Open journal part 4: Ny lägenhet!

 

OPEN JOURNAL PART 4: NY LÄGENHET! Efter över 2 fantastiska år på Karlaplan så är det dags att dra upp rötterna och plantera dom somewhere new! Lägenheten som vi köpt ligger dock inte allt för långt bort från Karlaplan, jag fullkomligt älskar detta område, har trivts helt otroligt bra här de senaste 2 åren så att lämna Östermalm stod inte högt upp på listan. Utöver Östermalm så har vi har kikat lite på lägenheter på Kungsholmen samt i Vasastan. Kungsholmen har varit intressant då man får nästan dubbelt så många kvm där som man får på Östermalm men varken jag eller Johan connectade så mycket med Kungsholmen som område så vi bestämde oss för att lämna Kungsholmen bakom oss i vårt letande och kikade vidare i Vasastan och Östermalm.

I min tidigare relation så bodde jag 2 år i Vasastan (Ett stenkast bort från Storstad) och det jag kan uppskatta med Vasastan som område är att det är lite yngre människor som bor i Vasastan än genomsnittet på dom som bor på Östermalm. Vasastan har ju lite utav en ung, hipp, puls medan det är rätt svårt att hitta en puls överhuvudtaget på Östermalm. Men det är just det jag älskar med Östermalm, som den lilla pensionär jag är, lugnet! Det är inget sto och ståhej i fastigheterna runt omkring, det är bara en person i grannfastigheten som en gång i kvartalet tar ett bad med öppet fönster och lyssnar på Pavarotti så det ekar ut bland fastigheterna, men det störs ingen utav, det är ju ett ljuvligt musikval! För Johan var det viktigt att fortsättningsvis ha nära till Djurgården då han älskar att springa där och jag älskar att promenera där så det var även något vi letade efter.

Vi kollade på en hel del lägenheter i Vasastan, jag tänkte att det skulle vara kul att testa något nytt efter 2 år på Östermalm samt att man får ca 10 – 15 mer kvadratmeter i Vasastan för samma pris än på Östermalm. Men jag vet inte, vi hittade aldrig ett objekt i Vasastan som vi verkligen connectade med, även fast allt såg picture perfect ut på Hemnet, när man väl gick på visningen så fick man inte alls samma positiva känsla som man fick när man såg den på Hemnet.

Efter många veckors letande så hittade vi rätt objekt, lokaliserat på Östermalm i en underbart vacker fastighet med underbart ljus och en fungerande kakelugn! Och när vi gick in i lägenheten på visningen så sa det verkligen klick, här kommer vi trivas! Vi kommer även renovera lite, har lite nya visioner för köket och badrummet! En process jag kommer dela med mig utav här på bloggen om ni skulle tycka att det vore kul? Jag tycker att det absolut viktigaste när man köper lägenhet är att man inte överbelånar sig, det är tyvärr allt för vanligt i Sverige. Tillträde till lägenheten är i januari 2017! Det ska bli så fantastiskt kul!

 

Detta blir starten på ett nytt kapitel i våra liv och den lilla pensionären inom mig jublar av glädje att vi blev kvar på Östermalm! Vi har bytt ut ICA Karlaplan mot ICA Esplanad men det är väl den största omställningen med denna flytt!
27 thoughts on “Open journal part 4: Ny lägenhet!

  1. AFashionistasGuide says:

   Absolut, mer inredning is coming your way under 2017! Kram!

   Reply
 1. Linda says:

  Grattis till lägenheten! Jätteroligt med mer inredning! Får man fråga var din tröja med stjärnorna kommer ifrån?

  Reply
  1. AFashionistasGuide says:

   Hej Linda! Tack fina du! Det känns jättekul! Tröjan kommer från Chinti & Parker och den är helt underbar! Kram!

   Reply
   1. Linda says:

    Hej igen, Måste fråga om du köpt tröjan nyligen?! Funderar på om det ens är någon idé att försöka få tag på en likadan? kram

    Reply
    1. AFashionistasGuide says:

     Hej Linda! Den är ca 1,5-2 år gamal, vet inte om de har exakt samma färger kvar men modellen med stjärnor är en klassiker, kommer alltid ut i nya färger! Kram!

     Reply
     1. Linda says:

      Tack för snabbt svar 🙂 Jag vet att mönstret är en klassiker men det var just färgerna jag tyckte så mycket om.

    2. AFashionistasGuide says:

     Oh bummer! Ja, tyvärr, jag tror nog inte denna tröja finns kvar i denna färg! 🙁

     Reply
 2. ISA says:

  GUD SÅ ROLIGT!! grattis till köp 🙂 kan bara tänka mig hur fin den är, hoppas på massa massa härliga inredningsbilder här i bloggis nu 😉 hihi.

  Reply
  1. AFashionistasGuide says:

   Tack finaste du! Det kommer helt klart bli mer inredning, renovering till en början men efter det så kommer det bli massa härlig inredning! Kram!

   Reply
 3. Sofia says:

  Stort grattis till er båda! Förstår precis hur du känner. Jag drömmer om att flytta till Östermalm som pensionär. Satsar på att leva upp alla vinster på fastighetsaffärer genom livet och efter 40 års kötid få en hyresrätt hehe :-)). Skämt åsido jag förstår ert val och ser fram emot allt du vill dela med dig av. Glad Lucia ❤️

  Reply
  1. AFashionistasGuide says:

   Tack fina du! Det låter som att du har en bra plan hur du ska realisera den drömmen, super smart att hyra en lägenhet på äldre dagar och leva gott på det bundna kapitalet som annars är fast i lägenheten! Det ska bli så kul att flytta, jag älskar förändring och kommer nog vilja fortsätta byta bostad ca vart tredje år, lika bra att alltid klättra uppåt i bostadsstegen! Kommer absolut dela med mig en inblick i den nya lägenheten, inredning är något jag älskar samt så är det en kategori jag har märkt att ni läsare gillar väldigt mycket också! Vi syns säkert någongång på Östermalm på ålderns äldre dagar! 😉 Stor kram till dig!

   Reply
 4. Gabriella says:

  Stort grattis! Östermalm är alltid Östermalm, har också ibland funderat på att flytta därifrån men inser hur mycket jag älskar det lilla pensionärsområdet. Dock alltid bott nere mellan Stureplan Östermalmstorg så lite mer livat :). Vilket fall, stort grattis igen! Kram

  Reply
  1. AFashionistasGuide says:

   Tack finaste du! Ja, det är verkligen svårt att flytta ifrån Östermalm, har man hunnit bo in sig här så är det rätt kört haha, man trivs för bra, man slutar bry sig om att man får mer kvadratmeter för pengarna i andra områden! Jag tilltalas verkligen av lugnet, alla underbara alléer, de fantastiska matbutikerna, restaurangerna/caféerna/bagerierna, allt är on point! Så det känns underbart att vi hittade en lägenhet på Östermalm så vi bor kvar i området, vi flyttar bara 500 meter till vänster, känns tryggt haha! Stor kram till dig!

   Reply
 5. Emma says:

  Du verkar vara en sån härlig och underbar person! Jag blir så glad när jag kollar in på din blogg och får läsa det du har att berätta och titta på dina bilder från alla platser du har besökt och på fin inredning och all mat. Jag måste även säga att bilderna i detta blogginlägg är fantastiska och ditt hår ser så jäkla perfekt ut, LOVE IT! Kram!

  Reply
  1. AFashionistasGuide says:

   Hej finast du! Tack för din kommentar, den satte verkligen ett leende på mina läppar och värmde mitt hjärta, fina läsare som dig gör det så mycket roligare att fortsätta blogga, jag tycker fortfarande det känns kul, snart 10 år in the making men det ger en verkligen energi när ens läsare ger en positiv feedback, det betyder jätte mycket och det ska ni läsare veta! 🙂

   Tack för allt ditt fina beröm kring bloggen samt bilderna, älskar att fotografera så kul att det uppskattas! Mer inredning samt personliga inlägg utlovas, tycker det är så roligt att ha en dialog med er läsare! Stor kram till dig!

   Reply
 6. Michelle says:

  Åh va kul! Jag bor inte längre i Stockholm, utan Dubai. Men när jag väl är hemma hos familjen så är ICA Esplanad vår butik! Mycket bra val, och ser fram emot att läsa mer om flytten och inredningen!

  Reply
  1. AFashionistasGuide says:

   Hej Michelle! Tack för din kommentar, vad spännande med Dubai, hur länge har du bott där? Jobbar du där? Det känns väldigt bra att ICA Esplanad blir vår nya butik, tycker de har ett bra utbud och hög kvalité på deras råvaror. Har trivts väldigt bra med ICA Karlaplan som butik men det är dags att gå vidare hehe! ICA Karlaplan stänger ju 23.00 vilket vinner över Esplanadens 22.00 men utöver det så känns nog Esplanaden som en liten upgrade! Kram!

   Reply
 7. Karolin says:

  Malin, har du inte större bekymmer än att byta ICA-butiker? Nivån på din blogg är inte acceptabel nu. Jag har följt dig i många år, men nu blir det inte fler besök.

  Reply
  1. AFashionistasGuide says:

   Haha men jösses, jag skriver det med glimten i ögat. Du gör helt rätt i att inte besöka bloggen mer, tycker man inte om det man läser så ska man ej gå in, det fyller ju absolut inget syfte.

   Reply
 8. Lea says:

  Åh vad kul med ny lägenhet! 🙂 Ska bli kul att se inredningen! Hur stor är den?

  Reply
 9. Kari Johannessen says:

  Gratulerer med ny leilighet. Gleder meg til masse innlegg om renovering og innredning, kan aldri bli for mye av det.

  Reply
 10. Petra says:

  Hur blev det med Londonflytten? Du letade ju lägenhet där för bara några månader sen?

  Reply
  1. AFashionistasGuide says:

   Hej Petra! Hela Londonflytten beror på Johans jobb, som det ser ut nu så blir det nog inte förens mot hösten, vi får se hur allt synkar med hans jobb. När vi flyttar så kommer vi hyra ut vår lägenhet i andrahand, så hur och när det än blir så blir det bra! Jag hoppas att allt faller på plats så snart som möjligt då jag verkligen längtar efter ett liv i London! 🙂

   Reply
 11. Erika says:

  Vad rolig! Grattis till lägenheten. Kände igen mig så mkt i ditt inlägg. Vi bor vid Karlaplan och ville ha nått större en 3a el 4a och tittade också över hela stan. Tillslut blev det en lägenhet vid Oscarskyrkan. Vi kunde inte heller lämna Östermalm! Så härligt med Djurgården!. Kram

  Reply
  1. AFashionistasGuide says:

   Hej Erika! Tack för din trevliga kommentar! Vad roligt! Grattis till nya lägenheten! Har trivts så bra på Karlaplan de senaste 2 åren, Östermalm är verkligen ett underbart genuint område med så mycket charm och karaktär men absolut, priserna är ju därefter också! Det är ju bra att Gärdet finns, ovanför Östermalm, som kan förse avsevärt mycket billigare boenden för unga personer/studenter, som vill in i sitt första boende men som fortfarande vill bo nära till de centrala delarna av stan! Man får ju otroligt mycket mer kvm på Gärdet än på Östermalm men jag har alltid föredragit sekel över de mer moderna funkishusen på Gärdet. Hoppas ni kommer trivas i ert nya boende! 🙂 Kram!

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.