Afternoon tea at The Lanesborough

 

AFTERNOON TEA AT THE LANESBOROUGH. The fact that I love tea is something that is quite hard to miss if you have tuned in to AFG once in a while for the last few years. For me tea isn’t just a beverage, it’s a way of life. For me the whole process is so relaxing, everything from selecting which tea blend you are going to drink to selecting the cup (I love love love tea cups) to sitting down and enjoying it, for me my little tea breaks during the day are so important. Getting a little mini pause from work to sip of a perfectly balanced cup of tea, a way to clear my mind. Tea is also one of the many reasons why I love London so much, they have the same love and appreciation for tea as I do. I love the tradition of afternoon tea and it’s on of my favourite things to do while in London, I love to explore new ones every time I’m in town.

If you love afternoon tea as much as I do you should have a closer look at this afternoon tea category on the blog. During this trip to London I had booked a afternoon tea session at The Lanesborough, a stunning hotel located on Hyde Park Corner. To celebrate Princess Charlotte of Cambridge’s first birthday in May and Her Majesty The Queen’s 90th birthday in June the hotel has launched a Pink Princess Afternoon Tea  created by the hotel’s award-winning Head Pastry Chef Nicolas Rouzaud. You will be able to enjoy this Pink afternoon tea experience until June 12th 2016. I was very impressed by this high tea experience, everything from the setting, the ambiance with the live pianist (I love when they have a live pianist playing during a high tea session), the interior design was spectacular, it felt like you were drinking tea inside of a room in Versailles! The quality of the finger sandwiches, scones and pastries were on the highest level, everything was freshly made upon arrival. I tried 3 different tea blends and I can highly recommend you to drink both ‘White apricot’ and ‘The Lanesborough blend’, two absolutely stunning tea blends! All in all I had a fabulous experience at The Lanesborough and this experience enters my top 5 afternoon tea list in London without a doubt.

 

AFTERNOON TEA AT THE LANESBOROUGH. Att jag älskar te är nog inget som ni har missat här på bloggen genom åren. För mig är inte te bara en dryck utan mer ett sätt att leva, allt från att välja ut vilken tesort jag ska dricka till i vilken kopp tet ska drickas ur, hela processen är avslappnande och ett sätt att ta en pause från allt man gjort under dagen, allt man fokuserar på är tet och jag älskar den känslan. Under alla mina resor så köper jag alltid med mig några nya tesorter så när jag väl kommer hem till Stockholm så kan jag minnas tillbaka på den fantastiska resan medan jag dricker tet. Detta faktum är även bidragande till att jag älskar London så mycket, det är en stad som faller mig precis i smaken då de precis som jag uppskattar och värdesätter den stunden något otroligt när man sätter sig ned för att dricka sitt te under eftermiddagen.

Om ni är som jag och älskar att afternoon tea:a i London så borde ni spana in denna afternoon tea kategori på bloggen med high tea upplevelser i London som ni inte bör missa. Under denna London vistelse så hade jag bokat in en afternoon tea session på The Lanesborough, ett fantastiskt hotell vid Hyde Park Corner. Vi beställde in deras Pink Princess Afternoon tea som deras head pastry chef Nicolas Rouzaud har skapat i ära till the Queen’s 90 års dag samt Charlotte of Cambridges första födelsedag. De kommer servera denna pink high tea experience fram till den 12 Juni 2016. Jag har upplevt många afternoon teas de senaste åren men denna upplevelse seglar upp till min top 5 lista av high teas i London. Hela deras setting är som taget ur ett rum i Versailles, allt är otroligt ljust, högt i tak, pompösa färger samt inredning, det är precis såhär man vill sitta och avnjuta sitt afternoon tea. Pianisten satt och spelade musik för oss hela eftermiddagen och det är en sådan stämningshöjare. Kvalitén på deras finger sandwiches, scones samt bakverk var av högsta kvalité, freshly made upon arrival. Det värsta som finns är när man märker att mackorna gjorts i förband så de har hunnit bli lite torra i kanterna eller skam till den som serverar färdiga scones, scones som inte är nygräddade, då skulle jag nog trilla baklänges, det har jag dock enbart råkat ut för i USA, där har dom ju dock inte helt koll på hur ett propert afternoon tea ska vara eller se ut tyvärr. Jag kan verkligen rekommendera er att boka in er på en afternoon tea upplevelse på The Lanesborough, det var kvalité rakt igenom.

 

 • Website: www.lanesborough.com
 • Don’t miss: The white apricot & The Lanesborough tea blend.
 • Price: £48 or £62 (Including a glas of champagne)

 

Location: Hyde Park Corner, London

 8 thoughts on “Afternoon tea at The Lanesborough

 1. Lydia says:

  Jag måste bara fråga. Du flyger ju så mycket, och jag undrar om du är rädd? Väljer du “säkrare” flygbolag med flit tex, eller flyger du med alla? Jag ska flyga nu snart igen och är så nervös. Kommer från en familj där flygrädslan är helt normal, och tyvärr har det smittat sig. Förr älskade jag att flyga. Jag såg verkligen framemot det, men nu har den klassiska rädslan tyvärr börjat infinna sig. Tyvärr mycket pga att familjen behandlar det som en rysk roulette om man kommer fram eller inte. Hur är dina tankar kring det, då du är rätt så aktiv med det? Kommer det aldrig tankar att, kanske den här gången går det illa? Jag är väldigt nyfiken då det verkar vara en rätt så vanlig rädsla för folk, och jag förstår inte varifrån det kommer alls. Allra minst hos mig själv. Och jag försöker bli kvitt den.

  Reply
  1. AFashionistasGuide says:

   Hej Lydia! Tack för din kommentar! Jag har sedan barnsben alltid älskat att flyga, trivs väldigt bra på plan och har alltid gjort. Varför jag har en sådan positiv inställning till plan är då jag alltid haft positiva minnen kopplade till plan, jag associerade alltid plan med spännande resor som liten, såg det aldrig som något läskigt. När jag blev äldre så blir man ju mer medveten om riskerna runt omkring en men tanken som håller mig fortsättningsvis lugn är att det är större risk att du omkommer i en bilolycka/blir påkörd än att ett plan skulle störta/explodera så jag är mer rädd i trafiken än i luften. Jag gillar till och med turbulens, kan tycka att det är lite kul men jag kan minnas tillbaka på 3-4 gånger då jag varit med om helt sanslös turbulens när jag flugit och i någon minut så slog det sig en liten knut i magen på mig och jag blev lite rädd men då jobbade jag direkt på mitt tankesätt och min andning för att lugna mig. Vi är kapabla att styra våra tankar på ett helt fantastiskt sätt så så fort jag märker att jag börjar bli rädd/orolig så ser jag till att ändra fokus asap! Gällande val av flygbolag så tänker jag mer i lojalitetsprogram när jag bokar, inte vilket bolag som är ‘säkert’ eller inte, jag tror alla flygbolag har risk att få tekniska problem mer eller mindre. Sen så är jag nog en rätt bekväm passagerare av mig så jag väljer ofta flygbolag utifrån komfort samt kvalité på sätet/maten etc men jag har inga problem att flyga med exempelvis Norwegian som är ett mer ‘lågprisbolag’, är flyget mindre än 4 timmar så är det ingen fara! Hoppas du fick svar på din fråga, gick nog lite off topic hehe! 🙂 Kram!

   Reply
   1. Lydia says:

    Tack för ditt svar. Jag tycker att det är helt fantastiskt att du tar dig tid att skriva långa svar till dina följare. Du har rätt i att flyg är ett av de säkraste transportmedel som finns. Jag har bara varit med om något läskigt en gång, och det var då en av motorerna/propellerna? gnällde högljutt hela resan från start till landning, och då var jag rädd. Hela planet var nervöst. Mannen brevid mig höll en spypåse framför ansiktet hela resan och grät nästan, och några tjejer bakom mig sa om och om igen “Jag vill inte dö. Jag vill inte dö.” Det var efter den gången då jag faktiskt blev rädd på riktigt. Det var en lång resa till Mexico också, och jag räknade minuterna tills vi landar. Just det där med att fokusera tankarna har jag jättesvårt med. Jag borde nog börja meditera eller något, för det vill sig inte alls har jag märkt. På tal om lojalitetsprogram. Har du något du rekommenderar? Jag är lite lost med det, och har faktiskt svårt att se vilka som är bra eller inte. Det skulle faktiskt vara kul att veta vilka som är värda att gå med i. Tack än en gång för ditt svar! Kram

    Reply
    1. AFashionistasGuide says:

     Hej Lydia! Jag tycker om att ha en dialog med er läsare så för mig är det självklart att besvara alla kommentarer och speciellt när personen i fråga ställer en fråga! 🙂 Speciellt nu på senare år när kommentarerna har gått mer och mer över till instagram så är det inte lika mycket kommentarer på bloggen längre så desto gladare blir jag när kommentarerna kommer på bloggen!

     Jag förstår att den resan satte sina spår i dig, det hade den säkerligen gjort i mig med, men försökt att se det såhär, tänk att även fast propellern lät så konstigt hela resan så gick det ju ändå bra och ni kom fram? Det visar ju än mer hur fantastiska plan är! Försök att se det som att nu har du ju varit med om den ‘värsta’ resan så alla resor efter den resan kommer ju bara vara a walk in the park? Om jag hade varit med om det du var med om hade jag nog tänkt så för att gå vidare och embrace:a flygplan igen! 🙂

     Jag är medlem i 2 olika lojalitetsprogram:

     http://www.staralliance.com/
     https://www.oneworld.com

     Blir uppgraderad titt som tätt och har alltid tillgång till lounger då jag samlat poäng under 4 års tid nu så jag kan absolut rekommendera det! 🙂

     Kram!

     Reply
 2. Ida says:

  Hej,

  Tack för en bra blogg! Jag ska åka till London i januari med min man och bo på The Goring. Vi tänkte äta middag på Hotellet. har du provat deras restaurang och isf är det ngt du skulle rekommendera? Utöver det så undrar jag över vilken Afternoon Tea i London som skulle skulle rekommendera. Vi har nämligen tänkt att prova The Lanesborough men såg att den inte låg på din topp 5 lista. Vilken skulle du rekommendera om man aldrig provat Afternoon Tea i London?

  Tack på förhand

  Reply
  1. AFashionistasGuide says:

   Hej Ida! Tack för din fina kommentar! Åh vad mysig med en weekend till London, ni kommer ha det helt underbart! The Goring är mitt och Johans favorithotell i London, det är helt fantastiskt! Stämningen, servicen, maten, allt är på topp! Jag hade inte varit på The Lanesborough’s afternoon tea innan jag skrev min topp 5 afternoon tea lista, skrev den i januari 2015, ska göra en uppdaterad med mina 10 bästa ställen i London, har varit på så många nu så har hunnit få en hel del favoriter! The Lanesborough hade ett helt underbart afternoon tea i en helt otrolig vacker setting som du bland annat kan se på bilderna här ovan, kan verkligen rekommendera er att boka in er där! Stor kram! (Det är bara att säga till om du vill ha fler, mer specifika tips)

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.