Lazy Sunday in London

 

LAZY SUNDAY IN LONDON. I love the feeling of waking up in London on a Sunday, looking out the window and seeing the heavy grey clouds with the rain pouring down. Putting on the fluffy robe and slippers and enjoying a long in room breakfast while listening to the rain pouring down outside. So relaxing! Doing a little bit of work with a cup of tea in my hand, watching some favourite shows, taking a long and hot bath, those are all things that I love doing on a grey Sunday. I also want to recommend you the divine blueberry pancakes at COMO The Halkin, they were absolutely perfect!

 

LAZY SUNDAY IN LONDON. Jag älskar känslan av att vakna upp en Söndag i London, titta ut genom fönstret och se de tunga gråa molnen och gärna lite regn på det. Man går upp, sätter på sig den fluffiga morgonrocken samt tofflorna och njuter av en lång frukost på rummet medan man ser hur regnet faller ned utanför. Man känner absolut ingen stress att behöva gå ut och ‘seize the day’ för ‘Omg, the sun is out!’ utan Söndagen är alldeles kravlös och underbar! Precis så kände jag när jag vaknade upp på vårt rum på COMO The Halkin i Belgravia. Sen måste jag bara tipsa er om deras blueberry pancakes, helt ljuvliga!

Jag vill även fråga er om er input på något som hänt mig de senaste veckorna och jag tycker det är ett himla märkligt beteende. Kvinnliga följare kommenterar ‘Grattis!*Följt av baby emoji*’ till mig på instagram, under bilder där jag inte på något sätt pratar om att skaffa barn, framtida barn eller att jag skulle vara gravid nu. Nu senaste så fick jag en ‘Grattis!’ kommentar under denna bild, samt även under denna bild. Jag tycker det är otroligt märkligt att skriva en sådan kommentar på en bild om inte personen i fråga har gått ut med i texten att ‘Hello everybody! Jag är gravid! Woho!’ Det är en annan femma men när jag står och berättar att jag ska ut och cykla i en park och så får man en sådan kommentar, det är så ofantligt märkligt! Varför gör vissa kvinnor så? Har ni någon experience med det? Jag skulle aldrig i hela mitt liv skriva en sådan kommentar om inte personen i fråga själv går ut med det först!

 

Location: 5-6 Halkin Street, Belgravia, London

 
29 thoughts on “Lazy Sunday in London

 1. Jess says:

  Men gud vilken märklig kommentar att skriva till någon! Vissa personer alltså..!

  Reply
  1. AFashionistasGuide says:

   Verkligen! Man förstår inte riktigt hur dessa personer är funtade.

   Reply
 2. Anna says:

  Hey Malin! ♥

  First of all, you look very pretty in the first picture! I, too, love cosy Sundays when it’s raining outside (maybe I should consider moving to London haha). Having perfect fluffy pancakes in bed would just be the cherry on top!

  Sending love from Helsinki! xx

  http://www.arcticvanilla.com/

  Reply
  1. AFashionistasGuide says:

   Hi Anna! Thank you so much for your kind comment! That warms my heart! It would be the absolute dream to live in London, if everything works out that might happen 2018 so I’m keeping my fingers crossed! xoxo

   Reply
 3. Josephine says:

  Vilket mysigt rum ni har! Och håller helt med dig gällande kommentaren, helt obefogad och det uppfattas ju rent utsagt otrevligt!

  Reply
  1. AFashionistasGuide says:

   Det var verkligen supertrevligt och terrassen var helt fantastiskt! Ett hotell jag kan rekommendera varmt, en sådan varm service och underbar mat! Kram!

   Reply
 4. M says:

  Bara en teori förstås, men kan det vara så att de är dumma i huvudet och tror att bara för att du inte bär supertighta plagg här så är du gravid?

  Reply
  1. M says:

   … ska tilläggas att de självklart borde ha sinnesnärvaron att inte skriva så om du så bar ett tält… Men vissa människor har inte vett.

   Reply
   1. AFashionistasGuide says:

    Något är ju helt klart lite off när man skriver en sådan kommentar. Jag kan verkligen inte förstå tankeprocessen som pågår i deras huvud “Hon skriver att hon ska ut och cykla i en park, hon bär en klänning som är lite loose, hon måste vara gravid! Jag skriver Grattis!! Följt av en bebis emoji! Ja, det blir bra!”, det blir ju nästan komiskt!

    Reply
    1. M says:

     Nästa gång det händer… Svara food baby 😉 ta inte åt dig!

     Reply
     1. AFashionistasGuide says:

      Verkligen! Jag tog inte åt mig utan jag blev mer förundrad hur man fungerar som person när man yttrar sig på ett sådant sätt. Men man slutar aldrig förvånas!

 5. Annso says:

  Men vilka puckon.
  Jag fick en sådan kommentar irl en gång. “Åh grattis är det något du vill berätta?” Och en blick på magen. Jag svarade med “Ja. Jag har IBS.” Sen gav jag personen i fråga en föreläsning om att en inte ska anta att folk är gravida till höger eller vänster. Det finns dom som inte vill eller kan få barn.
  Personen i fråga var min chef. Hen vad senare om ursäkt .

  Reply
  1. AFashionistasGuide says:

   Haha alltså man slutar aldrig förundras över vissa personers beteende. Vill man berätta så hade man ju själv gjort det, det är så otroligt okänsligt. Precis som du säger, personen i fråga kanske inte ens kan få barn och då blir det ännu mer okänsligt. Nåväl, mest jobbigt är det ju för personerna som säger sådana saker då de helt klart saknar social skills.

   Reply
 6. Kathrine says:

  Æsj, jeg la merke til det på instagrammen din. Fikk så lyst å slenge en kommentar tilbake. Jeg tror det er en form for hersketeknikk. De spekulerer og håper de treffer rett, de er rett og slett ute etter å ødelegge en potensiell babynyhet slik at man ikke får velge eller gleden av å dele den selv (eller.. i de tilfellene de vet det ikke er tilfelle, så tror jeg det kun er ment som en stygg kommentar relatert ril kropp – en slags versjon av “ser du ikke litt tykk ut på bildet, du kunne like gjerne vært gravid”) Uansett det er så lavmål at jeg har ikke ord.

  Reply
  1. AFashionistasGuide says:

   Håller med dig till 100%, tror helt klart att det är ett indirekt sätt att vilja sabotera eller förolämpa personen i fråga och att göra så avsiktligt gör det ännu mer otrevligt! Kram!

   Reply
 7. Sanna says:

  Vad händer med podden? Det står att den ska komma ut i augusti på vissa ställen och september på andra ställen på hemsidan och nu är ju september snart slut. Väntar ju ivrigt här på första avsnittet!

  Reply
  1. AFashionistasGuide says:

   Det kommer inom 1-2 veckor, det har varit lite teknikstrul, det är en hel del ny teknik som man måste lära sig för att få allt att fungera. 🙂 Kram!

   Reply
 8. Anna says:

  Roligt att du försöker sätta igång dina egna gravidrykten. Jag har också tänkt på att du ser ut att verka vara gravid, du ser ut att försöka dölja en gravidmage. Skulle dock inte kommentera det.

  Reply
  1. A Fashionista's Guide says:

   Haha tack för att du levererar veckans roligaste kommentar “Jag har också tänkt på att du ser ut att verka vara gravid, du ser ut att försöka dölja en gravidmage. Skulle dock inte kommentera det.” Med andra ord så kommenterade du det precis.

   Och på vilket sätt menar du att jag försöker “sätta igång mitt egna gravidrykte”? Om det är något jag gör i detta inlägg så är det att jag dementerar det. Det jag pratar om är hur otrevligt det är att lämna en sådan ‘Grattis!’ kommentar till en person som inte gått ut med något själv, det är det inlägget handlar om.

   Reply
 9. Anna says:

  Jo nu kommenterade jag eftersom att du själv tog upp det. Du dementerar inte, du säger att det är otrevligt att lämna en kommentar då personen själv inte har sagt något. Alltså säger du varken JA eller NEJ om du är gravid. Aja tiden får väl utvisa. Ha det bra.

  Reply
  1. AFashionistasGuide says:

   Det jag tog upp att det är otrevligt att skriva en sådan kommentar så är det precis det du gjorde nu, den tanken hade du kunnat hålla för digsjälv då den är helt irrelevant.

   Det kan vilken vettig människa som helst förstå:

   https://www.instagram.com/p/BZMi1IrHer0/?taken-by=afashionistasguide
   https://www.instagram.com/p/BZVs4V6n2XK/?taken-by=afashionistasguide
   https://www.instagram.com/p/BYQZ2AjH228/?taken-by=afashionistasguide
   https://www.instagram.com/p/BXs1YAqD5K4/?taken-by=afashionistasguide
   https://www.instagram.com/p/BXYg3qcBApz/?taken-by=afashionistasguide
   https://www.instagram.com/p/BXOTEWfD4W8/?taken-by=afashionistasguide

   I rest my case.

   Reply
 10. Anna says:

  Har hänt mig en gång, en familjemedlem kunde inte hålla sig från att gratulera mig och därmed ta ifrån mig chansen att få säga det när jag ville. Tror dock inte hen förstod vad hen gjorde.
  Ang kläderna: jag förstår mig inte på passformen “gravid-look”. Vad är grejer med kläder som gör att man ser preggo ut? Håller helt med dig om att man inte ska kommentera (det är extremt otrevligt och onödigt), men när du tittar på bilderna folk sagt så om måste du väl se vad folk menar? Är det alltså en önskvärd look nuförtiden? :’) (kläderna är obviously fina, det är hur dom sitter jag känner att jag börjar bli gammal)

  Reply
  1. AFashionistasGuide says:

   Nämen gud vad taskigt! Jag förstår verkligen inte hur man kan göra så! Helt sanslöst elakt! I mitt fall så handlar det väldigt mycket om vinklar samt plaggens utformning i just dessa 2 vinklar som skapar illusionen. Stor kram till dig!

   Reply
 11. Camilla says:

  Have you given up on blogging? A post every 2-3-4 weeks doesn’t seem very enthusiastic…?

  Reply
  1. AFashionistasGuide says:

   Hi Camilla! Thank you for your comment. Given up on blogging? No. I wrote a post in the beginning of 2017 that I am moving towards consulting more and more which I’m currently doing so as well as having my social channels I also work as a consultant towards the travel industry, helping hotels and restaurants develop their concepts. That’s why I don’t have as much time to produce posts for the blog anymore. All the best, Malin

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.