How to dress: during winter

 

HOW TO DRESS: DURING WINTER. Att känna sig chic under vinterhalvåret är något jag tycker är svårt, speciellt när det är -15 utomhus och snörusk. Jag tänkte ge er 3 tips på plagg som kommer lyfta er garderob från vinterns gråzon till nya höjder. Jag har alltid älskat tweeds och det är ett plagg jag älskar då de håller hela livet om man köper en utav kvalité, det är även ett plagg som är perfekt att jobba med under hela året. På våren så bär jag den som en jacka, på sommaren bär jag den på kvällen och på hösten så bär jag den som en jacka igen innan det blir vinter och då blir den ett underlager under min kappa eller ytterjacka. Det är aldrig ett plagg som samlar damm i garderoben, den passar lika bra på vardagen som till fest. Den andra kategorin i min vintergarderob är blusar, helst blusar med krås, jag har oftast 2 i neutrala toner som jag kan matcha med en färggrann tweed, sedan har jag någon blus i ett mönster eller färg som jag kan bära till en mer neutral tweed. Det är ett sådant bra go to plagg när man inte känner att man passar i något, en neutral blus slinker alltid på. Sist men inte minst så tycker jag smycken betyder så mycket under denna glåmiga period och speciellt statement halsband. Med enkla medel kan man höja en vardagslook till en festlook, enbart genom att addera ett smycke, älskar den känslan när man ska iväg på ett event och inte känner för att klä upp sig, då brukar det räcka med att sätta på sig ett statement halsband så är man ready to roll!

Vilken intressant diskussion det blev i det tidigare inlägget! Det man kan dra som slutsats från denna diskussion innan vi går vidare är att alla kan göra något, allt från att ändra sitt elavtal till grön el, att börja äta vegetarisk mat 3 gånger i veckan, skänka till välgörenhet 1 gång i månaden istället för att köpa den där kastrullen eller vad det än må vara. Det spelar ingen roll vilken budget man har, alla kan göra något. 2016 kommer bli året för mig där jag kommer jobba på att utesluta kött helt ur min diet, jag kommer alltid ha fisk i min diet men jag kommer fokusera på att hitta vardagsrätter som är 100% vegetariska. Det enda jag kommer sakna köttväg är skinkan i eggs benedicten, som tur är så älskar jag eggs florentine också. Men någon gång då och då så ska jag unna mig en eggs benedict (Utan tvekan när jag befinner mig på The Goring) men utöver skinkan i eggs benedict så är det inget kött jag kommer sakna. Från att ha ätit oxfilé 2-3 gånger i veckan och skinka säkert 4-5 gånger i veckan 2012 till att under 2015 enbart äta kött under 10 gånger på ett helt år är något jag är otroligt stolt över, snart kommer det vara helt eliminerat ur min kostcirkel!

 

RIZAL PARIS Jacket

MARUSCHKA DE MARGO Tweed (New!)

AHLVAR Blouse

CAROLINE SVEDBOM Necklace

Note: This is a collaboration with Maruschka de Margo.6 thoughts on “How to dress: during winter

 1. Isa says:

  Hej Malin,
  verkligen beklagligt att du väljer att samarbeta med butiken Maruschka som gör sin vinst på att sälja äkta päls. Råder ingen tvivel om att denna industri innebär ett extremt lidande för de djur som utnyttjas för sin päls skull. Det är inget annat än vidrigt så märkligt att du vill vara en del av något så avskyvärt!

  Reply
  1. AFashionistasGuide says:

   Hej Isa! Tack för din kommentar, vad kommer din källa kring denna information från? Jag är lite skeptisk till detta då över 70% av deras butik består av festklänningar och inte päls.

   Reply
  2. Maruschka de Margò says:

   Hej Isa!

   Välkommen till butiken för att bekanta dig med sortimentet.
   God Jul

   Reply
 2. Åsa says:

  Vilken fin tweed. Jag har själv en ljusrosa tweed från Maruschka, snäppet kortare än din i modellen.
  Grattis på er treårsdag.

  Reply
  1. AFashionistasGuide says:

   Tack fina du! Deras tweedar är verkligen sjukt fina och kvalitativa! Kram!

   Reply
  2. Maruschka de Margò says:

   Hej Åsa! Vad roligt att du är nöjd med din fina tweed! GOD JUL

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.