Open journal part 10: Dagen vi vann 250 000 kr

 

OPEN JOURNAL PART 10. Först och främst så vill jag tack er för er fantastiska respons som ni har gett här på bloggen de senaste veckan för vår medverkan i Bytt är Bytt! Ni är underbara! Nu har det gått över 1 vecka sedan avsnittet gick på TV4 så jag tänker att de som har velat se avsnittet har sett det vid det här laget så jag kommer prata lite mer om vinsten och vad vi kommer göra med pengarna som vi vann i det här inlägget.

Först om främst så måste jag säga att det kändes som en vinst i sig att ens komma med i programmet. Över 2 500 par sökte in till årets säsong av Bytt är Bytt. Jag minns det som igår när jag fick samtalet av produktionen (Detta var ca 2-3 månader efter att jag skickat in en ansökan) som sa att vår ansökan hade stått ut ur mängden och att de vill ta in oss på en audition. Vid det här laget så hade jag nästan glömt bort att jag gjort en ansökan då det gått såpass lång tid men jag blev så otroligt glad och veckan efter så gick jag och Johan på audition för programmet. Vi blev intervjuade i ca 1 timme och sedan så gjorde man ett prov som tog ca 1 timme för att avsluta med att man gjorde en lite provinspelning som dom filmade för att de ville se dynamiken man har framför kameran. Det var otroligt roligt att göra en audition för programmet men jag minns att provet gick så fruktansvärt dåligt så jag tänkte att oavsett om vi går vidare eller ej så har det varit en roligt erfarenhet!

Det gick ytterligare några månader med ren tystnad från produktionsbolaget och åter igen så hade jag och Johan nästan glömt bort att vi gjort en audition för Bytt är Bytt tills en dag i slutet av maj, då får vi ett samtal där vi får informationen att vi har gått vidare och är 1 av de 10 paren som ska vara med i årets säsong! Både jag och Johan höll på att smälla av, en blandning av glädje, chock och nervositet kom sköljande över en! Rätt snabbt inpå beskedet så får vi ett datum i juni där vi skulle spela in vårt avsnitt så bara någon vecka efter att vi fått beskedet så står vi i studion med kamerorna runt omkring oss, redo att spela in.

Jag minns att jag var helt otroligt nervös innan det var vår tur att kliva in i studion, nerverna hade fått övertaget och jag kunde knappt äta eller dricka något timmarna innan men så fort vi klev in i studion så släppte nerverna och de byttes ut mot spänning och glädje! Oavsett hur det skulle gå så är det en once in a lifetime experience att vara med i Bytt är Bytt och att ens ha blivit utvalda som ett av de tävlande paren i denna säsong kändes som en absolut vinst i sig! Så jag och Johan hade som mål att ha roligt i avsnittet, att göra det med glädje och inte ta det för seriöst. Det viktigaste är att man har roligt och det hade vi verkligen! Det tog över 3 timmar att spela in avsnittet och det är de 3 mest spännande och roliga timmarna i mitt liv, man har en konstant rush of emotions!

Så fort vi fick se objekten i vårt galleri så fick jag en stark känsla för globerna och det var även dom vi höll stenhårt på genom hela programmet. Det fanns några stunder där Johan var riktigt trötta på globerna och ville byta ut dom men jag höll stenhårt på dom och det var även det som ledde oss till att vinna 250 000 kr. Våra 2 sista objekt var globerna som stod på piedestalen samt en korvmaskin så vi stod mellan att vinna antingen 100 000 kr eller 250 000 kr. Oavsett vad det skulle bli av dom två så var vi otroligt nöjda med vår insats men glädjen blev helt klart extra påtagligt att det var globerna som var dyrgripen av de 2 sista objekten vi valde mellan och det kändes extra kul att det var det första objektet som vi valde ut ur galleriet.

Så vad kommer vi göra med vinsten? Vi kommer att åka till Sydafrika nästa år där vi kommer besöka 1-2 reservat för att stödja deras arbete med att skydda de fantastiska elefanterna, lejonen samt noshörningarna som tyvärr lever under ständigt hot pga tjuvjakt. Vår plan är att åka dit i mitten på september 2018 och jag ser så mycket fram emot det, det är första gången både jag och Johan befinner oss i Sydafrika samt att få se dessa fantastiska djur i verkligheten, vilken dröm! Sedan så kommer vi lägga undan en del för ett framtida bröllop. Tills dess så får vi hjälp av min pappa som är en fena på aktier att investera pengarna under det kommande året innan vi åker iväg till Sydafrika för att skapa en maximerad värdeutveckling tills dess!

Man märker verkligen att man har blivit äldre när man hellre vill investera pengar i aktier och fonder än att  köpa något kul för att fira. Men det är ju roligare att se pengarna växa på ett konto än att det konsumeras samt att kunna hjälpa elefanter, lejon och noshörningar till en bättre och tryggare framtid! Det är något som jag och Johan brinner otroligt mycket för! Det är bara att säga till om ni känner till något reservat som gör ett fantastisk jobb med att hjälpa dessa djur så kan jag spana in dom!

 

43 thoughts on “Open journal part 10: Dagen vi vann 250 000 kr

  1. AFashionistasGuide says:

   Tack så mycket! Det var en helt fantastisk upplevelse! Kram!

   Reply
 1. alexandra says:

  GRATTIS!! Såg ert avsnitt på tv4play igår, ni var SÅ BRA! 😀

  Reply
  1. AFashionistasGuide says:

   Tack fina du! 😀 Vad roligt att du gillade avsnittet! Kram!

   Reply
 2. L.N says:

  Stort grattis Malin & Johan! Gud vad roligt med sydafrika nästa år! Ska bli så kul att följa er resa dit, att åka på safari var bland det mest magiska jag gjort i hela mitt liv!

  Reply
  1. AFashionistasGuide says:

   Tack finaste du! Det ska bli så roligt att åka till Sydafrika och kunna hjälpa dessa fantastiska djur direkt på plats! Kommer bli en riktig dream come true! Kram!

   Reply
 3. Tina says:

  Stort grattis!! Det är inte varje dag man vinner en kvarts miljon!!

  Reply
  1. AFashionistasGuide says:

   Tack fina du! Verkligen! Det är inte varje dag! Kram!

   Reply
 4. Sofia Lindh says:

  Grattis till er! Och vilken lyx att ha en pappa som är duktig på aktier som kan hjälpa er placera pengarna! Önskar jag vore bättre på aktier men det kräver verkligen sin tid att sätta sig in i det och göra analyserna som krävs för att det ska gå bra!

  Reply
  1. AFashionistasGuide says:

   Tack så mycket! Ja det är verkligen en fantastisk tillgång att ha en pappa som är en fena på aktier så han förvaltar allt från mina pensionspengar till mina fonder samt nu denna vinst. Får bli att sätta sig in mer i aktier i framtiden men precis som du säger så kräver det sin tid samt engagemang! Kram!

   Reply
 5. AK says:

  Hur kan tv betala er vinstskatt, skatten baseras ju på era inkomster? Vinsten är ju 250 000 minus skatt, eller hur.

  Reply
  1. AFashionistasGuide says:

   TV4 har redan betalat in allt som ska betalas så det vi vann går direkt in på kontot.

   Reply
   1. AK says:

    Tävlingsvinster/Skatteverket

    Tävlingsvinster som inte kommer från arbetsgivaren är skattefria om de är i annan form än kontanter eller liknande, t.ex. värdepapper, och värdet är högst 0,03 prisbasbelopp, avrundat till närmaste hundratal kronor.

    Har du varit med i en tävling i till exempel TV eller en tidning och vunnit, ska du vanligtvis betala skatt på vinsten. Om det är den personliga prestationen som avgör om du vinner ska du beskattas för vinsten. Är det däremot slumpen som avgör är vinsten skattefri.

    Tävlingsvinster är skattefria om de består av föremål, presentkort (som inte kan lösas in mot kontanter) eller resa etc. som värderas till högst 1 300 kronor.

    Reply
    1. A Fashionista's Guide says:

     Det är jättegulligt att du engagerar dig så i frågan men skatten är redan inbetald av tv4 så det finns inte så mycket att diskutera.

     Reply
  2. Sofia says:

   Det är vanligt när man pratar om vinster att beloppet är ett nettobelopp det vill säga skatten är redan dragen. Det är förstås Malin och Johan som beskattas även om TV 4 betalar in skatten, på samma sätt som en arbetsgivare betalar in den skatt som dras på anställdas lön. På kontrolluppgifterna kommer det att stå att de vunnit ett högre belopp, t ex 500 tkr, så om de har 50% skatt betalas 250 tkr ut efter skatt. Inte konstigare än så.

   Reply
 6. ISSA says:

  Vilken drömvinst! Älskar Bytt är Bytt, bästa programmet! <3

  Reply
  1. AFashionistasGuide says:

   Det är verkligen ett helt fantastiskt program! Så himla bra på alla sätt och vis! Kram!

   Reply
  1. AFashionistasGuide says:

   Det gör du helt rätt i! Det kom även ut ett rykande färskt avsnitt av Bytt är Bytt igår! Kram!

   Reply
 7. Mikaela says:

  Ert avsnitt var såå spännande och ni var så roliga! Du och Johan borde ha ett reseprogram ihop på TV4, jag hade varit ert största fan! 🙂

  Reply
  1. AFashionistasGuide says:

   Tack! Det glädjer mig att höra! 🙂 Det hade varit så roligt att göra ett reseprogram tillsammans med Johan! Kram!

   Reply
 8. Petra says:

  Har kollat på Bytt är Bytt avsnittet nu och ni var ju grymma! Charmiga, personliga och roliga, tv när det är som bäst!

  Reply
  1. AFashionistasGuide says:

   Men tack gulliga du! Det värmde verkligen att höra! 😀 Stor kram till dig!

   Reply
 9. Carro says:

  Grattis till vinsten! Älskar Sydafrika! Ser fram emot att följa er resa dit! Det är verkligen en fantastisk cause som ni engagerar er i! 🙂

  Reply
  1. AFashionistasGuide says:

   Tack fina du! Det ska bli fantastiskt kul att åka till Sydafrika och hjälpa de fantastiska djuren på plats! Kram!

   Reply
 10. Ida says:

  Jag och min pojkvän såg avsnittet med dig och Johan på Bytt är Bytt igår och ni var ju helt underbara ihop! Ni charmade er verkligen genom rutan och stort grattis till vinsten!

  Reply
  1. AFashionistasGuide says:

   Tack för din fina kommentar! Det värmer att höra! 🙂 Kram!

   Reply
 11. Sofia says:

  Nu är inte jag skåning, men undrar var Johan kommer ifrån? Kände liksom inte igen dialekten. För övrigt mycket trevligt att se er in action.

  Reply
  1. AFashionistasGuide says:

   Tack fina du! Han växte upp i den allra sydligaste delen utav Skåne, jättenära Smygehuk! Kram!

   Reply
    1. AFashionistasGuide says:

     Hej Flisan! Varför skulle jag säga Trelleborg när han aldrig bott där?

     Reply
 12. Gabriella says:

  Aah, grattis!! Skulle sa garna vilja se avsnittet men kan inte set det utanfor Sverige :(((. Stort grattis i vilket fall, och Sydafrika ar en av de mest magiska platser pa jorden tycker jag. <3

  Reply
  1. AFashionistasGuide says:

   Tack fina du! Jag tror man kan installera en country blocker på ens dator så du kan kolla på exempelvis tv4play, kan vara värt att testa om du vill kolla på dina svenska favoritprogram när du befinner dig utomlands! Kram!

   Reply
 13. Angelica says:

  Stort grattis till vinsten! Ni var så härliga i programmet. När kommer er pod? Tyckte du sa oktober eller har jag missat något? Tack för bästa bloggen!

  Reply
  1. AFashionistasGuide says:

   Tack fina du! 😀 Vad roligt att du gillade avsnittet! Podden har dragit ut på tiden, mycket teknik som man måste lära sig samt att fixa rätt utrustning, har inte haft den tiden att lägga på det som jag hade velat! Men visionen är att spela in det första avsnittet nu i mitten utav november, sedan så får jag se hur smärtfritt det går att lägga upp avsnittet haha! I will keep you posted här på bloggen! Men vill komma igång med podden, that’s for sure! Kram!

   Reply
 14. Frederica says:

  Gaaah … this blogg is dying a slow death with posts further and further apart… Kill it quick or snap back and start posting!

  Reply
  1. AFashionistasGuide says:

   Hi Fredrica! I have had my blog for 11 years and since 1 year back it’s no longer my full time occupation. One year ago I started working as a consultant towards luxury hotels and restaurants which takes up pretty much 60-70% of my time so I not longer have the same time for the blog, that’s why. But I will continue to blog, I would recommend you to follow A Fashionista’s Guide on Bloglovin, this way you will get a notification as soon as a new post comes up! 🙂

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.