Out in the slopes in Zermatt

Photographer: Mon amour

OUT IN THE SLOPES IN ZERMATT. Is there a better feeling than to ski in the alps? I wouldn’t think so! I absolutely love skiing with all my heart! The combination of being out in nature, up in the mountains, breathing in the fresh, crisp air, going down to slopes, feeling the wind blowing against your face, it fills me up with so much happiness and energy! We spent a total amount of 5 days in Zermatt and we got 3 skiing days and I enjoyed every single second of the time that we got out in the slopes! Zermatt has one of the most amazing skiing systems, it is connected with the Italian alps so if you feel like it you can ski in the Cervinia system as a excursion for the day which we did one of the days. Most of the slopes are red but there are also areas where you can find more blue slopes if you feel more comfortable in those kind of slopes. One of the things I loved most about Zermatt is that you can ski on 3 900 meters altitude which is quite exceptional!

 

OUT IN THE SLOPES IN ZERMATT. Finns det något roligare än att åka skidor i alperna? Tvek på den. Jag absolut älskar att åka skidor av hela mitt hjärta! Kombinationen av att vara ute i naturen, uppe på olika bergstoppar, swisha ned för fantastiska backar på nypistad fluffig snö samt den friska och krispiga alpluften som fyller ens lungor! Det är som att bli pånyttfödd! Vi spenderade totalt 5 dygn i Zermatt och fick totalt 3 skiddagar, solen var framme varje dag, vindstilla och ca -2 grader, en alldeles perfekt kombination att åka skidor i! Varje gång vi åker till alperna så ställer jag mig frågan, om och om igen, varför åker man till Åre? Det enda som kan motivera mig att åka till Åre är att det är en mysig stämning samt mycket härliga restauranger som man kan äta på men skidåkningen i Åre tycker jag verkligen inte är bra. Johans föräldrar har ju en stuga i Åre så jag tror att Johan och jag antagligen kommer åka upp dit till påsken, får hålla tummarna för att det är bra med snö i backen samt att solen kikar fram då! Jag har alldeles för mycket minnen av att åka i -20 grader samt piskande snö i ansiktet i Åre. Det är något man inte behöver uthärda i alperna and thank god for that!

Något fantastiskt med Zermatt är att man kan åka skidor på hela 3 900 meters altitud, något som nästan enbart är möjligt genom helikopter skidåkning men inte här i Zermatt! Jag älskar även att Zermatt är alldeles bredvid det Italienska skidsystemet Cervinia så om man vill samt har liftkortet till det så kan man ta sig enda dit under en dagsutflykt. Det gjorde Johan och jag under en av våra skiddagar, har tidigare åkt skidor i Cervinia med familjen och minns att jag älskade åkningen där. Åkningen är lite mildare i Cervinia än vad den är i Zermatt, i Zermatt är det mest rött och svart medan den är lite mer blå och röd i Cervinia. Personligen så föredrar jag breda röda backar, jag vill gärna ha lite mer utav en utmaning än det man får i en blå pist men jag ser ingen glädje i att åka svart. Efter en dag av åkning i Zermatt’s röda backar så är man dock helt slut i benmusklerna, då åker jag strikt blåa backar för att avsluta dagen då mina ben skakar så mycket efter all ansträngning!

 

Location: Zermatt, Switzerland

 

 

Enjoying the amazing slopes of Zermatt!

 

Skiing on 3 800 meters altitude! Only in Zermatt!

 

Standing on the highest point in the system, approximately 4 000 meters above sea level!

 

The beautiful Matterhorn Glacier, 3 900 m above sea level!

 

On our way to the Italian alps! Cervinia here we come!

 

Mon amour with the Matterhorn in the backdrop!

Soaking in some sunshine in-between the skiing sessions!

5 thoughts on “Out in the slopes in Zermatt

 1. K says:

  Det här var ju typ två månader sedan, bilderna dök upp på insta redan förra året? Kan du inte uppdatera om nya lägenheten eller nya jobbet istället, det skulle vara jättekul att läsa om!

  Reply
  1. AFashionistasGuide says:

   Hej K! Det är helt rätt, vi var där mellan den 18-23 december 2016 men jag har halkat efter med materialet så det står härligt till då jag huvudsakligen har fokuserat på back office arbete de senaste veckorna. Jag har lite bilder kvar från Zermatt och sedan har jag material från London, ska försöka jobba mig igenom bilderna så snabbt jag kan så kan hamnar mer i fas! Under kommande månader så kommer det även bli mer renovering samt inredningsinlägg så det bli ett roligt nytt kapitel i bloggen! Kram!

   Reply
 2. Bea says:

  Åh vad jag längtar till alperna när jag ser dina bilder! Åker till Verbier i slutet av februari! Tack för en underbart inspirerande blogg! 🙂

  Reply
  1. AFashionistasGuide says:

   Tack för din kommentar samt fina beröm kring bloggen, det värmer att höra och vad roligt med Verbier! Har hört att det är riktigt bra åkning där! Kram!

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.