Ready for takeoff: Launching this August

Photographer: Mon amour

READY FOR TAKEOFF! LAUNCHING THIS AUGUST. Johan och jag har snart varit tillsammans i 5 år och vår största passion ihop är helt klart att resa, upptäcka nya restauranger, platser, kulinariska upplevelser, hotell och kulturer runt om i världen. Resor truly is the only thing that you can buy that will make you richer! När vi satt på vår terrass till vårt hotellrum på Le Grand Hotel du Palais Royal i Paris med ett glas champagne i handen med solnedgången framför oss så bestämde vi oss för att starta en resepodcast ihop, the ‘Ready for takeoff!’ podcast! Det kändes så självklart! En podcast där vi kommer prata om personliga reseminnen, resetips, restaurang och hotelltips, reseinspiration och allt smått och gott som har med resor att göra! Vi har även som ambition att spela in podcasts på plats från våra resor runt om i världen, starting this fall! Varje avsnitt så kommer vi även besvara er lyssnares resefrågor, det kan röra allt från himmel till jord, så länge det har någon koppling till resor, ni kan mejla in era frågor redan nu till podd@readyfortakeoff.nu!

 

Det ska bli så roligt och jag hoppas att ni hänger med detta äventyr med oss!

 

Ni kan hitta mer info kring podcasten på podcastens hemsida: www.readyfortakeoff.nu!

Kram! / Malin & Johan


53 thoughts on “Ready for takeoff: Launching this August

 1. Moa says:

  Den här podden ser jag fram emot! Har ni bestämt ett datum ännu?

  Reply
  1. AFashionistasGuide says:

   Hej Moa! Tack för din kommentar! Det glädjer mig att höra! Vi har inte satt ett datum ännu men jag kommer lansera mer info här på bloggen samt podcastens hemsida när det börjar närma sig! Kram!

   Reply
 2. Erica says:

  Congratulations on the new project, that’s so exciting! Will the podcast be in swedish or english?

  Reply
  1. AFashionistasGuide says:

   Hi Erica! Thank you for your comment! As most of my followers are from Sweden (60-70%) the podcast will be in Swedish! xo

   Reply
 3. Tova says:

  Klart ni kan resa massor och äta på restaurang när ni tjatar er till samarbeten och spons. Man ser er aldrig resa som vanligt folk. Vet inte vilka sorts frågor som ni skulle kunna svara på. Jo, bästa hotellfrukosten. Nä tacka vet jag riktiga resebloggar och reportage där man får veta lite om resemålet mer än om hotellet och frukosten. Lol

  Reply
  1. A Fashionista's Guide says:

   Hej Tova! Vilken otrevlig kommentar, “Klart ni kan resa massor och äta på restaurang när ni tjatar till er samarbeten och spons”. Du är medveten om att jag jobbar som hotellkonsult samt resebloggare på heltid? Det är mitt yrke att skriva om resor och givetvis så tar man betalt för det arbete man utför. Du behöver absolut inte skicka in någon fråga, det är högst frivilligt. Det är det som är så härligt med bloggar, det är ingen som tvingar dig att läsa en blogg vars innehåll du inte gillar.

   Reply
  2. Amanda says:

   Vilket ynkligt försök till härskarteknik Tova.

   Jag älskar dina reseguides Malin, tycker du gör ett grymt jobb och du tar dig alltid tid att besvara dina läsares frågor i kommentarsfältet, har gått efter din New York guide när jag var i New York, din afternoon tea guide när jag var i London nu senast samt dina Paristips när jag är i Paris och blir alltid lika nöjd! 🙂

   Reply
 4. Sarah says:

  Har saknat en resepodd bland de svenska poddarna så er podd ser jag fram emot! Tack för en fantastisk blogg i övrigt, dina bilder får en alltid att vilja resa iväg och upptäcka något nytt! 🙂

  Reply
  1. AFashionistasGuide says:

   Hej Sarah! Tack för din värmande kommentar! Jag håller helt med dig, tycker det saknas en resepodcast bland de svenska poddarna så förhoppningsvis kan ‘Ready for takeoff’ fylla ett tomrum! Kram!

   Reply
 5. Elisabeth says:

  Så roligt, den podcasten vill jag definitivt lyssna på ?

  Reply
  1. A Fashionista's Guide says:

   Hej Elisabeth! Vad roligt! Jag kommer hålla er uppdaterade med mer info så fort vi har bestämt datum. Kram!

   Reply
 6. I.M says:

  Åhh vad roligt! Känner på mig att den här podden kommer bli underbar att lyssna på!

  Reply
 7. Linn says:

  Gud vad fina ni är ihop och stort lycka till med podden, jag kommer lyssna! 🙂

  Reply
  1. AFashionistasGuide says:

   Gud vad gullig du är då, tack! Stor kram till dig!

   Reply
 8. Gary says:

  Beautiful images! What’s the dress from that you are wearing in the last image?

  Reply
  1. AFashionistasGuide says:

   Hi Gary! Thank you so much! It comes from Tibi! xo

   Reply
 9. Charlotte says:

  Tråkigt att ni valt att kopiera mitt bloggnamn. Kom med något eget. Förhoppningsvis leder det till trafik till min blogg!

  /Charlotte

  Reply
  1. AFashionistasGuide says:

   Hej Charlotte! Googlar du ‘Ready for takeoff’ så kommer över 600 000 resultat upp då det är en väldigt populär mening som ofta används i resesammanhang. När jag sökte på Ready for takeoff podcast så finns det en podcast i USA med det namnet men det stör på inget sätt att ha en podcast med det namnet på den svenska marknaden. /Malin

   Reply
   1. Tova says:

    Nej men sjukt tråkigt för henne om ni tar det namnet och blir större och typ tar över. Försök hitta på något eget, unikt.

    Ang min kommentar där uppe försökte jag poängtera att ert jobb är inte något unikt. Vem som helst hade kunnat göra det om de fick allt betalt. Åka till hotell, ta kort, skriva en liten snutt osv. Eller att sitta och se lyxig ut i first class.
    Boring.

    Reply
    1. AFashionistasGuide says:

     Hej igen Tova. Dina kommentarer blir bara märkligare och märkligare. Det finns över 25 konton på instagram med namnet “Ready for takeoff”, du menar på fullaste allvar att jag skulle höra av mig till alla 25 konton för att fråga om det är okej att jag startar en podcast med namn ‘Ready for takeoff’? . Herre gud.

     Ok, så enligt dig så är det superlätt att; bygga upp en bred och lojal läsarkrets, ett starkt varumärke som företag vill betala för att synas ihop med, hur kommer det sig då att inte alla gör det då? Om det nu är så otroligt lätt? Nej, du får nog tänka om där.

     Reply
     1. Inte så imponerad says:

      Om vi försöker vara lite civiliserade och lämnar tyckande utanför, du fattar säkert.

      Charlotte har .se domänen, du testade säkert att boka den först, när den nu var upptagen så tog du den domän som troligen är näst mest vanlig, dvs .nu.

      Nu kanske båda bloggarna kan leva sida vid sida, det får väl tiden utvisa, men hade det inte var lite mer unikt att hitta sin egna .se domän och inte snylta på en blogg som redan finns och är etablerad ?

     2. A Fashionista's Guide says:

      Hej “Inte så imponerad”! Jag har inte startat en blogg vid namn ready for takeoff, det jag startat är en hemsida för vår podcast. Min reseblogg ligger här på A Fashionista’s Guide.

      Så med din logik så borde ju vi med andra ord hört av oss till personen som äger readyfortakeoff.com? För vi alla härmar ju den personen, eller? På samma sätt som jag då även borde ha hört av mig till alla 25+ konton på instagram vid namn “Ready for takeoff”, eller?

      På vilket sätt menar du att vår podcast “snyltar” på .se sidan? Vi har absolut ingenting med varandra att göra. Vårt podcast kommer ligga på Itunes och Spotify, inte på hemsidan.

  2. A. says:

   Nu verkar ju .se sidan vara något form utav hobbyprojekt med enbart 15 följare på Bloglovin och skakiga mobilbilder så jag tror inte det är något större problem! 🙂

   Reply
   1. Inte så imponerad says:

    Nu tycks det ju inte finnas någon aktiv sida på just http://www.readyfortakeoff.com/, men du riktar ju dig mot dina svenska läsare, jag har ju inte din statistik, så jag kan ju inte sia i varifrån merparten av din trafik kommer ifrån, men skulle jag ge mig på en gissning, så är det väl från Sverige.

    Så en annan placeholder sida för din podd hade väl gjort det lite mer spännande och unikt, men skitsamma.

    Oavsett om det är en pod (som man lyssnar till) eller en blogg (som man läser), för att komma med lite kreativ feedback, detta är såklart hur jag tycker en sida skall presenteras, du har en text följt av en mängd foton, en inledande text, följt av foton, men lufta upp fotodelen, med en kort historia om bilden, plats kanske, varför den bilden togs.

    Reply
  3. M says:

   Men LOL Charlotte! Vilken avundsjuk kommentar! Nu får man ju verkligen lust att läsa din lilla blogg 😉

   Reply
  1. AFashionistasGuide says:

   Tack fina du! Det ska bli så kul att sätta igång denna podcast! Kram!

   Reply
 10. B. says:

  Äntligen en resepodcast till poddsverige, har verkligen saknat det! Har ni bestämt hur ofta den ska komma ut ännu?

  Reply
  1. AFashionistasGuide says:

   Vad kul att höra att du längtat efter en resepodd! Samma här! Tycker det varit lite skralt med resepodcasts i Sverige! Vi har inte bestämt det ännu men återkommer med mer info så fort vi bestämt oss! Kram!

   Reply
 11. Linn says:

  Bästa dagen, mitt favoritbloggpar startar en podcast!! Gud vad kul!! 😀

  Reply
  1. AFashionistasGuide says:

   Naww gullig du är! Tack så mycket! Kram!

   Reply
 12. Sandra says:

  Ah vad roligt, den ska jag absolut lyssna pa!! Det skulle vara jattekul om ni i podden kan inkludera info och tips for oss som inte riktigt har samma budget som ni har. Det ar underbart att inspireras av dina resor (det ar ju darfor jag klickar in har!) men det vore valdigt hjalpsamt att fa info och tips for en lagre budget. Kram

  Reply
  1. A Fashionista's Guide says:

   Hej Sandra! Tack för din fina kommentar samt feedback! I podcasten kommer vi absolut gå igenom alla olika sortens budgetar, det kommer finnas något för alla! Stor kram till dig!

   Reply
 13. Jennie says:

  Men jaaa vad kul!! Ser fram emot att höra er prata om allt ni upplevt ihop på era resor!!

  Reply
  1. AFashionistasGuide says:

   Hej Jennie! Tack för din kommentar, det glädjer oss att höra! Kram!

   Reply
 14. Hannah says:

  En podcast helt i min smak och vilken snygg hemsida du gjort till podcasten!:-) Otroligt snygg!

  Reply
  1. AFashionistasGuide says:

   Tack finaste du! Det gör mig superglad att höra! Kram!

   Reply
 15. Klara Lindh says:

  Den här podden kommer jag lyssna på!! Älskar din blogg och instagram! =)

  Reply
  1. AFashionistasGuide says:

   Tack för ditt fina beröm, det glädjer mig att höra! Kram!

   Reply
 16. cecilia says:

  Skall bli intressant att höra hur denna kommer att sticka ut från mängden. Är själv lite skeptiskt, kanske ointresserad, även fast jag reser ofta och mycket. Hur skall lyssnaren kunna relatera till er? Och vem hör till ert segment?

  Hur som, nyfiken men jag personligen tror att ni är sena på bollen. Sen kanske ni bara gör det för att det är en kul grej för er att göra tillsammans och skiter i vad vi andra tycker.

  Så vid så, önskar er lycka till och trevliga inspelningar!

  Reply
  1. AFashionistasGuide says:

   Hej Cecilia! Denna podcast kommer bli vårt passionsprojekt, vi älskar att resa och mat, det är en stor passion hos oss så det är något som denna podcast kommer återspegla. Hur den kommer sticka ut? Då det knappt finns några resepodcast så kommer den sticka ut enbart på så sätt.

   Reply
 17. Lisa / Att resa-podden says:

  Vad kul med en till resepodd! Ska bli kul att lyssna på er, kan tänka mig det blir bra cityguider från lite mer exklusiva resor – jag älskar det (vilket inte är helt i vår målgrupp som är mer upplevelseresor/aktivt resande/resa med barn/weekendresor allmänt) så kommer säkert kunna inspireras.
  /Lisa, Att resa-podden

  Reply
  1. AFashionistasGuide says:

   Hej Lisa! Tack för din kommentar! Vi kommer köra tips från mer exklusiva resmål till weekendresor, roadtrips, upplevelseresor etc och med tips för alla olika budgetar! Kram!

   Reply
 18. Annika/Resfredag says:

  Hej! Jag poddar om resor tillsammans med Lisa på Att resa-podden, kul att vi blir fler!

  Jag ser hur du har resonerat med namnet ovan i kommentarerna om namnet på blogg vs podcast, men är du medveten om att det redan finns en svensk podcast om resor med exakt samma namn “Ready for Takeoff”? Tänker att det blir förvirrande för alla möjliga inblandade, inte minst för podcastlyssnare: http://poddtoppen.se/podcast/1229132901/ready-for-takeoff

  Reply
  1. AFashionistasGuide says:

   Hej Annika! Tack för informationen, jag sökte på namnet på Google och fick upp att det finns en Amerikansk podcast vid namn ‘Ready for takeoff!’ men inte den svenska, jag gick in och kollade på podcasten via din länk och det är tydligen en företagspodcast av Falck så jag tror inte det kommer vara någon större förvirring då vi kommer driva en personlig podcast om våra resor och de driver en företagspodcast.

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.