Il Lago in GenevaIL LAGO IN GENEVA. Johan and I had a table booked at the Italian Guide Michelin restaurant Il Lago situated in the stunning building of The Four Seasons in Geneva. The venue is stunning with incredibly high ceiling, beautiful blue walls and with paintings and chandeliers hanging from the walls and roof. It feels like you are about to dine inside a palace. Chef Saverio Sbaragli  is in charge in the kitchen and his motto is to create the true taste of the product that is being served on the plate and just enhance it to its best self. Not making things too complicated. My favourite dishes from the night was the tortellini and the lobster risotto, it was just perfect! The wine menu that we got to experience was extraordinary, we got to taste some wines that truly enhanced the dishes inside and out. The head sommelier had made a fantastic job to combine the dishes with the wine! His knowledge within the matter made me very impressed and I won’t forget this experience anytime soon! So if you are looking for gastronomic Italian food in Geneva you know exactly where to book a  table!


IL LAGO IN GENEVA. Johan och jag hade ett bord bokat på den Italienska Guide Michelin krogen Il Lago lokaliserat i The Four Seasons i Geneve. Det första du möts av när du går in är det otroliga höga taket, de vackra blåa väggarna med grandios konst som hänger på väggarna och kristallkronor som hänger från taket. Det känns verkligen som man är bjuden på midadag hemma i någons palats. Det är Saverio Sbaragli som står i regi i köket och han har som motto att hålla råvarorna i huvudfokus och hans enda jobb är att lyfta fram smakerna på tallriken. Enkelt är oftast alltid godast, det är onödigt att krångla till det. Mina favoriträtter från kvällen var helt klart deras tortellini samt deras hummerrisotto, de rätterna föll mig helt i smaken! Deras vinlista som deras huvudsommelier presenterade för oss var helt otrolig, det var länge sedan jag var med en sådan stark upplevelse där rätten verkligen lyftes av vinet och det smakade som helt olika viner beroende på vad man hade i munnen, jag blev riktigt imponerad av hans kunskap inom området, något jag sent kommer glömma! Så om ni är ute efter gastronomisk Italiensk mat i Geneve så vet ni precis vart ni ska boka bord någonstans! Pris per person ligger på ungefär 7 000 kr så totalt 14 000 kr för 2 personer, allt beror ju givetvis på vilka viner man bställer in.


24 thoughts on “Il Lago in Geneva

 1. Elin says:

  Fantastisk bild på din stiliga karl! Det är väl tur att jag inte har vägarna förbi Karlaplan så ofta, annars hade jag nog kidnappat honom haha.

  Reply
  1. AFashionistasGuide says:

   Hehe kanske att jag får hyra in 2 bodyguards till skånapågen! 😉 Kram!

   Reply
 2. Elin says:

  Hej Malin! Ser på Instagram att ni är på Maldiverna och varje gång jag går in på din blogg längtar jag efter att se bilder i storformat därifrån…. Men din blogg är fortfarande i Geneve. 🙁 En önskan från en trofast läsare är att du blir bättre på att publicera inlägg närmare realtid… Det är ju det positiva med digitala medier, inga lämningstider, inga tryckfördröjningar, inga distributionsled.. Vi läsare vill ju vara med på resan, inte uppleva allt så långt i efterhand… 🙂 Ett tips är att inspireras av många andra bloggliknande sajter som brukar lägga upp inlägg med exempelvis ett “vykort” från den plats man är på just nu. Bara för att det ska kännas mer aktuellt. Kramar Elin

  Reply
  1. AFashionistasGuide says:

   Det är sant, håller med! Det är bara att det tar sådan tid att skapa 1 inlägg, jag lägger ca allt som allt 5 timmar på 1 inlägg, så om jag ska skapa 2 per dag så blir det 10 timmar per dag! Men jag ska ta Geneve på pause nu och börja med Maldives så det blir i synk! Kram!

   Reply
  1. AFashionistasGuide says:

   Hi Stina! I’m sorry, what do you mean?

   Reply
   1. Joanna says:

    Jag tror hon syftar på dina extrema överdrifter du ägnar dig åt. Som i det här fallet, att ni skulle betalat 14 000 för middag där en kväll. Deras avsmakningsmeny ligger på 130 CHF vilket motsvarar drygt 1000 kr. Visst du försöker “safe:a” med att skriva att det beror på vad man tar för vin. Men nej, jag tror inte man dricker vin för 12 000 till en meny som kostar 2′.

    Reply
    1. AFashionistasGuide says:

     Hej Joanna! Tack för din kommentar! Det är dock inte en överdrift, vår nota landade på 12 000 kr vilket är 6 000 kr per person och det är helt rimligt på en Guide Michelin restaurang. Vi beställde en varsin avsmakningsmeny samt så la vi till 2 rätter till menyn som vi väldigt gärna också ville testa. Sedan så testade vi 8 olika viner samt 2 champagner + dessertvin. Varje vinglas ligger på mellan 250 – 450 kr. Sedan så måste du dricksa och det landar på ca 1 500 kr om du lägger 10% vilket är minimum. Så nej, det är inte en överdrift, det är rimliga summor på en Guide Michelin krog.

     Reply
     1. AFashionistasGuide says:

      Yes, vi drack 11 glas var. Skillnaden på en Guide Michelin krog mot en vanlig restaurang är att man får in väldigt lite i varje glas för att kombinera till maten, så man tar ca 2-3 klunkar av varje glas innan man går vidare till nästa rätt/vin, man dricker aldrig upp på en Guide Michelin krog.

     2. Elin says:

      Men alltså snälla, tror du att dina läsare är dumma? Det är INTE alls rimligt för en “Guide michelin-krog” med ett besök för 7000 kr! Tro det eller ej men du är knappast den enda i det här landet som varit på en restaurang i den klassen, hahaha.. Come on. Dessutom är det helt galet att skriva att “pris per person ligger på ca 7000 kr” när avsmakningsmenyn kostar 1200 kr per person och inget annat. Förslagsvis kan man då skriva något i stil med “pris från ca 1200 kr per person för avsmakningsmeny exklusive dryck”. Du är ju helt delusional.

     3. AFashionistasGuide says:

      Jag utgick från priset på vår middag då det är en rimlig Guide Michelin middag, man njuter av både mat och dryck, det är ingen som kommer till en guide michelin krog och dricker vatten genomgående, då har man missat konceptet av en Guide Michelin restaurang. Det finns inte bara 1 avsmakningsmeny på restaurangen, det finns 2 att välja mellan.

    2. Lella says:

     Jag vet med säkerhet att hon inte betalar för allt detta själva. Det är så mycket sponsring så det finns inte. Mot att hon skriver om alla dessa restauranger och hotell så får hon äta och bo på dem kostnadsfritt. Hur jag vet? Jo för att min vän arbetar på ett hotell och har vid ett par tillfällen mottagit email av Moggi där hon frågar om hon får komma och på deras hotell samt äta kostnadsfritt mot att hon skriver om besöket på sin blogg samt instagram. Men såklart får Malin det att låta som att hon betalar allt för sig men det gör hon inte. Dina inlägg SKRIKER sponsring.

     Reply
     1. AFashionistasGuide says:

      Jag tror du har missat konceptet av bloggen totalt, detta är en guide till de bästa restaurangerna runt om i världen, allt från bagerier till brunch ställen och cocktailbarer, man går in på denna hemsida om man vill ha tips inom just rese/modesektor och mitt jobb är att förse läsarna med så mycket information som möjligt om de själva vill boka in den resan i framtiden eller besöka just den restaurangen.

      Intressant, vilket hotell är detta?

     2. annie says:

      Lella, håller helt med dig om att detta skriker sponsring. Jag vet också med säkerhet att hon inte betalar för allt detta själv. Precis som du så har jag kompisar som jobbar på hotell runt om i världen och har vid ett par tillfällen mottagit email av Mogi där hon precis som du säger frågar om hon får komma och bo på deras hotell samt äta kostnadsfritt mot att hon skriver om besöket på sin blogg samt instagram. Hotell Diplomat och Nobis i Stockholm är två av hotellen var jag med säkerhet vet att hon gjort detta då jag själv har fått sett emailen av mina kompisar. Inte något fel med detta Malin men du kanske borde skriva i dina inlägg att du inte själv betalar för detta?

     3. AFashionistasGuide says:

      Hej Annie! Intressant, kan du ge några specifika exempel på hotell utomlands och då vilka personer har du pratat med då? Jag har svårt att ta ”jag har “kompisar” som jobbar på hotell runt om i världen” seriöst. Återkommer du med hotellen och namnen på personerna så kan jag ge denna kommentar ett svar.

     4. Annie says:

      Ja, några av mina kompisar valde att efter gymnasiet plugga vidare på hotell skolorna i Schweiz och har efter deras utbildning valt att söka sig utomlands och jobbar idag på 5 stjärniga hotell runt om i världen. Namn på personerna är helt orelevant. När jag skrev min första kommentar menade jag absolut inget illa. Jag har följt din blogg i flera år och älskar att kika in här och hitta inspiration då jag själv är ett stort fan av mode och mat. Anledningen till min kommentar är att jag har sett att du vid flera tillfällen fått liknande kommentarer men varje gång väljer att ge ett väldigt vagt svar eller så blir du nästan aggressiv som t ex i ditt svar till Lina här nedan. Tro mig, för mig kvittar det om du får dina hotell vistelser betalade eller ej men med tanke på att så många undrar, varför kan du inte bara skriva som det är? Dina läsare kommer ju inte tycka sämre om din bloggen för det. Kram Annie

     5. Annie says:

      För om man tittar på andra bloggare som t ex Kenza har hon nyligen har varit i Paris och bott på the Peninsula Paris kostnadsfritt och skriver då längst ner i hennes inlägg “Inlägget är i samarbete med the Peninsula Paris”. Hon fick även chansen att äta middag på Park Hyatts restaurang Pur som har en Michelin-stjärna och skriver även i det inlägget att det är ett sammarbete. Ett litet tips är att kanske göra detsamma så att du slipper alla negativa kommentarer!

 3. Hannah says:

  Ser också dina härliga bilder på både din Instagram och Snapchat från Maldiverna. Ser så härligt ut! Men jag förstår också att det måste ta tid att göra alla dina inlägg. Du har så skarpa och härliga bilder och lägger säkert väldigt mycket tid på att få dem snygga. Många andra internationella bloggare jag också följer brukar ligga 2-3 veckor efter sin Instagram. Blir nog rätt vanligt.

  Reply
  1. AFashionistasGuide says:

   Hej Hannah! Tack för ditt fina beröm! Jo, det blir lätt att man samlar på sig massa material när man är ute och reser som tar tid att jobba sig igenom! Sen så har man svårt att hitta den tiden för att hinna gå igenom allt då man är på resande fot mer eller mindre hela tiden men jag ska jobba på att vara mer i fas med inläggen! Feedbacken från er läsare betyder mycket! Kram!

   Reply
  2. Lina says:

   Men du erkänner alltså att du har kontaktat bl.a Hotell Diplomat och Nobis i Stockholm enligt så som Lella beskriver?

   Reply
   1. AFashionistasGuide says:

    “Erkänner”? Vad är det här för sjuka kommentarer! Jag tänker inte besvara något innan jag fått ett svar från Annie.

    Reply
 4. ISA says:

  vilken himla fin miljö. Så vacker upplevelse kan jag tro! kul att få “följa med” till alla ställen du besöker 🙂

  Reply
  1. AFashionistasGuide says:

   Hej Isa! Tack finaste du! Det är en stor glädje att dela med mig det jag gör runt om i världen med er läsare, så även ni vet vart ni finner de bästa upplevelserna runt om i världen, vad det än må vara, det bäsa bageriet i Paris, trendigaste stället i London just nu, bästa brunchen i New York, designers att hålla utkik efter, eller bästa honeymoon resortet på Seychellerna. Stort eller litet, jag vill ge er alla de tipsen! Kram!

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.