A Fashionista – Made by SwedenA FASHIONISTA – MADE BY SWEDEN. After a short little break from the Maldives we are back on the atoll again! Since the first time I saw the commercial Volvo did together with Zlatan I loved it, I think it’s so well produced! I got another vision in my head though and when we were on the Maldives I realized that this was THE location to shoot it on. Johan and I worked on this video in 33 degrees head during a day on the Maldives. Zlatan got to experience some seriously cold moment while shooting his commercial while we had some more than sweaty moments filming in the scorching hot sun. Avicii just launched his version with Volvo the other day so I felt that it wasn’t more than right that the fashionista version should be launched now as well! I hope you enjoy our story..#AFashionistaGoesToTheMaldives..

A FASHIONISTA – MADE BY SWEDEN. Efter en kort liten break från Maldiverna så är vi tillbaka på atollen igen! Sen första gången jag såg Volvo’s reklam tillsammans med Zlatan så blev jag otroligt inspirerad, tycker det är en fantastiskt välgjord reklam! Jag fick dock upp en annan mer humoristisk version i mitt huvud och när vi var på Maldiverna så insåg jag att detta är THE location. Jag och Johan jobbade på denna video i 33 graders hetta under ett dygn på Maldiverna, jag kan säga er att Zlatan hade det rätt kyligt om tårna medan vi hade det mer än svettigt om öronen. Avicii lanserade sin version här om dagen så kände att det varit inte mer än passande att lansera the fashionista version nu! Hoppas ni gillar vår story, jag hade så himla roligt när vi spelade in den och höll på att skratta ihjäl mig när vi klippte ihop den..#EnStrandadFashionistaPåEttLyxresort..

CREDITS: All credits are given to Volvo and Zlatan! Thank you for being the inspiration!

38 thoughts on “A Fashionista – Made by Sweden

 1. Anna Axmarker says:

  Är det här ett skämt eller? Fatta hur stämd du kommer att bli om Volvo får syn på detta. Ta bort det genast. Säger det för din egen skull. Du har inga rättigheter till deras ljudfiler. Såvida du inte betalat dem och fått deras tillåtelse. Vilket jag är tveksam till. Oproffsigt.

  Reply
  1. AFashionistasGuide says:

   Hej Anna! Nej, det är inget skämt. Om jag hade suttit på Volvo’s PR kontor och fick syn på denna video hade jag snarare blivit glad då detta för ut Volvo’s budskap ut till en ny målgrupp, gratis PR med andra ord. Youtube är fullt av parodier där folk använder varandras klipp och ljudfiler, här har du ett litet plock av olika Volvo parodier jag hittade:

   https://www.youtube.com/watch?v=Cw1v3NRI8r0
   https://www.youtube.com/watch?v=IaabxGjFmXo
   https://www.youtube.com/watch?v=kNUmG2t1VdQ
   https://www.youtube.com/watch?v=YM3kz3nrsXQ
   https://www.youtube.com/watch?v=9BFnbkBj2Bg
   https://www.youtube.com/watch?v=g7mYXc2F2hk
   https://www.youtube.com/watch?v=VaII50tWPNE

   Jag ger full cred till Volvo & Zlatan och tackar dom för härlig inspiration! Om Volvo har något emot videon och hör av sig till mig så har jag inga problem att ta ned videon men jag tror dom kommer tycka den är kul! Jag tjänar inga pengar på videon på youtube utan har enbart gjort den i ren goodwill.

   Reply
   1. Anna Axmarker says:

    Fast det är ju olagligt i vilket fall ellerhur? Bara för att andra gör det betyder det väl inte att det är ok?

    Reply
    1. AFashionistasGuide says:

     Åter igen, denna video är en hyllning till Volvo, hör dom av sig till mig så har jag inga problem att ändra ljudfilen. Jag tror dock dom kommer tycka den är kreativ och rolig, något positivt för Volvo som varumärke.

     Reply
   2. Sara says:

    Hej,

    Nu tror inte jag att Volvo kommer göra annat än att möjligtvis be dig ta bort ljudfilen om ens det. Men du är ju företagare och använder den upphovsrättsliga ljudfilen som tillhör någon annan i dina kommersiella syften och kanaler. De andra Youtube-filmerna är ju barn som leker typ?

    Annars, kul med video som bryter av från det vanliga materialet!

    Reply
    1. AFashionistasGuide says:

     Hej Sara! Tack för din kommentar och fina feedback! Hade jag tjänat pengar på min Youtube kanal så hade jag aldrig haft med ljudfilen i videon men nu tjänar jag inga pengar på videon utan gjorde den enbart i syfte att ha roligt och göra en twist på Made by Sweden reklamen precis som de andra gjort.

     Reply
 2. Hannah says:

  Haha UNDERBART!
  ps. vi kör Volvo och fullkomligt älskar den 😀

  Reply
  1. AFashionistasGuide says:

   Vad roligt att du gillar videon och trivs i din Volvo! Kram!

   Reply
 3. Anna says:

  Men du missar hela poängen. Det spelar ingen till om så Volvo skulle gilla det du gör. Det sitter människor bakom ljudfilen, som skapat den, som äger rättigheterna till den. Det är olagligt att använda andras material så där och du som vill profilera dig som seriös och att din blogg ska jämföras med en tidskrift osv. Du vet hade en riktig tidskrift gjort så hade de blivit stämda så de fått gå i konkurs. All musik du hör i media på tv, i tidningar osv har de tillstånd att använda och de betalar förmodligen väkdigt mycket Stim pengar osv. Du har ingen utbildning och det lyser igenom när du inte ens tar till dig av kritiken och inte ens kan lagarna inom media branschen som du själv jobbar i.

  Reply
  1. AFashionistasGuide says:

   Men herre gud Anna, hur orkar du? Jag har kollat upp din IP adress och varenda kommentar du har lämnat på bloggen är otrevlig eller rent utsagt kränkande! Jag har gett all cred till Volvo & Zlatan, jag påstår inte alls vara skaparen till ljudfilen, det görs väldigt klart och tydligt i inlägget att det är Volvo som äger ljudet. Jag förstår inte varför du läser bloggen, det enda du gör är att spy galla.

   Reply
   1. Anna says:

    Ja men det spelar ingen roll om du ger cred till Volvo och Zlatan. Det är olagligt. Jag tycker jag har rätt att vara kritisk när jag ser saker som jag tycker är fel. Ta bort kommentarsfältet om du inte tål kritik.

    Reply
    1. AFashionistasGuide says:

     Kanon, då har du vädrat dina åsikter, hoppas det känns bättre nu.

     Reply
 4. Hanna says:

  Då är det ok att jag tar foton från din blogg bara jag ger dig “credd”? Herregud.

  Reply
 5. Eli says:

  Jo, men alla är inte så generösa med sin upphovsrätt att det räcker att skriva att man creddar upphovsmakaren. Rent lagligt bör man vara medveten om att när det gäller upphovsskyddat material bör man ha fått skriftligt tillstånd att använda det gratis. Sedan spelar det ju ingen roll att du säger att det är en hyllning, lagen gör ingen skillnad på det om du inte har tillstånd att använda materialet. Och du lägger ju ut klippet i det här bloggen som vad jag kan se har både annonser, sponsrat material och är en inkomstkälla för dig? Det gör att det räknas som att du använder upphovsskyddat material för egen vinning. Det riskerar du att bli stämd för. Det är verkligen inte ett försöka att trycka ner dig, de som kommenterar kring detta vill ju att du ska slippa obehagliga konsekvenser.

  Reply
  1. AFashionistasGuide says:

   Tack för din feedback! Det är jätte gulligt att du engagerar dig i frågan, åter igen, jag gjorde detta som en rolig grej, inget mer med det. Om Volvo hör av sig och vill att jag tar bort ljudfilen så gör jag det, inga problem. Jag tror de kommer tycka det är en rolig video som bidrar till mer positiv kännedom kring både Volvos kreativa samarbeten samt varumärke. Detta är inget annat än en hyllning till Volvo.

   Reply
 6. Christin says:

  Snygg video, och rolig! Det enda som kunde bli bättre var ifall ni använt ett paket mellanmjölk istället för kokosnöt för lite extra “Sverige” 😉 fast det är kanske lite svårt att få tag där nere hehe.

  Måste även nämna att jag tycker du har ett väldigt proffsigt bemötande mot alla i bloggen, även de lite mindre trevliga kommentarerna. All ära till dig att du svarar!

  Reply
  1. AFashionistasGuide says:

   Hej Christin! Tack gulliga du för din fina kommentar och beröm! Haha, ja det hade varit klockrent om man hade kunnat ha med 1 liter mellanmjölk i videon, nu fick det bli bra med kokosvatten hehe! För mig är det viktigt att ha en dialog med läsarna till bloggen, oavsätt om det är beröm eller kritik, kul att du märkt det! Kram!

   Reply
 7. Johanna says:

  Jag håller med Christin angående ditt goda och tålmodiga bemötande i kommentarsfältet. Jag läser/skriver aldrig kommentarer men just idag gick jag in och kollade och blir lika chockad varje gång över vad folk skriver. Jag tycker du är en jättecool egen företagare och jag beundrar att du hanterar kommentarerna som du gör! När det börjar loopa i argumentationen tycker jag inte du ska lägga energi på det.

  Reply
  1. AFashionistasGuide says:

   Hej Johanna! Tack för ditt fina stöd! Jo, jag känner också att jag måste sätta upp en gräns där jag sätter ned foten och inte svarar på kommentarerna längre men det känns frustrerande då vissa skriver ut lögner, kränkningar och påhopp om mig utan några som helst konsekvenser, det känns inte kul men det är sant som du säger, ibland måste man bara ta avstånd till all galla som spys ut! Kram!

   Reply
  2. Isa says:

   Det roliga och intressanta uppstår i dialoger där man tycker lite olika. Därmed inte menat att man ska kasta skit eller nåt, men hittills har censuren varit så hård att det är tufft bara att läsa alla inställsamma rader. När det gäller att kommentera kommentarer som inte är inställsamma eller ” wow-are” brukar Malin svara hårt och kallt. Kul om det blir ändring.

   Reply
   1. AFashionistasGuide says:

    Hej Isa! Jag svarar alltid väldigt neutralt och sakligt till konstruktiv kritik, det har jag alltid gjort, men påhopp och kränkningar är inte ok.

    Reply
 8. Sandra says:

  Tyckte videon inte alls var något bra tyvärr. stel och fake.

  Reply
 9. Lina says:

  Alltså.. för det första, det finns ingen röd tråd i videon överhuvudtaget? Vad är budskapet? För det andra är det riktigt dålig kvalité och den är allmänt dåligt gjord – men syftet kanske inte var att det skulle vara proffsigt – eller?

  Sen undrar jag vad du menar med detta: “Om jag hade suttit på Volvo’s PR kontor och fick syn på denna video hade jag snarare blivit glad då detta för ut Volvo’s budskap ut till en ny målgrupp, gratis PR med andra ord.”
  1. Det är ingen Volvo med i videon – hur menar du att det blir gratis PR för dom? 2. Hur symboliserar din video Volvo’s budskap?

  Reply
  1. Cecilia says:

   På vilket sätt Lina menar du att Zlatan’s video har en röd tråd? Ena stunden befinner han sig i ett varmt hus med hans fru och barn, sen ser man honom hoppa ner i det iskalla vattnet i kalsonger? Det känns ju onödigt? Han hade ju en varm brasa i stugan? Varför ska han ut och jaga mitt i natten? Dom spelar ju in videon i Åre, dom har ju en ICA butik där? Varför springer Zlatan efter hjorten, tror han att han är lika snabb som den eller? Det handlar om att öppna upp sinnet och låta tittaren skapa sin egna tolkning och känsla. Men har man ingen egen kreativitet så blir det svårt.

   Reply
  2. AFashionistasGuide says:

   Hej Lina!

   “det finns ingen röd tråd i videon överhuvudtaget? Vad är budskapet?”
   Svar: Budskapet med videon är att ha roligt i livet, inte ta allt på ett sådant blodigt allvar..

   “För det andra är det riktigt dålig kvalité och den är allmänt dåligt gjord – men syftet kanske inte var att det skulle vara proffsigt – eller?”
   Svar: Jag älskar videon, tycker den är rolig och lättsam. Filmen är uppladdad i HD kvalité så du får kolla upp om det är något fel på din dator eller internetuppkoppling.

   “1. Det är ingen Volvo med i videon – hur menar du att det blir gratis PR för dom?”
   Svar: I inlägget här ovan så skriver jag om Zlatan och Volvo’s samarbete. Jag lyfter fram Volvo och deras kreativa reklamer med min egna tolkning som jag visar i videon. Det handlar inte om att ha en Volvo ute på en atoll på Maldiverna, det handlar om konceptet.

   “2. Hur symboliserar din video Volvo’s budskap?”
   Svar: Jag har aldrig sagt att videon symboliserar Volvo’s budskap. Jag har gjort min egna twist på konceptet.

   Reply
 10. Spanarn says:

  Det här var ju bara komiskt……. Men det var kanske meningen. Sedan på vilket vis hyllar denna video Volvo? Du har ju bara snott ljudbakgrunden från en av deras reklamfilmer. Däremot blir deras reklambyrå säkert glad åt all extra “spinn” och cred dom får för sitt koncept. Själv hyllar jag Volvo genom att jag ÄGER en. Be Johan sälja BMW:n (om han har den ikvar) och köpa en Volvo (eller köp en själv) så stödjer du/ni även Svensk design och svensk ekonomi!

  Reply
  1. AFashionistasGuide says:

   Videon är gjord med en komisk approach, vi driver med konceptet ‘Att vara strandad på ett lyxresort’, det finns ju inget jobbigt med det vilket blir paradoxen när jag är uttorkad på stranden. Jag hyllar Volvo i inlägget här ovan, tycker deras reklamer är väldigt välgjorda och bra.

   Reply
   1. Spanarn says:

    Om du skrivit så här i ditt inlägg så hade du sluppit all kritiken här i kommentarsfältet. Som parodi funkar den tycker jag. Men det är inte intrycket man får när man läser inlägget. Du borde jobba mer med din komiska förmåga. Det skulle liva upp bloggen avsevärt.

    Reply
  2. Åsa says:

   Volvo är inte särskilt svenskt längre. Det har varit i kinesisk ägo sedan 2010. Kram på dig!

   Reply
   1. Spanarn says:

    Volvo är ett Svenskt företag med huvudkontor i Göteborg. Företaget har kinesiska ägare med fabriker i Sverige Belgien (som är den största), Kina och snart i USA. När fabriken i USA öppnar 2018 så kan man tala om ett internationellt företag med säte i Sverige. Företaget är svenskt i grund och botten med svenska värderingar och svensk design. Det är därför kineserna köpte det. Och det är därför de använder sin nya slogan “Made By Sweden” i sin marknadsföring. Och det är lika dant med de japanska, tyska och koreanska tillverkarna. Huvudkontor i hemlandet, produktion i hela världen. Och Volvo är förmodligen svenskare nu än under Ford-eran då all (eller i vart fall den mesta) utveckling numera sker i Sverige.

    Reply
 11. Sofie says:

  You go girl! Älskar när vi får se skruvade Mogi! Keep em coming!

  Reply
  1. AFashionistasGuide says:

   Tack fina du! Det värmer att höra, ska absolut börja göra mer videos igen, det är något jag älskar att göra! Kram!

   Reply
 12. Ylva says:

  Hej Malin!
  Kul med rörligt! förutom dina fantastiska outfits (som jag alltid vill se mer av:), är just filmerna det roligaste inslaget på bloggen enligt mig. Låt dig inte heller hindras av att det inte kan bli perfekt i alla delar. Practice makes perfect, heter det ju.
  Kan hålla med vissa kommentatorer om att sättet du använt någon annans material utan att fråga först inte verkar särskilt seriöst. Kanske underskattar du vilken nivå din egen blogg är på om du inte ser det legitima i kritiken? Jag hoppas du tar detta på rätt sätt (som
  Feedback i all välmening) och jag ville bara skicka min syn på saken.
  På det stora hela: du är grym och underhållande och modig och jag ser fram emot att fortsätta följa dig! Kram

  Reply
  1. AFashionistasGuide says:

   Hej Ylva! Tack för din fina kommentar och beröm! Vad roligt att du gillar det rörliga formatet, det är något jag ska börja göra mer denna sommar, har verkligen saknat videokonceptet på bloggen! Jag är absolut inget proffs på att göra videos utan gör det bara i ren glädje för att jag tycker att det är kul. Gällande kritiken kring ljudfilen så var det inte ens en tanke som slog mig, för mig är denna video gjord enbart i rent humoristiskt syfte, om Volvo skulle höra av sig så har jag inga problem att byta ut ljudfilen, tyckte bara det blev så himla roligt med kontrasten av Zlatans röst i kombination med den utslagna fashionistan på lyxresort.. Kram!

   Reply
 13. Ann-Louise says:

  ÅÅ älskar videon! Så himla kul! Kan inte du göra mer såna? Det var kul att få se din lite mer “lediga” humoristiska sida eller vad man ska kalla det! Like på den!

  Kram, Ann-Louise

  Reply
  1. AFashionistasGuide says:

   Hej Ann-Louise! Tack för din fina kommentar! Kul att du gillade videon! Det var riktigt kul att spela in den även fast det var lite schvettigt! Absolut, mer videos ska det bli denna sommar! Har saknat videokonceptet! Kram!

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.