Open journal: 2020 – Året denna planet längtat efter

ÅRET DENNA PLANET LÄNGTAT EFTER. Det är helt otroligt vad tiden flyger iväg, att det redan gått över 3 månader sedan jag skrev mitt senaste inlägg. På ett sätt så känner jag att jag saknar att skriva och uppdatera bloggen på en daglig basis som var min vardag i över 12 års tid men samtidigt så känns det så underbart att ha tagit bort pressen totalt från bloggen samt mina sociala kanaler till fullo de senaste 2 åren där jag enbart uppdaterar om jag känner för det. Det har gjort min hälsa så gott. Men de senaste veckorna så har jag känt en längtan efter att skriva så här sitter jag nu framför datorn och försöker samla mina tankar och reflektioner kring 2020, ett år som kommer markera en otroligt vändpunkt i mänsklig historia.

Den första tanken som kommer till mig är ett möte jag hade med en astrolog hösten 2019, hon gjorde en totalt analys av mitt födelsedatum och efter att hon var klar med analysen av mina stjärntecken så pratade vi om astrologiska händelser som skett i den mänskliga historien och jag minns så väl hur hon berättade att astrologer satt redan på 80-talet på deras konferenser runt om i världen och pratade om just, hur kommer samhället se ut efter 2020, grundat på hur planeterna har stått i korelation till jorden detta år och energierna de har gett . Många trodde att det skulle ske antingen en naturkatastrof, andra trodde krig/revolution eller en pandemi och nu sitter vi här med facit i hand och jag tycker det är så otroligt fascinerande, vi har gått igenom allting under 2020 och samhället kommer verkligen aldrig blir sig likt efter detta, men på ett väldigt positivt sätt. 2020 gav precis det som mänskligheten behövde för att vakna upp, göra om och göra rätt.

När jag läser hur många uttryckt sig om att året 2020 har varit ett skitår så köper jag det till en viss del. Det är fruktansvärt samt tragiskt hur människor har dött samt dör i denna pandemi (Samt alla djur som dött i de förrödande naturkatastroferna), människor som förlorat sina jobb, företagare som behövt gå i konkurs men hade inte detta år kommit och rört om på denna planet så hade mänskligheten gått ett mycket värre öde till mötes inom en snar framtid. Förhoppningsvis så har en stor del utav den globala befolkningen gått igenom ett uppvaknande under detta år som kommer bidra till en bättre värld för oss alla (Speciellt naturen samt djuren) i slutändan.

De massiva bränderna som härjade i Australien i början utav detta år gav climate change en otrolig skjuts i rätt riktning att många människor verkligen börjar inse konsekvenserna utav människans livsstil följt utav att Covid-19 började spridas över hela världen vilket fick större delen utav världens flygtrafik att stängas ned vilket i sin tur har gett planeten en tid att andas och återhämta sig. Företag kommer nog aldrig se på affärsresandet på samma sätt efter 2020 när de insett hur smidigt det är att ta möten via Zoom och samtidigt göra ett slag för miljön och dra ned på resekontot. På samma sätt så tror jag även att många har vaknat upp och börjat reflektera över deras egna resevanor/konsumtionsvanor detta år som jag hoppas vi alla inte kommer glömma bort så fort det är ok att resa igen utan att vi alla blir mer mindful kring vilka resor/inköp vi faktiskt gör. Jag har inte befunnit mig på ett flygplan på över 1 års tid nu och även fast jag saknar att resa något otroligt mycket så har jag även älskat att vara hemma i Sverige och jag vet att jag kommer vara så otroligt mycket mer mindful samt uppskatta de resor jag väl bestämmer mig för att göra i framtiden.

Att 2020 sedan gav oss Black Lives Matter revolutionen runt om i världen är fantastiskt, 2020 är verkligen ett år där så många tuffa strukturella problem har tagits upp till ytan och ifrågasatts och det är ett stålbad som detta som mänskligheten behöver gå igenom för att komma ut på andra sidan som en bättre version av det vi tidigare var. 2020 har verkligen varit ett år där vi stannat upp, ifrågasatt för att sedan göra om och göra rätt, så gott vi bara kan så att vi som art förhoppningsvis har en chans att leva kvar på denna planet. För om det är en sak som är säker så är det att planeten och naturen kommer alltid att överleva.

Jag har sett 2020 som ett år där jag lagt ännu mer fokus på min inre resa, jag har välkomnat yogan in i mitt liv, jag har börjat meditera 1-2 timmar per dag flera dagar i veckan vilket jag har märkt gör så mycket gott för själen. Jag har börjat gå till en healer 1 gång i månaden (Sessionerna har skett via datorn) som har jobbat med att ta bort blockeringar i mina chakras samt balansera mina energier, något jag sedan jobbar vidare med via yogan samt meditationen. Jag har reflekterat mycket över mitt nästa steg här i livet, om jag vill testa något nytt, vidareutbilda mig eller om jag vill gå tillbaka till att vara egenföretagare. Där har verkligen 2020 gett mig ett peace of mind att what is meant to be will fall in to place when the time is right. Jag kunde tidigare detta år känna en inre stress att jag inte visste vad jag ville göra här näst, jag kände mig kluven men den känslan är helt borta nu, nu har jag landat i ett inre lugn i att det kommer att falla på plats, allt har sin tid. Nu befinner jag mig inne i en period utav mitt liv som ägnas åt inre läkande, ta bort känslomässiga blockeringar i mitt system och heala delar utav min kropp som just nu är i obalans. En dröm jag har för 2021 när det är ok att resa igen och jag har tagit vaccinet mot Covid-19 är att åka på ett yoga/meditations retreat i 3-4 veckor för att lägga full fokus på den inre hälsan, det är något jag verkligen ser fram emot.

Jag hoppas innerligt att vi som människor tar lärdom från alla läxor som 2020 gett oss och förvaltar det vidare in i 2021 samt in i framtiden. Jag hoppas även att detta år har höjt vårat medvetande som art på en global nivå, att vi ser världen med nya ögon. Även fast det kan finnas stunder när jag känner att det kliar i mig av längtan att kunna leva tillsammans igen, kramas, resa, umgås i alla generationer, fira livet ihop så får vi påminna oss att vi gör detta tillsammans för en bättre och mer hållbar framtid ihop.

Det är det jag tar med mig från 2020 in i 2021, en större global gemenskap och en helt ny syn och förhoppning på framtiden samt mänskligheten. Vad tar ni med er från 2020?

Kram /Malin

6 thoughts on “Open journal: 2020 – Året denna planet längtat efter

 1. ellen says:

  Vilket inspirerande och insiktsfullt inlägg, det satte igång nya tankar hos mig! 🙂

  Reply
 2. Anonym says:

  Håller helt med dig och tar också med mig en höjd medvetenhet in i 2021, meditation och yoga har verkligen varit key för mig för att kunna ta mig igenom alla känslor som 2020 gett..

  Reply
 3. Linn says:

  Åh vad roligt med ett nytt inlägg, som jag har längtat! Hoppas du hittar tillbaka till bloggandet mer 2021 men förstår helt om du känner dig färdig och vill gå vidare efter 13 år men du kan verkligen skriva, det är en sak som är säker, älskar dina lite längre, djupare och mer reflekterande inlägg, det har alltid varit en utav dina styrkor genom åren 🙂 Kram!

  Reply
 4. Jens says:

  Intressant! Du skriver om att planeten har fått en välbehövlig andningspaus och hoppas att människors vanor ska förändrats i framtiden till förmån för djur och natur. Sedan avslutar du inlägget med att du ser fram emot en resa. All förändring i världen startar hos en själv. Om du vill att människor ska resa i en mindre utsträckning bör du även resa mindre själv. För att kräva att andra människor gör uppoffringar måste även du själv göra uppoffringar och avstå. Så enkelt är det.

  Reply
 5. Tess Waltenburg says:

  Så fint skrivet Malin! Det här året har varit mitt värsta år någonsin på ett privat plan men det har gett mig otroligt viktiga insikter om mig själv. Jag har tvingats att ta tag i saker som jag tidigare har skjutit undan och känner precis som du att 2021 kommer bli ett år att läka och växa. Jag håller även med om dina observationer om omvärlden och tror att det har varit bra för både oss själva och vår planet att vi har varit tvungna att tänka om och ställa om. Tack för ett viktigt och tänkvärt inlägg!

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.