Downtown chic in DUMBO

Photographer: Mon amour

DOWNTOWN CHIC IN DUMBO. We had so much fun shooting our latest project with Paule Ka in New York! I have selected my favourite pieces from their latest fall/winter collection and I got the mission to style them in New York. We shot the first look in Dumbo in Brooklyn as I wanted to capture the downtown chic feeling I got when I had finished styling the look. I love the retro feeling of the sweater, it was love at first sight when I saw it in their lookbook. It’s the perfect cozy fall sweater! We spent a whole day in Dumbo and Williamsburg as I haven’t spent much time in this area before and I wanted to make sure that I got to explore all the hidden gems! I will collect my favourite places from Brooklyn that I will publish in a Brooklyn guide for you!

I was away on a blog event with Triumph in Copenhagen a couple of weeks ago that you could follow on my Snapchat and I met a lot of new international bloggers from all around Europe. I met a super nice blogger from Denmark that I will stay in touch with for sure. I also met a lot of other bloggers and what I noticed after having a look at their social media was that a lot of them had bought instagram followers and likes, a lot of companies might not see this but I instantly notice it, you see it when the like frequency doesn’t match the amount of followers or that the engagement in terms of comments is very low. I don’t understand why you want fake followers! Do they think it will look better when companies look at their profiles, but it will be so awkward when the company notice that their profiles don’t generate any engagement. Don’t you want to build a real following of real and engaged readers? My blog is still my biggest channel with over 70 000 unique readers per month, then I have my instagram with currently 12 400 followers and growing but my focus will always be on the blog, this is the place where you find all stories, projects and content! My blog is my baby where I invest all my passion!

 

DOWNTOWN CHIC IN DUMBO. Det var så roligt att fotografera vårt senaste samarbete med Paule Ka i New York! Jag jobbar som guest editor för deras senaste fall/winter kollektion och fick i uppdrag att stylea mina favoriter från den senaste kollektionen, ett uppdrag jag inte kunde tacka nej till då jag fullkomligt älskar deras estetik! Den första looken fotograferade vi i Dumbo i Brooklyn då jag ville förkapsla downtown chic känslan som jag fick när jag hade satt ihop looken. Jag älskar retro känslan i tröjan och blev helt kär i den så fort jag såg den i deras lookbook, den perfekta mysiga hösttröjan! Vi spenderade en hel dag i Dumbo samt Williamsburg, har inte spenderat så mycket tid i dessa omraden så jag ville utforska området och testa de gömda små guldkornen som jag tänkte samla ihop och publicera i en Brooklyn guide!

Jag var iväg på ett blogg event med Triumph i Köpenhamn för några veckor sedan som ni kunde följa på min Snapchat och jag träffade massa nya internationella bloggare från runt om i Europa. Träffade på en super trevlig tjej från Danmark som jag definitivt kommer behålla kontakten med framöver. Sedan träffade man på mycket andra personer och något jag märkte bland många var att de hade köpt sina likes samt followers på instagram. Många företag märker det nog inte men jag ser på 2 sekunder om någon har köpt då man märker att like frekvensen inte alls stämmer överens med antal följare eller att de knappt har några som kommenterar på deras bilder. Jag förstår inte varför man köper följare samt likes, vill man inte ha äkta följare? Min blogg är fortfarande min största kanal med över 70 000 unika besökare per månad och på instagram så ligger jag på runt 12 400 följare men min fokus ligger på bloggen och så kommer det alltid vara, bloggen är my biggest love där jag lägger ned all min passion!

 

CÉLINE Audrey sunglasses

PAULE KA Sweater (New!)

OMEGA Ladymatic

PAIGE Jeans

CHANEL Ballerina

PAULE KA Bag (New!)19 thoughts on “Downtown chic in DUMBO

 1. Åsa says:

  Vilken vansinnigt snygg väska. Helt underbar färgkombo!

  Reply
  1. AFashionistasGuide says:

   haller med till fullo! den är riktigt vass! Kram!

   Reply
 2. Karen says:

  Great photos. Love the combination you have done with that bag and sweater.

  Reply
  1. AFashionistasGuide says:

   thank you so much! I really love this look! xoxo

   Reply
 3. Engla says:

  Roligt att just du nämner det? Du är väl mest känd i bloggsverige för att kommentera dina egna inlägg?

  Reply
  1. AFashionistasGuide says:

   Jag kommenterar inte mina egna inlägg, jag har lojala läsare som kommenterar frekvent på bloggen, kan ta en print screen och visa de första siffrorna till alla olika ip adresser så du kan sluta sitta och spekulera framför din dataskärm. Det du pratar om är för den delen helt off topic, jag pratar om köpta instagram följare i inlägget här ovan.

   Reply
 4. ISA says:

  blir så himla inspirerad av vilket liv och möjligheter du fått tack vare bloggen (och hårt jobb såklart). Grymt!

  Reply
  1. AFashionistasGuide says:

   tack fina du, kul att man kan bidra med inspiration! det betyder mycket att ha fina och lojala läsare som dig som troget kommenterar bloggen! Det betyder otroligt mycket, jag älskar att ha en kontinuerlig dialog med er läsare! 🙂 Kram!

   Reply
 5. AFashionistasGuide says:

  Den enda källan jag litar på är Google Analytics, det är det programmet alla företag går efter samt det är den informationen de efterfrågar och där ligger jag på mellan 70 – 74 000 unika besökare per månad. Hemsidan du är inne på är ingen källa man kan lita på utan de gör estimeringar, kollade vad de sa om Blondinbellas blogg och de säger att hon har ca 22 000 unika besökare per dag…och detta är Sveriges största blogg så nej w3snoop är ingen hemsida man kan gå efter, Google Analytics är det enda rätta.

  http://blondinbella.se.w3snoop.com/

  Reply
  1. Petra says:

   Nej, Google Analytics är inte det verktyg ALLA företag använder – det finns en massa andra bra verktyg för att mäta sin statistik. Eftersom du hävdar att w3snoop inte är någon källa man kan lita på så kan jag tipsa om Similarweb (http://www.similarweb.com/website/afashionistasguide.com#overview) som är väldigt pålitligt (vet detta pga egna erfarenheter givetvis).

   Tycker det är märkligt att du överhuvudtaget drar upp vad andra människor väljer att göra med sina konton på sociala medier – vad har du med det att göra? Är det dig själv du vill hävda i vanlig ordning? Vill du lyfta fram att du minsann har lyckats få ihop 12,5k följare på Instgram eftersom du inte kan bevisa din statstik som du hävdar att du har på bloggen? Det har ju publicerats solklara bevis på diverse bloggar under åren som styrker att du gång på gång har kommenterat din egna blogg – så vad gör dig mer pålitlig än dessa andra som du säger köper sina likes/följare?

   Jag förstår inte varför man kommenterar sin egna blogg, vill man inte ha äkta kommentarer?

   Reply
   1. AFashionistasGuide says:

    Hej Petra! Varenda företag jag jobbar med efterfrågar Google Analytics information, inget annat är relevant då Google Analytics är det överlägset bästa mätningsverktyget. För att du ska kunna mäta en hemsida på ett korrekt sätt så måste du installera koder i hemsidans uppbyggnad, det är därför hemsidor som similarweb tyvärr inte får fram korrekt information då dom inte har en inblick i hemsidans traffik. Nej, jag kommenterar inte mina egna inlägg, internettroll kan skriva precis vad dom vill, det bryr jag mig inte om. Dialogen med mina lojala läsare är det som betyder något. Jag har inget behov att bevisa min traffik för dig då jag vet att Google Analytics är bäst på att mäta och analysera. Om man nu ska prata om saker man inte förstår så undrar jag varför du skriver enbart negativa och bittra kommentarer under olika namn varje gång här på bloggen? Kollade upp din IP adress.

    Reply
 6. Norskan says:

  Prinsessan Madeleine var klädd i Paule Ka vid riksdagens öppnande i år. Kul!

  Reply
  1. AFashionistasGuide says:

   Nämen vad roligt! Paule Ka är verkligen ett fantastiskt märke, deras kollektioner är alltid fyllda av massa underbara, feminina och chica plagg! Kram!

   Reply
  2. Petra says:

   Ja precis – du matar in skriptet från GA i din header.php fil (om WordPress är fallet) – jag vet exakt hur det går till och vad GA gör för någonting – det verkar vara du som inte har någon vidare koll. Det SimilarWeb och andra liknande webbplatser gör är att arbeta med en mängd olika källor för att skapa den mest exakta och tillförlitliga bild av den digitala världen. All denna data matas in SimilarWeb databearbetningsservrar där de konverterar miljarder dagliga datapunkter till insiktsfull information. Och vad jag kan se så stämmer ju inte riktigt den statistik du hävdar att du har, utan det skiljer sig REJÄLT.

   Mina kommentarer är inte negativa/bittra – jag bara ifrågasätter din trovärdighet likt många andra.

   Reply
   1. AFashionistasGuide says:

    Jag förstår precis hur hemsidor som SimilaWeb fungerar, de drar all sin information som de gör sina estimeringar på från Google, antal inlänkningar etc. Har du då en ny domän som jag har så har du inte hunnit bygga upp din Google närvaro. Min domän mogis.se var otroligt stark då jag hade byggt upp dens google styrka under 7 års tid. Att bygga upp min nya domän afashionistasguide.com kommer ta några år och därav så fungerar verkligen inga estimeringssidor som SimilarWeb på min domän. Jag kollade Blondinbellas hemsida på SimilarWeb och de sa att hon hade 300 000 besök under Juli månad och då förstår man hur fel dessa sidor har då Blondinbella har 1,1 miljoner besök per vecka så hon har 4,4 miljoner besök per månad och inte 300 000 besök..! Så åter igen, nej, man kan inte lita pa dessa hemsidors information då de inte stämmer, google analytics är det enda rätta mätverktyget som företagen efterfrågar.

    Reply
 7. Mariana says:

  denna väskan är ju verkligen en bättre än både Prada lux tote & saint laurent sac du jour, wow säger jag bara.
  ska kolla in den lite närmare när jag åker till Paris, för jag antar att dom har en en flagship store eller finns där ? 🙂 kram

  Reply
  1. AFashionistasGuide says:

   Eller huuur! Älskar färgerna! De har en flagship store på bland annat Rue Saint Honoré så kika in där! Kram!

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.