The renovation of our apartment part 3: The kitchen & living room

 

THE RENOVATION OF OUR APARTMENT PART 3. It was a long time ago since I last did a post about the progress of our apartment. I remembered that I had these unpublished images that I shot during the renovations so I thought I would share them tonight! During this time period the craftsmen had approximately 2-3 weeks of work left in the apartment. They had installed 50% of the kitchen, the livingroom was about to get painted, the floors hadn’t been sanded, there was a lot of detail work left. This was the first time in my entire life that I took care of a total renovation of an apartment and it has been such a learning process and so much fun, I have truly enjoyed the creative process of creating our new space! Designing the kitchen, our bathroom, our coming little walk in closet, choosing materials, colors, details, I loved all of that!

We will sell the apartment in July so I will publish the images of the final result when the apartment will go out on the market. I might publish a little sneak peek before, we will see! We are currently looking for a slightly bigger apartment on Östermalm, between 60 – 70 square meters, hopefully we will find the new perfect apartment soon after we sell our current one so it will be a easy process!

 

THE RENOVATION OF OUR APARTMENT PART 3. Nu var det länge sedan jag skrev om renoveringen utav lägenheten och kom på att jag hade dessa opublicerade bilder från renoveringsprocessen. När dessa bilder togs så var det ca 2-3 veckors arbete kvar i lägenheten men nästan allt var klart. Halva köket var på plats, the walk in closet hade inte platsbyggts ännu, golvet hade inte slipats, väggarna och taket var inte färdigmålat. Men wow vilken lärorik process det har varit att totalrenovera en lägenhet från topp till tå, allt från att höja taket, riva ut allt, bygga väggar, designa kök, badrum, allt, allt, allt och lite till. Det roligaste med att totalrenovera en lägenhet har helt klart varit att skapa en vision, vad är det för sorts lägenhet som vi vill skapa. Jag har haft fria tyglar i detta projekt och det har varit riktigt roligt, att designa köket, välja ut alla material, leverantörer och färgnyanser till badrum och kök.

Jag köpte gipsstuckatur som installerades i köket, vardagsrummet samt sovrummet och vilket lyft det gav! Utöver stuckaturen så köpte vi även takrosetter till sovrummet, köket och vardagsrummet, det ger verkligen en otrolig charm och karaktär! Men vilket arbete det är att installera stuckaturer, det hade jag inte en aning om, trodde att det skulle gå på 1-2 dagar att installera men nej, det tog ca 50-60 arbetstimmar för all stuckatur att komma upp i vår lägenhet men det är verkligen värt den extra kostnaden, det blev så fantastiskt snyggt.

Vi kommer lägga ut lägenheten till försäljning nu i Juli så kommer publicera bilderna på slutresultatet utav renoveringen i samband med att vi lanserar den på marknaden. Kanske att jag lägger ut lite mer sneak peeks från slutresultatet men samtidigt så är juli runt hörnet så det kommer gå fort! Vi letar just nu efter en större lägenhet på Östermalm, gärna lite renoveringsobjekt men inte allt för mycket renovering och runt 60 – 70 kvm. Är du en mäklare som sitter på en (eller flera) objekt som ska ut nu de kommande månaderna som matchar dessa kriterier? Hör isf gärna av dig till info@afashionistasguide.com.

 

The renovation of our apartment part 1

The renovation of our apartment part 2: The bathroom

19 thoughts on “The renovation of our apartment part 3: The kitchen & living room

 1. sara says:

  Så fina bilder. Vart bor ni under tiden som ni renoverar?

  Reply
  1. AFashionistasGuide says:

   Tack fina du! Vi bodde i mina föräldrars hus i Bromma medan vi renoverade! 🙂

   Reply
 2. sara says:

  Ochsorry för alla frågor. tyvker sånt här är så spännande och håller själv på att sälja i Vasastan. Är ni oroliga över marknaden just nu och att sälja i Juli?

  Skulle också gärna se fler bilder från före och efter i ett inlägg när ni klara 🙂

  Och framför allt, lycka till!

  Reply
  1. AFashionistasGuide says:

   Hej Sara! Det är ingen fara, här kommer svaren på dina frågor:

   Är ni oroliga över marknaden just nu och att sälja i Juli?

   Svar: Nej, vi är inte oroliga över varken marknaden eller att sälja i Juli. Lägenheten kommer vara i högsta kvalité i alla kategorier och Östermalm är alltid ett attraktivt läge att köpa in sig i så känner mig lugn.

   Skulle också gärna se fler bilder från före och efter i ett inlägg när ni klara.

   Svar: Absolut, kan publicera bilderna på det färdiga resultatet i samband med att lägenheten går ut på marknaden! 🙂

   Kram!

   Reply
 3. Wilma says:

  Gud vad fin lägenheten kommer bli, Östermalms perfektion! 🙂

  Reply
 4. Sophie says:

  Jag letar efter en mindre 2:a på Östermalm, ska köpa denna sommar, har letat i några veckor nu men inte hittat något som jag tycker känns 100% men er ser ut att bli helt otroligt vacker, glöm inte att säga till när den åker upp på Hemnet, jag vill gå på visning och förhoppningsvis lägga ett vinnande bud! 🙂

  Reply
  1. AFashionistasGuide says:

   Hej Sophie! Men gud vad roligt att höra, vad spännande för dig att köpa lägenhet! Absolut, säger till på bloggen när den läggs upp på Hemnet! Kram!

   Reply
 5. Ida says:

  Det ska bli så kul att se slutresultatet utav lägenheten, du har gjort ett så bra jobb med renoveringen, älskar ert badrum!! 🙂

  Reply
  1. AFashionistasGuide says:

   Tack finaste du! Badrummet blev jag riktigt nöjd med, nu har även tvättmaskinen samt de måttbeställda duschväggarna installerats så nu är badrummet 100% klart sedan några veckor tillbaka! Kram!

   Reply
 6. Antonia says:

  Gud vad roligt att se skillnaderna från första inlägget! Har du lagt upp några förebilder? Hur stor är den? Så roligt med renovering, även om det verkligen tar tid. Håller själv på med precis samma process just nu, vid Östermalmstorg. Snaaaaart klart! 🙂 Köpte föreningens näst sista hyresrätt som en 96-årig dam bott i och vägrat renoveringar sen ungefär 50-60 år tillbaka… 🙂 En otrolig tidsresa när man klev in där! Har precis som du fokuserat på att bevara och lyfta fram sekelskiftescharmen och nu börjar det verkligen likna något 🙂

  Reply
  1. AFashionistasGuide says:

   Hej Antonia! Men gud vilket roligt renoveringsprojekt, låter som de perfekta förutsättningarna till att kunna skapa något riktigt fint samt ekonomiskt lönsamt sen när man säljer! 🙂 Vår lägenhet är en mini 2:a på 43 kvm som vi har omvandlat från en 1,5:a till en optimerad samt topprenoverad mini 2:a. Vi letar just nu efter en lägenhet på mellan 55 – 65 kvm på Östermalm som vi kan renovera, utbudet är inte helt optimalt just nu men hoppas det kommer lite intressanta objekt snart! Kram!

   Reply
 7. Titti B says:

  Var satte ni upp väggen så detblev en tvåa?
  Spännande… kollade också på denna 43 kvm lägenhet, men tyckte den var för dyr och liten

  Reply
  1. AFashionistasGuide says:

   Vi rev köket och byggde upp ett nytt sovrum mot lägenhetens andra fönster, sovalkoven gjorde vi om till en walk in closet så vi har maximerat förvaringen i lägenheten. När det kommer till att göra en smart investering i en lägenhet så gäller det att se lägenhetens potential och det var precis den jag såg i denna lägenhet då det var en 1,5 som kunde göras om till en mini 2:a och det är just mini 2:orna på Östermalm som går allra dyrast på marknaden när det kommer till kvadratmeterpris.

   Reply
 8. F says:

  Apropå det som står ovan, vad brukar hända med marknaden i juli? Jag behöver fixa bostad nu de kommande veckorna eller juli senast. Hur ser det ut för köpare som mig, vad ska jag vara beredd på? Vill “ingen” köpa i juli, eller blir det stor konkurrens om lägenheterna, eller läggs “inget” ut eller vad händer? Det är Östermalm alternativt Vasastan och lägenheter typ 29-39 kvm det gäller. Har aldrig köpt bostad tidigare så det är därför jag frågar. Jag ska flytta in i princip omedelbart eftersom jag fått jobb och jag vill helst inte hålla på och renovera då.

  Reply
  1. AFashionistasGuide says:

   Under juli så är det mindre objekt ute på marknaden så det blir ett större tryck på de objekt som är ute. Det är många som har kommit in på en utbildning och måste förbereda en flytt, fått en nytt jobb och måste hinna köpa bostad innan det nya jobbet sätter igång så budgivningarna blir mer intensiva än vad de brukar vara. Men det beror såklart också på vad för sorts objekt du budar på samt i vilket område. Då Stockholms innerstad alltid är det mest eftertraktade samt områden som Östermalm samt Vasastan så är det där objekten går som allra dyrast.

   Vi kommer sälja vår topprenoverade mini 2:a på Östermalm nu i Juli, den kanske skulle vara något för dig? (43 kvm) Kram!

   Reply
   1. F says:

    Tack för svar! 43 kvm blir för stort för mig, kommer bo ensam men hade jag kunnat så hade jag velat köpa den 🙂 den blir jättefin.

    En en sak förstår jag inte. Varför skulle säljare behöva vara oroliga för juli, som någon antytt, om det är högre tryck än annars på objekten som kommer ut? Det borde väl tvärtom vara bra att sälja i juli ur en säljares/mäklares perspektiv? Jag har fortfarande inte hittat något som passar – och så kräsen är jag inte – och det är tråkigt att se hur mycket det är som ligger under “kommande objekt”. Vi är många som vill köpa nu och betalar bra.
    Jag lägger ned min fritid (och jag jobbar heltid hela sommaren) på att leta och antingen är det fel på lägenheten (typ att föreningen har skyhöga skulder, toaletten saknar handfat) eller så spårar budgivningen ur till den grad att jag inte tror att jag kommer få tillbaka de pengarna när jag själv säljer en dag. Har börjat kolla på nyproduktion men det känns riskfyllt med tanke på hur sårbara nya hus är för ränteförändringar. Jag kommer lägga in minst 30% handpenning i det jag köper för att hålla räntan nere men köper jag nyproduktion mister jag det skyddet, tänker jag. Eller? Vet någon hur den marknaden fungerar? Det här är inte så kul :/

    Reply
 9. Nina says:

  Lägenheten kommer bli SÅ fin! En riktig pärla! Ska bli så kul att se det färdiga resultatet!

  Reply
  1. AFashionistasGuide says:

   Tack fina du, absolut, kommer visa bilder på slutresultatet i samband med försäljningen 🙂 Kram!

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.