Flying to Tokyo with Finnair

Photographer: Mon amour

FLYING TO TOKYO WITH FINNAIR. In collaboration with Finnair Johan and I went to Tokyo to create a Tokyo guide. I have never been in Japan before and nor has Johan so we were both very excited to see what the country had in store for us, two worlds were about to collide! We flew with Finnairs business class to Tokyo and if you are travelling from Scandinavia to Asia Finnair has the perfect connections. Getting to Tokyo in 12 hours from Stockholm is truly amazing. Our first leg was to Helsinki which is a super short trip taking not even 1 hour. Once we had arrived in Helsinki we went to the Finnair lounge and lounged for about 45 minutes, we managed to work a little bit and then it was time to board the plane for our last leg with destination of Tokyo, a route that takes approximately 8,5 hours.

Our flight was so smooth and I was really impressed with they menu! The flight started off with an aperitif and some hors d’oeuvres, I had a glas of champagne and Johan had Finnair’s classic cocktail. I took a creamy artichoke soup for starters and as for main course I went with the fish with a mango salad and a creamy potato purée with a glas of chardonnay, it was such a good dish! They scored some additional points with me when dessert arrived, I took the ice cream option, ice cream is exactly what I want when I’m up in the air! I also had some macarons to my tea that they served with some chocolate, they sure know how to get to my heart! After dinner I watched some of my favourite series and a movie to then go to the bathroom to take off my makeup, moisturise and brush my teeth to get a couple of hours of good sleep. When I woke up it was time for breakfast and at that time it was only 1 hour left before landing and I started to get really excited about the adventure that we had ahead of us! Tokyo here we come!

 

FLYING TO TOKYO WITH FINNAIR. I samarbete med Finnair så åkte jag och Johan till Tokyo för att skapa en Tokyo guide. Varken jag eller Johan har tidigare varit i Japan och vi var båda så spända vad vi skulle uppleva i Tokyo. Det är verkligen 2 världar som möts! Vi flög med Finnairs business class till Tokyo, man mellanlandar i Helsinki för att sedan ta direktflighten till Tokyo. Hela resan gick så smidigt, till Helsinki går det så fort så man knappt hinner blinka, man hinner i princip lyfta, vara uppe i 15 min för att sedan börja gå ned igen. Väl i Helsinki så hängde vi lite i deras lounge i 45 min innan det var dags att boarda planet. Flighten till Tokyo tar ca 8,5 timmar och det är utan tvekan den bästa och snabbaste routen till Tokyo, det är verkligen Finnairs specialitet.

Flighten var så smooth och jag blev otroligt imponerad av deras meny! Vi började flighten med en aperitif och lite hors d’oeuvres, jag tog ett glas champagne och Johan tog Finnairs egna klassiska cocktail. Jag tog en krämig kronärtskockssoppa till förrätt och till huvudrätt så valde jag en underbar fiskrätt med mango och en härligt krämig potatispurée med ett glas chardonnay. Till efterrätt så blev det glass och macarons, där skorrade dom otroligt många poäng med mig. När jag flyger så är det precis en sådan efterrätt som gör mig glad, lite glass när jag kollar på film och en kopp te med lite choklad och macarons vid sidan av. Efter middagen så kollade jag på lite serier och en film för att sedan gå in på badrummet och tvätta bort smink, smörja in ansiktet, borsta tänderna för att sedan gå och lägga mig för att sova i några timmar. När jag vaknade så var det dags för frukost och efter frukosten så var det bara 1 timme kvar till landing och hela kroppen fylldes med excitement då jag tänker på vilket äventyr vi har framför oss! Tokyo here we come!

 

Note: In collaboration with Finnair.

 


40 thoughts on “Flying to Tokyo with Finnair

 1. Sarah says:

  Gud vad roligt! Ska bli roligt att läsa om Tokyo! 🙂

  Reply
  1. AFashionistasGuide says:

   Hej Sarah! Tokyo var verkligen helt fantastiskt! En sann upplevelse! Kram!

   Reply
 2. Mira says:

  Varför ljuger du om att ni åkte business class??? Johan postade en bild på twitter där han sitter på ekonomiklass, och du skriver att NI åkte business….

  Reply
 3. Eli says:

  I would love to go to Tokyo, looking forward to seeing the Tokyo guide!

  Reply
  1. AFashionistasGuide says:

   Hi Eli! Thank you for your comment! Tokyo was absolutely amazing, I hope you will enjoy the pictures from Tokyo! xoxo

   Reply
  1. AFashionistasGuide says:

   Hej Nina! Jag vet vad Helsinki heter på svenska.

   Reply
   1. Nina says:

    Får jag fråga varför du då använder det finska namnet när du skriver på svenska? Det är alltså en helt uppriktig fråga. Man säger nämligen aldrig Helsinki när man skriver på svenska/talar svenska. På samma sätt som att man inte använder det danska namnet på Köpenhamn när man skriver/talar om den danska huvudstaden. Dessutom är Helsingfors en tvåspråkig stad i ett tvåspråkigt land, vilket gör användandet av det finska namnet i det här sammanhanget ännu konstigare. Att använda namnet Helsinki när man skriver på engelska är däremot alldeles riktigt och logiskt. Hälsningar från en finlandssvensk

    Reply
    1. AFashionistasGuide says:

     Jag tycker bättre om ‘Helsinki’ än ‘Helsingfors’. 🙂

     Reply
     1. Nina says:

      Okej, det kan jag förstå, det låter ju lite mera “exotiskt”. Jag har hört att fransmän ibland t.o.m. lägger till ett extra ski (helsinski) för att de vill att det skall låta ryskt 😀 Men jag tror ändå det kan vara till din fördel (och många andra svenskars) att veta att många finlandssvenskar störs, eller kan till och med ta illa upp, när svenskar använder det finska namnet på städer som har officiella, svenska namn som aktivt används, exempelvis Helsinki-Helsingfors, Oulu-Uleåborg, Tampere-Tammerfors. Inte nog med att det i våra öron låter språkligt fel/helmärkligt, så kan det väldigt lätt uppfattas som ett tecken på arrogans, eller brist på allmänbildning angående det svenska språkets ställning i Finland. Som finlandssvensk stöter man alltid med jämna mellanrum på svenskar som berömmer en för ens svenska och som sedan blir helt förvirrade när man upplyser dem om att svenska är ens modersmål. Nu säger jag alltså inte att det var det du avsåg, jag vill bara varna dig för hur det lätt kan uppfattas.

    2. AFashionistasGuide says:

     Hej Nina! Det hade jag ingen aning om, tack för upplysningen! Jag menade inget illa genom att skriva Helsinki, tänkte inte ens på det! 🙂

     Reply
 4. Amanda says:

  När du skriver “i samarbete med”, vad innebär det då? Blir du sponsrad eller vad är samarbetet?

  Reply
  1. AFashionistasGuide says:

   Hej Amanda! Samarbetet är att Finnair står för resan till Tokyo.

   Reply
    1. AFashionistasGuide says:

     Tack så mycket! Det har verkligen varit roligt att jobba ihop med Finnair!

     Reply
 5. Fanny says:

  Grattis till samarbetet med Finnair, det är ju jätte stort! Riktigt fina bilder!

  Reply
  1. AFashionistasGuide says:

   Hej Fanny! Tack! Det var fantastiskt roligt att jobba ihop med Finnair! Kram!

   Reply
  1. AFashionistasGuide says:

   Hej Tilda! Ja, jag har ju precis publicerat första inlägget kring Japan så inläggen från Tokyo kommer ju logiskt nog publiceras nu i kronologisk ordning.

   Reply
   1. Tilda says:

    Ok. En guide för mig är ett samlat inlägg, typ en artikel.

    Reply
    1. AFashionistasGuide says:

     Åter igen, jag kommer börja med att publicera allt material från Tokyo i kronologisk ordning och efter det kommer Tokyo guiden där allt sammanställs konkret i en och samma artikel.

     Reply
 6. Carro says:

  Grattis till samarbetet med Finnair! Din blogg når framgång efter framgång!

  Reply
  1. AFashionistasGuide says:

   Hej Carro! Tack för din fina kommentar, det värmer att höra! Kramar till dig!

   Reply
 7. Elin says:

  Tack för en underbar blogg! Jag uppskattar att du alltid är ärlig i dina inlägg kring vad som är betalda samarbeten! Det är inte många bloggare som gör det så tummen upp till dig! 🙂

  Reply
  1. AFashionistasGuide says:

   Hej Elin! Tack för din kommentar samt feedback! Vad bra att du uppskattar det! Jag vill att det ska vara tydligt för er läsare att se vilka inlägg som är betalande uppdrag så ni vet när det är ett samarbete! Kram!

   Reply
    1. AFashionistasGuide says:

     Hej Nim! Tack för din kommentar, vad roligt att du uppskattar det, det betyder mycket att höra! 🙂

     Reply
 8. Linn says:

  Vad kul med Tokyo, ser fram emot att lära mig mer om staden i dina kommande inlägg!! 😀 Älskar din blogg!

  Reply
  1. AFashionistasGuide says:

   Hej Linn! Tack för din fina kommentar, den värmde att höra! Hoppas du kommer gilla Tokyo inläggen samt guiden som komma skall! Kram!

   Reply
 9. ellie says:

  They say that you learn something new every day and today I learnt about the political corectness of using the Swedish names of Finnish cities if you re a Swede. I had no idea it would be such a sensitive subject! Anyways, I hope you are enjoying , or enjoyed, Tokyo, I have heard it is amazing.

  Kram kram!

  Reply
  1. AFashionistasGuide says:

   Hej Ellie! Same here, I had no idea! But just as you say, you learn something new everyday! Tokyo was amazing, one of the coolest places I have ever been to! 🙂 Kram!

   Reply
  1. AFashionistasGuide says:

   Hej Emma! Hehe inne på toan fotograferade jag inte! 🙂

   Reply
 10. Eva Bergman says:

  Varför använder Finnair en person som aldrig varit i Japan, till ett bli expert och skriva en guide?

  Reply
  1. AFashionistasGuide says:

   Hej Eva! Jag har aldrig sagt att jag är en Japanexpert, det är dina ord. Finnair gillar det jag skapar och jag älskar att upptäcka nya städer + att jag är en fena på att göra research och upptäcka de städerna jag befinner mig i.

   Reply
 11. Maria says:

  Hej!
  Ville bara säga att du är bra! Du gör det du gillar och folk som tycker du gör fel och envisas med att kommentera v a r j e grej som sticker i deras ögon önskar jag mera ödmjukhet. Känns ledsamt att se hur du måste försvara dig i kommentarerna. Självklart får man alltid ifrågasätta men vi borde heja på varandra mer! Kram Maria

  Reply
  1. AFashionistasGuide says:

   Hej Maria! Tack för din fina kommentar, det betyder mycket att höra. Om det är något jag har lärt mig under dessa 10 år som jag drivit bloggen så är det att oavsett vad man gör så kommer det alltid finnas människor som vill leta fel i precis allt man gör. Det är bara att bortse från dom och bry sig om de läsare som faktiskt gillar och uppskattar bloggens innehåll. Det är därför jag har fortsatt i 10 år, kärleken och passionen till att skapa nytt inspirerande content till bloggens core läsare! Kram!

   Reply
 12. Sandra says:

  Grattis till ett så fint samarbete med Finnair Malin!

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.