My travel skincare

Photographer: Mon amour


MY TRAVEL SKINCARE. I am so happy to announce my official New York fashion week partner REN Skincare! I am so happy to work for them during this very fashionable time of the year. My work keeps me very busy at all times of the day and travel is a huge part of my life, I travel over 120 days per year so I need to take care of my skin and this is something I have really understood the last couple of years. I have noticed that my skin react to traveling a lot and the jetlag as well as the different climates of the world. For me it is really important to work with products that are clean and natural for the skin and REN is one of the leading skincare brands in the world so my skin feels very happy to be in their hands.

I want to share the products that I use when I travel, when you fly one of the most important things is to keep hydrated, drink a lot of water and stay away from alcohol as that dehydrates your body. The skin under my eyes, my lips and my hands have a tendency to become dry when I travel so I always keep these products with me in my carry on bag so I have them close by. This is how I keep my skin happy during a long plane flight!

MY TRAVEL SKINCARE. Jag är så glad att presentera er min official New York fashion week partner REN Skincare, att jobba som ansikte utåt för deras produkter är en stor glädje. Mitt jobb håller mig aktiv runt om i hela världen, jag reser över 120 dagar per år och jag har de senaste åren märkt att min hud har börjat reagera på alla resor, förändringar i klimat och tidszoner. Därför betyder det extra mycket för mig att hitta hudvård som är ren och naturlig som verkligen vårdar huden på djupet och inte bara kortsiktigt utan med ett long term perspektiv. REN är ett av världens ledande hudvårdsmärken så det känns tryggt att lämna min hud i deras händer.

Jag vill dela med mig av vilka produkter jag använder mig utav när jag reser, när man flyger så är det viktigaste att hålla sig återfuktad och dricka mycket vatten och hålla sig borta från alkohol då det torkar ut kroppen. Jag blir lätt torr under ögonen, på läpparna och händerna när jag flyger så för mig är det viktigt att ha med mig produkter på planet som hjälper mot detta. Såhär håller jag min hud lycklig under en lång flygresa!

REN Active 7 eye gel – I apply this under my eyes 2 time a day it keeps the skin happy, hydrated and firm!

REN Vita mineral optimum skin oil – When I’m on a plane I always remove my make up and apply this skin oil. It keeps the skin hydrated and gives it a lot of good energy.

REN Rescue cream – This is one of my favourite creams from REN! I hydrate my hands with this magical cream if I feel they are becoming a bit dry and the help is there instantly, repairing the damaged skin.

REN V-Cense night cream – I apply this cream after I have applied the skin oil, this revitalising night cream works during the night so you wake up with a even, glowing and hydrated skin.

REN Vita mineral lip balm – This is my personal favourite for my lips, this lip balm keeps my lips hydrated and happy at all times.4 thoughts on “My travel skincare

 1. Elin says:

  Tack för tipset!! Hur länge har du använt dig av RENs produkter? Hur tycker du att sminket lägger sig ovanpå? Jag tycker hudvård är en djungel av produkter och det är svårt att hitta rätt. Har testat alla möjliga märken, Clinique, Chanel, Elisabeth Arden, LA MER mfl, känner mig så sämst för jag ger dem aldrig längre än typ 2-3 månader innan jag tröttnar. Kram Elin

  Reply
  1. AFashionistasGuide says:

   Hej Elin! Tack för din kommentar! Jag har använt REN’s hela hudvårdsserie i lite över 2 månader nu, att använda en produkt hit eller dit tycker jag inte om utan jag vill använda en hel serie av produkter för att känna efter vad för sorts resultat det verkligen ger! Min hud har gett otroligt fin respons på REN’s produkter, de första veckorna så kunde man få lite dålig hy då den rensas ut på djupet men nu är det stadiet över och min hy känns otroligt balanserad, något jag inte känt på otroligt länge! I och med att huden är mer balanserad nu så lägger sig sminket fint ovanpå, förut kunde jag ha problem med T-zonen men detta berodde på att min hud var obalanserad och överproducerade fett, det är inte fallet längre. Jag älskar även deras ögonserum! Jag trivs verkligen kanon och kommer fortsätta använda deras produkter och se hur min hud reagerar fortsättningsvis! Kram!

   Reply
 2. viktoria says:

  vad hände med att du skulle skriva för marie claire? hade varit kul att se!

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.