Day 3 on VelassaruDAY 3 ON VELASSARU. We stayed at Velassaru in the Maldives 3 nights and then it was time to head to the last resort of our adventure in the Maldives. I love to stay in a water villa while in the Maldives and that is what I would recommend everyone to do if they are planning on coming here but I must say that Velassaru had some great different beach villa concepts! We stayed both in a water villa and a on the island villa and I loved the private pool and lounge area that came with the house. You truly get amazing privacy! Something that I love about the Maldives is that they create such beautiful outdoor bathrooms, I love resorts that focuses on being in tune with nature! Always having the nature’s best interest in mind first of all and secondly the resort’s best interest.

DAY 3 ON VELASSARU. Vi bodde på VelassaruMaldiverna 3 nätter innan det var dags att åka till det sista resortet under vårt äventyr i Maldiverna. Jag älskar att bo i vattenvillor på Maldiverna och det är det jag skulle rekommendera alla att göra när de planerar en resa hit men jag måste säga att Velassaru hade några helt fantastiska beach villa koncept! Vi bodde både i en vattenvilla samt en beachvilla här och jag älskade upplägget på den, villan hade en privat pool samt lounge area som ger en total privacy! Något jag älskar med Maldiverna är att de skapar så vackra utomhusbadrum! Jag älskar resorts som lägger mycket tid och energi på att vara in tune med naturen! Maldiverna är ju fortfarande otroligt oexploaterat och det skulle göra ont i själen om det inte skulle förbli så. Det är i princip bara här i hela världen som man fortfarande har intakta och levande korallrev men tom här så ser man hur människan har satt sina spår i naturen, reven börjar tappa sin färg. Varför korallfiskarna har sina livfulla färger och mönster är ju så de ska kunna smälta in i korallrevens livfulla färger för att inte bli uppätna. Det som är så skrämmande nu är ju att i och med att korallreven tappar allt mer färg i och med all förorening så sticker fiskarna ut istället för att smälta in vilket gör att de blir lätta byten. Med evolutionen så tror jag att framtidens korallfiskar tyvärr kommer gå i mycket mer sobra toner för att passa in i den nya miljön, väldigt sorgligt men sant. Jag hoppas verkligen på ett större engagement från politikernas sida i denna fråga.


8 thoughts on “Day 3 on Velassaru

 1. ISA says:

  ursäkta tjatet men dina bilder är verkligen bland de mest amazing jag sett !

  Reply
  1. AFashionistasGuide says:

   Du är ju för gullig! Det värmer jätte mycket att höra! Jag lägger ned otroligt mycket tid på bilderna här på bloggen så det är kul att få den responsen! Kramar till dig!

   Reply
 2. Sara says:

  Hej,

  Var ligger vi ungefär i prisklass för den här typen av villa? Funderar på en resa tillsammans med min pojkvän och det får kosta 🙂

  Reply
  1. AFashionistasGuide says:

   Hej Sara! Vill ni åka under hög eller lågsäsong? Kram!

   Reply
  1. AFashionistasGuide says:

   Hmm, villorna på Velassaru ligger mellan 6 000 kr per natt upp till 15 000 kr per natt beroende på vilken sorts villa i Januari (Det är högsäsong). Kram!

   Reply
 3. Anna says:

  Du säger att det skulle göra ont i själen om Maldiverna fortsatte att exploateras, men du har inte funderat på att du själv är en del i pågående exploatering? Ju fler som åker dit (om jag har förstått det rätt är ditt “jobb” att tipsa även andra om att åka dit) och ju större efterfrågan som blir på boenden och aktiviteter i dessa än så länge inte fullt bebyggda områden, ju större underlag kommer att finnas för fler hotell att byggas och områdena blir därmed mer och mer exploaterade. Du ser mönstret? Vidare är en stor anledning till att korallreven idag utarmas anstormningen av snorklande och dykande turister som kommer dit med båtar som släpper ut allt möjligt i vattnet. Om jag minns rätt var ju du och din pojkvän och snorklade vid ett korallreven bara några inlägg tidigare. Så om du är så mån om dessa oexploaterade områden och korallrev är det bästa du kan göra att inte åka dit.

  Reply
  1. AFashionistasGuide says:

   Det är inte alls det det handlar om. Det Maldiverna lever på är lyxtourismen, hela landet skulle falla om den försvinner eller sjunker. Turismen är a och o för befolkningen på Maldiverna, det är hotellen som ger dom jobb. Det jag uppmuntrar är att man åker till resorts som verkligen tar hand om naturen och inte rör korallreven samt fokuserar på närodlat och det gör verkligen HYATT Hadahaa. Maldiverna kommer alltid vara ett väldigt dyrt resemål då det är sådana enorma skatter man måste betala som turist för att befinna sig här. Utöver de redan otroligt dyra priserna så läggs 25% skatt på på allt du gör. Maldiverna kommer aldrig bli överexplauterat då staten håller otrolig koll på tillväxten så inte landet tar skada. Varför korallreven påverkats beror på den globala uppvärmningen vilket i sin tur leder till att reven påverkas.

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.