Sebastien Gaudard in Paris

 

SEBASTIEN GAUDARD IN PARIS. I was so excited to go and check out Sebastien Gaudard’s pastry shop in Paris during my last visit but this visit to this specific pastry shop didn’t turn out very nice at all and I’m going to tell you all about it! Paris doesn’t have the best reputation in the world regarding their serivce but I have never had a really bad encounter so far and I have lived in this city for 3 years of my life so I have spent a lot of time in this city. So I have never been able to relate to that reputation, I thought that people were exaggerating but  I unfortunately experienced this kind of poor service. When I entered the store it was completely empty but the two women in the staff didn’t greet me upon arrival, instead they stood talking with each other in french. As I speak French fluently I overhead their conversation and it was not work related. I didn’t know which pastry to buy so I asked for help and recommendations but I received a very poor reply, it seemed like she was mostly bothered that I even asked for advice.

I think it’s such a shame when a place like this, with such great pastries, great shop, beautiful interior have staff like this, people that couldn’t care less about the store it seems. I would be scared if I owned a bakery with staff like this. You always should meet and greet your costumers with a smile and respect, most importantly, show some kind of joy about what you do! I really enjoyed my pastry but my entire experience was dragged down in the ground due to the staff which is a shame so I highly doubt I will be coming back, such a shame!

 

SEBASTIEN GAUDARD IN PARIS. Jag såg så fram emot att gå till Sebastien Gaudard’s nya pastry shop medan jag var i Paris här om veckan men det blev inte alls en positiv upplevelse. Att Paris har ett dåligt rykte när det kommer till service är ju inte en nyhet men jag har alltid trott att det var lite överdrivet när man hörde folk berätta sina olustiga encounters med fransmän. Jag har spenderat 3 år i staden och aldrig råkat ut för en trist service upplevelse men efter besöket i denna pastry shop så skulle det snabbt ändras! Jag gick igenom dörren till bageriet, super glad och exalterad att äntligen få testa dessa godbitar, butiken är tom och de 2 butiksbeträdena står och pratar med varandra på Franska i ett hörn, de välkomnar mig inte med ett hej utan jag ignoreras totalt, i och med att jag pratar franska så förstod jag deras konversation och den var inte jobbrelaterad om man säger så. Jag måste avbryta deras konversation och fråga om jag skulle kunna få hjälp, hon tittar på mig med en sådan uttråkad blick, fick nästan dåligt samvete att jag frågat om hjälp vilket känns helt knasigt då jag är kunden. Jag frågar om de olika bakverken, vad jag kan förvänta mig från de olika och vilka hon rekommenderar, jag får då det väldigt uttömmande svaret ‘Alla är goda’ så jag ger upp på den fronten och tar något på måfå, sakta men säkert känner jag hur min glädje och enthusiasm för att testa detta ställe bara sjunker för varje minut jag spenderar här inne, jag vill bara gå.

Jag frågar henne om jag får ta några bilder med min systemkamera, jag berättar om min blogg och att jag skriver mycket om mat, hon säger att jag kan ta 2 bilder, jag tror hon skämtar men jag tackar så mycket och börjar fota lite lätt. Efter ca 10 sekunders “fotande” så säger hon att jag borde ha tagit mina 2 bilder vid det här laget, jag inser då att hon var helt seriös med att jag enbart fick ta 2 bilder. Jag hade absolut haft förståelse för detta om butiken varit helt full av människor och de haft stressigt med mycket annat men åter igen, butiken var fortfarande tom. Jag tappar glädjen totalt nu och tar min påse och går, fy bubblan för ställen som dessa. Stackars konditor och ägare som har personal som dessa 2, det är ju en total mardröm för hanns butik och hans varumärke! Bakverken var goda men hela upplevelsen förstördes totalt genom deras katastrofala bemötande! Otroligt trist, hoppas han bytr ut personalen snarast, det är hans enda räddning!

 

Loacation: 22 Rue des Martyrs, 75009 Paris

 6 thoughts on “Sebastien Gaudard in Paris

 1. bea says:

  Det är väldigt roligt att läsa om dina upplevelser när det kommer till servicen, bra som dåliga möten. Jag jobbar själv om Hovmästare på ett hotell/restaurang som ändå ska leva upp till en högre nivå, därför tycker jag det är himla intressant att läsa hur du upplever bra och dålig service. Det kan vara till hjälp i mitt arbete eftersom jag hela tiden eftersträvar att vi ska ge en proffsig och fint bemötande till våra gäster! 🙂

  Reply
  1. AFashionistasGuide says:

   Hej Bea! tack för din fina kommentar, vad roligt att du uppskattade detta inlägg, det ska jag hålla i åtanke för framtiden! Kram!

   Reply
 2. Åsa says:

  Trist med dålig service och nonchalant bemötande. Jag hade vänt på klacken och gått.

  Reply
  1. AFashionistasGuide says:

   Jag kände också för att vända på klacken och gå pga “servicen” men då jag verkligen ville testa bakverken så stannade jag kvar, ville inte att den dåliga servicen skulle gå ut över den stackars konditorn. Men nu har man testat iaf! Kram!

   Reply
 3. Engla says:

  Fast de var kanske helt enkelt inte intresserade av att du skulle fota. De kanske hade tillräckligt stor kundkrets och kände att ha dig fotandes där inne inte spelade varken till eller från.

  Reply
  1. AFashionistasGuide says:

   En till otrevlig kommentar fran dig, varför är jag inte förvanad. Det handlar inte om bilderna, det handlar om att de hade extremt dalig attityd fran att jag kom in i butiken. Människor utan en känsla för service ska inte jobba inom serviceyrket.

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.