Qatar business class to the Maldives

Photographer: Mon amour

QATAR BUSINESS CLASS TO THE MALDIVES. Johan and I got back from the Maldives yesterday and wow what a destination it is! This was my third trip to the Maldives and my second time together with Johan and I could see us going back here endlessly, there are so many stunning atolls to discover! We flew Qatar business class back and forth from the Maldives and this was the first time Johan and I tried Qatar’s business class, we flew with Emirates business when we went to the Seychelles back in 2014 and to the Maldives back in 2015 so it was fun to try Qatar’s business experience to be able to compare the both experiences and I must say that they are both on the same high level but I think Qatar’s food was slightly better than the food experiences I had with Emirate’s business during the 8 flights I have made with Emirate’s business cabin.

I also want to thank you for your kind words regarding the vlogs that I have been publishing during our trip to the Maldives, it really means a lot! I really loved working with the videoformat so I think this is something I will most definitely work more with during future travels! You can see all the vlogs that I have published so far here on the blog as well as on my Youtube channel HERE!

QATAR BUSINESS CLASS TO THE MALDIVES. Jag och Johan kom hem från Maldiverna igår och wow vilken destination det är, detta var min tredje resa till Maldiverna och jag ser inget stop på hur många gånger man kan åka dit, det finns så mycket vackra atoller att upptäcka! Under denna resa så testade jag på något nytt och det var att uppdatera bloggen med vlogs från Maldiverna under resans gång och jag vill tacka er för er fina respons på vloggarna! Jag har absolut ingen kunskap kring redigering utav videos utan testar mig fram så det ska bli kul att utvecklas inom detta område! Jag måste säga att jag absolut älskar det rörliga formatet! Även fast jag älskar att fota och förmedla en känsla genom bilder så är det något alldeles speciellt med videoformatet så det är absolut något det kommer bli mycket mer utav här på bloggen och jag har även några videos kvar att dela med mig utav från Maldiverna så om ni inte har kikat på dom ännu så hittar ni dom här på bloggen eller så kan ni följa min Youtubekanal HÄR!

Vi har tidigare flugit med Emirates business class till Seychellerna (2014) samt Maldiverna (2015) men detta var första gången vi flög med Qatar’s business class och jag tycker både Qatar och Emirates håller lika hög business class standard båda två, tycker dock att Qatar serverade något vassare mat än vad Emirates har gjort på de 8 flights vi gjort med dom i business. Prismässigt så är det också liknande priser, våra biljetter med Qatar låg på 37 000 kr per person tur och return till Maldiverna och det är även där någonstans man landar med Emirates.

Jag är så glad då jagupptäckte en ny favoritserie på vägen ned till Maldiverna på flighten, nämligen ‘Genius’ som handlar om Albert Einstein’s liv, jag kan varmt rekommendera er att börja titta på den! Älskar när man hittar en ny favoritserie när man befinner sig i luften så man har all tid i världen att bara njuta av den och plöja avsnitt efter avsnitt!

 

Sleeping beauty!

Enjoying my new favourite show ‘Genius’ after eating breakfast!

Flying in towards Malé!

Johan sleeping in his Qatar business class pyjamas, so cute!

8 thoughts on “Qatar business class to the Maldives

 1. Linn says:

  Er resa verkar helt helt magisk! Har alltid drömt om att åka till Maldiverna! 🙂

  Reply
  1. AFashionistasGuide says:

   Maldiverna är verkligen helt sanslöst vackert! Kram!

   Reply
 2. Klara L. says:

  Åh vilken lyx att alltid flyga business class och så himla kul att du är tillbaka på youtube! Har verkligen saknat dina videos, din personlighet kommer fram så fint i videoformatet! Tack för en inspirerande blogg!

  Reply
  1. AFashionistasGuide says:

   Tack fina du, vad gullig du är! Tycker verkligen att det är roligt att jobba med videoformatet så det kommer fortsättningsvis bli mer utav det här på bloggen! Hoppas det är ett inslag som ni läsare kommer gilla! Kram!

   Reply
 3. Sophie says:

  Vad kostar det med vattenplanen till de olika resorten? Funderar på att boka en resa till Maldiverna nästa år och håller på att planera en budget, tack för en härlig blogg! 🙂

  Reply
  1. AFashionistasGuide says:

   Hej Sophie! Vad roligt med en resa till Maldiverna nästa år! Att åka vattenplan till de olika resorten är dyrt. Vi bodde på 3 olika resorts och att åka till och från alla olika resorts kostar 4 – 6 000 kr per resort per person, det beror även på hur långt bort resortet befinner sig från Malé. Så ska ni exempelvis bo på 2 olika resorts på Maldiverna (Vilket jag rekommenderar) och det krävs att ni tar er dit med seaplane så är det en kostnad på ca 12 000 kr per person så ca 24 000 kr totalt utöver era flygbiljetter till Maldiverna som man ska hålla i åtanke. Så det är viktigt att du kollar upp vart resorten befinner sig på kartan, vissa resorts kan man komma till via speedboat och det är billigare.

   Jag och Johan bodde på 3 olika resorts på Maldiverna och alla resort krävde seaplane så det blev totalt 36 000 kr extra i transport för 2 personer. Så det går ju inte att sticka under stolen att Maldiverna är en väldigt dyr plats att åka till men ack så vacker! Det är bara att säga till om du vill ha mer tips kring Maldiverna! Kram!

   Reply
 4. Nadia says:

  Vilken drömresa! Älskar även dina vlogs som du lagt upp hittills, tycker du är grym på att skapa härliga och roliga videos! 🙂

  Reply
  1. AFashionistasGuide says:

   Tack så mycket, det värmer att höra! Kram!

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.