In New York day 2

Photographer: Mon amour

 

IN NEW YORK DAY 2. Det kändes riktigt skönt att skriva av mig igår, jag är mitt absolut längsta blogginlägg som jag någonsin skrivit under mina 10 år som bloggare. Jag kommer att låta inlägget ligga högst upp på bloggen kommande dagar så ni som läst det kan bara scrolla förbi det så kommer ni se nya updates från New York. Varför jag ens startade en blogg för 10 år sedan var då jag älskar att skriva och har alltid gjort, enda sen jag var 10 år så har jag skrivit dagböcker och att skriva berättelser var bland det roligaste jag visste i skolan. Men ju fler läsare jag fick på bloggen, desto mindre personlig blev jag, jag tror även att det var en försvarsmekanism som jag tog till då jag syntes så mycket i media under flera års tid och jag hade inte kraften att hela tiden behöva försvara mig hela tiden, folk som tyckte bloggen var för lyxig, mina kläder var för dyra, det tycktes och det tycktes, dag in och dag ut, tillslut orkar man inte och väljer att koppla bort sig själv från bloggen, platsen som var min plattform för att vara personlig blev något helt annat, på gott och ont.

Med det sagt så vill jag att ni ska veta att jag trivs något otroligt med bloggen som den är idag, ni som läser den har genuint intresse av bloggens material, det är alltid en positiv känsla i kommentarsfälten och jag älskar att ha en dialog med er, i kommentarsfältet på bloggen eller på instagram. Till er som driver en blogg och tror att allt handlar om att ha så mycket följare som möjligt för att nå ‘framgång’, det är så långt bort från sanningen som det bara går. Allt handlar om att hitta en nischad målgrupp och göra det innehållet bra! När min blogg var som allra störst så hade den över 500 000 besök per månad men då hade jag en mycket spretigare målgrupp samt att mitt innehåll inte var lika nischat. Nu har jag hälften så mycket besök som jag hade då men det rör mig inte i ryggen för jag trivs så mycket mer med hur vi har det nu på bloggen/instagram samt snapchat, ni som finns här bryr er om det materialet som AFG erbjuder och jag trivs så fantastiskt mycket bättre i denna miljö. Kvalité över kvantitet, det är mitt motto i livet, i alla olika aspekter! Jag går exempelvis hellre hungrig än att äta oekologisk mat, jag äter hellre en liten ekologisk fiskfilé till middag än att äta en hel måltid fast att måltiden är oekologisk.

 

Jag håller just nu på att tänka ut ett nytt passande format till AFG som tillåter mig att vara mer personlig med er varje vecka. Något jag har funderat på att introducera är ett koncept som skulle vara som en ‘Öppen dagbok’ där jag 1 gång i veckan skriver ett inlägg likt det jag gjorde igår, stort som litet, inga krav, inga måsten, bara ett nytt format som tillåter mig att prata mer med er. Ena veckan så kan det vara Q/A, den andra veckan så kan jag tala om ett ämne som ni läsare föreslår att jag ska prata om eller att jag delar med mig utav en livshändelse/erfarenhet som jag tycker är viktigt att få ut. Vad tycker ni om detta upplägg? Jag vill att detta format ska tillåta oss att ha en konstant dialog sinsemellan, om vad det än må vara. Kategorin ‘Open journal’ är nu skapad, ni hittar den på menyn under ‘Kategorier’, där kommer alla dessa inlägg att samlas så ni lätt kan klicka er in där om det är något specifikt inlägg som ni letar efter.

 

Men nu sätter jag punkt för dagen och ska börja göra mig iordning för att gå ut och äta en mysig middag med en vän ikväll! Får se om kameran följer med till restaurangen eller inte, jag gillar att hålla mitt privatliv privat men kanske att jag delar med mig av lite matbilder via min Snapchat! Nåväl, nu blir det bildregn från New York i form utav en outfit! (Klänningen från Tibi är en ren och skär sommardröm, den är gjord i siden och var helt fantastiskt skön att bära, den rekommenderas varmt!) Kram!

 

MIU MIU Sunglasses

LULU FROST Necklace

BARBARA BUI Leather jacket

TIBI Dress

CHANEL Boy bag

CHANEL Ballerina


10 thoughts on “In New York day 2

  1. AFashionistasGuide says:

   Vad roligt att du gillar den nya kategorin, det glädjer mig att höra! Ska bli kul att sätta igång med den! 🙂 Kram!

   Reply
 1. Jackie says:

  Hej Malin

  Tycker det helt fantastiskt att klicka sig in på din blogg och drömma sig bort och känna att allt är genuint äkta vilket man nästan aldrig känner nuförtiden när man besöker olika bloggar. Keep up the good work:)

  Undrar förresten om du kommer köra en bloppis snart? Eller om du skulle vilja sälja den där blazern till mig?
  http://afashionistasguide.com/monday-in-le-marais/

  Tack för en härlig blogg med mycket inspiration.

  Reply
 2. Gabriella says:

  Åh, kul med lite av det gamla tillbaka! Tycker du är så duktig på att hålla kvalité, men det ena behöver inte utesluta det andra. Det som fick mig att fastna för din blogg way back var att din personlighet kändes som att den lyste igenom det du skrev så mycket. Man fick verkligen känslan av att du skrev som du kände om allt möjligt, dem små detaljerna i livet. Det kändes som att det kom tillbaka lite när du började “recensera” olika matställen osv, för det kändes genuint och personligt, men ändå i en viss kategori. Det vore härligt att få tillbaka en liten glimt av det vardagliga, dvs dina tankar och funderingar kring stora och små saker — precis som du delade med dig om dina tankar om sociala medier nu. Ser verkligen fram emot den nya kategorin :). En side note: En gång för länge sen (2010/11) så träffades vi A&F i London, jag jobbade där, och du var där med din kompis. Vet inte om du minns, men ville iaf säga att du är lika strålande vacker i verkligheten som i bloggen. Kram!

  Reply
 3. Mirella says:

  Hej har varit inne på din blogg ett par gånger men då den inte varit så personlig har jag aldrig lyckats fastna fast jag tycker du verkar vara en härlig person. Jag skulle älska en lite mer “personlig” kategori där du skriver av dig:) Jag själv har bloggen http://www.livetmedhund.se och håller med dig i det du skriver. Balansen mellan att skriva av sig och bli för privat är svår. Har en liten skara återkommande underbara läsare som älskar min blogg och är så tacksam för det. Kram Mirella

  Reply
  1. AFashionistasGuide says:

   Hej Mirella! Tack för din kommentar samt konstruktiva feedback, den värderar jag! 🙂 Jag skrev mycket mer personligt de första 5 åren, men ju fler läsare bloggen fick desto mer privat blev jag, ett sett att skydda sig själv när man syntes så mycket i media, jag saknar dock att skriva, det var ju trots allt min passion för skrivandet som fick mig att börja för 10 år sedan. Men jag ska verkligen jobba på att komma in i rätt flow igen, nu när jag har varit mindre personlig de senaste 4-5 åren så har jag ju skapat en rätt stark vana i mitt sätt att skriva, ett mönster som jag måste lära mig att bryta nu, men det ska gå! Stor kram till dig!

   Reply
 4. Annie says:

  På allvar? Har den här bloggen 250 000 besök per månad?! Skulle gärna se bevis på det. Låter smått otroligt.

  Reply
  1. AFashionistasGuide says:

   Hej Annie! Haha vilken lustig kommentar, varför skulle inte ‘den här bloggen’ kunna ha 250 000 besök per månad? Jag har byggt upp min trafik under 10 års tid vilket har skapat en stark och lojal läsarkrets. AFG ligger på mellan 8 – 10 000 besök per dag! 🙂 När bloggen hade som mest trafik back in 2009 – 2012 så låg den på ca 15 – 17 000 besök per dag. Nu har läsandet förändrats mycket de senaste 4 åren i och med uppkomsten av instagram vilket gjorde att folk går in på bloggar mindre och håller sig mer uppdaterade via instagram och snapchat, bara på instagram så når AFG konto ut till över 100 000 visningar varje vecka, så där ligger mycket av läsandet idag.

   Reply
 5. Caroline says:

  Hej Malin!
  Jag tycker det är jättehärligt att du väljer och vågar ta ställning mot sociala medier gör med folk på gott och ont och särskilt när du själv jobbar med det. Det kommer få så många fler att förstå att man behöver ha en sund relation till det. Jag själv har valt att inte ha snapchat och hålla mitt instagramkonto privat efter att funderat på vad det gör med mig, jag vill också ha många likes bara för att vara populär utåt sätt men det tankesättet är inte bra för mig så därför har jag valt för min egen skull att aktivt välja bort vissa sociala medier. Men ibland är det svårt måsta jag säga, Jag kollar ju också hur många likes jag fått! Jag har tidigare arbetet i modebranschen men valt en annan karriär idag för att jag inte orkar vara den som hela tiden är ute på event och krogen, känner rätt människor och alltid är snyggast. Alla event tackar jag idag nej till för att jag är rädd för att befinna mig där, vill inte känna mig osäker, hela tiden hävda mig och se till att ingen behandlar mig illa. Det gör ont i mig att världen ser ut så och att det lett till att jag undviker att befinna mig i vissa branscher. Jag vet inte riktigt vad jag vill komma fram till men kanske att jag uppskattar din ärlighet och att jag förstår att även de kända människorna ibland inte heller orkar med ytligheter, jag är inte ensam i mina tankar som skaver litegrann.

  Reply
  1. AFashionistasGuide says:

   Hej Caroline! Tack för din kommentar! Jag tror mycket att det handlar om att ‘omvärlden’ tror att det är detta man ska ‘vilja’, det skapas en form av indirekt stress kopplat till detta. Jag kan ibland känna mig stressad om jag inte uppdaterat min blogg/instagram/snapchat på länge, under perioder så jobbar jag mycket med back office arbete/möten vilket slukar mycket av min tid så mina sociala kanaler blir lidande under dessa perioder. Ibland kan jag även känna en absurd tanke att om jag exempelvis inte Snapchattar under en middag så uppfattas det som att jag inte gjort något den kvällen, det är ju en helt sjuk tanke som jag ser till att ignorera. Det är ju sjukt, att samhället har skapat en virtuell värld där folk i princip ‘lever’ via sina sociala kanaler. Jag tycker det är tragiskt på många sätt och vis. Jag lägger extra vikt med att inte använda min Snapchat om det inte är jobbrelaterat, det är väldigt sällan jag snapchattar från privata stunder, exempelvis om jag träffar mina vänner/familj/johans familj eller andra tillställningar eller middagar som inte är jobbrelaterade. För mig är det extra viktigt att hitta en harmonisk balans där som jag under en period kände att jag inte hade.

   Så jag förstår dig till fullo! Man ska alltid göra det som gör en lycklig first hand och inte göra det som man tror att ens omgivning tror att man ska göra, man ska skita fullständigt i dom och gå sin egna väg! Stor kram till dig! 🙂

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.