In Zermatt day 4

Photographer: Mon amour

IN ZERMATT DAY 4. Our hotel has 4 different restaurants which I absolutely love, as Riffelalp Resort is located on 2222 m you need to take a little train from the village of Zermatt to get here (The trip takes approximately 15 minutes to go up to the Riffelalp stop). This makes it a bit more tricky to be spontaneous and go down to the village at night to go out to dinner at a restaurant, the last train goes up at approximately 22.00 and the train goes every 30 minutes so you need to make sure that you don’t miss the last train, if you do you won’t be able to go up to the hotel. So both Johan and I loved that the hotel offers 4 different restaurants to its guests, we could always try something new every evening! Is it only me or does all food taste 10 times as good after a long day in the slopes? It’s the best feeling to come back to the hotel, take off your ski boots and change in to some comfortable cashmere and go down to one of the restaurants and order hot chocolate with whipped cream and pasta, lots and lots of pasta! I love eating carbs and more carbs after a long day out on the mountain! One of my favourite meals at Riffelalp Resort was this absolutely wonderful pumpkin filled ravioli, I couldn’t have eaten that all day every day! Pure perfection!

 

IN ZERMATT DAY 4. Vårt hotell har 4 olika restauranger vilket är helt underbart, då hotellet befinner sig mitt i backen så har vi inte samma möjlighet att åka ned till byn på kvällen. Vi måste hela tiden se till att hinna med det sista tåget som går upp till Riffelalp, det sista tåget går runt 10 tiden på kvällen och tågen går en gång i halvtimmen så både jag och Johan älskade att vi kunde hålla oss på hotellområdet och utforska de olika restaurangerna som hotellet erbjuder. Jag älskar att all mat smakar 10 gånger bättre efter en intensiv dag i backen, man kommer tillbaka till hotellet, helt skakig i benen, man tar av sig pjäxorna, byter om till lite skön cashmere och går ned till en av restaurangerna och beställer in pasta, pasta och mer pasta! Det är det bästa jag vet att äta efter att ha åkt skidor, lassa på med carbs! En av de mest fantastiska rätterna som jag åt på Riffelalp Resort var en hemmagjord ravioli fylld med pumpa! Ren perfektion!

Vi fick dock ett mindre trevligt samtal medan vi var i alperna, mamma och pappa ringde och berättade att de haft inbrott i huset i Bromma. Så fruktansvärt obehagligt! Detta är 5 gången på 5 år som de haft inbrott! De har videoövervakning, fönsterlås, larm på alla plan, men tjuvarna bryr sig ej. Inbrottsvågen som skett de senaste åren i Bromma är helt brutal. Vad polisen berättade för oss är att det är organiserade ligor som åker in olagligt från Rumänien och bryter sig in i så många villor som möjligt under en kort period för att sedan åka tillbaka. Det känns så fruktansvärt obehagligt att det sker inbrott på inbrott, det polisen berättade är att de gillar att slå till på villor utan insyn, nära skogen så de minimerar risk att grannar ser. Mina föräldrars hus ligger väldigt privat, knappt ingen insyn och precis bredvid skogen samt med en stor tomt så det är svårt för andra grannar att se något. Mina föräldrar vet inte vad mer de kan göra för att skydda sig mot inbrottstjuvar då de har precis alla skydd som erbjuds. Tjuvarna hade brutit sig in via ovanvåningen från trädgården, hoppat in i mammas och pappas sovrum, som tur var så var ingen hemma (Inbrottet skedde vid ca 15.00 på dagen) och hela huset var larmat. Tjuven hade gått in i allrummet på ovanvåningen och då satt igång hela larmet i huset så hela huset börjar tjuta både inomhus samt utomhus, så det hade som tur är skrämt tjuven så han hade klättrat ut genom fönstret och sprungit till skogs! Så de hade inte fått med sig något av värde, det enda dom fick med sig var en iphone laddsladd (..?!?). De hade ryckt ut alla lådor på deras byråer i sovrummet för att hitta smycken men som tur är så ligger alla smycken/klockor som inte används säkert i bankfack. Jag läste nyligen i Brommas lokala tidning att de har fått sätta in kravallpoliser i Bromma som rider runt i området för att hålla koll på villorna..! Is this what it has come to? Sorgligt men nödvändigt. Har ni varit med om inbrott och hur har det tett sig? Jag tycker det är sjukt obehagligt och jag är glad att mamma och pappa letar efter en lägenhet i stan, känns mycket mer tryggt än en villa!

 

Location: Riffelalp Resort, Zermatt, Switzerland

 


11 thoughts on “In Zermatt day 4

 1. Sanna says:

  Vilka fina bilder från Zermatt! Blir sugen på att åka skidor! Läskigt med inbrott, tur att ni inte var hemma! 🙂

  Reply
  1. AFashionistasGuide says:

   Tack fina du! Det är verkligen obehagligt att Bromma haft en sådan brutal ökning i antal inbrott senaste åren så att det nu ska behöva kravallpoliser! Det känns helt absurt.. Kram!

   Reply
  1. AFashionistasGuide says:

   Sjukt omskakande! Invasion of privacy to say the least men som tur är så blev det ju inte värre än att en iphonesladd blev stulen..! Kram!

   Reply
 2. Kristina says:

  I love your ski suit! Can you still buy it online?

  Reply
  1. AFashionistasGuide says:

   Thank you so much! It’s from Peak Performance and unfortunately it’s sold out! xo

   Reply
 3. Maria says:

  Hejsan! Har du tips på några andra hotel i zermatt?:) och är det fortfarande okey att åka 12e mars? Pris 300-500 pund per natt.
  Tack så mycket! Madeleine

  Reply
  1. AFashionistasGuide says:

   Hej Maria! Absolut, om ni vill bo mer i byn så skulle jag rekommendera Mont Cervin Palace, Cervo Mountain Boutique Resort eller The Omnia (Ett design hotel)! Personligen så gillar jag ju mer ‘Chalet style’ rummen på Mont Cervin Palace samt inredningen på Riffelalp Resort men Cervo Mountain och The Omnia är lite mer design hotels men fortfarande fantastiska hotell! Om jag var ni så skulle jag ta Riffelalp Resort eller Mont Cervin Palace, man vill ju ha den härligt alpina känslan!

   Gällande om det fortfarande fungerar att åka dit efter 12 mars, jag antar att du funderar kring om det kommer vara snö i backarna etc? Då du åker skidor på så extrem hög höjd i Zermatt så är det ingen fara! Du åker skidor på mellan 2500 – 3800 meters höjd, där finns det alltid bra med snö! Vi hade absolut ingen snöbrist när vi var där i december! Det är bara att säga till om du har mer frågor! Kram!

   Reply
 4. Mariana says:

  Älskar ditt gula set, det är helt F A N T A S T I S K T snyggt, inte minst så klär det dig så bra! <3

  Reply
  1. AFashionistasGuide says:

   Tack finaste du! Det är en personlig favorit och helt underbart skönt/varmt att åka i! Kram!

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.