Saturday night at home

Photographer: Mon amour

 

SATURDAY NIGHT AT HOME. Jag känner mig så otroligt tacksam över livet, vet inte om det är ålderns mognad som gör att jag stannat upp mer i nuet och verkligen tar in allt runt omkring mig. Det finns absolut ingenting här i livet som jag skulle förmå mig att klaga över. Det är en styrka jag haft större delen utav mitt liv, jag är inte en person som klagar, jag är alltid positiv och ser alltid livet i lösningar, inte i problem. Problem är först ett problem om man inte är lösningsorienterad. Jag tror det är en egenskap jag utvecklat från min barndom, sedan jag började skolan 6 år gammal så blev jag utfryst/mobbad större delen utav min uppväxt. Allt ifrån tjejgruppen i klassen som frös mig ute till killar i klassen samt årskursen över som ropade elaka saker i korridorerna. Jag minns hur jag alltid var nervös över att gå in i en korridor själv, ovetandes om jag skulle möta någon utav de killar som var taskiga. Jag blev så glad när vi flyttade till Paris innan jag började 7:an, jag hoppades att äntligen så kanske det skulle bli bättre och äntligen skulle jag slippa elakheterna. Men i skolan i Paris så var det några nya killar i samma årskurs som var elaka, speciellt en, jag minns en specifik händelse, när jag skulle gå in i matsalen i skolan, jag såg honom sitta med sina vänner en bit bort, han ser mig komma in och ställer sig upp och ropar ut högt och brett i matsalen på franska ‘Tu es moche!‘ – ‘Du är ful!‘. Jag minns hur jag bara ville sjunka genom jorden, ta på mig en osynlighetsmantel och försvinna. Det gör fortfarande ont i hjärtat när jag tänker tillbaka på dessa minnen, alla otaliga nätter som jag grät migsjälv till sömns samt rädslan utav att gå till skolan.

Men jag tror att det är just dessa erfarenheter genom min skolgång som format mig än mer till den personen jag är idag, egenskaperna att alltid vara snäll, mot alla, att aldrig prata illa om någon eller vara elak, att alltid ge personer en andra chans, att alltid förlåta och gå vidare samt att aldrig hålla agg mot någon. Att alltid bevara ljuset, oavsett hur tungt det känns. Och det har alltid värmt mitt hjärta lite extra under dessa 11 år som jag haft bloggen när läsare, oftast unga tjejer i högstadiet som har hört av sig till mig via mejl för att ventilera om deras situation i skolan/med vänner. För mig har det alltid varit en självklarhet att svara och stötta så mycket jag bara kan. Jag önskar själv att bloggar hade funnits under min tid i högstadiet, att kunna ha någon att se upp till, ett sätt att fly vardagen samt att ha som en mentor att fråga om råd när saker och ting kändes som absolut jobbigast, det hade betytt mycket, men tyvärr så höll jag allt inom mig och berättade knappt för någon i min omgivning.

Men trots den smärta som dessa personer fick mig att känna under stora delar utav  min skolgång så är det inget jag ser tillbaka på med ilska eller agg. Utan dessa erfarenheter så hade jag inte varit den jag är idag i samma kapacitet. Den smärta de fick mig att känna gjorde jag om till styrka, styrka som gav mig kraften att kämpa vidare.

 

Nu blev detta ett väldigt personligt inlägg men ibland så kommer orden till en och då är det skönt att skriva av sig, det var trots allt just min glädje till att skriva som gjorde att jag startade denna blogg den 21 Januari 2007. En stor kram till all er som funnits med på denna fantastiska resa!

 


26 thoughts on “Saturday night at home

 1. E. says:

  Så himla fint och insiktsfullt inlägg!Och stort tack för en inspirerande blogg, har hängt med sedan start 2007 och kikar in på din blogg varje gång jag behöver inspiration 🙂

  Reply
  1. AFashionistasGuide says:

   Tack för din fina kommentar och vad roligt att du hängt ned så länge! 🙂 Kram!

   Reply
 2. Malin T says:

  Fina Malin! Vilket varmt och öppenhjärtligt inlägg. Din positivitet och kärlek lyser verkligen igenom. Så glad att du tagit dig igenom detta svåra och inte blivit bitter. Allt gott! <3

  Reply
  1. AFashionistasGuide says:

   Tack fina du, det värmer att höra! Livet blir så mycket lättare att leva när man förlåter och går vidare, man ska aldrig hålla agg mot någon, det ger bara negativitet i ens egna liv. Stor kram till dig!

   Reply
 3. Ingrid says:

  “You can’t connect the dots looking forward; you can only connect them looking backward. So you have to trust that the dots will somehow connect in your future. You have to trust in something; your gut, destiny, life, karma, whatever. This approach has never let me down, and it has made all the difference in my life.”
  – Steve Jobs

  Reply
 4. Sussue says:

  Vad roligt att ni bestämde er för att flytta in i lägenheten i alla fall!

  Reply
  1. AFashionistasGuide says:

   Att flytta in var alltid en del utav planen 🙂

   Reply
 5. Sofia says:

  Så ni har nu flyttat in i denna lägenheten och det var planen från början? Men låg den inte ute till försäljning? Och i inlägget nedan letar ni efter ny, större lägenhet, eller gör ni inte det? Haha kanske är jag som äer trög men jag hänger inte med? ?? Hur som är lägenheten ni renoverar fin ?

  Reply
 6. Sofia says:

  Söt lägenhet, men jag har aldrig förstått det där med att man belamrar sina soffbord med en massa böcker och saker? Ser likadant ut Sk alla sk influencers, jag skulle bli galen på att ha soffbordet fullt med saker ???

  Reply
 7. Y. says:

  Gud vilket fint inlägg samt vackra bilder på dig! En fråga, älskar vasen du har på köksbänken, vart kan jag köpa den och hur mycket kostade den? Tack för en inspirerande blogg 🙂

  Reply
  1. AFashionistasGuide says:

   Tack så mycket! Vasen kommer från Newport och ligger på 2500 kr. Kram!

   Reply
 8. Matilda says:

  Vilket genuint och fint inlägg, det berörde verkligen 🙂

  Reply
  1. AFashionistasGuide says:

   Tack fina du! Det glädjer mig att höra! Kram!

   Reply
 9. Nilla says:

  Älskar det lilla matbordet, vart kommer det från? Pris?

  Reply
  1. AFashionistasGuide says:

   Tack fina du! Det kommer från Per Söderberg, kostar 23 000 kr. Kram!

   Reply
 10. AnnaBanana says:

  Malin, I have been following your blog since my days at boarding school in Sweden. I absolutely love your esthetic and find it ridiculous at all the negativity that’s been spweded around your blog on these pathetic gossip blogs. You seem like a kind hearted women with a clear passion and talent for what you do! never stop posting, you have a loyal follower here! 🙂

  Reply
  1. AFashionistasGuide says:

   Thank you so much for your kind words, it warms my heart! I have had bullies in my life since the age go 7 so unfortunately I have gotten very used to bullies, but I have also managed to find ways to cope with haters and bullies by ignoring them, giving my full attention to my loyal and kind readers that have been following me through the years and it’s the best and most healthy way to live your life. I have had a big audience following me since the age of 17 back in 2007 and by being a public figure as a blogger there will always be haters and bullies but I won’t give them any of my energy or my time. Stor kram till dig!

   Reply
   1. AnnaBanana says:

    And that’s exactly what you got to do! Remember that bullies tend to be broken themselves, fueled by jealousy and energy-thieving rage. In addition, I find the online bullying at this day and age is almost worse, as the words tend to be more ruthless when protected by anonymity. It angers me that they never receive any proper repercussion for the damage they can cause – and I don’t think people who troll around fully realize that either. It’s sad really. A lot of these blogg-gossiping websites are equally responsible for creating bullying content and fueling the hate (and even worse knowing when they are run by grown a*** women!). I am all for reflective writing, but they truly go personal and dirty.

    My Swedish writing has deteriorated, så jag brukar skriva på engelska 😉 A big hug to you too! and keep being your beautiful self xx Anna

    Reply
    1. AFashionistasGuide says:

     So true! You are a very broken soul if you feel the need to spread hate, negativity and lies about people online (Or IRL for that matter). A very sad behaviour. Instead of using that energy to create something positive in their own lives. I’m all about positivity and that’s why I stay away from those kind of blogs, they are toxic, filled with so much bad energy. Stor kram till dig och åter igen, stort tack för dina fina ord! <3

     Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.