Out and about in Mayfair

Photographer: Mon amour

OUT AND ABOUT IN MAYFAIR. My new jacket from the Italian brand Twin Set has quickly become a new favourite in my fall closet! As the temperature has begun to go down you need to start wearing more layers and warmer coats but you still want to look chic as long as possible, before it gets to cold and your only option is your parka to survive the harsh Swedish winter season. To complete this London look I wear my favourite skirt from Cathrine Hammel and a blouse from Mayla. Off to The Connaught in Mayfair to enjoy dinner and drinks! If you come to London you need to visit the cocktailbar at The Connaught, they make the most amazing cocktails here! Not to be missed!

OUT AND ABOUT IN MAYFAIR. Min nya jacka från italienska Twin Set har blivit en ny favorit i min höstgarderob, när temperaturen börjar sjunka så vill man hålla sig varm men fortfarande känna sig chic och denna jacka från Twin Set är verkligen fantastiskt snygg, älskar färgkombinationen samt att den är midjekort i modellen. Till denna look så bär jag en tyllkjol från det norska märket Cathrine Hammel samt en blus från Mayla. En lagom uppklädd look för en middag på The Connaught i Mayfair, se till att besöka deras cocktailbar om ni befinner er i området, de gör helt otroliga cocktails här!

TWIN SET Jacket (New!)

KAREN WALKER Sunglasses

LULU FROST Brosche

MAYLA Blouse

CATHRINE HAMMEL Skirt

PAULE KA Bag

BILLI BI Sneakers (New!)

 

44 thoughts on “Out and about in Mayfair

  1. AFashionistasGuide says:

   Tack finaste du! Det värmer att höra! Kram!

   Reply
 1. S. says:

  Hej Malin! Jag har precis köpt en klocka för 120 000 kr, det är det absolut dyraste köp jag gjort hittills i mitt liv (Är 26 år gammal). Har på mig klockan nästan varje dag, men det dagar jag inte har den på mig så ligger den i min lägenhet och detta gör mig orolig pga stöldrisk vid inbrott etc. Minns att du har en ladymatic i 200 000 kr klassen, vad gör du med den när du inte bär den? Tack för en underbar blogg! 🙂

  Reply
  1. AFashionistasGuide says:

   Hej S! Tack för din kommentar samt fina ord kring bloggen! Alla smycken med ett värde över 30 000 kr har jag på ett bankfack, skulle aldrig ha det hemma. Så använder jag exempelvis inte en klocka under en period så lägger jag in den på bankfack så får den ligga där tills jag börjar använda den igen.

   Jag skulle rekommendera dig att 1. Skaffa en riktigt bra försäkring på klockan så att du inte behöver känna dig orolig om det nu skulle hända något med den samt 2. Skaffa ett kassaskåp som borras in i väggen så det är omöjligt att förflytta från platsen eller 3. Skaffa ett bankfack där du lägger dina absolut mest värdefulla saker så som fotoalbum, viktiga brev, diamanter, klockor etc.

   Du ska kunna njuta av din vackra klocka, den ska inte få dig att känna dig ängslig! Kram!

   Reply
 2. Nelly says:

  Seriously Malin – to still wear fur consciously in this day and age is so incredibly nasty. I understand superficial greed tends to supersede moral obligations – but come on.

  I get so bloody tired of people promoting fur-wearing when you KNOW by now what happens to animals. And don’t give me that – it is my choice. I am sure it is your ignorant cozy choice when you are not forced to face the production of your greedy obsession, but have some goddamn compassion.

  Reply
  1. A Fashionista's Guide says:

   Hi Nelly! I own leather bags, leather jackets, leather shoes, I eat fish and I have eaten red meat my whole life until 2,5 years back, I have down jackets, duvets and pillows filled with down. I would be a hypocrite if I would say “I can’t wear fur due to the animal industry” and still wear leather bags, shoes, jackets and have winter coats with fur details etc. For me it’s no difference. If I wouldn’t wear any leather goods, not eat fish, no down filled duvets and pillows etc and then decide to not wear fur, that would be one thing. But as for now in my life I do own lots of leather goods and I honestly think those products are worse than me having 2 furs and 2 winter jackets with fur details in my closet.

   Reply
   1. Sandra says:

    Hej Malin. Ta inte det har som ett elakt pahopp (kommenterar ofta positivt har pa bloggen och tycker om din blogg), men jag koper inte riktigt argumentet att “lader ar mycket varre och det ager jag ocksa”. Det gor ju inte direkt situationen battre att du ager annu mera plagg, skor och vaskor dar djur har fatt lida for att vi ska njuta av dessa produkter? Jag tycker sjalv att det da ar battre att vara arlig och saga att man helt enkelt inte bryr sig nog mycket om djuren for att sluta anvanda dessa produkter. For det ar val sanningen? Bryr man sig nog mycket, slutar man och inser att ha en vacker jacka eller vaska ar inte vart priset en annan varelse har behovt betala med – sitt liv. Det later hart, men jag ser inte hur nagot annat kan vara sanningen? Och jag forsoker verkligen inte sitta pa nagon “high horse”; jag at kott, fisk och anvande lader i manga, manga ar. Sedan utbildade jag mig sjalv inom amnet och insag att nej, det har kan jag inte sta for och gav upp det hela. Jag tycker inte att jag ar battre an nagon annan och vill inte predika. Jag tycker bara att just detta argument, som jag sett pa andra bloggar, inte kanns som ett okej argument; att det ar okej att bara en sak for man har en massa andra saker som ar annu varre..

    Reply
    1. AFashionistasGuide says:

     Jag tycker allt handlar om balans här i livet. En stor del av mitt jobb är mode och jag älskar kläder och kommer alltid göra det. Jag tror att alla väljer att bidra med sitt strå till stacken på olika sätt och det får man respektera. Jag älskar djur och har alltid gjort och för att jag äger 2 pälsjackor samt 2 vinterjackor med pälsdetaljer samt dun i sig gör inte mig till en icke djurälskare.

     Det viktigaste beslutet en människa kan göra i dagens samhälle är att sluta äta rött kött då den industrin är så fruktansvärt vidrig samt påverkar vår miljö på ett sådant fruktansvärt sätt. Om man inte känner sig redo att sluta äta rött kött så tycker jag att ett första steg är att börja köpa enbart eko-kött och handlar kött från en lokal bonde där man kan se hur djuren har det samt att man kanske drar ned på sin köttkonsumtion och går från att äta rött kött 4-5 gånger i veckan till 2-3 gånger i veckan. Många bäckar små. På exakt samma sätt ser jag på konsumtion utav lädervaror, jag överkonsumerar inte lädervaror utan köper noga utvalda högkvalitativa produkter som håller år ut och år in istället för att köpa från billiga kedjor som jobbar med massproduktion.

     Reply
     1. june says:

      Tycker ärligt att det är konstigt att man kallar sig djurvän och djurälskare samtidigt känner sig ok med att bära en päls eller läder. Som innebär att man dödar djur och utsätter dem för otroligt mycket lidande för att få ett materiellt thing. Om man tycker att det känns ok att djur dör och lider bara för att uppfylla en trend. Hur behandlar man då de djur som man säger sig älska? Ens handlingar stämmer ju knappats övres det man säger är ens övertygelser då. Om du verkligen prioriterade djurens välfärd, skulle du ha köpt den där pälsen då?

     2. AFashionistasGuide says:

      Hej June! Så enligt din logik så kan inte personer som äter rött kött heller älska djur eller exempelvis om dom har en hund så är dom inte kapabla till att älska den för att dom äter rött kött samt att mamman i familjen har läderskor, läderväskor samt en vinterjacka med pälsdetalj samt att pappan har en läderportfölj?

     3. june says:

      Visst kan man ha husdjur även om man äter kött eller bär läder och päls. Och visst kan man bry sig om sitt husdjur. Men att säga att man djurvän eller att man bryr sig om djurens välfärd tycker jag inte stämmer. För en då bryr man säg ju bara om djuren när det passar en en själv och när det är bekvämt.

     4. A Fashionistas Guide says:

      Så enligt dig så bryr man inte sig om sitt djurs välfärd när man äter rött kött? Så enbart veganer som inte köper varken läderprodukter, dunprodukter eller någon som helst produkt med pälsdetalj kan älska djur? Jag håller inte med för fem öre.

      Jag älskar djur och bryr mig om både deras välfärd samt framtid genom att skänka pengar till flera olika välgörenhetsorganisationer som stödjer arbetet för att bevara de fantastiska djuren i Afrika samt isbjörnar. Jag älskar inte djur ett dugg mindre för att jag äger läderprodukter, läderväskor, duntäcken, dunkuddar, vinterjackor med pälsdetaljer eller 2 stycken pälsjackor.

     5. june says:

      Ja tycker att om verkligen älskar djuren borde det visa säg i sina handlingar också.
      Jag tycker ärligt att du kanske har ett lite konstigt sätt att visa din kärlek för djur om du känner dig ok med att djur dör och utsätts för lidande bara för att du ska ha en snygg jacka eller väska. Det är min åsikt.

     6. AFashionistasGuide says:

      Jag håller verkligen inte med dig. Jag hade förstått din synvinkel lite mer om jag hade haft 15 – 20 pälsjackor så konsumtionen hade varit helt orimlig, då tycker jag man har all rätt att ifrågasätta det. Men har man enbart 2 vinterjackor med pälsdetalj samt 2 pälsjackor så tycker jag inte det är en helt sjukt konsumtion utav päls. Jag tycker helt ärligt att det är mycket värre om man äter rött kött än att om man äger någon produkt med päls eller läder. Åter igen, allt handlar om balans här i livet.

     7. Fia says:

      Hur skiljer sig en eko-bonde i sverige när det gäller köttproduktion mot en som inte är eko då om det är så mycket bättre?

     8. AFashionistasGuide says:

      Hej Fia! Det är en enorm skillnad om du väljer att köpa ditt kött direkt från en liten ekologisk köttproducent, dit du kan åka och besöka gården och se hur djuren har det från att köpa från exempelvis en massproduktion där det inte längre är en gård utan mer utav en industri. Så ska man köpa kött så ska man ju helt klart köpa från en mindre ekologisk producent än att köpa från dom stora industrierna, det är ju helt givet!

     9. Fia says:

      Men vad ÄR skillnaden i hur ekoköttdjur har det vs “industriköttdjur” i Sverige? Har du varit ute på gårdar och sett skillnaden?

     10. AFashionistasGuide says:

      Jag slutade äta rött kött 2014 så jag tror du får vända dig till en hemsida som handlar om köttfrågor i Sverige, inte en reseblogg.

     11. Fia says:

      Ok 🙂
      Tyckte det mest var intressant att få reda på de stora skillnaderna mellan eko och konventionell produktion när du hänvisade till att konventionell köttdjurs”industri” var så hemsk, då borde du ju veta skillnaderna menar jag 🙂

     12. AFashionistasGuide says:

      Det är bara att kolla på dokumentärer om köttindustrin så lär du dig snabbt hur vidrig den är samt vilken hemsk miljöpåverkan den har.

     13. Sascha says:

      Håller med Nelly, Sandra och June. Pälsindustrin är hemsk, och det är inget fel på att säga nej till päls fast man fortfarande bär läder, dricker mjölk eller vad det nu kan vara. Ett steg är bättre än inga steg alls! Bra att du slutat med kött till exempel, det är ett stort och viktigt steg. Sedan finns ju alternativet att sluta med päls, läder, kött, fisk och allt som har med djur att göra. Det har många av oss gjort och vi är många som trivs bra med en vegansk livsstil. En stor del av även mitt jobb är mode och även jag älskar kläder – därför har jag startat en digital modetidning som handlar om veganskt mode, alltså utan någon användning av djur alls. Går alldeles utmärkt att älska mode utan att bära djur.

 3. Sara says:

  Du måste posta mer bilder från lägenheten i Stockholm! Vi vill se steg för steg! Urnyfiken!
  Kramis!

  Reply
  1. AFashionistasGuide says:

   Hej Sara! Absolut, det kommer! Just nu håller badrummet på att renoveras för fullt, håller även på att designa vårt kök med en köksdesigner så det händer grejer som jag kommer börja dela med mig utav på bloggen snart. Kram!

   Reply
 4. june says:

  Hej! Tänkt bara fråga hur det kommer sig att du de senaste tiden inte längre åker till NYFW? Ha det gott!

  Reply
  1. AFashionistasGuide says:

   Hej June! Tack för din kommentar! Jag började åka på NYFW i februari 2012 och åkte dit varje februari samt september fram till 2016, det har varit fantastiskt roligt men jag känner väl att jag inte har samma lust att åka dit längre, vem vet, det kanske ändrar sig i framtiden. Kram!

   Reply
 5. Sofia says:

  Hej! Såg precis Bytt är bytt! Vilket fint par ni är! Blev riktigt varm i hjärtat! Ville bara säga det, ha det gott!

  Reply
  1. AFashionistasGuide says:

   Tack fina du, det värmer att höra! Det var så kul att vara med i Bytt i Bytt, ett så himla bra och roligt program! Kram!

   Reply
 6. Hanna says:

  Off topic, men måste bara säga att jag älskade er i Bytt är bytt! Så himla härliga ?

  Reply
  1. AFashionistasGuide says:

   Tack finaste du! Kul att du gillade programmet! 😀 Kram!

   Reply
 7. Alice. says:

  Stort grattis till dig och Johan! Ni var fantastiska i programmet! 🙂

  Reply
 8. Emelie says:

  GRATTIS TILL VINSTEN! Det gjorde ni fruktansvärt bra!! Vilket program, så spännande från början till slut!!

  Reply
  1. AFashionistasGuide says:

   Tack fina du!! Vad roligt att du tyckte avsnittet var spännande! Det var så fantastiskt roligt att vara med i Bytt är Bytt! Världens bästa program! Kram!

   Reply
 9. Johanna Lundin says:

  Fantastiskt snygg outfit, jackan är så himla snygg! Och stort grattis till vinsten igår i Bytt är Bytt! Ni var grymma!!

  Reply
  1. AFashionistasGuide says:

   Tack fina du för din kommentar samt fina ord! Det var så himla roligt! Kram!

   Reply
 10. Nina says:

  Ett stort grattis till vinsten!! Ni var fantastiska i tv-rutan, så underhållande, vilket program!

  Reply
  1. AFashionistasGuide says:

   Blir så glad av er fina respons på programmet! Vad roligt att du tittade samt att du gillade vår medverkan!! Det var bland det roligaste jag gjort hittills i mitt liv och att göra det tillsammans med Johan gjorde det ännu mer fantastiskt! Kram!

   Reply
 11. Petra says:

  Vad härliga och genuina ni kändes i Bytt är bytt igår! Grattis till vinsten!

  Jag kikade igenom dina kategorier för städerna du skrivit travel guids till, och saknade kategorin “shopping”, jag antar att man kanske kan hitta den informationen under någon annan kategori (?), men ville bara göra dig medveten om det vore trevligt/bekvämt med en helhetssamling under “travel”.

  Förmodar att du har en hel del tips om fantastisk shopping, och de flesta som kikar in ibland är nog modeintresserade på ett eller annat plan. I vart fall jag! 🙂 Tycker det är få i bloggvärlden som har en stil som tilltalar mig så det är hit in jag kommer för lite inspiration med jämnan! Tack för en superfin blogg!

  Har du möjligtvis lite tips om bra shopping i New York då jag ska dit i december? Känns som att du bör har bra koll på både de stora guldgruvorna och de små guldkornen!

  Önskar dig och Johan en trevlig helg!

  Reply
  1. AFashionistasGuide says:

   Hej Petra! Tack för din fina kommentar, det värmer att höra! 😀 Det är sant, lägger inte så mycket fokus på shoppingtips här på bloggen, det är mer något jag tipsar om jag får en specifik kommentar från en läsare som är ute efter bra shopping i Paris, London etc, då brukar jag anpassa mina tips specifikt efter vad de är ute efter för sorts shopping samt vad de har för budget.

   Vad roligt med New York! Vad är du ute efter för sorts shopping och vad är din budget? Så kan jag anpassa tipsen utefter det! Kram!

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.