The renovation of our new apartment part 1

21 July, 2017

 

THE RENOVATIONS OF OUR NEW APARTMENT PART 1. We are currently renovating our new apartment that we bought last year on Östermalm. I haven’t had the time to start the project this spring due to a lot of work but now everything is up and running and the vision is to have the entire apartment ready in late September! The craftsmen have torn down the roof (We found 15 cm under the previous roof), the kitchen is torn down, the bathroom is getting torn out. The next step is for the craftsmen to start building the new wall and built the walk in closet, the last thing that we will do is renovate the bathroom, that project will probably get started in late August. We got the marble delivery for the bathroom the other day, 500 kg of marble, I felt so sorry for the 2 men that carried it up all the stairs, the packages were so heavy! The next post about the renovations will come as soon as the new walls are up and the new walk in closet is installed! I hope you will enjoy reading about this process! For more live updates from the apartment, be sure to follow my Snapchat: @MalinRichardson.

 

THE RENOVATION OF OUR NEW APARTMENT PART 1. Jag tänkte dela med mig utav delar utav vår pågående renovering utav vår nya lägenhet här på bloggen! Även fast det är otroligt stökigt och smutsigt just efter att allt har rivits så tror jag det kommer vara riktigt kul att ha dessa bilder när allt är färdigrenoverat och klart! Efter att ha bott 2 år på Karlavägen så köpte jag och Johan denna nya lägenhet som ligger bara några hundra meter bort från vår förra lägenhet. Vi trivs otroligt bra på Östermalm och har inga planer att byta område, älskar lugnet, de vackra välarbetade fastigheterna, de breda gatorna, alléerna och närheten till Djurgården. Närområdet kring vår nya lägenhet är otroligt fridfullt och det vi föll för i denna lägenhet var att den är högst upp i fastigheten med fri utsikt över både takåsar och himmel, det är otroligt viktiga kriterier för mig, det ska kännas luftigt!

Det som har hänt i lägenheten är att precis allt har rivits ut samt att vi har höjt taket, för ca 10 års sedan så installerade de förra ägarna in spotlights i hela taket vilket jag inte alls förstår då man alltid vill ha maximerad takhöjd i sekelskiftsfastigheter så det bad vi hantverkarna riva ned. Det är därför det hänger märkliga kåpor i taket just nu, det ska komma en elektriker och plocka ned alla kablar och kåpor. Vi fick leveransen på 500 kilo marmor som vi ska ha till det nya badrummet, badrummet är bland det sista vi kommer göra i lägenheten och det projektet kommer påbörjas i mitten av september.

Det är verkligen ett heltidsjobb att styra en totalrenovering! Johan har lämnat alla tyglar till mig då han har så mycket på hans jobb så jag sköter renoveringen vid sidan av mitt jobb och har inte alls haft den tiden  jag hade velat ha att lägga på lägenheten denna vår så halkade efter rejält i schemat men nu är allt up and running med full fart framåt! Men jag måste säga att jag tycker det är riktigt roligt att renovera, allt från att styra ihop alla hantverkare, välja ut material till genomförande, den kreativa delen av det hela tilltalar mig väldigt mycket men då vi befinner oss i smuts och damm fasen av projektet så är det inte riktigt lika roligt, vill bara att all skit ska bort och in med det nya och vackra! Här kommer lite snapshots från lägenheten! Part 2 av denna inläggsserie kommer när walk in closeten är byggd samt de nya väggarna!

 

 

The view from our living room!

500 kg of marble was delivered this week, I felt sorry for the two men that carried it up, it was so extremely heavy!

The beautiful and quiet street of Jungfrugatan on Östermalm.

The new kitchen is coming up in mid August!

The street of Jungfrugatan is so extremely beautiful, I love all the buildings here!

The craftsmen will start building the new walls this week!

I love this cute little pink building on Jungfrugatan!

Such a little cutie!

The old firestation on Östermalm!

The space where the walk in closet will be built!

Johan and I bought the necessities for the craftsmen so they can pre-paint the walls that will be built this week before the real paint come on!

I absolutely love the view from our living room!

The tiled stove is working and will be perfect during cold winters in Stockholm!

Beautiful buildings in the area!

We are building a walk in closet in the space that you can see in this image!

33 comments

Related posts

33 Comments

 • Reply Hannah 21 July, 2017 at 21:11

  Åh vad roligt att få följa denna renovering, älskar din inredningsmak!

  • Reply AFashionistasGuide 21 July, 2017 at 21:51

   Hej Hannah! Tack för din kommentar, det glädjer mig att höra! Ska bli kul att dela med mig utav denna process, trots att det är mycket jobb med en totalrenovering så är det himla roligt! Kram!

 • Reply Lollo 21 July, 2017 at 22:02

  Stor tumme upp till denna kategori!

  • Reply AFashionistasGuide 21 July, 2017 at 23:20

   Tack finaste du! Kram!

 • Reply Titti 22 July, 2017 at 10:02

  Kul! Renovering är alltid så roligt! Men, vad har ni för hantverkare som inte har material och utrustning med sig? Allt sånt brukar ju “ingå i paketet” så att säga. Det enda vi köper extra när vi har hantverkare hemma är gott fika att boosta dem med, det är alltid uppskattat ?

  • Reply AFashionistasGuide 22 July, 2017 at 15:53

   Hej Titti! Verkligen superkul! 🙂 Hantverkarna har med sig allt material men jag ville välja ut målarfärgerna på Happy Homes på Östermalm, jag gjorde en stor beställning utav all målarfärg till lägenheten där så det materialet fixade jag själv och i samma veva så köpte jag med lite extra verktyg.

 • Reply Jennie 22 July, 2017 at 15:27

  Vilket underbart charmig lägenhet! Ska ni bo i lägenheten eller ska ni sälja den när ni är klara med renoveringen och köpa något nytt?

  • Reply AFashionistasGuide 22 July, 2017 at 16:42

   Tack fina du! Vi vet inte riktigt, jag tycker verkligen det är roligt att renovera så jag skulle inte tacka nej till att ta mig an ett nytt renoveringsprojekt, vi får se lite hur allt faller på plats. Om vi flyttar till London så kommer vi nog hyra ut den i andrahand! Kram!

 • Reply E. Johansson 22 July, 2017 at 18:03

  Håller på att köpa lägenhet just nu och tycker det är så svårt vart man ska sätta gränsen någonstans prismässigt. Hur tänkte ni när ni köpte eran lägenhet? Tack för din hjälp i frågan och tack för en underbart inspirerande blogg!

  • Reply AFashionistasGuide 22 July, 2017 at 18:57

   Hej! Jag förstår helt och hållet ditt dilemma, tyckte också det var klurigt! Jag och Johan hade satt en tydlig budget innan vi började buda, vi ville köpa ett renoveringsobjekt så då är det ju extra viktigt att inte budgivningen spårar allt för mycket för man ska ju även ha några hundratusen kr kvar till själva renoveringen. Vi satte ett maxtak på att vi max ville betala 110 000 kr per kvm på den lägenheten vi köpte och vi hade himla tur då vi vann budgivningen på strax under 110 000 kr per kvadrat. Vårt mål är att sälja lägenheten för mellan 130 – 140 000 kr per kvadrat så för oss vad det extra viktigt att ha köpt lägenheten för ett “bra” pris, men på Östermalm så är det ju alltid dyrt men jag är supernöjd att vi landade precis under 110 000 kr per kvadrat som var vårt mål. Så det är mitt råd till dig, sätt tydliga mål och ramar och försök hålla dig inom dom så det inte spårar! Kram!

   • Reply E. Johansson 22 July, 2017 at 19:30

    Tack för ditt svar Malin! Ska sätta mig och göra en budget som jag ska försöka hålla mig inom, det låter som en bra plan! Hur ser du på att folk maxbelånar sig så mycket i Stockholm? Jag funderar på om jag ska köpa något mindre och inte behöva ha samma lån eller om jag ska köra ett maxat lån och kunna bo lite större, hur tänkte du och Johan i denna fråga?

    • Reply AFashionistasGuide 22 July, 2017 at 19:59

     Det var det lilla! Jag och Johan ville inte maxbelåna oss så vi valde att ta ett mindre lån och föra in mer sparat kapital i lägenheten, så vi gick in med över 35% kontanter för att få ned räntan så mycket som möjligt och det beslutet är jag väldigt glad att vi gjorde med tanke på att lägenhetsmarknaden har börjat svaja lite de senaste månaderna och det är bara en tidsfråga innan räntan kommer börja stiga. Tycker det råder ett ohälsosamt tänk gällande att belåna sig till tänderna i Sverige och speciellt Stockholm, det är bättre att se över sina ekonomiska förutsättningar och köpa en lägenhet som passar ens ekonomiska situation, inte bara just nu utan även när räntan kommer stiga till 4-5-6%, så att man känner sig trygg i sin ekonomiska sits oavsett vad som händer. Kram!

 • Reply Amy 22 July, 2017 at 19:06

  Vill bara snällt påpeka att ordet ‘fastighet’ betyder marken som byggnaden står på. Således kan inte en lägenhet ligga högst upp i en fastighet eftersom att fastigheten är platt yta, alltså bara själva marken.

  Tyvärr handlar det om okunskap när man benämner en byggnad som fastighet. I ditt fall antar jag att du tror att det låter tjusigare att säga.

  • Reply AFashionistasGuide 22 July, 2017 at 19:42

   Hej Amy! Jag jobbar inte inom bygg och fastigheter så jag har absolut ingen aning om den specifika definitionen utav en fastighet utöver vad det är, en plats där många lägenheter befinner sig i. På alla de lägenhetsannonser jag läst genom mina dar så står det alltid fastighet, har aldrig någonsin läst “Lägenheten ligger högst upp i byggnaden” utan det har alltid stått “Lägenheten ligger högst upp i fastigheten” så du kan hålla dina antaganden för digsjälv då de mer reflekterar dig än mig, jag tycker snarare det låter väldigt märkligt att säga “Lägenheten ligger högst upp i byggnaden”.

   • Reply Sofia 24 July, 2017 at 00:41

    Rent juridiskt stämmer Amys definition, sedan vad som är en allmänt vedertagen benämning är ju något annat. Kul att följa er renovering förresten.

 • Reply Astrid 22 July, 2017 at 20:42

  Grattis till nya lägenheten!! Det ska bli så kul att följa renoveringen!

  • Reply AFashionistasGuide 22 July, 2017 at 21:02

   Tack fina du! Kram!

 • Reply Amy 22 July, 2017 at 22:18

  Ett litet utdrag av lagen.

  “I dagligt tal används ordet fastighet ofta oegentligt om en byggnad, men denna användning har inte stöd i Jordabalken.”

  Om du använder dina referenser från broschyrer och annonser är kanske du borde kolla upp mer seriösa källor än att säga ‘jag har sett i bostadsannonser att det är en fastighet’.

  • Reply Annie 22 July, 2017 at 22:26

   Åh herre gud, det kan inte vara kul att vara en sådan torr paragrafryttare som du är Amy!

  • Reply AFashionistasGuide 22 July, 2017 at 22:41

   Hej igen Amy! Jag har sagt fastighet hela mitt liv och kommer fortsätta göra det.

  • Reply Åsa 22 July, 2017 at 23:17

   Men Gud, orka anmärka. Ut i solen med dig,Amy. Det kommer göra dig gott.

 • Reply Jen 25 July, 2017 at 08:44

  Hej.
  Kåporna som du skriver om är en säkerhetskåpa/låda för att spotlights genererar väldigt mycket värme och kan orsaka en brand om de kommer i direkt kontakt med isolering och andra brandfarliga material i taket.

  • Reply AFashionistasGuide 25 July, 2017 at 12:55

   Hej Jen! Yes, allt det kommer monteras ned då det ör en del av det gamla taket! 🙂

 • Reply Hannah 3 August, 2017 at 21:45

  Hur stor är lägenheten? ser ut som en studio? 🙂

  • Reply AFashionistasGuide 3 August, 2017 at 23:02

   Hej Hannah! Det är en 2:a. 🙂

   • Reply Britta 12 August, 2017 at 19:56

    Nej det är en etta med sovalkov. 43 kvadratmeter. Klart det låter tjusigare med en tvåa…

    • Reply AFashionistasGuide 13 August, 2017 at 21:05

     Hej Britta! Nej, det är en 2:a. Tror du inte på det så kommer du se det när renoveringen är klar och lägenheten går ut till försäljning.

     • Majsan 15 August, 2017 at 02:28

      Men vänta… Så den skall renoveras och sedan säljas? Ni skall alltså inte bo där, eller missuppfattar jag?

     • AFashionistasGuide 15 August, 2017 at 10:06

      Hej Majsan! Det beror lite på vad som händer i vårt liv, om vi flyttar till London så kommer vi antingen sälja den eller hyra ut den i andrahand.

 • Reply Annie 4 August, 2017 at 08:03

  Ni ser ut att ha det helt underbart på eran semester i Italien, älskar när du lägger upp på snapchat och instagram, blir så sugen på att boka en resa! Tack för en underbar blogg!

  • Reply AFashionistasGuide 5 August, 2017 at 10:49

   Hej Annie! Tack för din fina kommentar, den värmer att höra! Vår semester har verkligen varit helt underbar hittills! Frankrike och Italien har verkligen visat sig från sina bästa sidor! Kram!

 • Reply Emily 6 August, 2017 at 11:09

  Interesting to see the beautiful architecture of Stockholm. I would love to go there.

  • Reply AFashionistasGuide 13 August, 2017 at 21:06

   It’s such a beautiful city! xo

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.