I will publish it here.

THE GORING HOTEL. Det känns inte som att jag är bortrest när jag befinner mig i London, jag känner mig som hemma, det är nog också just därför jag ser till att vi är i London 5-6 gånger per år. Oftast när vi befinner oss här så är det för jobb, jag känner mig otroligt begränsad i Stockholm, det finns inte utrymme att utvecklas längre. För mig är det enda intressanta och det enda som lockar den internationella marknaden, där är utvecklingspotentialen oändlig och det motiverar mig ut i fingerspetsarna. Jag och Johan vill båda landa i Stockholm i framtiden men det är inte i denna stad vi ser oss själva leva i under den period vi vill utvecklas karriärsmässigt. Det är det som har gjort att jag dras mer och mer åt London och vill spendera mer och mer tid där, nu gäller det bara att hitta en trevlig lägenhet, men det är en process som får ta den tid det tar. Jag gillar inte att stressa in i saker och ting, det får utvecklas och mogna naturligt.

Under våra sista dagar i London så bodde vi på vårt älskade The Goring i Belgravia. Vårt älskade home away from home i London, det är något alldeles speciellt med detta hotell, det är så mycket mer än ett hotell, det är en Brittisk landmärke med så mycket historia. The Goring är även en kategori i sig då det är det enda familjeägda hotellet kvar i London med över 100 års historia, nu är dom i den fjärde generationen Gorings och jag älskar det, det är kvalité ut i fingertopparna i allt dom gör. Jag älskar att hotellet känns som ett hem men har alla bekvämligheter som man vill ha i ett lyxhotell. Vi bodde i deras ‘Royal Suite’ under vår vistelsen, i samma svit som det sägs att Kate Middleton bodde i natten innan hon gifte sig. Sviten var så vacker så Johan och jag bestämde oss lite spontant för att spela in en video, den kommer ta 1-2 dagar att redigera men den kommer publiceras här så fort den är klar så håll utkik!

Location: 15 Beeston Place, London

The beds at The Goring are beyond divine, it feels like you are sleeping on a fluffy white cloud!

Ready to take the London night by storm!

You can see our room on the top floor, the living room door is open!

You could even see Buckingham Palace from our balcony!

A delightful in room breakfast to start the morning

The same wallpaper that they had in the first class cabins on the Titanic! So stunningly beautiful!

Attention to details in every corner of the suite!

Tea & toast with a side of scrambled eggs

The Hotel surprised us after breakfast one day by bringing us our very own sheep! I was beyond thrilled!

Contemplating life at The Goring

Settling in to life at The Goring very well

My favourite oasis in London!

A glas of champagne before we head out for dinner!

The view to the right from the balcony

Enjoying The Goring tea blend

The balcony view is absolutely spectacular

I loved lying here in the mornings with a cup of Goring blend tea in my hands, with the balcony doors open, listening to the birds chirping in the garden! Perfectly blissful!

Our very own Goring sheep, we have named him Geordan!

A little afternoon champagne session in the beautiful living room area

Milk and toast and honey

10 thoughts on “Staying at The Goring Hotel

 1. Frida says:

  Men vad vackert!!! Så härliga färger. Vad betalade ni för sviten? Var det värt det? (Det låter onekligen så.:)) Funderar på att överraska min man på vår tionde bröllopsdag med något liknande. Oerhört vackert!

  Reply
  1. AFashionistasGuide says:

   Hej Frida! Det var helt strålande vackert! Då vi har blivit stammisar på The Goring de senaste 3 åren så hade vi förmånen att bli uppgraderade till the royal suite, vi hade bokat en junior suite, den ligger på ca 9 000 kr per natt. Deras royal suite ligger på 85 000 kr natten. Om du vill lyxa till det för dig och din man så tycker jag ni ska boka in er på The Goring’s ‘Most splendid garden rooms” from GBP 930.00 / Night, dom är fantastiska mysiga med utsikt över trädgården, jag tycker även det är ett mer humant pris att ligga runt 10 000 kr för en natt än när det börjar ligga på över 15 000 kr natten och mer. Sen så tycker jag ni börjar kvällen med en cocktail på the goring i deras garden för att sedan gå vidare till en romantisk middag i London på en trevlig stjärnkrog! Då får ni ett firande som hette duga! Det är bara att säga till om du vill ha mer tips! Kram!

   Reply
 2. Anna says:

  Har bott i London i 3 år nu och älskar när du uppdaterar från London, det får mig att uppskatta min stad ännu mera! Tack för en underbar blogg, alltid full med ny inspiration och vackra bilder!

  Reply
  1. AFashionistasGuide says:

   Tack finaste du! Det gör mig super glad att höra! Kram!

   Reply
  1. AFashionistasGuide says:

   Thank you so much! I use a Canon Mark III! xoxo

   Reply
 3. Alice says:

  Kan du skriva om hur du köpte din chanel-väska? Second hand eller ny? Var köpte du den och hur mkt kostade den osv. 🙂

  Reply
  1. AFashionistasGuide says:

   Hej Alice! Tack för din kommentar! Vilken Chanel tänker du på? Har 4 stycken olika. Kram!

   Reply
 4. Laura Jones says:

  What a beautiful post about The Goring!!! I love your photography and the view from the balcony is stunning!!!

  Reply
  1. AFashionistasGuide says:

   Thank you so much! I’m glad you enjoy the photography! The room is truly stunning! 🙂 xoxo

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.