Back in London

 

BACK IN LONDON. After a wonderful vacation in France and Italy for the last 2,5 weeks I’m back in Stockholm for a couple of days now before we head to Paris next week. We have had the most lovely vacation and I was really able to relax and wind down from work, I didn’t check my inbox once and the only work related things I did during the day was to upload pictures on my instagram which felt fine. During the first part of our vacation we rented a house on the French riviera which was so relaxing, I will tell more about our vacation in coming posts!

But as for now it’s time to make a little jump back to this June when I went to London for a prolonged weekend. We checked in to COMO The Halkin in Belgravia and they upgraded us to a lovely suite with the most stunning terrace with views over the rooftops of Belgravia. I love living in Belgravia whenever I’m in London, I think it’s such a great location to be in, you are close to everything you want to be close to in London and everything is only a 10-15 minute Uber ride away!

I just wanted to give you a little tip of a new super cute spot that newly opened up in Belgravia, it’s called The Fine Cheese Co. and it’s the cutest little cheese boutique I have seen in London! I can recommend you to come here and enjoy a glas of wine and a trey of cheeses, such a lovely place!

 

BACK IN LONDON. Efter en underbar semester i Frankrike och Italien de senaste 2,5 veckorna så är jag nu tillbaka i Stockholm några dagar innan det bär av till Paris nästa vecka. Det har varit superskönt att helt kunnat koppla av och bara njuta de senaste veckorna, har inte kollat mejlen eller gjort något större jobbrelaterat än att lägga upp bilder på instagram från de olika platser vi varit på. Vi hyrde bland annat ett hus på Franska rivieran vilket var helt underbart avkopplande men mer om det i kommande inlägg!

I juni så var jag i London under en förlängd helg, min absoluta favoritstorstad i Europa! Vi checkade in på COMO The Halkin i Belgravia och blev uppgraderade till en fantastisk svit med en underbar terrass med utsikt över takåsarna i Belgravia. Belgravia är ett lugnt och skönt område att bo i, det är många diplomater som bor i detta område då Belgravia är området där ambassaderna är lokaliserade och nästan alla byggnader går i en härlig cremefärgad nyans som får hela området att kännas som en stor gräddbakelse. Jag gillar att bo i detta område när jag befinner mig i London då man har nära till alla områden, man är bara en 15 minuters uber ride away från allt!

Jag vill tipsa om världen gulligaste ostbutik som nyligen slagit upp sina portar i Belgravia med namnet The Fine Cheese Co. Jag rekommenderar er varmt att gå dit och ta en glas vin och beställ in en bricka med lite olika härliga ostar i eftermiddagssolen!

 

MAYLA Dress (New!)

BARBARA BUI Jacket

OMEGA Watch

NIALAYA Rings

LONGCHAMP Bag (New!)

HENRY KOLE Flats (New!)

26 thoughts on “Back in London

  1. AFashionistasGuide says:

   Thank you! It’s a new personal favourite! xoxo

   Reply
 1. Annie says:

  Supersnygg look! Vilken storlek är du i din Mayla klänning? Tänkte köpa en likadan! Tack för en superblogg!

  Reply
  1. AFashionistasGuide says:

   Tack fina du! Det är en storlek 38! Kram!

   Reply
 2. Jennie says:

  Tack för tipset! Åker till London nästa helg så ska helt klart svänga förbi ostbutiken! 🙂

  Reply
  1. AFashionistasGuide says:

   Det var det lilla! Det är verkligen en supersöt liten butik! Kram!

   Reply
 3. Eva says:

  Jag blir så glad och inspirerad av dig och din stil?
  Vad ligger väskan på i pris? Funderar på om jag hittar den i Sthlm då deras butik stängt igen.

  Reply
  1. AFashionistasGuide says:

   Tack finaste du, det värmer att höra! Jag vet tyvärr inte vad den kostar, fick den i present av Johan! Men kanske att den finns i deras webshop? Kram!

   Reply
  2. Sofia says:

   Men den har väl inte stängt? På Biblioteksgatan? Gicj förbi där i förra veckan och då var den öppen. NK har ganska stort utbud annars.

   Reply
 4. Sommaye says:

  Hej Malin! Tack för en fantastisk blogg 🙂 jag undrar om du lyckades ta körkort? Isf hur gick du till väga? Jag börjar ge upp 🙁
  Kram

  Reply
  1. AFashionistasGuide says:

   Hej Sommaye! Tack för din fina kommentar, vad roligt att du gillar bloggen! Jag började övningsköra med min pappa när jag var 18/19 år, övningskörde i 1-2 månader men slutade efter det och har inte övningskört sedan dess. Jag har inte haft någon större motivation att skaffa körkort då jag bott i innerstan sen jag flyttade hemifrån när jag var 21 år. Tror inte jag och Johan kommer köpa bil innan vi köper hus i framtiden, finns inget syfte att ha bil i innerstan. Köper vi en bil i framtiden så kommer det vara en Tesla och den kör ju sigsjälv så då känns körkort ännu mindre intressant. Jag känner mig helt klart kluven i ämnet! Kram!

   Reply
   1. Sara says:

    Jag och min man köpte en Tesla förra året och älskar den! Kan varmt rekommendera dig och Johan att köpa en Tesla!

    Reply
    1. AFashionistasGuide says:

     Hej Sara! Vad roligt för er! Får bli att jag tar ett körkort på automat så jag kan sätta mig i en Tesla och låta den köra! 😉

     Reply
     1. Amy says:

      Oj så lat att inte palla ta körkort ens.

     2. AFashionistasGuide says:

      Hej Amy! Lat? Jag bor i Stockholms innerstad, har absolut 0 användning utav en bil. Det finns fantastisk kollektivtrafik att ta del utav i Stockholms och nyttjar helt klart den, eller att jag promenerar istället för att smutsa ned luften med en bil. När jag och Johan skaffar barn i framtiden så kommer vi behöva bil och inför det kommer jag ta körkort på automat för att sedan köpa en självkörande Tesla.

   2. Sofia says:

    Det är väl inte så att du tror att Tesla är självkörande?

    Reply
    1. AFashionistasGuide says:

     Teslas bilar kommer vara självkörande inom 2 års tid så absolut, det tror jag!

     Reply
    2. S says:

     Bra rutet Malin!
     Så onödig kommentar och varför ens ifrågasätta varför inte någon valt/inte valt att ha körkort? Ser upp till dig på många sätt, du har lyckats inom många områden där jag själv skulle passa tror jag (?) t ex göra reklam utåt för hotell samt att jag brinner för skrivandet. Att människor är avundsjuka kommer vi aldrig komma ifrån. Poängen med min kommentar

     Reply
 5. Olivia says:

  Eran semester på den franska och italienska rivieran har sett helt fantastisk ut! Ska bli så kul att läsa om resorna!

  Reply
  1. AFashionistasGuide says:

   Det var verkligen 2,5 veckor av pure relaxation! Så skönt med lite vacay! Kram!

   Reply
  2. S says:

   Kunde tydligen inte skriva hur långa noveller som helst hehe.. Poängen var att trots att jag är 28 år gammal och “saknar” körkort behöver jag inte tro att alla dörrar är stängda för det? Eller? Därför tycker jag att du är en förebild som lyckats med mycket men också står för att du värnar om miljön och att det går alldeles utmärkt med kollektivtrafiken! Däremot tror jag inte att du/ni utnyttjar den särskilt ofta då ni är på resande fot så ofta.
   Tack för klokt inlägg Malin!

   Reply
   1. AFashionistasGuide says:

    Hej S! Tack för din fina kommentar och beröm kring bloggen, det värmer att höra! Jag tror det absolut viktigaste är att skapa en egen framtid för sigsjälv, att våga gå en egen väg istället för att följa den vägen samhället alla säger åt oss att ta (Det är dock absolut inget fel på det, många trivs i tryggheten utav ett 9-5 jobb). Men enligt samhällets norm så “ska” man ta körkort, gör man inte det så undrar folk varför man inte gjort det ännu, samma sak om man inte tar en master på ett universitet, då kommer frågorna varför man inte pluggat. Allt handlar om att våga tro på sigsjälv och den vägen man känner att man vill ta och sedan strunta i vad andra tycker. Jag har snart haft min blogg i över 10,5 års tid och jag minns själv när jag precis börjat ha bloggen som ett heltidsarbete (Efter jag tog studenten 2009) och jag fick mina första stora betalande uppdrag för IKEA och Sony Ericsson, även fast det var stora betalande uppdrag så skämtade alla bort att vara bloggare “Det är då ingen riktigt jobb”. Men vad är då ett jobb om det inte är det man jobbar med varje dag i veckan samt får betalt för? Det handlar om att man sticker ut från normen , man gör inte det som “alla andra” gör. Men jag är evigt tacksam att jag fortsatte utveckla bloggen för det har lett mig till det jag gör vilket är att jobba med mina passioner vilket är hotell & restauranger! Att nu kunna jobba som konsult och kunna jobba för olika hotell är en helt fantastisk känsla och jag har byggt upp allt detta själv, från 0 och ingenting. Så låt inget stoppa dig och dina drömmar och jobba aktivt varje dag med att göra något som för dig närmre dem! Stor kram till dig!

    Reply
 6. Sanna says:

  Vad hände med att du skulle skriva för Marie Claire, har du slutat? Jag försökte hitta på deras webb för att det skulle vara roligt att läsa. Skriver du inte också för Elle mat & vin? Måste vara perfekta jobb för dig.

  Reply
 7. Heather says:

  Welcome to my hometown. You look absolutely stunning.

  Reply
 8. Camilla says:

  But what do you do for a living? Your blogposts are few and far between (interesting though!). But with a delay of two months from your travels I was wondering what fills your days…

  Reply
  1. AFashionistasGuide says:

   Hi Camilla! I work as a travel consultant so I work closely with hotels and restaurants, helping them in terms of digital strategy and how to improve their services. Then I also have my blog that I have been doing for the last 11 years but my focus since 1 year back has been going towards consulting.

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.