Open journal part 6: Best of 2016 & New beginnings

 

BEST OF 2016 & NEW BEGINNINGS. Gott nytt år kära läsare! Hoppas ni har haft ett underbart 2016 samt ett härligt avslut på det gångna året! Min ambition var att få upp denna årsresumé igår men det blir inte alltid som man tänkt sig, jag hade börjat välja ut bilder till inlägget när Johan kommer och berättar att han måste åka in till akuten då han drabbats av yrsel, han hade pratat med sjukvårdsupplysningen och beskrivit hans symptom och de sa att han inte kunde vänta utan ombedes att åka in bums! Allt bara vänds upp och ned inom loppet av några sekunder. Pappa skjutsar in Johan till St Göran och kvar var jag med en klump i magen och tårar i ögonen. Även fast man visste inom sig att med största sannolikhet så kommer det inte vara något allvarligt så vet man aldrig och att inte veta samt att inte kunna göra något åt saken är den värsta känslan. Så jag tappar all känsla för att skriva årsresumén, tappar all lust för att åka iväg om 2 timmar för att äta middag med våra vänner och fira nyår, allt jag vill är att få höra orden att allt kommer bli bra med Johan. Efter några timmar på St Görans så fick Johan svar på de olika blodprover som de tagit, scanningarna samt EKG testen, testerna visade inget farligt utan läkaren sa att Johan var en ung och frisk man, han ordinerades att åka hem och vila. Jag frågade Johan om han ville skippa nyårsmiddagen för att lägga sig men han kände att han hade energin att gå iväg på middagen, hålla sig nykter för att sedan gå hem tidigt och få en god natts sömn!

Vi fick en underbart trevlig kväll hos våra vänner men när livet slänger in en sådan oväntad twist så blir man verkligen ställd. Tårarna rann medan Johan var inne på akuten, mina tankar svävade iväg och den obehagliga känslan som sköljde över en om något skulle hända Johan gav mig en sådan smärta i hjärtat så jag vet inte vad jag skulle ta mig till om det skulle bli sanning. Nu gick allt bra och han är frisk och kry men händelser som denna gör en bara än mer medveten om att livet är skört och man vet aldrig vad framtiden utvisar, det enda man vet säkert är det man har här och nu och det är just det man ska njuta av med hela sitt hjärta och sinne. Ingenting betyder något om inte ens nära och kära mår bra. Det jag alltid ber för är att mina nära och kära får evig lycka och hälsa, det är det enda som betyder något.

Men idag så har jag satt mig ner och gått igenom det gångna året och valt ut höjdpunkter från de olika resor vi gjort under 2016, vilket år det har varit! Det är nästan att man glömt bort så mycket man gjort de senaste 365 dygnen, så mycket fina minnen och upplevelser med vänner och familj! Definitivt något jag vill göra mer utav 2017, i julklapp så gav jag familjen en skidresa till alperna, något vi åker iväg på i Mars, det ser jag så fram emot! Åka skidor ihop, spela sällskapsspel, dricka varm choklad och få massa kvalitetstid!

Den 21 Januari 2017 så fyller även bloggen 10 år vilket blir en stor milstolpe vilket måste firas, jag håller på att klura på det just nu vad man kan skapa för roligt tillsammans med er läsare för att fira det! Utöver att bloggen fyller 10 år så kommer även jag gå in i ett nytt stadie av mitt liv rent jobbmässigt. Nu har jag haft bloggen som mitt jobb sedan 2010 och all den kunskap som jag samlat på mig under dessa 6 år har lett in mig i ett nytt skede i livet gällande vad jag vill göra härnäst.

Så vad är det jag kommer jobba med from now on? Jag kommer att börja jobba som konsult inom sociala medier och luxury travel. Jag älskar hotell & restaurangbranschen och det är verkligen en passion som utvecklats mer och mer hos mig de senaste 6 åren, jag älskar konceptutveckling och jag älskar att göra saker så bra som möjligt, jag ser utvecklingspotential i allt. Även när vi befinner oss på de mest fantastiska 5 stjärniga hotellen och resortsen runt om i världen så ser jag på en gång vad de kan göra bättre, hur de kan utveckla deras koncept och services för att ta det till nästa nivå samt hur dom ska jobba med deras varumärke i deras sociala kanaler. Det är något jag verkligen brinner för och från och med nu så kommer det vara mitt huvudsakliga fokus och jobb!

Kommer jag ha kvar bloggen? Givetvis så kommer bloggen finnas kvar, jag älskar att blogga och det är en passion hos mig som jag haft i 10 år snart, det sitter i mitt DNA vid det här laget. Jag älskar att skapa content och dela med mig av de bästa tipsen från runt om i världen med er! Jag kommer även dela med mig utav min nya yrkesresa med er här på bloggen, just nu så håller jag på att utforma modellerna för mina tjänster och jag ska sälja in mitt första kontrakt till ett världsledande varumärke inom hotellindustrin i slutet av januari så det kommer bli ett spännande nytt år! Livet är i konstant utveckling och förändring och jag tror det är viktigt att lyssna när livet för en mot nya banor! Detta är något jag tänkt på de senaste 6 – 7 månaderna och nu har jag kommit till en punkt där jag känner mig redo att sjösätta idéerna och göra dom till min nya verklighet! Mitt nya jobb som konsult kommer nog inte se allt för annorlunda ut här på bloggen förutom att det kommer bli mer resor då jag kommer att konsulat mot hotell & resorts runt om i världen.

 

Att ha kunnat ha den enorma lyckan att ha kunnat jobba som bloggare på heltid de senaste 6 åren har varit en ynnest som jag lärt mig något otroligt mycket på men det viktigaste i livet är att förädla den kunskap man har samlat på sig och omvandla den kunskapen till nya möjligheter i livet! Jag känner att jag står inför ett nytt kapitel i mitt liv nu och jag känner mig redo att dyka ned i det nya och än så länge okända konsultlivet!

Hoppas ni hänger med under 2017 så syns vi här på bloggen, instagram och snapchat framöver! You know where to find me!

Kram!

/Malin

 

January 2016: Beginning the year with skiing in Åre in Sweden. 

 

The beautiful ski village of Åre in Sweden!

I remember that it was so cold when we took these images, I think it was -12 degrees, my jaw was pretty much frozen!

February 2016: Flying to New York

Airport life, something very significant for 2016.

From the cold weather in Sweden to the cold February weather in New York! 

We stayed at the cozy boutique hotel Nomo Soho in New York! I fell in love with their ricotta pancakes!

After New York I flew to Paris short after to attend the Dior presentation!

Looking at the beautiful SS17 Dior collection!

I fell in love with this beautiful Dior coat! 

 

I flew from Paris to London for meetings, I loved that I got to spend so much time in London, a city I love so much!

 

I can’t wait to spend more time in London during 2017!

 

The beautiful somerset house!

March 2016: We went to St Moritz for Johan’s 31st birthday! 

I really loved the skiing in St Moritz, especially the ski system in Corviglia!


March 2016: At the end of March we flew to Tokyo for the cherry blossom season, one of my favourite trips during 2016!

 

Tokyo: We saw so many different types of cherry blossoms!

 

We stayed at the amazing Park Hyatt in Tokyo.

 

The view from our hotel room.

 

The matcha lattes in Tokyo were the best ones I have ever tasted in my life and the latte art on these ones were just amazing! (Mount Fuji to the left).

 

The Shibuya crossing was one of the coolest experiences!

 

Tokyo made such a strong impact on me!


 

I loved eating Japanese noodles all day, every day!

You could rent your own boat and take a trip down the river, so pretty!

We ate some of the most divine desserts in Tokyo, my oh my!

 

April 2016: We went to Florida for a wedding, spending the first days in Miami Beach to then take a roadtrip to Sanibel!

Miami Beach has always been a personal favourite of mine, I love this place and the beach is amazing!

The wedding was on the beach and it was absolutely beautiful!

 

May 2016: Celebrating my 27th birthday with some of my closest friends at M/S Molly in Stockholm!

 

My birthday party is definitely one of my favourite memories from 2016!

May 2016: Preparing the seating cards for the dinner!

London – May 2016 – My mum and I went to London together for a little mother – daughter trip! The afternoon tea at The Lanesborough was one of our highlights!

 

Beautiful South Kensington, one of my favourite areas in London!

I also love the area of Marylebone, the Monocle Café is too cute!

Spring time in London is my favourite time!

May 2016 – After a wonderful time in London with my mum I flew over to Paris to meet up with Johan!

We had such amazing weather in Paris, sunny days filled with lots of great food & romance!

I loved spending our mornings on our little Parisian balcony under the sun!

June 2016 – Back in London for work! Johan followed along so we could mix business with pleasure!

 

Time spent in London is time well spent!

 

We stayed at The Goring, our favourite hotel in London!

We stayed in the royal suite, where the legend has it that Kate Middleton stayed the night before her wedding!


July 2016 – Santorini – Both Johan and I fell in love with Santorini, a favourite moment of 2016!

This little Greek island blew my mind, everything was so picturesque!

The Santorini lifestyle was so blissful! We didn’t do much at all and I loved it, just relaxing and being in the moment!


Stunning balcony views over the caldera!

 

The infinity pool at our hotel, just breathtaking!

 

August 2016 – When we weren’t abroad we spent most of our days in Skåne in the south of Sweden, this place is lovely during the summer time!

Johan is from Skåne so we always try to spend as much time as possible here during the summer time, this way we can spend a lot of time with his family as well!

The beautiful white beach of Skanör!

September 2016 – Back in New York for fashion week, I love this time of year in New York! It’s always a highlight of the year!

Picnic in Central Park is another tradition that Johan and I always do when we are in New York in September!

Concrete jungle!

 I just love New York at this time of year!

September 2016 – Paris – We flew to Paris for a couple of days before we took the car down to Champagne for the harvest, another favourite moment of 2016!

The view from our room at Grand Hotel du Palais Royal in Paris.

Autumn in Paris is such a beautiful period to be in this city!

September – Champagne, France – A wonderful memory of 2016 is the harvest down in Champagne, we had so much fun and I got to learn even more about the production of champagne!

Champagne, France – I absolutely love the French countryside!

100% blanc de blancs!

 

October 2016 – Singapore – We traveled to Singapore for the first time and both Johan and I loved Singapore, such a modern and clean city!

 

The view over Marina Bay Sands from our room at The Mandarin Oriental in Singapore.

 

The view over Singapore from the top of Marina Bay Sands was excellent!

Straight forward is the old town of Singapore!

 

Singapore – It felt like we were on the movie set for Avatar..

 

November 2016 – Bali – Bali was for sure a highlight of 2016, there is so much to discover and explore on this beautiful island!

I loved every single second of our Bali trip!

 

The beautiful private beach of Bvlgari Hotel in Bali.

One of many stunning sunsets in Bali..

December 2016 – Ending the year of 2016 with a wonderful trip to the mountains! We went skiing in Zermatt in Switzerland, the skiing was amazing!

The village of Zermatt is car free so why not take a horse carriage around the village?

Zermatt was for sure a highlight of 2016, what a way to end the year! Skiing on 3 900 meters with views like these! Stunning!

10 thoughts on “Open journal part 6: Best of 2016 & New beginnings

 1. Elin says:

  Gott nytt år!! Vad spännande med ditt nya karriärval, ska bli kul att följa, tycker du gör ett fantastiskt jobb med bloggen! 🙂

  Reply
  1. AFashionistasGuide says:

   Gott nytt år! Tack för din kommentar samt fina beröm! Det känns riktigt kul att utveckla bloggen och börja konsulta mot den marknaden som jag jobbat med nu i 6 års tid! Kram!

   Reply
 2. Sandra says:

  Gott nytt år och tack för en toppen blogg som jag absolut kommer att följa i 2017 med!! Kommer du att jobba för ett företag som konsult, eller som self employed? Kram!

  Reply
  1. AFashionistasGuide says:

   Hej Sandra! Tack för din kommentar och kul att du kommer hänga med på bloggen under 2017! 🙂 Jag kommer konsulta som egenföretagare men min vision är att jobba exklusivt med ett varumärke, jag ska sälja in mina tjänster till ett globalt varumärke nu i slutet av januari så förhoppningsvis går det vägen, det hade varit drömmen! 🙂 Kram!

   Reply
 3. Anna says:

  Vilka fantastiska bilder, ni verkar ha haft ett underbart 2016 tillsammans!

  Reply
  1. AFashionistasGuide says:

   Tack finaste du, 2016 var verkligen ett fantastiskt år! Kram!

   Reply
 4. Sofia says:

  Vill bara kika in och önska dig God fortsättning på 2017! Verkar bli ett spännande år för dig – önskar dig stort lycka till med dina framtida planer. Tror verkligen att dina tjänster behövs, särskilt i Sverige där framförallt service ofta är så mycket sämre än utomlands. Du borde även kunna ge råd till detaljhandeln som i många fall inte alls förstått det här med att göra ett köp ( litet som stort) till en upplevelse. Blir så besviken varje gång jag handlar på det stora varuhuset i Stockholm då servicenivån är så låg. Har av denna anledning slutat göra större inköp i Stockholm. Skulle t ex aldrig köpa en Cartierklocka där, nej då är det värt att vänta tills man kan besöka en Cartierbutik som man vet kommer slå in allt jättefint och man kommer att lämna butiken med ett lyckligt leende på läpparna. Så enkelt problem att fixa och förstår inte de som accepterar dålig service och snorkigt beteende från butikspersonal.

  Reply
  1. AFashionistasGuide says:

   Hej Sofia! Tack för din trevliga kommentar! Hoppas du också får ett underbart 2017 samt att vi syns mycket här på bloggen eller på instagram för den delen! Jag håller med dig till fullo, skulle inte heller köpa något exempelvis ur Chanel butiken här i Stockholm, svenskar har en lång väg att gå när det kommer till serviceyrket, då åker jag mycket hellre till London eller Paris när jag vill shoppa för att få en positiv upplevelse. Stor kram till dig!

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.