Santorini day 3

Photographer: Mon amour

SANTORINI DAY 3. During day 3 in Santorini Johan and I decided to stay in Villa Sophia and just take it easy, read books, swim in the pool and tan a bit. After getting a bit of a sunstroke the day before I felt like taking it easy, drinking lots of water and just relaxing, I felt fullt recovered from the night before but still, it’s always better to take it easy after a draining night like the one I had experienced. Our private villa is located in the super cute village of Megalochori in Santorini and I love to take a morning walk through the cobbled streets and just get lost, discovering new cute little spots of the village. For sure a village to discover if you come to Santorini.

 

SANTORINI DAY 3. Under dag 3 på Santorini så valde Johan och jag att ta det lugnt och stanna i Villa Sophia för att bara ta det lugnt, läsa böcker, bada och sola. Jag var helt återställd från att ha fått en liten släng av solsting dagen innan men det kändes skönt att inte ha några större planer för dagen och bara njuta av lugnet i villan. Vår villa ligger i den lugna lilla byn som heter Megalochori och byn i sig är otroligt pittoresk, älskar att ta en morgonpromenad i området och gå vilse bland alla söta små gator och gränder, helt klart en by man ska upptäcka om man befinner sig på Santorini.

 

MELISSA ODABASH Hat

TRIWA Sunglasses

MIGUELINA Maxi dress

ANCIENT GREEK SANDALS Sandals

14 thoughts on “Santorini day 3

 1. Ellinor says:

  Undrar bara, varför ska du dokumentera varje dag av semestern? Inläggen saknar lite mening. Visst, snygga bilder.. men din blogg skulle vara betydligt mer intressant med dagsfärska inlägg istället för med flera veckors förskjutning – som skapas just därför att du alltid ska mjölka ur allt på varje resa.. det blir ointressant. Och ja, vet att du säkert dokumenterar mer aktuellt på Instagram och Snapchat, men nu handlar det om bloggen.

  Reply
  1. AFashionistasGuide says:

   Hej Ellinor! Tack för din feedback, det betyder mycket att höra! Jag förstår precis vad du menar och jag har tänkt mycket på denna situation också. “Problemet” är att vi skapar så mycket material när vi är ute och reser, varje dag skapar vi material för ca 3-4 inlägg och det är helt omöjligt för mig att publicera 3-4 inlägg per dag då varje inlägg tar mellan 4-5 timmar att skapa så jag skulle sitta klistrad framför wordpress i 12-20 timmar per dag och inte hinna göra något annat än det. Jag brukar hinna max 2 inlägg per dag om jag är riktigt effektiv med redigerandet samt skrivandet.

   Så när jag försöker jobba ikapp alla resors material så halkar jag hela tiden mer och mer efter då jag inte kan publicera allt material jag skulle behöva publicera för att ligga i fas. Min lösning på detta är att jag efter en resa inte försöker skapa så mycket material för då fylls materialbanken på med ännu mer utan jag kör en paus för att kunna ge mig chansen att jobba ikapp. Nu efter Santorini så har jag enbart lite material från Skåne men sen så har jag möjlighet att hamna i fas!

   Jag har fortfarande material kvar från NYFW i februari som jag ännu inte har hunnit publicera, jag har nog överflödigt material från varenda resa som vi gjort under detta år som jag inte har hunnit publicera för jag har själv tyckt att jag hamnat för mycket efter och skippat att publicera det materialet även fast det är riktigt bra material. Men jag tror det kommer bli bättre nu till höstens, då kommer jag ha hunnit jobba ikapp! Men om du vill ha mer in real life updates är nog Snapchat (@malinrichardson) ett väldigt bra alternativ samt instagram (@afashionistasguide), men mest live updates får du helt klart via Snapchat! Ska verkligen göra allt i min makt för att komma i fas nu efter Santorini samt Skåne! Kram!

   Reply
   1. Karin says:

    Jag tror att Ellinor menar att vi lasare kanske inte behover se exakt allt material som du har fran varje resa 🙂 Jag forstar att du vill dela med dig av alla fina bilder men for oss lasare kan det vara mer intressant med lite storre variation, sjalv gillar jag “vanliga” vardagsinlagg valdigt mycket (outfits, inredning och fina saker, jobb, foretagande etc). Men jag forstar om du vill nischa dig inom just res/hotel/restaurang och ha mer magasin-feeling over bloggen, det ar nog bara att det formatet inte passar alla lasare. Hoppas du forstar hur jag menar, det var sakert var en toppenresa for er men for oss blir det lite tradigt att lasa om Santorini i flera veckor. Personligen tror jag att en 3-4 inlagg fran en veckas semester kan vara lagom (eller daglig uppdatering i realtid), plus ett storre inlagg i guide-format. Men det ar ju bara jag 🙂

    Reply
    1. AFashionistasGuide says:

     Hej Karin! Tack för din feedback! Jag håller absolut med om att realtiden är något som jag verkligen vill förbättra på bloggen, det är dock klurigt att få till det då vi skapar så mycket material när vi är ute och reser och då AFG är en hemsida med fokus på resor, mat och mode så är det svårt att skippa att publicera hälften av materialet då det är otroligt viktigt för hemsidans utveckling. Att enbart skapa 3-4 inlägg från 1 veckas material är tyvärr inte möjligt, då skulle varje inlägg ha ca 40 bilder, inläggen skulle bli alldeles för intensiva. Uppdatering i realtid är målet nu under hösten när jag nu kan lägga fokus på att hinna jobba ikapp allt material som vi skapat från Santorini. 🙂

     Reply
   2. Sofia says:

    Kanske är jag som är tidsoptimist 🙂 men jag förstår inte hur det kan ta 4-5 timmar att skapa ett inlägg med 12 rader text och 10 bilder?

    Reply
    1. AFashionistasGuide says:

     Hej Sofia! Först går jag igenom alla bilder som vi fotograferat till inlägget, det är ca 100 bilder som jag kollar igenom för att välja ut ca 20 bilder som jag redigerar, efter det så skriver jag inlägget på svenska, sedan engelska, ett inlägg brukar ligga på mellan 30 – 40 rader. Efter det går jag igenom inlägget, tar bort överflödiga bilder samt kollar igenom text innan det publiceras. Allt som allt så tar det mellan 4-5 timmar.

     Reply
 2. Matilda says:

  I love this maxi dress from miguelina! What size are you in yours?

  Reply
  1. AFashionistasGuide says:

   Hi Matilda! Thank you so much! I’m a size small in this dress! xoxo

   Reply
 3. Olivia says:

  Vilka vackra bilder från Santorini du visar, vad fotar du med för kamera? Funderar på att investera i en kamera nu till hösten och vet inte riktigt om jag ska köpa en kompakt digitalkamera eller en system!

  Reply
  1. AFashionistasGuide says:

   Tack fina du! Jag fotar med en Canon Mark III, jag skulle nog rekommendera dig att köpa en kompakt digitalkamera om du vill ha en smidig kamera som du lätt kan lära dig. Min kamerautrustning ligger på ca 45 000 kr, då har jag ett kamerahus samt 1 objektiv, allting kostar otroligt mycket när man börjar fota med en mer professionell utrustning. Ska köpa ett nytt objektiv till hösten, det är Canons bästa zoom objektiv och ligger på 20 000 kr, det är nästan så man storknar men jag tycker det är kul att utvecklas i mitt fotograferande samt att kunna skapa nya vackra bilder till AFG. Vad har du för budget för din kamera? Mejla mig på malin@afashionistasguide.com så kan jag ge dig mer tips! Kram!

   Reply
 4. Angelica says:

  Underbara bilder! När kommer du uppdatera din bloppis?

  Reply
  1. AFashionistasGuide says:

   Hej Angelica! Kanske i slutet av augusti, vet inte riktigt, om det är något specifikt du har spanat in så är det bara att mejal mig om det på info@afashionistasguide.com! Kram!

   Reply
  1. AFashionistasGuide says:

   Jag kan rekommendera det varmt! En otroligt vacker plats! Kram!

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.