Let it snow

LET IT SNOW. Nu tycker jag snön kan komma! Klimatförändringarna är verkligen olustiga, att dom har 18 grader i New York i mitten av December känns enbart skrämmande. För 2016 så önskar jag verkligen att alla runt om i världen kunde bli vegatarianer en gång för alla så vi eliminerar köttindustrin. Kött är något jag har sedan 2012 försökt eliminera helt ur mitt liv och jag känner inget sug alls efter kött, det enda jag genuint längtar efter är fisk, en härlig röding, marulk eller piggvar. Något annat som är viktigt att ta upp nu i juletider när världen drabbas av en sjuklig konsumtionshets är att det inte är hållbart och ett beteende som måste ändras. I vår familj så har vi sedan 2007 gett ca 80% av vår julbudget till välgörenhet, de första åren så fick vi inga paket uta varenda krona gick till välgörenhet vilket är fantastiskt men det är ju faktiskt även kul att slå in paket sa efter några år så började vi även ge varandra 1-2 paket var, då var de även relaterat till välgörenhet, minns att det var ett år jag fick mycket getter. Det är alltid otroligt svårt att köpa presenter till mamma och pappa då 1) De vill inte ha något eller 2) Allt det dom vill ha kan de köpa själva så då passar det alltid väldigt bra att ge dom presenter från Unicef, exempelvis ge medicin och rent vatten till barn eller vad det än må vara som ligger en extra varmt om hjärtat den julen. Detta är verkligen en tradition jag uppmuntrar till och en tradition som jag kommer ta med mig i framtiden, att alltid, varje jul, skänka till välgörenhet och inte uppmuntra till denna sjuka julhets. Det jag ser fram mest emot under julen är den goda maten, mammas fantastiska lussekatter, pappas ljuvliga pepparkakor, sällskapsspel och kvalitetstid med familjen!

På tal om något helt annat sa vill jag tipsa om ett par nya favoriter från Citizens of Humanity, jag får ofta frågor kring jeans, vilket märke ska man vända sig till om man är lång och har långa ben. Detta jeansmärke gör så sköna modeller och de sitter som en smäck på oss som är långa, jag är 177 cm lång så jag letar hela tiden efter jeansmärken som fungerar på mina ben. Dessa är mina go to jeans för vardagsbruk, sen har jag även samma modell fast i svart och jag är så nöjd! I samarbete med Maruschka de Margo så har jag valt ut favoritplagg från deras butik på Grev Turgatan som jag kommer jobba med i olika looks. Det viktigaste när jag väljer ut plagg för vintern är att de ska vara snygga men samtidigt funktionella. Jag vill vara varm at all times men fortfarande känna mig chic! Det kan ibland kännas svårt att finna inspiration till att klä sig snyggt i ett land där vi är vana vid -10 och snökaos men investerar man i snygga ytterplagg som kommer hålla a lifetime så gör man genast det enklare för sig när det kommer till att skapa en chic vinterlook.

CÉLINE Sunglasses

TATABORELLO Necklace (New!)

RIZAL PARIS Jacket (New!)

SIF JAKOBS Ring

AHLVAR Blouse

CITIZENS OF HUMANITY Jeans (New!)

LAURENCE DACADE Ankle boots

PAULE KE Bag

 
83 thoughts on “Let it snow

 1. Åsa says:

  Hej Malin! Jag undrar om du vill sälja din väska från Paule Ka i brun/orange?

  Reply
  1. AFashionistasGuide says:

   Hej Åsa! Den kommer inte säljas men det är bara att säga till om du är intresserad av något annat! Kram!

   Reply
 2. Jeppsson says:

  Man kanske ska se över sin konsumtion och sina flygvanor under resten av året i första hand.

  Reply
  1. AFashionistasGuide says:

   Hej ‘Jeppsson’! Att resa är mitt jobb så nej, det är något som kommer förbli densamma. Min konsumtion är helt rimlig, jag investerar i kläder som håller länge och de plagg jag tröttnar på säljer jag i andra hand så plaggen lever vidare efter min garderob. Det är inte samma slit och släng mentalitet som många H&M, Zara, Cubus, Lindex människor har. Jag köper hellre 1 kvalitativt plagg än 10 plagg på H&M.

   Reply
 3. Hanno says:

  Håller helt med Jeppsson. Patetiskt att moralisera över “hets” samtidigt som du både reser och handlar långt mer än gemene man.
  Det är ditt jobb? Kanske ska försöks skaffa dig ett mer klimatvänligt jobb?
  Folk kommer verkligen behöva dra ner på sitt resande för miljöns skull.

  Reply
  1. AFashionistasGuide says:

   Hej Hanno! Där har du fel. Boskapssektorn står för 18 procent av de mänskliga växthusgasutsläppen globalt, enligt en FN-rapport. Det är mer än bilar, flyg och båtar tillsammans. Så att jag flyger i mitt jobb har minimal påverkan på klimatet. Den stora boven är köttindustrin och det är just därför jag aldrig köper hem kött, precis som jag uppmuntrar i texten här ovan att alla bör sluta äta kött, då skulle vår planet må så mycket bättre. Bensin kommer bytas ut mot biogas och flygplan kommer byta bränsle inom en snar framtid så transport är inte fokus, det stora problemet världen måste möta nu är köttindustrin!

   Reply
  2. Jeppsson says:

   Så trött på priviligierade människors dömande över andra människors (ofta sämre priviligierade) konsumtion och levnadssätt.

   Reply
   1. Jeppsson says:

    Hamnade fel, var menat som en kommentar under svaret du gav mig på min första kommentar.

    Reply
   2. Åsa says:

    Dömande över andra? Du menar som du precis gjorde själv?
    Det är lätt att peka finger åt andra istället för att se vad man själv kan göra åt saken. Du verkar ju engagerad i miljöfrågan, så tipsa gärna om vad du själv gör. Vem vet, du kanske kan inspirera andra.

    Reply
    1. AFashionistasGuide says:

     Hej Åsa! Tack för din kommentar! Det är så tröttsamt med vissa som bara vill hitta saker att hacka på istället för att se det positiva i inlägget. Men men..

     Reply
   3. AFashionistasGuide says:

    @jeppson Varför är det fel? Är det inte bra att jag använder min plattform till att uppmuntra till förändring gällande köttindustrin samt välgörenhet, speciellt nu under julen?

    Reply
    1. Malin says:

     Fast whatever about köttindustrin – du bär ju en silverrävspäls 🙁

     Reply
     1. Sascha says:

      Haller med har! Tankte just kommentera sjalv. Pals ar otroligt miljoskadligt och en givetvis aven en grym och blodig industri.

   4. Anna Karin says:

    Hej Malin!

    Här får du en kommentar från en trött bonde som just nu sitter och tittar ut genom köksfönstret på min köttindustri där de står och mumsar ensilage i lösdriften. Förutom att titta på mina kor så kämpar jag för att hålla landskapet öppet, för att förse människor med bra ekologiskt kött och för att på något vis kunna överleva och få mat på bordet, prylar till barnen och pengar till räkningarna. (Att vara bonde är ett kall och en livsstil, inget man gör för att man vill tjäna pengar.)

    Den dagen du och alla andra människor slutar att äta kött och alla mejeriprodukter som kommer från djur (ja, du måste även komma ihåg att dra ner på ostar, gräddglass, och annat som kommer från djurens mjölk) då kan jag inte ha mina djur kvar. Då planterar jag igen min 50 hektar (drygt 71 fotbollsplaner) öppna jordbruksareal med skog som är mycket lönsammare och 100 gånger mindre arbetskrävande att ha på min mark. Jag kommer INTE att odla lök, ärtor och andra grönsaker. Jag kommer heller inte att anlägga insektsodlingar för humankonsumtion. Jag är TOTALT ointresserad av vegetabilie- och insektsproduktion. Jag kommer däremot att ha kvar några kor för egen konsumtion av bra ekologiskt närproducerat kött och för att hålla öppet kring mitt eget hus. Jag får väl kanske ordna med en parkeringsplats för de människor som vill se och minnas hur ett Sverige med öppna landskap såg ut innan merparten av befolkningen slutade med kött och mejeriprodukter och började käka insekter för att kunna fortsätta att åka till Thailand över jul.

    Denna kommentar är inte på något sätt ett påhopp på din inställning utan har endast skrivits i upplysande syfte. Tänkte att du kanske inte vet så mycket om jordbruk och hur vårt landskap kan komma att förändras om vi slutar att äta kött och andra produkter som kommer från djur bara för att vi ska få möjlighet till lyxkonsumtion. Det kommer också att bli otroligt trångt i Stockholm och andra städer när merparten av landsbygdens befolkning flyttar till staden för att de inte vill bo kvar i ett landskap som beskogas alltmer. Till slut måste jag också bara säga att jag är väldigt trött på att som bonde bli betraktad som en miljöbov när jag håller djur som tillsammans med människor är det naturligaste som finns på vår jord, vi är alla tänkta att ingå i ett kretslopp där flygplan, bilar, stora städer och överdriven konsumtion bara för drygt 100 år sedan inte var påtänkta. Ser man saken i det perspektivet så känns det som att alla som vill åka flygplan och konsumera mer än man behöver istället för att låta våra lantbruksdjur finnas kvar på vår jord har fel…

    Merry Christmas!
    Anna Karin

    Reply
    1. AFashionistasGuide says:

     Hej Anna Karin! Tack för din kommentar! Den gav ett nytt perspektiv på hela diskussionen! Du ska veta att de gånger vi ätit kött de senaste åren så är det enbart ekologiskt från svenska bönder, jag tycker det är otroligt viktigt att supporta det närodlade! Det är ju en otroligt komplex fråga då köttindustrin står för över 18% av koldioxidutsläppet, det bästa vore om man kunde hitta en gyllene medelväg i allt detta! Jag supportar verkligen svenska ekobönder av hela mitt hjärta, det är ett fantastiskt jobb ni utför och hoppas världens politiker kan hitta nya lösningar på denna väldigt problematiska situation människan har försatt sig i! Kram!

     Reply
  1. AFashionistasGuide says:

   Hej Anna! tack finaste du! kul att du gillar avsnittet! Kram!

   Reply
  2. Amanda says:

   Blir ju samtidigt problematiskt om en viss grupp (i det här fallet den du kallar priviligerad) inte ska få yttra sig. Tycker att man ska sluta moralisera överhuvudaget. Det som verkligen är patetiskt är att det gnälls så himla mycket när någon faktiskt gör något aktivt eller engagerar sig. Då kritiseras denna person för att inte bry sig eller engagera sig på rätt sätt… Uppmuntra istället positiva intiativ, tro mig, världen behöver mer sådana:)

   Reply
   1. AFashionistasGuide says:

    Hej Amanda! Tack för din kommentar! Jag förstår inte heller, är det helt plötsligt fel av mig att använda min plattform till att få människor att tänka 1-2 gånger över deras köttkonsumtion samt att skänka pengar till välgörenhet, speciellt nu under julen när det spenderas som bara den. Kommer man får en privilegierad bakgrund så får man tydligen inte uttrycka sig om vissa saker, det tycker jag känns helt absurt.

    Reply
 4. Josefine says:

  Det är ju verkligen en viktig fråga du tar upp. Kan du inte testa ditt ekologiska fotavtryck och lägga upp resultatet på bloggen?

  Reply
  1. AFashionistasGuide says:

   Åh! Det vill jag gärna testa, vart hittar jag det? Jag är inne på WWF men hittar inte testet! Kram!

   Reply
    1. AFashionistasGuide says:

     Hej Josefine! Jag fick 11% på food, 12% på home, 75% på travel och 2% på stuff!

     Reply
 5. Lydia says:

  Jag tycker det är jättebra att du tänker på miljön, och äter mindre kött. Även att juletiden är ett tillfälle att samlas kring granen, och inte att hetsa över det materiella. Med det sagt vill jag även uppmuntra till pälsfria klädesplagg, då pälsindustrin orsakar mycket lidande för djuren. Googla på angorakaninerna, och se filmklippen (ja, videon är jättejobbig men viktig) över hur pälsen rivs av de stackars liven medan de skriker uppbundna med rep. Finns liknande videos och bildreportage med räv. Det ändrade min syn helt på just päls, och det är bra för konsumenterna att se att en fiskpinne har varit en levande fisk en gång. Jag hoppas att du får en trevlig helg!

  Reply
  1. AFashionistasGuide says:

   Hej Lydia! Tack för din kommentar! Jag håller med dig till fullo, denna päls har jag jobbat med för samarbetet men jag skulle inte köpa en päls själv utan köper helst fake päls. Nu äger ju dock jag lädervaror så som väskor och jackor så lite hycklare är jag ju att jag är emot päls men jag tycker verkligen det är en vidrig industri. Den enda pälsen jag kan bära till 100% är om den är vintage eller om de tagit vara på hela djuret. Men mink och kaninpäls är verkligen vidrigt!

   Reply
   1. Sofie says:

    Jag tycker väl i och för sig att ett samarbete för att marknadsföra en päls för andra=fler ska köpa den känns värre än att om du köpte en päls vid enstaka fall för du verkligen ville ha den. Väldigt bra i alla fall att du lyfter fram miljöfrågan! Tror folk reagerar på att du avråder andra från konsumtion när din egen är extrem – den är så lätt att se eftersom bloggen handlar om den. Förstår argumentet om att hellre köpa ett dyrt plagg med hög kvalitet men håller ju inte när man köper så många ändå!

    Reply
    1. AFashionistasGuide says:

     Hej Sofie! Jag bär päls, jag bär fake päls, jag bär skinnjackor, jag bär läderväskor, folk får ta inspiration av de looks jag visar på bloggen och bestämma själva vad de vill köpa och bära, alla har en egen vilja.

     Reply
     1. Sofie says:

      Men HUR menar du att det är BÄTTRE att inte köpa en själv än att ge andra inspiration till att köpa päls? VARFÖR är det bättre? Det var nämligen du själv som rättfärdigade ditt bärande av päls på det viset!

     2. AFashionistasGuide says:

      Hej Sofie! Jag säger inte att det är bättre eller sämre. Jag tipsade om en fake päls i förrgår, så jag bär fake, jag bär päls, jag bär läder, jag bär dun, jag säger aldrig åt folk vad de ska bära i mina inlägg, de får ta ställning till det själv.

 6. Lisa says:

  Jag vet inte riktigt om du gör det för att provocera eller om du inte riktigt tänker till.? Jag tror inte din text får ordentlig genomslagskraft när du uppmanar alla att dra ner på köttätandet MEN så poserar du i bilder ovanför i en jacka gjord av rävpäls. Fy fan alltså. Du äter inte ett dött djur men du trär armarna igenom det istället.

  Reply
  1. AFashionistasGuide says:

   Hej Lisa! Jag jobbar med jackan för denna fotografering, jag skulle dock aldrig köpa den själv, jag skulle lägga mina pengar på en fake päls.

   Reply
   1. Anna says:

    Så att uppmuntra andra att köpa päls är ok men du skulle inte göra det själv även fast du bär en sådan på stan? Förstår verkligen inte logiken.

    Reply
    1. AFashionistasGuide says:

     Hej Anna! Varför jag inte skulle köpa den själv är då jag tycker den är lite dyr för min nuvarande budget med sina 23 000 kr. Min maxgräns för en jacka ligger på ca 14 000 kr. Jag uppmuntrar inte folk att köpa päls, det står inte ett ord om att det är päls i texten, folk får ta inspiration från en look och göra precis vad dom vill med det.

     Reply
   2. Mia says:

    Jag förstår inte på vilket sätt det skulle vara bättre att marknadsföra än pälsjacka än att köpa den själv? Genom att marknadsföra päls gör du betydligt mer skada än om du ENSAM skulle köpa en päls, eftersom du uppmuntrar andra människor att köpa päls. Dummaste argumentet jag har hört på länge. Välj sina samarbeten med omsorg istället för att marknadsföra någonting som du “aldrig skulle köpa själv”!

    Reply
    1. AFashionistasGuide says:

     Hej Mia! Jag tycker jackan är otroligt snygg men jag skulle inte köpa en jacka för 23 000 kr, tycker det är för mycket i nuläget men om man har råd att lägga 23 000 kr på en jacka så är ju det fine. Min maxgräns för en jacka ligger på runt 14 000 kr.

     Reply
     1. Anna says:

      Så då är pälsindustrin ok då men just den här jackan lite för dyr?
      Ok. . .

 7. Linn says:

  Anser dock att det är lite skrattretande att du först talar om konsumtionshetsen kring jul för att i nästa stycke tipsa om dina nya jeans du “köpt/fått”. Hahahaha……….

  Reply
  1. Linn says:

   Såg nu att det även var blusen, jackan och halsbandet som var nytt. Hahahahahahahaha.

   Reply
  2. AFashionistasGuide says:

   Hej Linn! Det står klart och tydligt i inlägget att det är ett samarbete. Vad är det för fel på att tipsa om ett par jeans? Det har inget att göra med köttindustrin eller välgörenhetsorganisationer. Alla som klickar sig in på denna blogg vet att den innehåller mode så det kommer inte som en direkt överraskning.

   Reply
   1. Linn says:

    Nej men att du först sitter och berättar om konsumptionshetsen osv för att sedan uppmuntra till konsumption är väldigt roligt. Och du kan verkligen inte förstå varför. Helt blind. Utöver detta så ser jag att många har reagerat på pälsen du bär. Och du skriver att du använder den för att du har ett samarbete med företaget. Och att 23000 är för mycket för sig att lägga på en päls. Vilket innebär atr du tycker att päls verkar ok men priset är för högt. På samma sätt så ska FU inspirera och få oss att vilja KONSUMERA och köpa de du faktiskt marknadsför = päls i detta fallet. Ser du inte vad du gör på riktigt?

    Reply
    1. AFashionistasGuide says:

     Jag marknadsför en fake päls i det tidigare inlägget, något du missat? Men herre gud, jag har drivit bloggen i snart 9 år, om man inte förväntar sig modeindpiration när man klickar sig in här så vet jag inte vad. Att driva en modeblogg har ingenting att göra med varken välgörenhet eller köttindustrin. Det handlar enbart om att vissa läsare försöka hitta något fel istället för att lyssna och ta till sig av det större budskapet.

     Reply
     1. Linn says:

      Har du hört uttrycket “man ska inte kasta sten i glashus” 😉

      Men gå iväg och ät din “dagliga” egg Benedict med skinka du vegetarianen och fixa lite fler samarbeten såhär i “konsumptionshetsen” och återkom i ett nästa inlägg med hur vår värld ser ut och försök lära oss hahahaha

     2. AFashionistasGuide says:

      Hej Linn! Du vet att du är inne på en livsstilsblogg där modeinspiration är en förekommande förteelse? Jag uppmanar inte till konsumtionshets och ger er massa rabattkoder som ni ska använda på olika produkter eller Reor som andra bloggare gör, det är att uppmana till konsumtion. Jag visar upp mode på bilder och vad ni gör med det är helt upp till er, precis som att folk köper en ELLE eller Vogue tidning, känner du att Vogue hetsar dig till konsumtion när de visar upp mode från Louis Vuitton och Gucci? Eller kollar du i de tidningarna för inspiration för att sedan anpassa det till din egen budget? Det jag gör via min blogg är att ge mina läsare inspiration. Gällande mina köttvanor så berättar jag öppet och ärligt om att jag har sedan 2012 dragit ned på den rejält, från att äta oxfilé 2-3 gånger i veckan så äter jag nu en oxfilébit 3-4 gånger per år. Yes, jag äter eggs benedict med skinka, absolut inte på daglig basis utan kanske varannan månad, varierar mig dock med lax och spenat så totalt äter jag skinka ungefär 6 gånger per år vilket är en avsevärd förbättring från att ha ätit skinka ca 7-8 gånger per vecka 2012. Det handlar om utvecklingen och förbättringen i ens beteende, eller hur? Det handlar om att ändra mönster och beteenden och det är det jag jobbar på, under 2016 så kommer jag jobba på att få bort kött helt ur mitt liv, kommer dock äta fisk för att få i mig protein och absolut, en eggs benedict kommer absolut slinka ned då jag absolut älskar eggs benedict men att äta några få eggs benedict på ett år med skinka och ha de som enda köttkonsumtion ser jag som en enorm förbättring. Fortsättningsvis kommer jag även jobba vidare med välgörenhet som ligger mig nära om hjärtat och stödja de organisationer jag brinner mest för, kommer även göra om vårt elavtal till grön el. Många bäckar små, det handlar om inställning och personligt engagemang. Alla kan göra något.

     3. Linn says:

      Och det spelar vell ingen roll om du marknadsför en fake päls i tidigare inlägg? Det är ju i detta inlägget som du tipsar om en äkta päls?!?! Jag är inte mot dig utan jag ifrågasätter hur du resonerar men du blir så otrevlig och förstår verkligen inte vad nån menar och du säger “att jag tipsar om mode i min blogg kan inte komma som en chock”. NEJ det gör de ju inte. MEN att du säger att du inte äter kött, när du gör de, när du talar om klimatet som om du verkligen gör allllllt stämmer inte heller. Jag känner att du ljuger för sig själv när du tror att du gör allt i klimatdebatten. För det gör du inte. Du reser, du äter kött, du shoppar extremt mycket (eller har samarbeten), i vilket fall så ÖKAR konsumtionen = sämre för klimatet, och inte nog med de så uppmuntrar du i denna post äkta päls me.n säger att “du skulle inte köpa den själv för att den är för dyr”, inte för att djuren far illa eller för att det inte bra. Jag är bara så trött på att ta in allt som bloggare skriver utan ifrågasätta saker, för ifrågasätter jag något så blir jag kallad både det ena och de andra av dig Malin. Verkligen trevligt.

     4. AFashionistasGuide says:

      Åter igen, jag har dragit ned kraftigt på min köttkonsumtion sedan 2012, jag har fortfarande kött i min kostcirkel så som fisk samt skinka i en eggs benedict jag äter då och då men det är inte på den höga nivå som jag åt kött tidigare i mitt liv och det handlar väl om att skapa en positiv förändring? Jag har aldrig sagt att jag gör allt i klimatfrågan, det jag gör är att jag lyfter den i min blogg då jag tycker den är viktig och jag tycker fortfarande vi alla ska se över med vilka enkla medel vi kan ändra ett beteende hos oss själva. Allt från att ändra elavtal till att ta en summa från julklappsbudgeten och skänka till välgörenhet, eller att äta vegetariskt 3 dagar i veckan, vad det en må vara, alla bäckar små betyder något. Jag måste även fråga dig, när du säger att jag kallar dig otrevliga saker, vad syftar du på? Jag har aldrig kallat dig något otrevligt.

     5. Sascha says:

      Ja fast man kan ju faktiskt formedla modeinspiration utan akta pals? Och sag inte nu att “alla kan valja vad de vill ta at sig” – klart de kan, men du maste ju inte promota akta pals for det? Man kan ju ta stallning mot denna vidriga industri om man vill? Utan att for den skull forlora modefaktorn.

     6. Linn says:

      Jag syftade på kommentarerna som du skrivit där det står “bittra” och “PK Sverige” eller att du kommer från en privilegierad bakgrund. Tror du på riktigt att vi bryr oss om din bakgrund? Det gör inte jag iallafall. Och du har ingen aning om hur mycket pengar eller vilken bakgrund dina läsare har.

     7. AFashionistasGuide says:

      Hej Linn! Det du kan ha som referensram är vår kommentarskonversation och jag har aldrig kallat dig någonting. Efter att bloggkommentatorerna länkade in till detta inlägg så kommer det alltid en våg av väldigt otrevliga/bittra kommentarer då deras läsarkrets domineras av en målgrupp väldigt starkt opinionerade/PK läsare och det är dom jag syftade på.

 8. Matilda says:

  Så glad över att du är negativt inställd till kött 🙂 själv tänker jag inte på miljön när det kommer till kött utan bara det etiska(att inte äta andra individers kroppar) hoppas du känner på ett etiskt sätt också, då är du en förebild enligt mig och för mig! <3

  Reply
  1. AFashionistasGuide says:

   Hej Matilda! Tack fina du för din gulliga kommentar! För 4 år sedan så kunde jag njuta av smaken av en ekologisk oxfilé från Gotland (Den enda oxfilén jag åt) men sen ca 3 år tillbaka så äter jag knappt något kött alls, förutom fisk. Jag är väl en s.k ‘Stockholmsvegetarian’ men men, jag vet inte om jag någonsin kommer kunna sluta äta fisk, jag fullkomligt älskar det. Men tillbaka till köttet, jag kan inte njuta av en oxfilé längre, det tar emot i magen så nu äter jag det max 2-3 gånger per år, oftast blir det på en Guide Michelin restaurang när jag äter en avsmakningsmeny och inte kan styra över innehållet själv. Kram!

   Reply
    1. AFashionistasGuide says:

     Jag äter oftast min eggs benedict med lax eller spenat. Om det är ekologisk skinka så kan jag äta det.

     Reply
   1. Caroline says:

    ALLA avsmakningsmenyer har den möjligheten att få den vegetariskt!

    Reply
    1. AFashionistasGuide says:

     Hej Caroline! Många, men inte alla. Då brukar jag dock ge köttet till Johan så han får en extra bit.

     Reply
     1. Anna says:

      Måste fråga, är pälsindustrin bättre än köttindustrin i din mening med tanke på vår dialog högre upp?

     2. AFashionistasGuide says:

      Det är lite som pest eller kolera i min åsikt. Jag tycker världen borde ta tag i kolkraften samt köttindustrin då den står för nästan 70% respektive 18% av koldioxidutsläppen. Alla bör göra om sitt elavtal till 2016 och enbart använda grön el. Det är vad jag tycker.

  2. Sofie says:

   Det handlar verkligen inte om att vissa bara vill hitta fel, som jag skrev tidigare tycker jag det är bra att du uppmärksammar ämnet över huvud taget och jag tror alla uppskattar det. Dock söker man trovärdighet. Det är svårt att ta till sig, inspireras och motiveras av någon som inte handlar efter vad den förespråkar. Jag har svårt att ta till mig när du uppmanar mig att inte köpa julklappar (kommer knappt köpa några oavsett) när jag sällan köper något under året när du gör det nästan dagligen. Hoppas du fortsätter engagera dig i dessa frågor i alla fall! Kanske är mer effektivt och du slipper dessa kommentarer om du skriver om det på ett faktabaserade sätt 🙂

   Reply
 9. Tuss says:

  Några grejer jag tänker på är att fisk är kött, så vegetarian är du inte. Men bra att du äter mindre kött.

  Bra att ni skänker till välgörenhet, men att enbart sluta handla julklappar gör dessvärre inte mycket om man fortsätter sin konsumtion resten av året. Däremot är det ju ett bra tips att “ge” välgörenhet i julklapp.

  Och ja, det blir skevt att prata om konsumtionshets för att i nästa andetag tipsa om ett par jeans som ingen behöver.

  Reply
  1. AFashionistasGuide says:

   Hej Tuss! Så du menar att jag inte ska uppmuntra till att man ska se över sina köttvanor eller att börja engagera sig mer i välgörenhet? Det kan inte komma som en “surprise” att jag visar upp mode i denna blogg, jag har drivit den nu i 9 års tid, mina läsare kommer hit och tar inspiration, vad de gör med den sen är upp till dom, precis som att du köper en Vogue eller ELLE tidning, du gör det förr att hämta inspiration eller? Känner du att ELLE tidningen vill hetsa dig till konsumtion med sina lyxiga modereportage med Louis Vuitton och Gucci plagg i fokus?

   Reply
 10. Louise says:

  Håller med många om det skrattretande i att skriva om klimatförändringar och i nästa stund uppmana läsarna till konsumtion. Du svarar sedan på kommentarer att du själv inte köpt pälsen utan att det är ett samarbete och att du bara visar upp den. Det är ju inte helt lätt att förstå när du skriver (New!) om jackan, då tolkar i alla fall jag det som att det är ditt plagg. Får du betalt eller kläder för det här inlägget? I sådant fall ska det tydligt framgå att det är reklam och det räcker inte med meningen “i samarbete med”.

  Reply
  1. AFashionistasGuide says:

   Hej Louise! Att visa kläder på en modeblogg har inget att göra med varken välgörenhet eller köttindustrin. Det handlar om att vissa läsare vill hitta sätt att haka upp sig på saker som inte har något med saken att göra gör att slippa ta till sig det större budskapet.

   När man har ett samarbete så ska man skriva ut det i inlägget, det är det som krävs enligt konsumentverket.

   Reply
 11. Eva says:

  Att ni bara orkar! jag blir helt snurrig av alla inlägg. Om nu Malin har minkpälsar i hela garderoben hemma vad tusan har ni med det att göra? Man sätter väl fan på sig vad man vill. Kött är upp till var och en att äta och vem vill inte flyga och resa ut i världen så mycket som möjligt. Vi lever bara en gång så njut av livet och sluta vara så avundsjuka. Stor Kram till dig Malin har följt din blogg i många år.

  Reply
  1. AFashionistasGuide says:

   Hej Eva! Tack för din fina kommentar samt ditt stöd! Haha jag fattar inte vad som händer heller! Jag vill i god tro belysa problematiken kring köttindustrin samt uppmana att man skänker till välgörenhet speciellt nu till julen. Vad händer då? Jo en moraldebatt går igång kring hurvida jag reser i världen och vad jag har på mig för kläder. Ungefär som om det skulle komma som en ‘chock’, jag har drivit denna blogg i snart 9 år och alla vet att jag älskar att resa, mat och mode, men givetvis ska det moraliseras kring mitt engagemang i välgörenhet, tydligen så har man inte rätt att uttrycka sig om välgörenhet om man kommer från en privilegierad bakgrund i PK Sverige. Jag orkar inte.

   Reply
 12. Sofie says:

  Åter igen det handlar om att du BER andra att vara på ett sätt som du själv inte lever upp till. Det är ju du själv som drar igång en moralpredikan och läsarna hänger på! Ingen provoceras av att du uttrycker dig om välgörenhet när att du kommer från en privilegierad bakgrund. Mina föräldrar bor utomlands, jag från en megaprivilegierad familj, jag går en femårig utbildning på ett tekniskt universitet – stämmer antagligen inte i den mall som alltid målas upp för “bittra” “icke-privilegerade” “PK-svenskar” vilket ges som förklaring till kommentarerna. Jag har svårt att inte yttra mig när jag tycker något verkar konstigt eller provocerande, så enkelt är det! Enda förklaringen! Du skriver för att nå ut till läsarna – jag kommenterar för att nå dig! Inga andra bloggar som jag läser, mode som livsstil, får sådana här kommentarbomber efter inlägg som visar engagemang, du kanske kan försöka förstå varför? Ta det som ett tecken och faktiskt utvärdera dig själv istället? 🙂

  Reply
  1. AFashionistasGuide says:

   Hej Sofie! Det här är sista gången jag ska lägga ned tid på att uppmana människor att se över sina köttvanor eller att engagera sig mer i välgörenhet. Jag håller inte med för fem öre, det är som att säga att ELLE inte kan skriva ett inlägg om välgörenhet för att på nästa sida visa ett modereportage med Bottega Veneta och Dolce & Gabbana, det är två fristående saker. Även fast du älskar mode så kan du fortfarande se över dina vardagsvanor och göra dom till de bättre oavsätt ditt utgångsläge.

   Reply
   1. Sascha says:

    Men det ar ju samma inlagg? Det skulle vara jattekonstigt om ELLE skrev om konsumtionsfragan och i samma artikel uppmanade folk att kopa nya jeans och palsjackor.

    Reply
    1. AFashionistasGuide says:

     Hej Sascha! I en ELLE tidning så vänder du bara bladet så kommer du till stora modereportage med flärd och lyx, jag ser ingen skillnad i det. Jag uppmanar ingen att köpa något. Jag hade absolut hållt med om att man uppmanar till konsumtion om man ger ut rabattkoder till höger och vänster som de flesta bloggare gör för att tjäna sig en kosing på andras konsumtion, eller när bloggare ger ut speciella koder till exempelvis Nelly’s REA, det är att uppmana till konsumtion. Jag visar upp bilder, vad läsarna sedan gör av informationen är helt upp till dom, alla får göra sina egna val precis som när de bläddrar genom en modetidning.

     Reply
     1. Linn says:

      Haha bara skyller ifrån sig för att försöka se bättre ut själv. “Som andra bloggare gör”.

 13. Spanarn says:

  Välgörenhet är de rikas (rikedom är iofs relativ) sätt att rättfärdiga sin egen välfärd och framstå som en bättre människa än genomsnittet och du är inget undantag. Det framkommer med all sin tydlighet när man läser det här inlägget. Och det kan även sägas om många andra människor i vår del av världen. Det är bara att erkänna att alla är sig själv närmast, inklusive mig själv. Den som inte inser detta saknar självdistans, vilket verkar vara fallet med dig. Då är det bättre att erkänna att man är som “alla andra”. Att avstå julklappar och inte äta kött (men gärna fisk trots att haven snart är utfiskade) gör det hela bara patetiskt då du frossar i lyx dagligdags. Det gör varken till eller i från i långa loppet.

  Reply
 14. Mia says:

  Tänk på att nästan all fisk du äter är Odlad fisk och dom matas oftast med benmjöl från just kor eller gris så även om du inte äter rött kött så stödjer du det ändå indirekt…

  Reply
  1. AFashionistasGuide says:

   Hej Mia! Odlad fisk är jag otroligt emot och äter de så lite som bara möjligt.

   Reply
 15. june says:

  Jag kan inte förstå vad du menar när du säger att du inte tjänar pengar på konsumtion? Är det inte hela poängen med dina samarbeten att du får betalt för att du ska tipsa dina läsare om att köpa vissa produkter? Du får väl säker ochså betalt för varje klick när du lägger upp en länk..

  Reply
  1. AFashionistasGuide says:

   Hej June! Min blogg är precis som ett livsstilsmagasin, du besöker bloggen för att få inspiration, allt från att du söker efter ett café eller restaurang att besöka för brunch eller inspiration till en ny resa som du planerar eller att du vill ha inspiration till mode. Jag förser via min blogg bilder och tips för mina läsare och nej, jag tjänar inte pengar på Affiliate, jag jobbar inte med Affiliate för det är att uppmuntra mina läsare till att shoppa. Exempelvis när du ser Kenza, Blondinbella eller någon annan av de mest besökta bloggarna lägga ut en länk på sin blogg med en VIP kod till Nelly’s rea, då tjänar dom pengar på att deras läsare konsumerar med deras kod, de tjänar mellan 40 – 80 000 kr på deras läsares konsumtion genom sådana koder. Jag är emot att ge ut sådana koder för jag tycker det är att hetsa till konsumtion. Jag tjänar inte pengar per klick på mina länkar. Det jag tjänar pengar på är annonsering samt redaktionella samarbeten, jag får betalt för att skapa content för ett företag. Men affiliate har jag valt att avstå även fast det finns mycket pengar att hämta där just för att jag är emot hela konceptet.

   Reply
 16. june says:

  Men varför anlitar företag dig? Jo för att du ska hjälpa dem sälja sina produkter. Vad finns det annars för poäng?

  Reply
  1. AFashionistasGuide says:

   Hej June! Nej, det är inte alltid fallet när det kommer till marknadskommunikation, det är flera olika aspekter man tar med när man utformar ett koncept tillsammans med ett företag som är minst lika viktiga: 1) Bygga varumärkeskännedom 2) Varumärkesprofilering samt 3) Creative branding, det är mest dessa 3 aspekter jag gillar att jobba med när jag skapar en marknadsplan med ett företag.

   Reply
   1. Anna says:

    Och poängen med allt det skulle då inte vara att sälja mer?
    Företag vill alltså synas ixh och marknadsföras på din blogg men vill inte öka sin omsättning. Verkar mycket märkligt.

    Reply
    1. AFashionistasGuide says:

     Hej Anna! Nej det är inte det primära syftet, du vet inte vad jag och de olika företagen jag jobbar med pratar om när vi utformar koncepten.

     Reply
 17. june says:

  Syftet är väl fortfarande att företag ska kunna sälja fler produkter?

  Reply
  1. AFashionistasGuide says:

   Jag jobbar mest med varumärkesbyggande koncept med företag så nej, försäljning är inte fokus. Om du ger dina läsare olika rabattkoder, då är det i konsumtionsdrivande syfte.

   Reply
 18. june says:

  Men vad är poängen med att “bygga varumärke”? Det är väl att öka försäljningen av flera produkter? Det betyder att du tjänar pengar på att gå andra konsumerar mer.

  Reply
  1. AFashionistasGuide says:

   Genom att bygga ett varumärke så skapar man brand awareness och når ut till bredare marknader genom kreativa koncept och nej, åter igen, det handlar inte om att öka försäljning i första hand. Om du läser marknadskommunikation och varumärkesbyggnad så kan du läsa mer så du förstår hur man jobbar med ett varumärke på en bredare front. Allt handlar inte om att driva försäljning.

   Reply
   1. Anna says:

    Ha ha ha! Jo. I slutändan är det siffror och sälj det handlar om.

    Reply
    1. AFashionistasGuide says:

     Hej Anna! Nej det är inte det primära syftet, du vet inte vad jag och de olika företagen jag jobbar med pratar om när vi utformar koncepten.

     Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.