The Lowell in New York


THE LOWELL IN NEW YORK. While Johan and I were in New York we mostly stayed at our hotel downtown as that was the area most o the shows that I was attending were localized as well as it’s a very cozy area. But I do love contrast so hence we tried this very classic uptown luxury hotel called The Lowell. It’s a very different area and feeling that the one you get downtown and I do like both those feelings. This is a perfect hotel to check in to during spring and summer when you can come here with your partner and take long romantic walks in Central Park and explore the dining scene on the Upper East Side which has a lot of great restaurant options. We stayed in a beautiful 1 bedroom suite with views over the cute street where the hotel is located.

This hotel is more of a luxury boutique hotel in terms of size so you really get to know the staff when you stay here which I enjoy. As I travel over 130 days per year and stay at over 30 luxury hotels per year around the world I know what I like and what to expect. Creating happy guests is a key ingredient to succeed as the competition is sharp in this city, there are so many options to choose between as a consumer so what the hotel want is to create a loyal costumers that comes back year after year, that truly shows you have made it.

THE LOWELL IN NEW YORK. Medan jag och Johan befann oss i New York så bodde vi största delen downtown då det är området flest av de visningar jag skulle på var lokaliserade samt att det är ett väldigt mysigt område. Men jag älskar kontraster och därför så testade vi även att bo på The Lowell som är ett classic 5 star luxury hotel lokaliserat på the Upper East Side. En väldigt annorlunda känsla och miljö från att bo på ett boutique hotel downtown men jag älskar båda världarna. Jag skulle rekommendera er att checka in här på våren och sommaren med er partner så ni har nära till romantiska promenader i Central Park och de chica uptown restaurangerna. Vi bodde i en fantastiskt mysig 1 bedroom suite med utsikt över den mysiga gatan hotellet ligger på.

Detta hotell är mer utav ett luxury boutique hotell och då syftar jag på hotellets storlek så man får verkligen möjlighet att lära känna personalen när man bor här vilket jag gillar. I och med att jag reser över 130 dygn per år och bor på över 30 lyxhotell per år så har jag en väldigt god uppfattning om vad jag gillar samt vad man ska förvänta sig från hotell i detta segment. Uppmärksamhet och lyhördhet är key ingredients för att skapa en nöjd återkommande kund. Det är ju trots allt det hotellen vill i och med att det är en sådan enorm konkurrens i en stad som denna så att få lojala kunder är a och o.

Location: 28 E 63rd Street, New York

20 thoughts on “The Lowell in New York

 1. Johanna says:

  Förlåt att jag frågar…. Är du gravid? Du ser inte alls stor ut, det är inte så jag menar, men du har ett speciellt ” glow” och klär dig numera i bylsiga kläder. Oavsett.. Inget ont menat!!
  Kram fr trogen läsare som gillar din blogg:)

  Reply
  1. AFASHIONISTASGUIDE says:

   Hej Johanna! Tack för din kommentar! Hehe nej jag är inte gravid, men gulligt att du säger att jag har ett glow, jag skulle nog gissa att det är mina hudvårdsprodukter som kickat in! Jag har verkligen lagt enorm fokus på hudvård de senaste månaderna och har själv märkt en skillnad i min hud, den känns återfuktad och lycklig på djupet! Kram!

   Reply
 2. Sara says:

  Jag brukar kika in i din blogg ibland men är ingen regelbunden läsare.
  Men nu när du skriver att du reser 130 dygn per år blir jag nyfiken! Vad gör du när du är hemma? Var bor du? Hur ser det ut hemma hos dig? Vad tycker du är viktigt i ditt eget hem när det gäller inredning?

  Eftersom du har sett så många hotell och inredningslösningar måste du ju ha fått med dig mycket inspiration till ditt eget hem! DET vore kul att läsa mer om!

  Reply
  1. AFASHIONISTASGUIDE says:

   Hej Sara! Tack för din kommentar! Inredning kommit bli ett nytt segment på bloggen som kommer ta mer och mer plats denna vår, jag älskar inredning så att få skapa ett hem här i Stockholm är något jag tycker är otroligt kul. Nu reser vi dock så himla mycket så man hinner inte lägga den tiden jag hade velat på inredning men det får ta den tid det tar! Jag får enormt mycket inspiration från våra resor runt om i världen och ibland kan det nästan göra det jobbigt då jag har så många olika stilar som jag gillar som måste mixas samman till en som fungerar i lägenheten!

   Nu när jag har dig på tråden så måste jag fråga i och med att du säger att du är en läsare som tittar in då och då, vad är det du gillar/saknar? Kram!

   Reply
   1. Sara says:

    Tack för svaret! Spännande om det blir mer fokus på inredning! 🙂

    Jag saknar nog just det lite mer personliga tilltalet och lite mer variation när det gäller ämnen du skriver om . Jag förstår att du inte valt att nischa din blogg på det sättet, men för mig som gärna läser mer personliga reflektioner blir din blogg inte så omväxlande. Bloggare som förhåller sig till samhället (nyheter, kultur, debatt) läser jag mer regelbundet.

    Dock har jag gillat dina videoinlägg mycket! Det har du gjort bra!

    Lycka till med fortsatta bloggandet! Imponerad av din energi! 🙂

    Reply
    1. AFASHIONISTASGUIDE says:

     Hej Sara! Tack för din feedback! Jag förstår, det är sant precis som du säger, min blogg är mer nischad att det personliga jag delar med mig utav är just personliga åsikter och tips inom mode/mat/resor området. Jag vill att bloggen ska vara en källa till mycket inspiration och glädje, jag vill dela med mig av vackra bilder från runt om i världen samt härlig mattips! Videoformatet är dock något jag saknar så det är något jag kommer lansera igen denna vår!

     Gällande det mer personliga, vad är det för sorts ämnen du hade tyckt had varit intressant att läsa om? Ge gärna en feedback gällande det så kan jag klura på hur jag skulle kunna ta in detta i bloggen på ett lämpligt sätt! Kram!

     Reply
     1. Sara says:

      Lite mer variation i bloggreportagen skulle vara uppskattat! Nu följer nästan alla inläggen samma form, det är sällan något som överraskar.
      Det är som om alla inlägg går efter den här mallen: “Stället X/Plagget Y är härligt och inspirerande. Vi bodde där/åt det här/hade på oss det. Titta vad fint!”
      Inläggen skulle lika gärna kunna vara från november 2013 eller mars 2012, om du förstår vad jag menar!

     2. AFASHIONISTASGUIDE says:

      Hej Sara! Tack för din feedback, det betyder mycket att få den! Jag förstår absolut vad du menar, i och med att det är mycket restaurang/hotell/mode reportage så blir texterna i sig inte jätte olika då jag enbart tipsar er om det bästa så det finns ju aldrig något att klaga på. Men bilderna är alltid nya och olika och det är där jag lägger väldigt mycket fokus och det är något jag fått väldigt positiv feedback kring. Men jag förstår vad du menar gällande texterna, jag ska se hur jag kan skapa en förändring där! 🙂

     3. Sara says:

      Vilka trevliga svar du gett mig här! Tack för att du tog dig! 🙂
      Lycka till!

 3. Johanna says:

  Vilka fina foton du har. Jag blir megainspirerad! En blogg jag tänker börja läsa flitigt. Kram Johanna

  Reply
  1. AFASHIONISTASGUIDE says:

   Nämen tack finaste du! Kul att du gillar bloggen och dess foton! Jag älskar at fotografera, ibland gillar jag att vara bakom kameran mer än framför! 🙂 Välkommen till bloggen! Det är bara att utforska kategorierna och rese-sektionerna för att lära dig mer om vad bloggen handlar om! Jag älskar att tipsa er läsare om allt från resmål/caféer/restauranger/hotell och designers från runt om i världen! En härlig mix jag hoppas du kommer gilla! Kram!

   Reply
 4. Ellen says:

  Fniss. Jag tror du missat en allmänt känd ssk inom hotell och restaurangvärlden. I Städer som London, New York, Rom & Paris konkurrerar inte hotellen om gästerna. De har sk full beläggning året om pga sin turism. Jobbar man inom resebranschen som jag gör (jobbar med att utveckla nya destinationer för en stor svensk researrangör) så är hotell i de städerna mardröm att jobba med pga av att de inte har några problem att få hotellgäster och inte är så intresserade av att jobba med researrangörer. Ofta slåss hotell om att få kontrakt med arrangörer men i just de städerna gör de inte det pga sin höga beläggning. Då vill jag tillägga att vi jobbar med exklusiva skräddarsydda resor till folk med gott om pengar. Så hotellen vi jobbar med tillhör de lyxigaste i världen.

  Reply
  1. AFASHIONISTASGUIDE says:

   Det är inte det jag syftar på. Det jag syftar på är att det största tecknet på kvalité inom hotellbranschen du kan få är återkommande gäster, det betyder att hotellets service samt upplevelse är excellent. Det finns massa lyxhotell i New York, men om jag väljer att sluta upptäcka nya lyxhotell för att enbart boka in mig på 1 och samma hotell varje resa, vad tyder det på? Jo, att det hotellet erbjuder en upplevelse utöver det vanliga och det är den finaste utmärkelsen man kan ha som hotell, hög beläggning på återkommande gäster. Exempelvis som The Royal Palm, ett 6 stjärnigt hotell som har över 60% återkommande gäster varje år som jag och Johan bodde på förra året, det är även en stor del varför de är just 6 stjärniga.

   Reply
 5. Marie says:

  Gud vad man saknar New York när man ser dina fina bilder. Din blogg är en härlig flykt ifrån min grå vardag på kontoret he he.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.