Answers to Q/A part 1

Photographer: Mon amour

ANSWERS Q/A PART 1. Vi befinner oss just nu på Island, om ni vill följa vårt äventyr här så se till att lägga till min Snapchat: MalinRichardson där ni kan få updates från runt om i Island! Senaste gången jag var här var 2012 med familjen. Har sett fram emot att komma tillbaka, denna gång med Johan, känns otroligt roligt! Igår var vi ute på ett Jeep äventyr och idag ska vi iväg på ett till, man är iväg ca 10 timmar per dag, finns så mycket att se!

Här kommer de första svaren med frågorna som ni skickade in till frågestunden, kommer besvara frågorna i 3 omgångar!

Gillar din blogg starkt, den skiljer sig från andra bloggar på flera sätt. Din känns genuin och inte ytlig vilket många av de större bloggarna gör, tyvärr.
En sak jag kom att tänka på är att du äger ju fantastiska väskor (dör för dina Chanel) och andra dyra materiella saker. Blir du inte orolig när du är bortrest och har främmande människor som renoverar hos dig/er? Du verkar ju äga en hel del dyra saker tänkte jag.

Svar: Tack fina du för dina värmande ord! Det glädjer mig att höra! Vi har valt att inte flytta in i lägenheten förens all renovering är klar så vi bor i mina föräldrars hus i Bromma under tiden vi renoverar den. Det kändes även smidigast att inte flytta in några möbler/saker i lägenheten innan renoveringen är klar då de bara kommer samla massa smuts från renoveringen, helt i onödan. Vi ska riva ut kök, badrum, bygga väggar, måla om, slipa om golv, möjligen även höja taket, bygga en walk in closet, sätta upp nya väggpaneler. Det känns bäst att ha lägenheten som ett vitt ark för hantverkarna så de kan jobba smidigt utan massa möbler ivägen! När det gäller dyrgripar så ser jag alltid till att ha de dyraste sakerna på bankfack, på det sättet så slipper jag oroa mig för att det ska komma bort. Ser även till att försäkra de dyraste sakerna, på det sätter så ger det ytterligare en trygghet.

 

Om du endast får välja 1 hotell, vilket är det absolut bästa du bott på och varför? (Resorts inkluderade)

Svar: Jag skulle nog säga The Four SeasonsSeychellerna (Här kan ni se hur det såg ut) ligger i topp hos mig. Vi bodde i en helt otrolig villa högst upp på en kulle med en otrolig panoramautsikt över bukten. Att sitta på den terrassen varje morgon och äta frukost var en helt otrolig känsla som jag kommer bära med mig för livet! Ett helt fantastiskt resort jag verkligen kan rekommendera er att åka till om ni vill iväg på något exotiskt och romantiskt! Vår resa till Seychellerna var i helhet en helt otrolig resa, en av mina favoritresor!

När det kommer till favorithotell i en metropol så skulle jag säga att The Goring i London är en personlig favorit för både mig och Johan, det är vårt home away from home i London, det känns verkligen som att komma hem när vi kommer dit! (Här kan ni se hur det ser ut).

 

Hej Malin! Vad kul med fragestund. Vad ar dina planer for resten av aret? Kommer du att fortsatta resa sa mycket som du gjort eller kommer du spendera mer dig i Stockholm efter renoveringen och ni har ett ‘stadigt’ hem? Jobbar Johan nu med dig, eller har han fortfarande ett annat jobb som han kan utfora medan han reser? Sista fragan handlar om vanner. Eftersom du reser sa mycket, finner du det tufft att finna vanner, eller behalla fin kontakt med dina nuvarande vanner? Tack for en toppenblogg!

Svar: Något som är nytt för mig detta år är att jag har börjat konsulta inom hotellbranschen de senaste månaderna vilket jag tycker är otroligt kul och det är även något jag kommer fortsätta med i framtiden! Jag älskar bloggen och kommer ha den så länge jag tycker att det är kul att blogga men jag kände att efter att ha bloggat i 10 år så vill jag utmana mig själv och bygga vidare på min karriär inom hotellindustrin.

I och med att jag jobbar med resor så kommer jag fortsätta resa mycket, antagligen mer ju mer konsultuppdrag jag får då jag jobbar internationellt. Kommer antagligen spendera 1-2 veckor hemma i Stockholm och resa 1-2 veckor per månad.

Johan jobbar sedan snart 2 år tillbaka med champagne och kan kombinera hans jobb rätt väl med mitt jobb så det synkar oftast väldigt bra att vi kan resa ihop vilket är himla kul, älskar att vi kan upptäcka världen ihop i kombination med jobb!

Gällande din sista fråga så har jag 7 väldigt nära tjejkompisar, de flesta är från barndomen så vi har känt varandra snart 20 år. Dom står mig allra närmst och dom betyder otroligt mycket för mig, då vi känt varandra så länge så spelar det ingen roll att jag reser mycket i mitt jobb, när jag väl befinner mig hemma i Stockholm så spenderar vi mycket tid ihop. Gällande din fråga kring att hitta nya vänner så tycker jag det är mycket svårare, speciellt i Stockholm där de flesta redan har sin cirkel av nära vänner sedan barnsben, inklusive mig själv. Jag har hittat några nya nära vänner i mer vuxen ålder men jag tycker det är svårt, det måste kännas ömsesidigt och det är inte ofta man träffar någon som man klickar med på den nivån. Som person så föredrar jag nära vänner över att ha massa ytliga vänner så mina vänskapskrets är uppbyggd på långa och nära relationer, det är i sådana relationer jag trivs bäst. Men jag har lovat mig själv att bli bättre på att öppna upp plats för nya vänskapsrelationer i mitt liv, har inte ansträngt mig på den nivån jag skulle vilja.

 

Om du inte skulle bo i Stockholm, vart i världen skulle du vilja bo då?

Det är utan tvekan London, den staden känns som mitt andra hem (Och förhoppningsvis så sker flytten snart, mer om det i part 2). När jag var yngre, runt 20/21 så var det enbart New York som gällde men så känner jag inte alls längre, tycker den staden är för intensiv att bo i, älskar dock att vara i New York i 5-6 dygn och sedan åka hem, det räcker gott och väl. Jag tycker London har en helt annan harmoni i sig, på dagen så kan man få en härligt sprudlande storstad men på kvällen så tystnar den ned lite och gatorna blir rätt lugna för att vara en storstad, uppskattar den kontrasten i en storstad väldigt mycket.

 

Vad roligt med frågestund! Hittade in till din blogg förra året och fastnade direkt, älskar dina personliga inlägg mixade med fantastiska resor runt om i världen! Vad jag har förstått genom bloggen så reser Johan med dig på dina uppdrag runt om i världen samt att ni spenderar mycket tid ihop, hur får ni det att gå ihop? Jag och min pojkvän har varit ihop i snart 3 år och ses nästan varje idag, är rädd att jag eller han kommer tröttna om man fortsätter att spendera så mycket tid ihop varje dag? Hur ser du på det? Tack för en underbar blogg!

Svar: Tack fina du för din  trevliga kommentar och fråga! Det är verkligen individuellt från par till par hur man gillar att fördela sin tid ihop men för mig och Johan så älskar vi att spendera mycket tid ihop och resa tillsammans och det fungerar bra för oss. Jag tror att det viktigaste är att man hittar en balans i ens relation som båda parter trivs bra med och det blir väldigt svårt för mig att ge ett råd då man oftast sitter inne på svaren själv.

 

Jag undrar om du inte skulle jobba med bloggen vad tror du då att du skulle vilja jobba med? Tack för en underbar blogg, har följt bloggen sedan start 2007! 

Svar: Gud vad roligt att du hängt med på bloggen sedan start! En riktigt trogen Mogilama! Kul! Om jag inte hade haft bloggen så vet jag faktiskt inte alls vad jag hade jobbat med, jag var så ung när jag startade bloggen, enbart 17 år, gick på gymnasiet och hade verkligen inte en susning om vad jag ville jobba med. När jag var liten så ville jag bli arkeolog eller psykolog. Det enda jag vet är att jag antagligen hade jobbat med något som är ett kreativt yrke men jag vet faktiskt inte alls vad det hade varit inom för område!

Jag jobbar just nu med mina passioner i livet, resor, mat och hotell. De senaste åren så har jag funderat mycket kring vad nästa steg är för mig och att börja konsulta kändes som en väldigt naturlig del i den utvecklingen. All den kunskap som jag samlat på mig de senaste 10 åren vill jag föra vidare inom mitt område, vilket är hotell/restaurangbranschen. Jag har precis börjat konsulta sedan några månader tillbaka och jobbar med min första kund just nu vilket är otroligt kul. Man ska inte vara rädd att skapa förändring i sitt liv!

 

7 thoughts on “Answers to Q/A part 1

 1. Majda Lelic Hussaini says:

  Alltså jag är överlycklig ? Följde dig massor när du precis började blogga och älskade din blogg sen slutade kag själv blogga och glömde bort alla andra bloggar. Nu många år senare dök ditt namn upp och jag blev sååååå glad ? Fortfarande lila stor inspokälla nu som då! ??

  Reply
  1. AFashionistasGuide says:

   Hej Majda! Men gud, tack finaste du för din kommentar, den satte verkligen ett leende på mina läppar! 🙂 Vad roligt att du har hittat tillbaka efter åren som har gått! Vill du ha mer bilder/updates så finns jag även på Snapchat: MalinRichardson samt Instagram: @afashionistasguide! Hoppas vi även syns där! Stor kram till dig!

   Reply
 2. Carl says:

  Boss! Ni ser underbar ut på bilden. Ni passar så bra i high heels!

  Reply
 3. Louise says:

  Hej Malin! Jag kommer ihåg när du flyttade till Paris 2013, hur var det att flytta till en stad helt själv? Hur hittade du din lägenhet och vad hade du i budget varje månad? Funderar själv på att flytta till Paris nästa år och håller på att börja planeringen lite smått redan nu! Vill gärna bo i St Germain des pres där du bodde! 🙂 Tack för en fantastisk blogg!

  Reply
  1. AFashionistasGuide says:

   Tack fina du för din kommentar samt fråga! Jag tar med din fråga i nästa inlägg där jag besvara frågor från frågestund så du får svar på den! Håll utkik nu i veckan! Kram!

   Reply
 4. Cecilia says:

  Vad har du för relation till pengar? Skulle du säga att du är bortskämd? Har läst din blogg sedan start 2007 och har förstått att du har det ekonomiskt väldigt gott ställt och att du vuxit upp i Frankrike, Italien och Belgien då dina föräldrar haft internationella jobb, hur var det? Var det jobbigt att byta land så ofta som ni gjorde? Vad var det bästa med att bo så mycket utomlands?

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.