The search for our new apartment

 

THE SEARCH FOR OUR NEW APARTMENT. We have now started the search for our new apartment, a fun and exciting process that I have been looking forward to! We went on 3 showings earlier today and will go on 3 more tomorrow. Two of the apartments that we looked at were really interesting and we might even bid on them. We want to stay on Östermalm, this is the area where we have lived for the last 4,5 years and we love it here but we would like to buy something that’s 15 – 20 square meters bigger than our current apartment and preferably with a balcony. Let the search begin!

 

THE SEARCH FOR OUR NEW APARTMENT. Nu har letandet börjat efter vår nya lägenhet, en himla spännande och rolig process! Vi var iväg på 3 visningar idag och ska iväg på ytterligare 3 imorgon. Två av de lägenheter som vi tittade på idag var väldigt intressanta och helt klart värda att buda på. Vi vill bo kvar på Östermalm då vi trivs så bra här men vi vill köpa något 15 – 20 kvm större och gärna med balkong. Om ni säljer ert objekt off the market så är det bara att mejla mig på malin@afashionistasguide.com.

Jag har fått många frågor kring vart vår spegel kommer ifrån, den kommer från fantastiska Per Söderberg och kostar 16 000 kr. Älskar hans möbler, barstolarna, matbordet samt matstolar kommer också från Per Söderberg. Inne i badrummet så valde vi att måttbeställa duschväggar från INR, deras duschväggar är helt fantastiska och jag är otroligt nöjd med resultatet. Vi ville inte ha “stela dörrar” då det skulle ta så mycket plats, därför blev jag så glad när jag såg i deras sortiment att de har otroligt snygga ihopfällbara duschväggar, på så sätt så behåller vi rymden i badrummet. Har även fått många frågor om vår kemtvätt från LG som vi har i vår walk in closet, den heter ‘LG Styler’ och ligger på ca 23 500 kr.

 41 thoughts on “The search for our new apartment

  1. AFashionistasGuide says:

   Det är så kul att ha börjat processen att hitta en ny lägenhet! Kram!

   Reply
 1. Danni says:

  Vilket fantastiskt jobb du gjort med lägenheten, den har blivit SÅ vacker!! En riktig drömlägenhet!

  Reply
  1. AFashionistasGuide says:

   Tack finaste du, det värmer att höra! 🙂 Kram!

   Reply
 2. Cissi says:

  WOW vilken lägenhet! Älskar din inredningssmak samt hur du har renoverat den, top notch rakt igenom!!

  Reply
  1. AFashionistasGuide says:

   Tack finaste du, det värmer att höra! Kram!

   Reply
 3. Sussue says:

  Har ni haft två lägenheter samtidigt på Östermalm, för denna har ni ju aldrig bott i. Varför har vi aldrig fått se den ni bott i de senaste 2 åren som ni ägt denna?

  Reply
  1. AFashionistasGuide says:

   Sedan jag och Johan flyttade ihop sommaren 2014 så är det Östermalm området vi bott i.

   Reply
   1. Sussue says:

    Så ni har haft två lägenheter samtidigt. Ska ni sälja den andra också eller behåller ni den när ni köper nytt? Hade varit roligt och se hur ni inrett den lägenheten ni bott i de senaste två åren.

    Reply
    1. Cissi says:

     Vad är det som du inte förstår “Sussue”? Malin och Johan har alltid haft lägenheter på Östermalm och deras nya lägenhet dom köper vill dom fortsättningsvis ska vara på Östermalm.

     Reply
     1. e says:

      haha men hon svarar ju fortfarande inte på frågan? Frågan lyder; har ni haft två olika lägenheter på Östermalm samtidigt? Då är svaret “ja” eller “nej”, inte vilket område man har bott i tidigare. Eventuellt kan man dementera påståendet att ni inte har bott i denna lägenheten och skriva att det visst är denna. Min teori är att de hyrt någon lägenhet de inte vill visa upp.

      PS att “Cissi” inte heller svarar på frågorna utan går på spåret att svamla om något helt irrelevant är bevis på att det egentligen är Mogi som skriver. igen!

     2. AFashionistasGuide says:

      Svar på din fråga: Nej

 4. Olympia says:

  Hej varför vill ni köparen offmarket?
  Hur känns det att din lägenhet inte blir såld?
  Min faster är mäklare och säger att ni satt priset alldeles för högt för den lägenheten och det kvadratmeterpriset i just det kvarteret då den gatan inte tillhör en av de attraktiva (gällande utbudet i det omedelbara närområdet)

  Reply
  1. AFashionistasGuide says:

   Jag tycker det är fascinerande hur vår lägenhet engagerar dig så mycket. För oss spelar det ingen roll om vi säljer nu eller om 6 månader, vi ville testa marknaden och är inte marknaden redo så är den inte. Inte mycket mer med det. Mvh, Malin

   Reply
   1. Sussue says:

    Varför är du fascinerad just av Olympias intresse? Alla kommentarer på dina inlägg handlar ju om din lägenhet. Du har inte samma nedlåtande ton till de som efterfrågar vad du tex köpt soffan. Inget “Jag tycker det är fascinerade hur din soffa engagerar dig så mycket” osv. Olympias kommentar är lika relevant som alla andras med tanke på hur du skriver dina inlägg och hur du berättar om pris osv.

    Reply
    1. AFashionistasGuide says:

     Olympia hade en nedlåtande ton genomgående i sin kommentar. Givetvis bemöts en sådan kommentar annorlunda än en trevlig kommentar/fråga.

     Reply
     1. Victoria Estelle says:

      Oj oj oj. Nu har jag bara läst igenom några kommentarer här.. Vill bara skicka en stor kram till dig, och till er nedlåtande människor som förmodligen sitter där bakom skärmarna gröna utav avund: Lägg ner! Det finns annat att göra än att hacka på en driven tjej som jobbat som tusan för att nå hit. Lägenheten är renoverad och stylad med bravur! Förstår inte syftet alls med det ni håller på med. Ställer en massa frågor och annat som ni förväntar er vissa svar på. Förmodligen vill ni bara illa, vilket är himla märkligt och tråkigt!

      Heja heja dig M! <3 Har följt dig sedan länge och du är toppen! <3<3<3 Kram!

     2. AFashionistasGuide says:

      Tack finaste du, dina ord värmer i en sociala medie värld som är fylld med så mycket hatiska troll som går i gång och älskar att håna och trycka ned bloggare. Den nya “trenden” inom online hating för troll är helt klart att linda in hatet med hjälp av olika härskartekniker. Det är helt otroligt hur trollen vill försöka göra vår lägenhetsförsäljning till något negativt, som ett “misslyckande”. Marknaden i Stockholm är klurig just nu, 2/3 av alla objekt som läggs upp på Hemnet förblir osålda då köparna är väldigt avvaktande. Vår lägenhet är i premiumsegmentet och där handlar det enbart om timing och tur, att rätt köpare ser vår lägenhet och slår till. Köpkraften finns där, det handlar bara om att ha lite tur med timing. Stor kram till dig!

 5. sara says:

  Jag tror att många lägenheter går off market nu. Lite färre på hemnet och lite mer genom mäklarkontakter. Bra för köpare som slipper budgivningarna. Säljaren kan ju ha tur eller om man behöver en snabb affär.

  Lägenheten är verkligen fin, får man fråga var soffan kommer ifrån?

  Reply
   1. sara says:

    Tusen tack för svar och riktigt smart att hyra möbler inför styling. Lägger det tipset på minner för när det är dags för mig nästa gång!

    Reply
    1. AFashionistasGuide says:

     Kan varmt rekommenderas, så slipper man köpa in möbler som kanske inte alls blir aktuella till nästa lägenhet. Kram!

     Reply
     1. Anna says:

      Men vad hände med soffan ni hade i förra lägenheten?

 6. Lovisa says:

  Vilken vacker lägenhet, älskar hur du har renoverat den! 🙂

  Reply
 7. Louise says:

  Hej,

  Grattis till fina lägenheten, helt underbar, skall bli så roligt att följa ert nästa projekt. Hur gick det val av ring, har du bestämt dig, så nyfiken Kram Louise

  Reply
  1. AFashionistasGuide says:

   Tack fina du! Det är så roligt att ha börjat processen att hitta vår nya lägenhet, utbudet är inte helt 100 just nu men det gäller bara att hålla ögonen öppna efter ett objekt som har potential! Gällande ringen så har jag bestämt mig och den är just nu inne hos juveleraren för en intagning! 🙂 Kram!

   Reply
 8. Julia says:

  Hej! Har en fråga angående badrummet, vi har ett långsmat badrum med dusch och funderar på att sätta in en tvättmaskin så som du gjort, och på så sätt stycka upp duschutrymmet. Vet du hur brett utrymmet där dusch och tvättmaskin är? Hur stor tvättmaskin satte ni in? Och hur stor duschhörna fick ni? Tacksam för svar 🙂

  Reply
  1. AFashionistasGuide says:

   Jag ska kolla upp måttet och återkommer till dig! Det är bara att påminna mig om jag skulle glömma bort med att skicka ett mejl eller en till kommentar! Kram!

   Reply
 9. Tove says:

  Vilken fantastiskt lyckad renovering! Minns inlägget du publicerade när ni precis påbörjat renoveringen och vilket kaos det var!

  Reply
 10. Titti says:

  Tycker så synd om er som inte fick lägenheten såld efter all renovering! Hoppas att bostadsmarknarknaden vänder snart. Syrkekramar!

  Reply
  1. Sussue says:

   Fast nu har de ju flyttat in i stället. Måste vara skönt att ha något eget efter två år utan när man är i deras ålder.

   Reply
   1. AFashionistasGuide says:

    “Måste vara skönt att ha något eget efter två år utan när man är i deras ålder.” – Varit utan? Vi har ägt denna lägenhet de senaste 2 åren.. Vi har renoverat den och gjort det aktiva valet att inte flytta in i renoveringskaos. Vi har båda älskat att bo hemma hos mina föräldrar i Bromma och måste medge att det känns lite segt att gå från att bo på 250 kvm till en mini 2:a. Längtar helt klart tillbaka till villalivets generösa kvadratmeter men båda boendeformer har sin respektive charm 🙂

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.