Interior design: Our bedroom

 

INTERIOR DESIGN: OUR BEDROOM. A new category on the blog is ‘Interior design‘, in this category I will share some interior design editorials from my apartment with you. I am so excited about this as I love interior design! I have gotten many requests from you regarding this so here we go! Johan and I have soon lived in our apartment on Karlaplan for 1 year and we love the neighbourhood and the feeling of the apartment, it is very airy and bright. As we have been travelling a lot the last year I haven’t had the time to work on the apartment but during the last couple of months I have put extra focus on the apartment and we are coming to a great result, we have some more work to do before I feel 100 finished but you will be following along in the process.

I will do a lot of interior design editorials here on the blog from now on and forward and the first editorial is from our bedroom. What I love about this room is that it is so bright! We have 2 big windows that let in a lot of sunlight from early morning until late afternoon. For me it’s really important that this room is very bright and colorful, I want to feel happy and inspired when I’m in this room. I love to crawl up in bed with a blanket, lots of pillows, a cup of tea and chocolate and watch my favourite shows, this is where you find me and Johan on a Sunday night, drinking tea and watching our favourite shows together that we don’t have time to watch during the weekdays.

 

INTERIOR DESIGN: OUR BEDROOM. En ny kategori på bloggen är ‘Interior design‘, i denna kategori kommer jag dela med mig av reportage från vår lägenhet och det känns  otroligt roligt då jag älskar inredning! Jag har fått manga förfrågningar från er gällande att just skriva mer om inredning so here we go! Jag och Johan har snart bott på Karlaplan i 1 års tid nu i en ljus sekelskifts 2:a och vi stormtrivs! I och med att det senaste året har varit väldigt intensivt på resefronten så känns det inte som jag har haft den tiden jag har velat till att lägga på lägenheten men de senaste månaderna har jag lagt fokus på lägenheten. Om några månader kommer jag känna mig färdig men ni kommer kunna följa med under den processen!

Ni kommer få flera inredningsreportage här på bloggen framöver och det första reportaget kommer från sovrummet! Vad jag älskar med detta rum är det otroliga ljusinsläppet, vi har 2 stora fönster som släpper in underbart solljus från tidig morgon till sen eftermiddag. För mig är det viktigt att detta rum är ljust och färgglatt, man ska känna sig glad och inspirerad av att befinna sig här inne. Jag älskar att krypa upp i sängen med en filt och massa kuddar med en kopp te, choklad och min favoritserie så det är här man hittar mig en Söndagskväll med Johan, det är den dagen vi har tid att titta ikapp på vara favoritserier så som: Bonde Söker Fru, Bachelor, Dessertmästarna och Kockarnas Kamp. I kommande inrednings reportage kommer ni få ta del av delar av vardagsrummet samt mitt kontor!

 

GRANGE Table (From Brittfurn )

HAY Hanger ( From Rum 21 )

PHOLC Roof lamp ( From Stockholms Ljusbutik )

‘DREAM ON DREAMER’ Lightbox ( From Rum 21 )

AGNETA LIVIJN Paintings

GREEN Horse ( From Familjen Fogelmarck )

SVENSK TENN Side table

KLIPPAN Pläd ( From Rum21 )

HAY Twisted hangers ( From Rum 21 )

POLS POTTEN Pineapple ( From Rum 21 )37 thoughts on “Interior design: Our bedroom

 1. Emelie says:

  Oh mkt like på denna sortens inlägg! Men var kommer ditt andra side table från?:)

  Reply
  1. AFashionistasGuide says:

   Hej Emelie! tack! vad roligt att du gillar inlägget, kommer bli mycket mer inredning from now on! Det andra side bordet kommer från Pols Potten! Kram!

   Reply
 2. ISA says:

  åh vad rolig kategori! har blivit mer och mer intresserad av inredning så detta var ju klockrent. Vad färgglatt och fint, det var lite otippat faktiskt att du skulle ha så mycket färg hemma, haha. Vet inte varför? hursom; fint! 🙂

  Reply
  1. AFashionistasGuide says:

   Hej Isa! tack för din fina kommentar och vad roligt att du gillar den nya kategorin! 😀 Kommer bli mycket inredning framöver! Hur trodde du det skulle se ut hemma hos mig? Kram!

   Reply
 3. Jenny says:

  Vilket fint bord det där var med de många lådorna! Vackert sovrum!

  Reply
  1. AFashionistasGuide says:

   Hej Jenny! tack finaste du! Äääälskar bordet från Grange, de gör de vackraste möblerna! Kram!

   Reply
 4. Malin says:

  Otroligt härligt hem! Tack för att vi får bli inspirerade även av interiör här på bloggen – förstår om det trots allt känns väldigt privat. Stor kram!

  Reply
  1. AFashionistasGuide says:

   Hej Malin! tack för ditt fina beröm kring sovrummet! trivs verkligen i detta rum, ljust och färgglatt, as I like it! Det är absolut privat men samtidigt vill jag dela med mig av inredningsinspiration då jag verkligen älskar att inreda och det är kul att få er positiva respons! Kram!

   Reply
 5. Anna says:

  Hej Malin.
  Jag undrar varför du fortfarande står skriven hemma hos dina föräldrar trots att du är 26 år gammal? Mvh

  Reply
  1. AFashionistasGuide says:

   Hej Anna! Jag har hemlig adress då jag vill slippa personer som försöker ta reda på vart jag bor, som exempelvis du precis försökt.. Det tycker jag känns otroligt obehagligt.

   Reply
   1. Mira says:

    En hemlig adress? Är det inte så att lägenheten är hyrd i andra hand och då kan man ju inte stå skriven där.

    Reply
    1. AFashionistasGuide says:

     Hej Mira! Jag har hemlig adress då jag inte vill ha personer som försöker snoka vart jag bor, som exempelvis ‘Anna’ precis gjort, det känns sjukt obehagligt. Man kan för den delen visst vara skriven på en adress som man bor på i andra hand, då står det bara c/o.

     Reply
     1. Mira says:

      Men den dag du bor i egen hyresrätt alt bostadsrätt så är finns dina adressuppgifter på nätet, birthday.se eller hitta.se eller Eniro, etc.
      Du har väl ingen hotbild riktad mot dig.
      T ex kan vem som helst t ex gå och titta på dina betyg på din gamla skola utan att de ansvariga får fråga vem man är eller varför. Det kan man inte heller kalla för att snoka.

    2. AFashionistasGuide says:

     Jag har bott i min lägenhet i 1 års tid nu och har sedan dag 1 haft hemlig adress och kommer fortsätta ha det. En säkerhetsåtgärd att minimera risken för stalkers. Det finns en hel del troll där ute.

     Reply
 6. Cecilia says:

  Hej! Jag bara undrar var taklampan är från? Så snygg!! Precis en sådan har jag letat efter till min trapp/hall… Kram

  Reply
 7. Karen says:

  I just adore your sense of style Malin. Thanks for a very beautiful blog. It is hard not to notice that you take your blogging very seriously.

  Reply
  1. AFashionistasGuide says:

   Hi Karen! thank you so much, that means a lot! xoxo

   Reply
 8. Eva says:

  Hej jag själv tycker det är bra att ha hemlig adress man ska vara försiktig och göra det som känns rätt. Jag undrar var din snygga röda väska kommer ifrån? kram

  Reply
  1. AFashionistasGuide says:

   Hej Eva! För mig känns det väldigt viktigt att ha hemlig adress då jag inte vill vara med om just detta som jag är med om, folk som snokar och vill ha reda på vart jag bor, otroligt obehagligt! Väskan kommer från Paule Ka! Kram!

   Reply
 9. Anna says:

  Haha jag är egentligen inte alls intresserad av var du bor Malin vet bara att folk diskuterat innan om din oärlighet och att du fortfarande bor hemma osv. Du vet att det är skillnad på hemlig och skyddad adress va. Hemlig är bara att du typ inte står med på offentliga listor som Eniro och hitta.se osv och skyddad då har Skatteverket i sammarbete med polisen satt skydd på din adress.

  Så jag ringde för skojs skull till Folkbokföringen och kollade var du var folkbokförd och de uppgav dina föräldrars adress och sa att det inte fanns någon c/o adress uppgiven i ditt namn eller liknande. Allt sånt är ju offentliga uppgifter som vem som helst har rätt att plocka ut helt lagligt.

  Du får ha det så bra i din lägenhet på ‘karlaplan’.

  Reply
  1. AFashionistasGuide says:

   Haha det här var dagens roligaste kommentar! Så jag bor hemma i Bromma och inte på Karlaplan enligt dig? Jag kommer fortsätta ha hemlig adress då jag känner mig tryggast med det. Absolut, jag kommer fortsättningsvis ha det strålande här på Karlaplan, fullkomligt stormtrivs i lägenheten.

   Reply
   1. Kolbaz says:

    Alltså man behöver inte ändra folkbokföringsadress när man flyttar. Det rekommenderas väl att man är skriven där man bor men det är inte olagligt eller ovanligt att göra som Malin gjort. Jag har vänner som många år efter utflytt fortfarande står skrivna hos föräldrarna av olika anledningar. Själv bor jag i London och här tycker folk att det är skitkonstigt när jag berättar att man i Sverige kan få reda på av staten exakt var en människa bor, de har svårt att förstå varför vi vill ha ett övervakande storebrorssamhälle, så Malin är verkligen inte ensam om att vilja vara lite hemlig 🙂 Superfint rum för övrigt!

    Reply
  1. AFashionistasGuide says:

   Älskar Indien och deras otroligt vackra färger och mönster, en stor källa till inspiration!

   Reply
 10. Eva says:

  Vad håller ni på med? Låt Malin vara ifred! spelar väl ingen roll var hon bor. Vad har andra där ute med det att göra. Sköt era egna liv istället. Helt sjukt att ringa skatteverket och “jaga” efter uppgifter som inte rör någon annan.

  Reply
  1. AFashionistasGuide says:

   tack för ditt fina stöd! Det är extremt obehagligt beteende som dom har och det är just därför jag har hemlig adress. När jag syntes mycket i media under 2009, 2010 och fortfarande bodde hemma i Bromma så var jag med om riktigt obehagliga saker, personer kunde stå på natten utanför huset i skogen och ropa efter mig, något som satte ett enormt obehag i mig och jag hade svårt att sova samt vara ensam hemma i huset. Detta pågick under flera månaders tid till och från och jag bestämde mig redan då att den dagen jag flyttar hemifrån så kommer jag aldrig ha en offentlig adress, just för att slippa fler idioter.

   Reply
 11. Petra says:

  Åh, vad härligt att få en glimt av ert hem – tack för att du delar och inspirerar!

  Jag känner mig också tvungen att reagera på några av de hemska kommentarerna ovan. Fy, så obehagliga ni är! Det är fantastiskt att dessa inspiratörer som bloggar om allt från vad de har på sig och hur de gör sina hem vackra faktiskt visar och delar det med oss. Att låta dem välja vad de vill och inte vill dela med oss är deras ensak – att hålla på och i princip förfölja dessa människor i jakt på adresser och ekonomi känns helt människovidrigt. Det är ett helt sjukt beteende att ständigt söka fel, vara misstänksam och missunnsam – det kan vara någonting att fundera över.

  Stor kram och ett varmt TACK Malin för allt engagemang och arbete du lägger ned på din profil i sociala medier: det är beundransvärt!

  Reply
  1. AFashionistasGuide says:

   Hej Petra! tack för din fina kommentar, det betyder mycket att få stöd från er fina läsare! Det var just detta som fick mig att tveka och tänka 1,2,3 gånger på att börja exponera vår lägenhet på bloggen, jag visste att de människor som trollar runt på internet direkt kommer börja snoka och det skapar en känsla av obehag och otrygghet hos mig då jag var med om extremt obehagliga upplevelser 2009 och 2010, något som fick mig att inte kunna känna mig trygg i mitt egna barndomshem och den känslan vill jag aldrig uppleva igen. Därför har jag varit extremt privat gällande vart jag bor för det är just privat och så ska det alltid vara. Jag kan absolut dela med mig av inredningsinspiration från lägenheten då jag brinner för inredning och jag vet även att ni läsare vill se inredning på bloggen men jag kan inte riskera att förlora känslan av trygghet i mitt egna hem, då har det gått för långt och de är 2 personer i denna konversation som redan har gått över gränsen och det är inte ok.

   Massa kramar och tack till dig för dina fina ord kring bloggen och det jag gör, jag lägger ned otroligt mycket kärlek i bloggen och det betyder mycket att få er uppskattning för det!

   Reply
 12. Anna says:

  Alltså haha vad allvarligt ni tar saker. Jag bor inte ens i Sverige så chansen att jag skulle stå utanför Malins hus och skrika mitt i natten e typ lika med noll. Så du kan vara lugn Malin. Men åter till min fråga. Om du nu är så rädd. Varför står dina föräldrars adress fortfarande listad under ditt namn då! Vill du att de stackarna ska få dit alla dina stalkers?

  Reply
  1. AFashionistasGuide says:

   Usch vad du pratar i en nedlåtande ton. Vi tog reda på vilka de var och gjorde en anmälan hos polisen och efter det så slutade dom men efter det så har jag alltid stått på hemlig adress då det är en viktig faktor för mig att känna mig trygg i min lägenhet, flyttade till Vasastan i slutet av 2010 och Mamma & Pappa har inte haft några problem sen dess.

   Reply
 13. Isabelle says:

  Hej malin,

  Sjukt snyggt sovrum! Vart kommer konsten på väggen ifrån?

  Reply
  1. AFashionistasGuide says:

   Hej Isabelle! De kommer fran Agneta Livijn! Kram!

   Reply
 14. Willy says:

  Det är ju helt sjukt egentligen att man i Sverige kan kolla upp alla adresser/vem man bor med/löner/omsättning etc etc. Jag kommer från ett annat EU-land och var helt chockat när jag flyttade hit för 10 år sedan. Jag fick ringa eniro och hitta.se för att be dem ta bort mitt nummer. Tycker fortfarande att det är obehagligt att min adress står på birthday.se. Jag förstår att Malin inte vill ge ut sin adress. Helt naturligt enligt mig! Skönt att hon kan vara skriven hos sina föräldrar så inga crazy idioter hittar henne där hon bor nu. Jag använder ett annat förnamn i mitt dagliga liv än vad som står hos Skatteverket så jag är glad för att ingen hittar mig heller på birthday.se 🙂
  Fint sovrum Malin! Kul med färg! Skulle gärna vilja se ditt vardagsrum 😉

  Reply
 15. Pia says:

  Sättet du jobbar med kontrastfärger ger verkligen liv till rummet och får alla färger att pop! Inspirerande. Jag har fått intrycket att du fokuserar mindre på kläder i bloggen än förut och att större fokus nu ligger på resor? Jag saknar lite mer ingående outfit-inlägg.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.