A night at Hillenberg

 

A NIGHT AT HILLENBERG. Jag har hört mycket kring Hillenberg i Stockholm de senaste månaderna i regi av Karl Ljung men har inte hunnit boka in en tid i min kalender förens för några veckor sedan. Jag bokade in ett bord för 4 för en middag med några av mina närmsta tjejkompisar. Jag tycker dom har lyckats med lokalen, det är en trevlig öppen yta och inredningen är väldigt Nordisk och tilltalande, det är snyggt utfört! Vi bemöttes väl i dörren och vi fördes snabbt till vårt bord men sedan måste de skett någon brist i deras interna kommunikation för vi fick vänta ca 15 min på att ens få beställa en fördrink, när man kommer till en restaurang som denna så förväntar jag mig inget mindre än att bli välkomnad till restaurangen vid bordet samt att servitören/servetrisen fråga om sällskapet vill ha något att dricka som aperitif. Jag beställde in deras ‘Serendipity’ cocktail som jag började med innan förrätten, till förrätt så beställde jag deras skaldjurstoast på hummer, krabba, räkor, kronärtskocka samt tryffel och till huvudrätt så beställde jag in deras skrei torskrygg med pepparrot, spritärtor, dill och brandade. Nästan precis efter vi fått in vår aperitif så kommer servitörerna in med min skrek torskrygg, jag undrar varför den kommer ut nu då vi inte fått in vår förrätt ännu, de ursäktar sig snabbt och vänder om. Jag blir då lite orolig att de nu kommer låta min skrei torskrygg stå under värmelampan i köket tills den ska serveras igen. Vi får in våra förrätter och skaldjurstoasten är riktigt god, de hade dock kunnat ha en något större brödskiva, den tog slut väldigt fort. Till maten beställde vi in en flaska champagne, vi tog en Louis Roederer som passade väldigt bra till skaldjurstoasten. Lagom till huvudrätten så kommer dom in med vår brödkorg med smör som borde ha kommit in efter vi lagt in vår beställning, vi förstod att det minst sagt är lite snurrigt i köket. Min skrek torskrygg kommer in och jag misstänker att det är samma som jag presenterades för 30 minuter sedan, rätten är god men man märker att fisken har tappat nästan all konsistens och det tycker jag inte är ok när man betalar 315 kr för en huvudrätt, då ska den hålla högsta kvalité rakt igenom.

 

Till efterrätt så beställde vi in en till flaska champagne Louis Roederer samt så tog jag deras mjölkchokladcreme med krispig hasselnötsnougat och havtornssorbet, den efterrätten var fantastiskt god och får full pott av mig. Helt klart en efterrätt jag kan tänka mig beställa igen. Kvällens celebra sällskap kom i form av Prins Carl Philip som satt 2 bord bort från vårt bord, kul att se honom out and about, det måste vara en extremt jobbig position att befinna sig i att konstant vara igenkänd vart han än går, jag tycker dock han fick bra privacy under sin kväll på Hillenberg. Efter vi ätit upp våra efterrätter så satt vi kvar och pratade och drack champagne, vår servitör kommer för att plocka undan från bordet och plockar då bort vår champagneflaska som har ca 2-3 glas kvar i sig, vi alla hamnade lite i chock när detta skedde så vi fick säga till en servitris som kompenserade oss med 3 glas. Jag och Sofia beställde även in en varsin cappuccino på slutet och den får tummen upp, riktigt fin och krämig, precis som den ska vara! Allt som allt så gillade jag stämningen på Hillenberg, maten är god men det finns utrymme för förbättring och servicen var en besvikelse, förhoppningsvis så kan de köra ett möte där de kan gå igenom en strategi som alla i personalen måste följa så gästen tas hand om från början till slut och så misstagen elimineras, det var alldeles för många misstag som skedde denna afton.

 

Location: Humlegårdsgatan 14, 114 46 Stockholm

 

16 thoughts on “A night at Hillenberg

  1. AFashionistasGuide says:

   Hej Julia! Riktigt mysigt, vad åt du förnågot? Kram!

   Reply
 1. mhmjansson says:

  Det känns som att kanske personalen blev stressad och lite vimsig av att ha Prinsen på besök…. 😉 Låter som ett finfint ställe annars!
  Tack för en bra blogg, den innehåller alla mina favoriter mode, resor och mat! Kram Helena

  Reply
  1. AFashionistasGuide says:

   Tack fina du för din kommentar, vad roligt att du uppskattar bloggens innehåll, det gör mig glad att höra! 🙂 Jag hoppas verkligen att de kommer förbättra servicen för servicen var verkligen en besvikelse denna kväll! Kram!

   Reply
 2. Anna says:

  Åhh! Lite tråkigt ändå att de inte levererar fullt ut! Velat boka bord där ett tag nu men förhoppningsvis blir de bara bättre och bättre! Kul att du delar med dig av din upplevelse!

  Reply
  1. AFashionistasGuide says:

   Hej Anna! Jag hoppas också att de styr upp servicen för då kan de verkligen skapa något riktigt bra, maten var det då inget fel på förutom att min skrei torskrygg var lite sönderkokt, kanske då de lät den stå under värmeljuset medan vi åt förrätten? Who knows! Det blir en liten downer hur som helst. Speciellt när notan landar på 4 500 kr, då ska allt kännas tip top när man går därifrån men det gjorde det tyvärr inte! Hoppas ni får en bättre upplevelse! Kram!

   Reply
   1. Amanda says:

    Men 4500kr är väl inte så farligt om det var ett sällskap på 4 personer? 🙂

    Reply
    1. AFashionistasGuide says:

     Hej Amanda! Vi var 3 personer som åt så de blev ca 1500 kr var, det är inte priset det handlar om, det handlar om att när man äter på en restaurang där en huvudrätt ligger på runt 300 – 400 kr så ska servicen vara on point på alla nivåer, vilket den inte var här, pga detta så går upplevelsen ut över priset, då tycker man inte att det var lika värt. Hade servicen varit on point hade jag inte haft några problem alls med priset.

     Reply
 3. Amanda says:

  Kommer du att “rapportera” från fashion week? Ser fram emot att höra vilka visningar du var på och vad du gillade :)!

  Reply
  1. AFashionistasGuide says:

   Om de bara höjer nivån på servicen så blir det kanon! Kram!

   Reply
 4. Amanda says:

  Kan av någon Anledning inte kommentera på ditt senaste inlägg, står bara error.. Anyway, när rapporterar du från Stockholm fashion week? Vill gärna veta vad du tycker, vilka shower du gått på och vad du gillade/ogillade osv 🙂

  Reply
  1. AFashionistasGuide says:

   Hej Amanda! Tack för din kommentar! Jag har tyvärr inget intresse av Stockholm Fashion week och kommer inte rapportera från det! Kram!

   Reply
   1. Amanda says:

    Inget intresse? Det är ju massor av designers som du själv bär, exempelvis Ida Sjöstedt? Du driver ju en blogg om mode? Jag förstår inte!

    Reply
    1. AFashionistasGuide says:

     Hej Amanda! Jag driver inte en blogg om mode, jag driver en livsstilsblogg med fokus på mat, resor och mode. Dom designers som visar som jag tycker om och bär är Ida Sjöstedt. Det är den visningen som jag har ett intresse utav och denna säsong så krockade denna visning med viktigt möte som jag hade inbokat så jag kunde tyvärr inte närvara. Svenskt mode är inte något som tilltalar mig så jätte mycket då de flesta är väldigt rädda för mönster och färg. Jag dras mer mot internationella designers som Ralph Lauren, Tory Burch, Milly, Hugo Boss etc, dom tilltalar mig.

     Reply
     1. SaraF says:

      Hej, jag håller med dig om att svenska fashion week är lite tråkig. Själv tycker jag att Köpenhamn är mer intressant (och är på båda den här veckan).

      Personligen tycker jag dock det är kul att gå på en visning även om märket inte är en personlig favorit. Och så festerna så klart 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.