The top 11 coffee shops in Paris

Sharing my 11 favourite coffee spots in Paris with you

 

THE TOP 11 COFFEE SHOPS IN PARIS. If there is something that Scandianvians are very picky about, it’s our coffee, especially Swedes, we are used to high quality coffee made by baristas pretty much wherever we go in Stockholm, the standard is very high. So it can be a bit of a contrast when you leave the borders of Sweden and order a cappuccino, the espresso tastes more like water than espresso, the cappuccino doesn’t have microfoam but a weird kind of bathtub looking foam that is bouncy and let’s not forget to talk about the cocoa powder that many countries seem to love to put on top of their cappuccino which only destroys the taste of the coffee bean.

To eliminate the risk of ending up ordering a really bad tasting coffee it’s even more important to do your research, especially in a city like Paris. The Parisian’s standard of coffee is not as high as the Swedish standard so you truly need to do your research to find the really good spots where the cappuccinos come with microfoam and doesn’t taste like dirty water with cocoa powder on top. I take my cappuccinos very seriously so whenever we are in Paris and I’m craving a creamy capp I have a list on my iPhone with coffee shops in Paris that I trust and love that they will deliver a creamy capp and a juicy banana bread to go with that. Here comes a list of 11 of my favourite coffee shops in Paris that you can feel safe going to if you are in the mood for a delicious coffee experience.

 

CAFÉ LOUISTIC

Adress: 40 Rue Chapon, 75003 Paris

KB CAFÉ SHOP

Adress: 53 Avenue Trudaine, 75009 Paris

CAFÉ VERLET

Adress: 256 Rue Saint Honoré, 75001 Paris

NEIGHBOURS

Adress:  89 Boulevard Beaumarchais, 75003 Paris

LOMI

Adress: 3 ter Rue Marcadet, 75018 Paris

CORDONNERIE

Adress: 19 Rue du Pont aux Choux, 75003 Paris

BOOT CAFÉ

Adress: 19 Rue du Pont aux Choux, 75003 Paris

COUTUME CAFÉ

Adress: 47 Rue de Babylone, 75007 Paris

PASSAGER

Adress: 107 Avenue Ledru-Rollin, 75011 Paris

LE PELOTON CAFÉ

Adress: 17 Rue du Pont Louis-Philippe, 75004 Paris

CAFÉ KITSUNÉ

Adress: Jardin du Palais Royal, 51 Galerie de Montpensier, 75001 Paris

LA CAFÉOTHÈQUE

Adress: 52 Rue de l’Hôtel de ville, 75004 Paris

 
24 thoughts on “The top 11 coffee shops in Paris

 1. Laura says:

  So nice of you to do this guide. Thanks for helping out. What a lovely guide!!

  Reply
 2. Olympia says:

  Hej vad bra med en guide? Hur många coffiehouse måste man besöka för att kunna lista de 10 bästa? Jag tänker flera hundra? Vad går du efter för kriterier? För mig är nästan viktigast att man får sitta där så länge som man vill. I Paris brukar många ställen titta snett på en efter ett tag om man druckit ur sitt kaffe och man ser klar ut. Såklart vill de ha bordet så de får in nya gäster men jag går ofta och tar en kaffe för att umgås med någon och det kan ju ta timmar. I London är det en helt annan känsla. Hur upplever du?

  Reply
  1. AFashionistasGuide says:

   Det handlar om att göra gedigen research samt att testa platserna därefter. Jag går efter kvalitén på kaffet samt utbudet utav maten/bakverken på plats samt att det ska vara en trevlig miljö. Är det en väldigt liten lokal så tycker jag att man får ha respekt att har man ätit upp så får man börja bege sig, om man vill sitta kvar länge så får man beställa något mer. Annars får man välja ett café som har en större lokal där det inte märks på samma sätt att man sitter kvar även fast man ätit upp. Jag beställer alltid mer om det är så att jag skulle vilja sitta kvar längre på ett café som är mindre.

   Reply
 3. H. says:

  I always have a hard time finding a good cup of coffee in Franc in general so thanks for having done this guide.

  Reply
  1. AFashionistasGuide says:

   I’m glad you liked the coffee guide! xo

   Reply
 4. Hanna says:

  Hej Malin! Ska spara din fina guide ?Längesen du postade något, du har väl inte slutat blogga?! ?Kram

  Reply
  1. Sussue says:

   Fast guide är väl lite överdrivet. Det är ju bara en lista på namn och address, ingen guide som berättar något om de olika ställena och deras specialteter.

   Reply
   1. AFashionistasGuide says:

    @Sussue Men snälla rara, vilken otroligt negativ människa du är. Det finns olika nivåer av guider. Djupgående guider samt lättare guider men det är lika mycket guider för det. Detta är ett inlägg där jag guidar mina läsare till mina favorit coffee shops i Paris, så det är absolut en guide som Hanna säger.

    Reply
    1. Sussue says:

     Varför du tar till härskartekniker varenda gång någon skriver en kommentar som inte passar dig är för mig en gåta. Vad tyckte du själv var positvit med din nedlåtande ton till mig och din tolkning av mig som “otroligt negativ” för att jag inte tycker din guide gav mig någon vägledning mer än namn och adress? För mig är det du skrivet ett lista på namn och address, du tycker det är en guide, fine, vi har olika förväntningar vad en guide ska innehålla, tråkigt att få otrevligheter och nedlåtande ord för en sådan bagatell.

     Reply
     1. AFashionistasGuide says:

      Jag skulle nog säga att du mer beskriver dig själv.. Kollade upp din IP-adress och ser alla de kommentarer du lämnat på bloggen och 100% av kommentarerna har en negativ ton. Så där har du anledningen till att jag blir trött när det kommer en kommentar från dig. En fråga du borde ställa digsjälv är varför läser du ens bloggen? När du tycker innehållet är så dåligt och inte alls det du är ute efter? Då kanske det är dags att hitta en blogg vars innehåll du gillar?

      När jag tipsar om mina 11 favorit coffee shops i Paris så behövs det inte mer info än namn och adress då det är just kaffet man är ute efter..

  2. AFashionistasGuide says:

   @Hanna Vad roligt att du gillade guiden! Har fokuserat mycket på mitt konsulterande på senaste men jag känner att jag börjar sakna bloggen liten nu så jag kommer med nya updates imorgon! Stor kram till dig!

   Reply
   1. june says:

    Om du verkligen har bloggen som ett jobb, så tycker jag att det är konstigt att du försvinner i flera veckor och sen kommer tillbaks för att “du saknar det lite”. Verkar lite oseriöst i mina ögon. Låter mer som att bloggen är din hobby, vilket inte är fel på något sätt.

    Reply
    1. AFashionistasGuide says:

     Sedan 2,5 år tillbaka så är inte bloggen mitt heltidsjobb utan jag fokuserar mer och mer på mitt konsulterande inom hotell och restaurangbranschen och det är även det jag kommer fortsätta jobba med framöver.

     Reply
 5. Jennie says:

  Hur går det på lägenhetsfronten? Har ni hittat någon ny lägenhet ni vill köpa? Tack för en härlig blogg 🙂

  Reply
  1. AFashionistasGuide says:

   Tack fina du! Utbudet på marknaden har varit dåligt, har inte hittat något objekt som vi connectat med de senaste månaderna som vi har spanat sedan vi sålde vår lägenhet i december. Men var och kollade på 3 visningar i söndags och har hittat 1 lägenhet som vi finner intressant som vi kommer lägga ett bud på. Kram!

   Reply
   1. Jennie says:

    Åh vad spännande! Hoppas ni vinner budgivningen! Vad mysigt att ni kan bo hemma hos dina föräldrar medan ni letar ny bostad, önskar jag hade haft den möjligheten, så kan man spara pengar och slippa känna stressen att man måste köpa bara för att. Ser fram mot att följa ert nya lägenhetsprojekt, tyckte du gjorde ett fantastiskt jobb med renoveringen utav Jungfrugatan 🙂

    Reply
    1. AFashionistasGuide says:

     Ja vi är otroligt tacksamma att vi kan bo hemma gratis i mina föräldrars hus, perfekt möjlighet att spara pengar som vi har investerat i aktier istället. Marknaden kommer fortsätta gå ned kommande månader så det gäller att ha is i magen. Blev även extra bra timing då vi hämtade vår underbara nya familjemedlem i början utav februari och det är verkligen smidigt att bo i ett hus när man har en valp, nära ut till trädgården samt naturen. Kram!

     Reply
  2. Nadja says:

   Vad roligt med ny lägenhet och grattis till rekordförsäljningen utav er förra lägenhet, 120 000 kr per kvm är ju helt otroligt bra jobbat! Vad letar ni efter för ny lägenhet? Vill ni bo kvar på Östermalm eller kan ni tänka er Vasastan eller något annat område?

   Reply
   1. AFashionistasGuide says:

    Tack fina du! Ja det blev verkligen en rekordförsäljning! Kändes väldigt kul att vi även gick i vinst i en marknad som är lite klurig just nu. Det ska bli superkul att köpa en ny lägenhet att sätta tänderna i! Vi både trivs väldigt bra på Östermalm, det är området vi bott i sedan vi flyttade ihop 2014 så vi letar efter en ny lägenhet där samt så spanar jag även lite på Vasastan då man får mellan 10 – 20 kvm mer där än på Östermalm för samma pris så det beror lite på objektet i sig. Men det optimala vore att hitta en lägenhet på Östermalm mellan 55 – 65 kvm med renoveringsöjlighet, det är det vi spanar efter! 🙂 Kram!

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.