My work as a photographer

29 April, 2018

 

MY WORK AS A PHOTOGRAPHER. During the last 11 years my passion for photography has grown from having absolutely no clue how to work a camera to now working with a professional camera. And if it wasn’t for the blog my passion for photography wouldn’t be what it is today so I’m truly thankful that I started my blog 11 years ago as it has opened up so many amazing doors as well as it brought me to my passion for photography. For me photography is all about capturing a feeling that I see with my eyes and bringing that to life through the camera lens. As soon as I see a beautiful light or a beautiful setting I take up my camera to capture it and then bringing the image to life through editing.

During the last 1,5 years I have started to take on photography work for clients within the hospitality and restaurant business, helping them with photography and creating content for their social channels, a new part of my work that I truly love. Not just creating content for my own channels anymore but now also being able to help other companies with content for their channels, it’s something that brings a lot of joy.

If you are a company/hotel/restaurant that is reading this and you need help with creating inspiring quality content for your channels don’t hesitate to write me an email: malin@afashionistasguide.com and let’s go from there!

These are my specialities:

 • Lifestyle content for social media
 • Food photography
 • Interior design photography
 • Travel photography

 

MY WORK AS A PHOTOGRAPHER. Fotografi är en passion som utvecklats hos mig de senaste 11 åren, så länge som jag haft bloggen. Minns så väl den första digitalkameran jag köpte 2007 när jag startade bloggen, en liten kompakt historia från Canon. Allt eftersom att bloggen växte och blev större så la jag mer och mer fokus på bilderna och därmed så började jag investera i min kamerautrustning och började lära mig allt från hur man navigerar alla inställningar på kameran till efterredigering som är a och o när man jobbar med professionell utrustning. Jag fullkomligt älskar att fotografera nu och så fort jag ser ett vackert ljus eller en komposition som tilltalar mig så tar jag upp kameran för att förkapsla det jag ser.

Utan bloggen så tror jag inte att jag utvecklat denna passion för fotografi så det är jag otroligt tacksam över då att fota ger mig en sådan glädje, jag älskar att förkapsla en känsla i det jag ser med min kamera. De senaste 1,5 åren så har jag börjat ta fotouppdrag, allt från matfotografi till miljöfotografi för att kort och gott att skapa content till företaget i fråga och det är en ny del utav mitt jobb som jag älskar. Inte att jag bara skapar content till mina egna kanaler utan att jag även nu kan hjälpa andra företag med deras content.

Är du ett företag/restaurang/hotell som läser detta och behöver hjälp med att skapa content till era kanaler så är det bara att höra av er, detta är de områden jag är specialiserad inom:

 • Lifestyle content for social media
 • Food photography
 • Interior design photography
 • Travel photography

Ni når mig på malin@afashionistasguide.com! Ser fram emot att höra från er!

 33 comments

Related posts

33 Comments

 • Reply Tilde 29 April, 2018 at 15:57

  Du tar verkligen helt fantastisk fina bilder! Tack för en inspirerande blogg 🙂

  • Reply AFashionistasGuide 29 April, 2018 at 19:46

   Tack finaste du, det värmer att höra! Kram!

 • Reply Petra 29 April, 2018 at 19:01

  Vilka drömmiga bilder!

  • Reply AFashionistasGuide 29 April, 2018 at 19:42

   Tack fina du! Kram!

 • Reply Hanna 29 April, 2018 at 20:01

  Vilka företag har du gjort fotojobb åt?

  • Reply AFashionistasGuide 29 April, 2018 at 20:40

   Hej Hanna. Mina kunder är inom hotell och restaurangindustrin och kunderna hålls givetvis privata.

   • Reply Hanna 30 April, 2018 at 08:27

    Inte alls “givetvis privata”. Jag ställde frågan eftersom jag tvivlar på att du överhuvudtaget haft ett professionellt fotojobb. Jag arbetar nämligen med att anställa fotografer när vi ska marknadsföra nya maträtter och jag har ännu inte stött på en fotograf som inte har en portfölj som visar upp vilka jobb de gjort för företag. Namngivna företag… Titta exempelvis på Magnus Skoglöf, en av Sveriges bästa matfotografter. Han har en hemsida där han visar upp alla fotojobb han gjort. Tror nog att om Nobelkommittén, Tom Sjöstedt och Mattias Dahlgren är ok med att bli namngivna så skulle dina fiktiva kunder också vara det.

    • Reply AFashionistasGuide 30 April, 2018 at 08:51

     Hej Hanna. Jag har min blogg samt instagram som portfölj, här ser dom alla bilder jag skapat. Givetvis kan jag berätta för kund vilka tidigare jobb jag gjort om de skulle fråga, men varför skulle det vara offentlig information som ska publiceras på en blogg?

     • Sara 30 April, 2018 at 11:53

      Amen ge dig Hanna. Du är en klassisk hater. Om du hellre anlitar någon annan fotograf så är det helt upp till dig, vi lever i ett fritt land, och då anlitar du någon annan fotograf. Så enkelt är det. Men du behöver ju inte spy din tråkiga galla här. Följ den här bloggen om du gillar bloggen. Följ inte den här bloggen om du inte gillar bloggen. Hoppas givetvis på din förståelse och att vi kan enas om detta.

     • sara 30 April, 2018 at 12:38

      Du kanske kan ha en separat sida för din konsultverksamhet? Ofta kan man i samråd med kunden dela namn och referenser.

      Jag arbetar på kundsidan på ett stort bolag och får ofta den frågan vilket nästan alltid är ok om vi som kunder är nöjda.

     • Susanne 30 April, 2018 at 12:55

      Det är väl ingen som sagt att det måste vara offentligt, däremot är ju många arbetsgivare lite lata och vill gärna se referensuppdrag direkt (t ex på linkedin e dyl) utan att behöva be om det.

     • AFashionistasGuide 30 April, 2018 at 15:14

      Hej Susanne. Jo, “Hanna” antyder att om jag inte skriver ut namnen på kunderna på bloggen så existerar de inte. Givetvis skickar jag över referenser om kunden vill ha det, men det är inte ofta jag får den frågan då de ser mitt arbete dagligen i mina sociala kanaler.

     • Hanna 30 April, 2018 at 16:02

      Du har dock inte ens en kategori på din blogg som heter “photography” eller en portfolio som visar upp dina bästa bilder eller din variation. Faktum är att utöver dagens inlägg finns inget som tyder på att du arbetar som fotograf. Du hävdar naturligtvis att dina nya kunder enbart hittar dig via rekommendationer från tidigare kunder men tillåt mig tvivla på att prospektiva kunder vill lägga tid på att scrolla genom hela din blogg för att se dina bilder när den inte ens är uppbyggd för att visa upp fotografierna.
      Och nej, man är inte en “hater” för att man ifrågasätter någon som plötsligt hävdar att de är professionell fotograf utan minsta underlag.
      Och jo “Mogi”, jag heter Hanna. Inte “Hanna”.

     • AFashionistasGuide 30 April, 2018 at 16:24

      Hej igen Hanna. Om ett företag hör av sig till mig och vill anlita mig som fotograf och betalar mig för det arbete jag utför, du menar alltså då att man inte jobbar som fotograf? Jag har aldrig sagt att jag är en professionell fotograf, det är dina ord, inte mina. Jag är en 100% självlärd fotograf.

      Mina huvudsakliga jobb är bloggen samt att jag konsultar mot hotell och restaurangindustrin och de senaste 1-2 åren så har det även börjat dimpa in förfrågningar från företag som vill anställa mig för att fotografera content till dom, allt från hotell till restauranger. Det är ingen som har frågat mig om att jag ska visa ett portfolio hittills då de kollat igenom min instagram samt min blogg där de ser mina fotografier, skulle någon fråga om något specifikt arbete så är det bara att jag skickar över det till dom.

     • Hanna 1 May, 2018 at 20:07

      Nej, det funkar inte så och det vet du. Men vem bryr sig? Din lilla blogg är söt och du skadar ingen så det hela är irrelevant.

     • AFashionistasGuide 1 May, 2018 at 21:32

      Och där kom härskartekniken..

     • Skeptisk 2 May, 2018 at 21:54

      Varför skulle det vara någon form av teknik ??

      Om du har någon som påstår sig jobba med att boka fotografer till olika projekt, så får vi väl lita lika mycket på henne som vi skall lita på dig när du påstår att du gör fotojobb. Ingen av er kommer ju med länkar till jobb ni har gjort.

      Länka till något hotell eller vad det nu kan vara där du står för de bilder dom använder i sin marknadsföring eller så får ni sluta leva uppe bland molnen och skaffa er riktiga jobb.

     • AFashionistasGuide 2 May, 2018 at 23:12

      “eller så får ni sluta leva uppe bland molnen och skaffa er riktiga jobb.”

      Vad är ett “riktigt” jobb för dig? För mig är ett jobb där man utför ett arbete som man sedan får betalt för. Att jobba som bloggare/fotograf är lika mycket ett riktigt jobb som att vara exempelvis trädgårdsmästare, bagare eller advokat, vi alla utför ett jobb som vi får betalt för.

    • Reply Sofia 3 May, 2018 at 00:02

     Om jag var fotograf skulle jag inte vilja bli anställd av dig Hanna för du har en riktigt otrevlig ton.

 • Reply Ingrid 29 April, 2018 at 20:52

  Dina fotografier är alltid helt underbara – nästan lite magiska. ?

  • Reply AFashionistasGuide 29 April, 2018 at 22:33

   Tack fina du, det glädjer mig att höra! 😀 Kram!

 • Reply Sarah 29 April, 2018 at 21:33

  Det finns ingen annan svensk bloggare som kan mäta sig med dina fotografier, älskar att du alltid håller en genomgående hög kvalité på allt du gör, det inspirerar!

  • Reply AFashionistasGuide 29 April, 2018 at 22:38

   Tack fina du, det gör mig jätteglad att höra, lägger ned otroligt mycket tid och kärlek på mina bilder så det glädjer mig att höra att det uppskattas från andra sidan skärmen! 🙂 Kram!

 • Reply Sandra 1 May, 2018 at 15:13

  Superfina bilder ju! Jag alskar att klicka in har och inspireras bade genom text och foto. Jag ska till Rom i sommar och har skrivit ner alla restauranger du tipsat om och hoppas hinna besoka en hel del 🙂

  • Reply AFashionistasGuide 1 May, 2018 at 21:33

   Tack finaste du, det gör mig superglad att höra! 😀 Åh vad roligt med Rom, du kommer ha det underbart och äta så mycket fantastisk italiensk mat! Det är bara att säga till om du vill ha mer tips! Kram!

 • Reply Ingrid 2 May, 2018 at 20:34

  Kul med foto! Vore kul att se hur du redigerar/efterbearbetar bilderna. Typ en tutorial. Vilken kamera och program använder du? Själv älskar jag min Olympus. 🙂

  • Reply AFashionistasGuide 2 May, 2018 at 23:13

   Tack för din feedback, absolut, det ska jag hålla i åtanke för framtida inlägg! Kram!

 • Reply Ann-Sofie 2 May, 2018 at 21:57

  ….”för att kort och gott att skapa content”.. Med content menar du då innehåll? Det kan juh betyda fler saker.

  • Reply AFashionistasGuide 2 May, 2018 at 23:13

   Hej Ann-Sofie! När jag skriver content så menar jag content i form utav fotografi. 🙂

   • Reply Ann-Sofie 3 May, 2018 at 12:44

    Aha. Tack. 🙂

 • Reply Malin 3 May, 2018 at 07:09

  Fina bilder 🙂

  • Reply AFashionistasGuide 3 May, 2018 at 10:19

   Tack fina du! 🙂

 • Reply Nikki 8 May, 2018 at 10:54

  Hi, do you VSCO or other filters to work on your pictures? I love the vibrant colors! Beautiful work!

 • Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.