Meeting with House of Garrard in London

This post is a collaboration together with Garrard

MEETING WITH HOUSE OF GARRARD IN LONDON. I had the most delightful meeting during my last trip to London with House of Garrard. George Wickes founded Garrard in London in 1735, a house that designs and manufactures luxury jewellery and silver in the heart of Mayfair and with stores around the world. House of Garrard was the Crown Jeweller of the UK, charged with the upkeep of the British Crown Jewels for over 166 years, from 1843 to 2007 which is absolutely lovely! It was such a pleasure discover the house during an afternoon, enjoying afternoon tea and looking at some absolutely stunning pieces while learning about Garrard’s history.

After the meeting was done we also got the possibility to try on some engagement rings, I’m currently looking for the one and I think I’m going toward having a sapphire ring over a white diamond. It’s something magical about having a deep blue stunning sapphire on your finger, enclosed with diamonds, it’s such a classic piece and Garrard are more than well known for their outstanding work with sapphires. House of Garrard are the creators of the world famous engagement ring that was given from Prince Charles to Diana and is now a part of future generations to come as Prince William proposed with the ring to the Duchess of Cambridge, Kate Middleton, back in 2010. I love to discover a legendary house like House of Garrard, a house filled with so much history and legacy that will continue on in to the future, each piece that is made is pure craftsmanship and it would be a pure joy to one day be able to carry a ring on my finger from this jeweller. A piece that will go from generation to generation!

MEETING WITH HOUSE OF GARRARD IN LONDON. Under min senaste resa till London så var jag på möte med House of Garrard, juveleraren till det Brittiska kungahuset. Det är House of Garrard som skapade de praktfulla kronorna, tiarorna samt kronjuvelerna till kungahuset under 166 års tid. Det var en sann ära att bli inbjuden till att upptäcka detta hus tillsammans med pr och marknadschefen under en eftermiddag som spenderades i deras flagship store i Mayfair över afternoon tea och juveler. Jag har aldrig någonsin känt mig så festlig som under denna eftermiddag, vilka otroliga juveler!

Det var även Garrard som är skaparen till den nu världskända förlovningsringen som en gång i tiden satt på Princess Dianas finger men som nu har gått i arv och sitter nu på the Duchess of Cambridge, Kate Middleton, en helt ljuvlig safirskapelse omsluten utav diamanter. Efter att vi var klara med mötet så fick jag även möjlighet att testa några kronjuveler, så som de helt otroliga tiarorna, fullkomligt täckta i diamanter och rubiner, en helt oförglömlig upplevelse. Jag vill helt klart gifta mig i en tiara, inte i sann Queen Elizabeth style utan en något nättare diamanttiara, tycker det är otroligt vackert! Efter att vi var klara med mötet så kollade jag och Johan på lite förlovningsringar nere på entréplan, jag dras helt klart till safirer över en vit diamant, älskar kombinationen utav en vacker djupblå safir med diamanter runt om, tycker det är en sådan härlig kombination! (Visar ringen som jag föll för längre ned i inlägget).

Diamanter och safirer från topp till tå signerat Garrard, denna tiara är Queen Elizabeths favorit.

Bakom dessa stängda dörrar så spenderade vi en helt fantastisk eftermiddag, fylld med afternoon tea, juveler, diamanter och Kunglig Brittisk historia!

Jag blev kär i denna kombination! Själva ringen ligger på 165 000 kr och the weddingband ligger på ca 35 000 kr, så himla fina ringar!

Afternoon tea i kombinationer med kronjuveler och diamanter, en eftermiddag well spent!

En uppdaterad version av Princess Diana’s klassiska förlovningsring, signerad Garrard.

Om jag hade varit kunglig så hade detta varit bilden jag hade valt till mina frimärken!

Dom hade förberett så fint!

Här sitter jag, hänförd av ett nytt strålande vackert pärl/diamanthalsband!

Rubiner och diamanter i en vacker sammanstrålning!

Självaste Queen Elizabeth iklädd i en tiara samt diamanter från Garrard samt lilla jag, iklädd i en fantastisk diamant samt pärlbeklädd tiara.

Denna bok får gärna flytta in hos mig, fylld med vackra bilder på de olika juvelerna och dess kungliga historia!

Gorgeous pearl and diamond tiara! The perfect tiara to get wed in!

Testar min kanske framtida förlovningsring, känner mig nästan helt 100% nu att jag föredrar en safirring som denna över en vit diamant!

Blev helt förälskad i detta halsband! Om någon har 3 miljoner kr till övers dvs..

32 thoughts on “Meeting with House of Garrard in London

 1. Nathalie says:

  Haha älskar bilden du hade använt till ditt frimärke! Supervackra smycken!

  Reply
  1. AFashionistasGuide says:

   Tack fina du! Det var verkligen en fantastisk dag i juvelernas tecken! Kram!

   Reply
 2. C. says:

  You look perfectly royal! Where is your fur from? It’s so chic!

  Reply
  1. AFashionistasGuide says:

   Thank you so much! The fur is from the Italian brand Twin-Set! xo

   Reply
   1. Lisa says:

    Wow vad snygg! Finns den att köpa online? Måste klicka hem den asap!

    Reply
 3. Emmely says:

  Safir passar dig! Sjalv alskar jag diamanter – min forsta ring var en ascher med halo. Nu har jag en oval diamant istallet – en anniversary pressie fran min kara man 🙂 Har aldrig fatt bara en tiara – ser ut som en toppen dag 🙂

  Reply
  1. AFashionistasGuide says:

   Tack fina du! Jag älskar safirer, så vackert! Vilken trevlig present från din man! Kram!

   Reply
 4. Anis says:

  Varför envisas du med att förstöra dina bilder med att bära den där hemska jackan hela tiden? Inte nog med att du har den hela tiden utomhus (byter du aldrig) men inomhus? I den miljön? Till de kläderna?

  Reply
  1. AFashionistasGuide says:

   Älskar den! It gives that perfect royalistic touch to the look! That extra oomph!

   Reply
  1. AFashionistasGuide says:

   Tack! Helt klart en ny favorit i garderoben! Kram!

   Reply
  1. AFashionistasGuide says:

   Garrard & Co truly make the most stunning pieces! xo

   Reply
 5. Helene says:

  Tyckte verkligen att jackan var sjukt fin tills det att jag insåg att det äkta päls. Det är sjukt vidrigt att stötta en rent utsagt vidrig industri helt i onödan. Varför? Klarar du av att se ett oskyldigt djur bli flådd för att du ska få känna dig överklass ? Vilken liten människa..

  Reply
  1. AFashionistasGuide says:

   Hej Helene! Tack för din kommentar samt feedback! Jag äger skinnjackor, mina väskor är i läder, mina vinterjackor har pälskragar, mina täcken och kuddar är i dun, jag äter fisk då och då, jag tycker man är lite utav en hycklare om man är emot päls men fortfarande har lädervaror och äter kött, det är precis lika vidriga industrier. Jag köper päls från välkända varumärken som är hårt granskade när det kommer till vart de köper in sin päls från. Så för mig är det ingen skillnad att bära en päls än att jag sover med dunkuddar och duntäcken samt att jag har väskor och skor i läder.

   Reply
 6. Ebba says:

  Jag reagerade också på pälsen. Jag förstår till viss del ditt resonemang kring att om man använder skinn etc så är det ingen skillnad mot päls. Dock anser jag inte det riktigt jämförbart då de djur som används till pälsprodulter många gånger inte är tamdjur. Det går enligt
  Mon mening inte att föda upp räv, mink etc i fångenskap för päls på ett sätt som inte innebär stress och lidande. I vart fall inte på ett lönsamt sätt. Dock blev jag nyfiken på det du skrev om att du använder päls från välkända märken som är hårt granskade. Jag har tittat på twin set men kan inte se att de har någon särskilt status som företag som använder etisk okej päls. Jackan du har är som jag uppfattade det tillverkad av tvättbjörn. När jag tittade var deras päls kommer ifrån hittade jag uppgift om att det nog är Asien, där det finns få eller inga djurskyddslagar beroende på land. Eftersom du sa att du köper päls från granskade företag uppfattar jag det som att du Ställer vissa krav på pälsen du köper. Vore intressant att veta mer om din syn på päls inom mode och även hur du ställer dig till päls som producerad i Asien?

  Reply
  1. AFashionistasGuide says:

   Hej Ebba! Min andra päls är från franska Yves Salomon, sedan så har jag vinterjackor med pälskrage från Woolrich och Parajumpers.

   Åter igen så känns det som hyckleri att ens uttala sig om pälsindustrin när jag konsumerar väskor i läder, skor som är i läder, mina vinterjackor har pälskrage samt dun i sig, mina täcken och kuddar har dun i sig, många av mina vinterskor har päls på och i sig, jag äter fisk någon gång i månaden, hade jag inte konsumerat några av dessa produkter så tycker jag absolut man kan vara emot pälsindustrin men jag tycker det blir hyckleri när man bär lädervaror etc. Jag har inget emot vintage pälsar då jag tycker det är att ta vara på pälsen istället för att de bara skulle slängas. Sedan så är jag absolut emot mink och rävfarmar, det är hemskt. Jag litar på att Yves Salomon har de certifikat som krävs på sin päls.

   Reply
   1. A says:

    Men du sa ju ovan att du köper päls från välkända varumärken som hårt granskar var deras pälsar kommer ifrån. I detta svaret pratar du bara om din andra päls. Hur är det med just denna?

    Reply
    1. AFashionistasGuide says:

     Nu har jag inte direkt många pälsar utan 1 från Yves Salomon samt 2 vinterjackor med pälskrage samt denna från Twin Set. Jackan från Twin Set var ett köp som skedde snabbt så vet inte bakgrunden till jackan, vet bara att Twin Set är ett välkänt varumärke i Italien.

     Reply
 7. M says:

  Har följt dig sedan innan tiden med dina vloggar med påhittade ord (:D!), och det är SÅ kul att se hur ditt yrkesliv har utvecklats. Du är så duktig!

  Reply
  1. AFashionistasGuide says:

   Tack finaste du! Vad roligt att du hängt med så länge! Det värmer att höra! Stor kram till dig!

   Reply
 8. Sofia says:

  Förlovningsringen var fin men tycker att den hade kommit mer till sin rätt med en slät vigselring. De konkurrerar lite med varandra nu eftersom de inte är en percfect match – till skillnad från dig och Johan ;-).

  När är det förresten ni ska vara med i Bytt är bytt?

  Reply
  1. AFashionistasGuide says:

   Hej Sofia! Tack fina du! Vigselringen kommer specialdesignas så att den passar perfekt med förlovningsringen, vigselringen som jag har på bilderna här ovan testade jag bara för att få en känsla. Jag kommer isf designa vigselringen tillsammans med Garrard så diamanterna inte är fullt lika stora som de är på denna vigselring samt att de är i exakt samma storlek som bandet på förlovningsringen så det blir en perfect match! 🙂

   Du hittar mig och Johan i tv-rutan nu på torsdag kl 20.00 på tv4! Kram!

   Reply
 9. Sandra says:

  Ah vad underbart med alla dessa smycken! Jag hoppas att det ar okej att jag fragar – ar du och Johan forlovade? Eftersom du pratar om forlovnings och vigsel ringar? Tankte bara om jag missat nagot har pa bloggen? 🙂

  Reply
  1. AFashionistasGuide says:

   Hej Sandra! Eller hur, så vackra smycken! Jag och Johan är inte förlovade ännu men vi har pratat om det en del och tittar titt som tätt in hos olika juvelerare för att bilda oss en bättre uppfattning om kvalité/utförande och olika prisklasser. Jag känner mig fortfarande inte helt 100% på vilket sorts ring jag föredrar, en klassisk vit diamant eller en safir omsluten av diamanter men jag antar att det faller på plats när man hittar the one! Kram!

   Reply
 10. Louise says:

  Inte Elisabeth queen Mary, drottningens farmor som du poserar framför. Om du är intresserad av mer info om kungliga juveler kolla the Royal order of satorial splendour en trevlig blogg. Jag tror tiaran du bär kallas the girls girls of Great Britain

  Reply
  1. AFashionistasGuide says:

   Tack för tipset! Det ska jag kolla på! 🙂

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.