Stopover in Doha, Qatar

Photographer: Mon amour

STOPOVER IN DOHA, QATAR. On our way home from the Maldives we decided to do a stopover in Doha, the hub of Qatar Airways which was the airline that we flew with. We thought it might be fun to explore the city of Doha as we were connecting in Doha so we decided to stay 2 days in Doha before we took our last flight to Stockholm. We stayed at the St Regis in Doha and the staff there were super friendly and professional but as soon as you left the hotel and went in to the city the ambiance wasn’t warm and safe. And as a western woman here you don’t feel comfortable as you know how the situation is for the women in these countries.

I wore one of my favourite dresses from Melissa Odabash in combination with a new beautiful cape from Missoni, I absolutely love the color. The perfect cape to wear a summer night when it starts to get a bit chilly or just over any everyday look instead of a bigger scarf.

 

STOPOVER IN DOHA, QATAR. På vägen hem från Maldiverna så gjorde vi en stopover i Doha, i och med att vi flög med Qatar och det är deras hub. Vi tänkte att det kunde vara kul att upptäcka Doha lite snabbt på vägen hem till Stockholm så vi ändrade om vår bokning och stannade 2 dagar. Jag vet inte men Doha var inte my cup of tea på samma sätt som att Dubai inte var my cup of tea heller. Jag tycker det är en konstig/tryckt stämning i dessa städer, speciellt i Doha. Vi bodde på St Regis där personalen var trevlig och professionella men när man lämnar hotellets trygga mark så känns det helt annorlunda, folket känns inte varma och tillmötesgående, stämningen känns lite tryckt. Men men, man kan inte gilla alla platser här i världen.

Jag har på mig en favorit från Melissa Odabash i kombination med en ny vacker cape från Missoni, älskar färgen och mönstret, perfekt att ta på sig en sommarkväll om det börjar bli lite kyligt eller till en vardagslook istället för en större sjal.

 

STELLA MCVARTNEY Sunglasses

SHOUROUK Earrings

MISSONI Cape (New!)

MELISSA ODABASH Dress

LONGCHAMP Bag

Exploring the city of Doha

We stayed at the newly opened St Regis Doha.

Breakfast out on the terrace!

The view from our room.

They drove you around the city in little golf carts, the people of Doha don’t like to walk.

The main beach in Doha (You can see the St Regis Hotel to the left)

The beach cabanas in Doha take beach privacy to a whole new level.

We ate a delicious dinner at Nobu in Doha, my favourite memory from this short trip to Doha, I love Nobu!

The St Regis Doha at night

Back with Qatar Airways, ready to fly back home to Stockholm! I love the color of their business class necessity kit!

The food at Qatar Airways is always on point! I loved this dessert!

7 thoughts on “Stopover in Doha, Qatar

 1. Greta says:

  Jag håller med dig till 100% gällande arabländerna, gillade inte alls Dubai och kommer inte åka tillbaka, nu har jag inte varit i just Doha men har inget större intresse utav att åka dit då jag kan tänka mig att det är samma feeling som i Dubai!

  Reply
  1. A Fashionistas Guide says:

   Dubai kändes snäppet bättre än Doha men jag gillade fortfarande inte Dubai, tyckte allt kändes fake samt att man vet hur kvinnosituationen är i dessa länder vilket tyvärr inte bidrar till upplevelsen..

   Reply
 2. A. says:

  Vi gjorde också en stopover i Doha när vi flög med Qatar och känner samma sak om den staden, det kändes som en stor fasad och det är inte heller någon trevlig stämning i staden, kommer inte åka tillbaka dit.

  Reply
  1. AFashionistasGuide says:

   Tyvärr så känns inte staden äkta eller genuin, allt känns som en fasad. Lite tråkigt men förhoppningsvis så utvecklas det åt ett bättre håll! 🙂

   Reply
 3. Anna says:

  Läste precis att ni ska skaffa hund, gud vad roligt! Har ni bestämt er för vilken ras ännu?

  Reply
  1. AFashionistasGuide says:

   Ser fram emot det så mycket! 🙂 Vi har i princip valt hundras, vi väljer mellan 2 hundraser så vi får se vart vi hamnar! Kram!

   Reply
 4. Missan says:

  Tycker Emirates är bra att flyga med (ej testat Qatar Airways) men that’s it. Svenskar flockas ju till Dubai men jag tycker det känns som en plottrig discokula som någon har dumpat mitt i en öken. Folk inser ju inte att det till synes om sist ALLTID är sharia som gäller , oavsett hur mycket pengar man har om man är där som turist. Blev obehaglig till mods under mina mellanlandningar i Dubai och Doha skulle aldrig komma på fråga. Skönt Malin att du är ärlig och skriver exakt hur du tycker kring detta. Att använda flygbolaget är illa nog så jag har också valt att inte sponsra turismen med några besök tills det blir slut på alla absurda stenåldersfasoner. Finns så många andra fantastiska platser att besöka här på jorden!

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.