#NYFW

Photographer: Mon amour


#NYFW. When  I went to NK Boutique the other week to choose some new looks for #NYFW I fell head over heels in love with this floral set from Theory. It comes from their spring collection and I just love the pattern and colors. It just had to come with me to New York even though the weather report didn’t show spring anywhere close to the city. The things you do for fashion week.. Luckily there is Uber that will bring you from show to appointments in secure heat so you don’t have to freeze your toes off. I wore this look for the first time during -7 degrees, it was intense but so worth it. I just love this set and the colorful spring colors. It feels like a very luxurious pyjamas when you wear it – a feeling I could get used to. You can find more updates from my #NYFW experience on my instagram @mogis.


#NYFW.  När jag var förbi NK Boutique här om veckan för att välja ut looks för #NYFW så föll jag pladask för detta floral set från Theory. Det kommer från Theorys  vårkollektion och jag älskar mönstret och färgerna. Det var helt enkelt tvunget att följa med trots att prognosen inte visade tecken på vår någonstans. Jag invigde detta vackra set i -7 grader vilket inte rekommenderas men vad gör man inte för modeveckan? Som tur är så finns Uber så man kan färdas tryggt mellan de olika visningarna och mötena utan att frysa tårna av sig. Det känns som att bära en lyxig pyjamas när man bär detta set – en känslan jag kan vänja mig vid utan tvekan. Ni hittar mer updates från min #NYFW experience på min instagram @mogis.


PRADA Stud sunglasses (New!)

MARC CAIN Coat

THEORY Blouse (New!)

NIALAYA Ring

OMEGA Ladymatic

THEORY Pants (New!)

PHILLIP LIM Bag

DIANE VON FURSTENBERG Bag

16 thoughts on “#NYFW

 1. Anna says:

  Wow, vilken look! Du fortsätter att briljera i inlägg efter inlägg. Tack så mycket för härlig inspiration! 🙂

  Reply
  1. AFASHIONISTASGUIDE says:

   Tack finaste du för din kommentar! Den satte ett stort leende på mina läppar! Fina läsare som dig peppar mig att fortsätta! Kram!

   Reply
 2. Ellen says:

  Men Malin jag tycker att det är lite tråkigt att bara få se bilder på dig i kläder du fått gratis för att visa upp. Du är ju på NYFW varför visar du inte upp modetrender där ifrån. Varför tar du inte vackra bilder från visningarna eller fotar folk utanför. Den lilla filmsnutten på instagram räcker ju knappast för att få en riktig bild av fashion week och modet. Just nu visar du ju vara upp gratiskläder och de gör sig lika bra i Stockholm det hade du inte behövt åka till new york för att fota. Ingen av bakgrunderna är ju så speciella. Hade varit en sak om du fotat dig vid din seat på visningen, utanför visningarna och lixom i svängen. Hoppas du tar detta som bra kritik. xx

  Reply
  1. AFASHIONISTASGUIDE says:

   Tack för din feedback! De här bilderna är fotograferade utanför Ralph Lauren visningen, det är såhär miljöerna ser ut vid visningarna. Alla bloggare du ser under NYFW jobbar med designers och har sponsorer, förstår inte riktigt vad du menar med att ‘Åka till New York för att fota gratiskläder’, det är detta New York fashion week handlar om, att visa upp nya looks och kolla in kommande kollektioner för kommande fotograferingar, det är så vi bloggare jobbar. Detta är inte en streetstyle blogg, det jag skriver om är resor, mat och mode. Jag tipsar om restauranger, nya designers att hålla utkik efter, hotell, resmål etc. Om du vill ha streetstyle bilder från modeveckorna så finns det massa bloggar för det att kolla på. Jag åker till NYFW för jobb, allt från möten, visningar, events och presentationer, man nätverkar och lär känna nya människor i branschen. Sedan rapporterar jag givetvis om mina looks på bloggen.

   Att jag inte fotograferar mer omgivningsbilder från New York denna säsong är då det har varit -10 till -15 grader per dag så att ta upp kameran för att fotografera spontant är inte något man gör då man i princip går runt utan känsel i fingrar och tår. Om du vill se mer miljöbilder från New York samt från fashion week så kolla in när vi var där hösten 2013 och hösten 2014, där finns det mer sådana bilder. Kram!

   Reply
   1. Malin says:

    Håller helt med! Inläggen känns väldigt “platta” för att vara från NYFW. Hade väntat mig mycket mer mode från just modeveckan, mer än bara outfitbilder i sponsrade plagg…. Man får verkligen NOLL känsla för vad NYFW är och innebär genom dessa inläggen…. Varför inga bilder från de events du varit på tex?

    Reply
    1. AFASHIONISTASGUIDE says:

     Givetvis jobbar jag som ambassadör för företag och märken jag gillar, det är så man skapar sina intäkter som bloggare. Och under modeveckan jobbar man med extra mycket projekt och kampanjer. Varför jag befinner mig i New York är för jobb, jag går på möten med företag, går på events för att lära känna nya människor i branschen samt för att se vad som komma skall till hösten på visningarna.

     På instagram lägger jag upp utvalda videos och bilder som jag gillar extra mycket från modeveckan. När jag befinner mig på en visning så vill jag lägga fokus på att vara in the moment och njuta av kollektionen live och inte sitta med en stor systemkamera i min hand konstant. Om du vill se mer bilder från de olika kollektionerna så finns det massa bra media outlets där du kan hitta högupplösta bilder från alla visningar.

     Under eventen som äger rum på kvällen så tar jag inte med mig min systemkamera då jag lägger all min tid och fokus på att socialisera och nätverka under dessa tillfällen. Detta är en blogg kring resor, mat och mode, detta är inte en renodlad modeblogg där mode analyseras, jag delar med mig av saker jag tycker är gott, vackra plagg och platser i världen som inte bör missas.

     Reply
     1. Sara says:

      Det är ju din blogg och du som bestämmer helt och hållet vad som ska vara med 🙂 Men det jag tror folk efterfrågar är som en liten sammanfattning. Eller i alla fall det jag själv är lite nyfiken på som inte har möjlighet att åka på NYFW det här året är typ, vilken visning var bäst enligt dig och vilken var sämst? Någon särskild modetrend som du snappat upp bland folket som är på plats? Vilken är den stora snackisen? Vem satt front row? Ja lite av skvallret du vet.

 3. Eva says:

  Ja du är sååå inspirerande uppskattar enormt mycket att du inte är en av de “diet och träningsberoende där ute”. Vardags lyx är vad du levererar och jag älskar det. Stor Kram

  Reply
  1. AFASHIONISTASGUIDE says:

   Tack finaste du! Det är det jag vill inspirera med bloggen, skapa en feel good känsla där man inspireras, inte sätta stress och press på läsarna! Kram!

   Reply
  2. AFASHIONISTASGUIDE says:

   Hej Sara! Tack för din feedback! Absolut, sådant delar jag med mig utav på instagram och bloggen om man håller utkik, exempelvis här:

   http://afashionistasguide.com/on-the-upper-east-side/#respond

   Jag läger aldrig större vikt kring trender, jag går enbart efter saker som tilltalar mig estetiskt, detta är ingen renodlad modeblogg som analyserar trender men absolut kan jag berätta mer om vad jag gillar mest från de olika visningarna jag varit på. 🙂

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.