The renovation of our apartment part 2: The Bathroom

18 February, 2018

 

THE RENOVATION OF OUR APARTMENT: PART 2. Nu var det längesedan jag gjorde en update på vår lägenhet, det är full fart framåt och hela lägenheten är klar om 3 veckor vilket känns fantastiskt kul! Vi har gjort en totalrenovering och hela lägenheten revs ut, den senaste renoveringen som gjordes i lägenheten var för över 12 år sedan så skicket var inte helt 100. Så vi kommer ha gjort om precis allt i lägenheten när allt är klart och på plats!

Badrummet är rätt rymligt för att vara en mindre 2:a på Östermalm. Det enda som var negativt med badrummet när vi köpte lägenheten var att det inte fanns någon möjlighet att sätta in en tvättmaskin i badrummet (Det fanns inga dragna rör för det) och i och med att vi bor högst upp i fastigheten så är det sanslöst otympligt att gå upp och ned till gårdshuset med massa tvätt så det var extra viktigt för oss att när vi renoverar badrummet så ska vi sätta in en tvättmaskin vilket vi nu gjort.

Det är otroligt svårt att hitta vettiga hantverkare som man kan lita på och speciellt när det kommer till badrum då det är den absolut viktigaste delen utav lägenheten så det inte sker några vattenskador eller liknande i framtiden. Jag letade och letade och tog in offert efter offert men inget kändes helt 100, tillslut så hittade jag Lisana Bygg & Badrum AB och tog in en offert från dom. Jag kollade upp deras referenser samt att bolaget har alla tillstånd och certifikat som krävs och efter att jag fick in offerten från dom så kände jag äntligen att jag hittat rätt företag för uppdraget! Jag vill även påpeka att vi betalade för uppdraget och fick det inte gratis. Att renovera ett badrum är verkligen sanslöst dyrt men jag tyckte Lisana hade positionerat sig bra i pris, jämförde mellan 5 olika företag, vissa företag erbjöd sig att göra jobbet lite billigare men när jag sedan kollade upp dessa bolag så kändes de inte alls seriösa. Lisana var inte den dyraste offerten jag fick in men inte heller den billigaste. De flesta offerter man fick in låg mellan 120 000 kr och gick upp till 160 000 kr.

Gällande inredningen till badrummet så valde jag att jobba med Badrumsspecialisten i Stockholm, lokaliserade på Birger Jarlsgatan. De erbjuder den bästa samt mest kvalitativa badrumsinredningen i Stockholm. I samarbete tillsammans med Badrumsspecialisten så har jag valt ut mina favoriter från deras butik på Birger Jarlsgatan.
Vår handdukstork samt spegel kommer från X-Frame (Som ni hittar inne hos Badrumsspecialisten) En innovativ handdukstork för den som gillar kombinationen av smarta funktioner och stilren design. Den har både timer- och ecofunktion som gör det enkelt att vara klimatsmart samtidigt som dina handdukar håller sig torra.

Hela badrummet är gjort i Carrera marmor och alla inredning hittar ni inne på Badrumsspecialisten förutom badrumskommoden som kommer från Vedum samt vissa accessoarer från Burlington. Jag blev så otroligt nöjd med badrummet, vi ville ha det som ett lyxigt hotellbadrum, klassiskt men ändå modernt. Nu är det enda som saknas de måttbeställda duschväggarna samt tvättmaskinen från LG som ska installeras, sen är allt på plats! Badrummet har helt klart varit det mest intensiva samt dyra projektet i lägenheten, bara badrumsinredningen landar på över 100 000 kr, duschblandare, kommoder och alla elektriska saker är verkligen dyrt men snyggt blev det. Allt som allt så går en badrumsrenovering på 250 – 300 000 kr för ett mindre badrum i Stockholms innerstad. Kommer helt klart använda mig utav Badrumsspecialistens inredning till framtida badrumsrenoveringar, älskar deras utbud!

 

X FRAME Badrumsspegel

X FRAME Handdukstork

BURLINGTON Duschkorg

AXOR HANS GROHE Duschblandare

CANOVA ROYAL WC

FLOS Mini glowball spegellampor

VEDUM Kommod

BURLINGTON Toalettpappershållare

47 comments

Related posts

47 Comments

 • Reply A 18 February, 2018 at 16:04

  Du måste märka ut inlägget högst upp att det är ett reklaminlägg. Fattar inte att ni vågar mygla nu efter att Kissie åkte dit.

  • Reply AFashionistasGuide 18 February, 2018 at 20:41

   Hej A! Det är inte ett samarbete med Lisana, precis som jag skriver i inlägget så betalade vi för uppdraget och samarbetet med Badrumsspecialisten är markerat. Kram!

   • Reply Ella 19 February, 2018 at 11:34

    Inte på ett sätt ens är nära att vara godkänt utan det här inlägget skulle du lätt kunna åka dit på.
    Hur är det möjligt att alla influencers som varit i den här branschen så länge inte har koll på hur man ska göra för att följa lagen?

    • Reply AFashionistasGuide 19 February, 2018 at 11:43

     Hej Ella! På vilket sätt är inte inlägget godkänt menar du? Jag har inget samarbete med Lisana AB utan har betalat för uppdraget och samarbetet med Badrumsspecialisten markerar jag ut så fort jag börjar prata om butiken så det går inte att missa.

     • Kallis 19 February, 2018 at 14:10

      Lite läsning för alla “influencers” där ute:
      https://www.konsumentverket.se/contentassets/46dcfbc6db1148918b23e9fb6acde3cd/vagledning_om_marknadsforing_i_bloggar-201511-tillganglig-konsumentverket.pdf
      “En grundläggande regel i marknadsföringslagen är att mottagaren av marknadsföring genast och enkelt ska kunna identifiera den som just marknadsföring.”
      “Några förslag på märkning:
      •Märk inlägget med ”Annons” eller ”Reklam” i början och i slutet
      •Uppmärksamma läsaren på att det rör sig om marknadsföring i rubriken och i början av inlägget
      •Använd ett annat typsnitt eller en annan färgsättning, exempelvis bakgrundsfärg, än i andra inlägg
      •Märk inlägget med #Reklam eller #Annons och #Företagets namn”
      Jag tycker verkligen att det är märkligt att bloggare är så ovilliga att följa dessa rekommendationer, samtidigt som man vill höja statusen för bloggande till ett riktigt jobb. På de flesta andra jobb tillhör det att man följer vedertagna regler och praxis.
      “Genast och enkelt” här betyder för mig i början av inlägget.

     • AFashionistasGuide 19 February, 2018 at 14:23

      Varför skulle jag markera början utav inlägget där jag pratar om Lisana som reklam? Det är inte ett samarbete som jag skriver ut i inlägget. Jag har betalat för uppdraget och skriver om Lisana som ett tips då det är otroligt svårt att hitta bra hantverkare.

      När jag börjar prata om Badrumsspecialisten så skriver jag direkt ut att det är ett samarbete, det går inte att missa.

     • Kallis 19 February, 2018 at 14:31

      Varför inte skriva i början då: “Detta inlägg är ett samarbete med Badrumsspecialisten”? Skulle det vara alltför smärtsamt?

     • AFashionistasGuide 19 February, 2018 at 14:41

      Markera ut inlägget ibörjan hade jag gjort om det var ett betalt inlägg vilket det inte är. Jag har fått köpa inredning till ett rabatterat pris och inga krav har ställts på motprestation. Så jag hade egentligen inte ens behövt skriva ut att det var ett samarbete med Badrumsspecialisten men jag valde att göra det då jag ville vara tydlig.

     • Kallis 19 February, 2018 at 14:52

      Se där, nu blev det till sist tydligt 🙂

     • AFashionistasGuide 19 February, 2018 at 15:02

      Jag har varit mer än tydlig. Hade jag inte skrivit att det var ett samarbete så hade folk hoppat på och sagt att det var smygreklam och nu när jag tom är övertydlig i texten och skriver att det är ett samarbete med Badrumsspecialisten så ska folk hoppa på det också. Det spelar ingen roll längre vad en bloggare gör eller inte gör, folk vill bara hitta fel på allt.

     • Issa 27 February, 2018 at 08:51

      Fast reglerna är att det ska vara markerat högst upp, läsarna ska veta om detta innan de börjar läsa texten. Det är inte som folk bara klagar eller att ni bloggare “aldrig gör rätt” i våra ögon. Faktum är att denna gången har du gjort fel 🙂 du bryter mot reglerna.

 • Reply H.C. 18 February, 2018 at 19:08

  Lite för mycket marmor för min smak. Men snygga blandare!

  • Reply AFashionistasGuide 18 February, 2018 at 20:33

   Åh jag absolut älskar marmor från topp till tå! Love it! Och blandarna är verkligen underbara! 🙂

 • Reply Sofia 18 February, 2018 at 19:33

  Snyggt, men har ni ingen mer förvaring än kommoden? Jag tänker för tvättmedel, toapapper, handdukar t ex?

  • Reply AFashionistasGuide 18 February, 2018 at 20:34

   Hej Sofia! I vår lilla mini walk in closet som vi håller på att platsbygga just nu så kommer vi göra en specifik del utav garderoben där vi kommer förvara sängkläder, handdukar, dammsugare, mopp, tvättmedel och allt sånt som man inte vill ska synas! 🙂 Kram!

 • Reply Eva 18 February, 2018 at 20:52

  Jätte bra med den ljusa marmorn, kommer bli super läckert med exempelvis Missonis färgstarka handdukar?
  Tvättmaskiner som man kan tvätta siden och silkesplagg i är det bästa? så bekvämt att inte behöva handtvätta. Låter som ett riktigt i- landsproblem??

  • Reply AFashionistasGuide 18 February, 2018 at 22:27

   Hej Eva! Tack fina du! Jag vill hålla badrummet rent och ljust så man kan fokusera på att jobba med färger och mönster. Vi kommer köpas LG’s mini tvättmaskin vilket kommer bli superskönt att slippa gå ned till gårdshuset för att tvätta! Kram!

 • Reply Anna 18 February, 2018 at 21:33

  Jättefint! Älskar marmorn och alla detaljer! 🙂 Men vart ska det få plats med en tvättmaskin?

  • Reply AFashionistasGuide 18 February, 2018 at 21:55

   Hej Anna! Tack fina du! Vi kommer ha LG’s mini tvättmaskin, den kommer placeras vid tvättmaskinsuttagen till vänster om duschen. Kram!

   • Reply Spanarn 15 March, 2018 at 22:11

    Ska du inte ha en torktumlare?

    • Reply AFashionistasGuide 15 March, 2018 at 22:32

     Jo, den tvättmaskinen vi köpt från LG är både tvättmaskin samt torktumlare.

 • Reply Sofie 19 February, 2018 at 09:12

  Sjukt snyggt badrum! Älskar den lyxiga hotellkänslan du skapat, marmor och kromdetaljer är så snyggt!

  • Reply AFashionistasGuide 19 February, 2018 at 10:39

   Tack fina du! Ja verkligen, marmor och krom är en riktigt snygg kombo! Kram!

 • Reply Clara 19 February, 2018 at 12:08

  Jag och min pojkvän funderar på att renovera badrummet och lägga in marmor från topp till tå som ni gjort, så himla snyggt och det ger en så lyxig känsla! Hur mycket ligger marmorkostnaden på till ett helt badrum?

  • Reply AFashionistasGuide 19 February, 2018 at 12:53

   Hej Clara! Vad roligt med en kommande renovering! Vårt badrum är 4,5 kvm stort och vi la mellan 45 – 50 000 kr på marmor. Kram!

 • Reply S. 19 February, 2018 at 13:42

  Åh vad härligt med ett lite större badrum, jag och min pojkvän bor i en 2:a i Vasastan på 55 kvm men vårt badrum är bara 3,5 kvm haha!

  • Reply AFashionistasGuide 19 February, 2018 at 14:07

   Badrummen i Stockholms innerstad är verkligen inte stora! I vår förra lägenhet på Östermalm som var 50 kvm så var badrummet 4 kvm så här är iaf badrummet 0,5 kvm större. Kram!

 • Reply Nina 19 February, 2018 at 14:11

  Jag har precis köpt min första lägenhet och funderar på att renovera den, badrummet är slitet så tänkte lägga mest krut där. Mitt badrum är 2,5, max 3 kvm, hur stor budget bör jag ha till badrummet? Jag vill lägga fokus på kvalité som ni gjort i ert badrum, gärna marmor och lite dyrare blandare, kommod etc! 🙂

  • Reply AFashionistasGuide 19 February, 2018 at 14:43

   Grattis till lägenheten! Vad roligt för dig! Gällande din budget för din badrumsrenovering så skulle jag säga att du behöver minst ha 120 000 kr till själva arbetet, gällande inredning så behöver du nog minst 80 – 90 000 kr så allt som allt så skulle du behöva ha en budget på 200 000 kr. Kram!

 • Reply m.o 19 February, 2018 at 15:32

  Vilket drömbadrum! Riktigt välgjort!

  • Reply AFashionistasGuide 19 February, 2018 at 16:03

   Tack fina du! Kram!

 • Reply Anonym 19 February, 2018 at 17:22

  Vad roligt med en update från lägenhetsrenoveringen! Kommer det kommer fler bilder från resterande renovering? 🙂

  • Reply AFashionistasGuide 19 February, 2018 at 21:40

   Vad roligt att du gillar det! Yes, det kommer komma fler updates från renoveringen utav lägenheten, next upp är köket och vardagsrummet! Kram!

 • Reply Hanna 19 February, 2018 at 20:21

  Ser helt underbart ut! Det här kommer ni vara nöjda med även längre fram.

  • Reply AFashionistasGuide 19 February, 2018 at 21:41

   Vi blev riktigt nöjda! 🙂

 • Reply Kristina 19 February, 2018 at 20:52

  Vackert och smakfullt!

  • Reply AFashionistasGuide 19 February, 2018 at 21:41

   Tack fina du!

 • Reply E 19 February, 2018 at 21:08

  Så fint! Riktig hotellkänsla.
  Hoppas på att få se mer av renoveringen från resten av lägenheten när allt är klart.

  • Reply AFashionistasGuide 19 February, 2018 at 21:41

   Hej E! Tack fina du! Yes, det kommer att komma, monteringen utav köket sätts igång denna vecka! Kram!

 • Reply Anonym 21 February, 2018 at 10:11

  Tack för tipset! Håller på att renovera min lägenhet just nu och letar efter snygg badrumsinredning! 🙂

  • Reply AFashionistasGuide 21 February, 2018 at 11:39

   Det var det lilla! Du kommer definitivt hitta riktigt snygg badrumsinredning inne på Badrumsspecialisten, de har Stockholms mest högkvalitativa utbud! Kram!

 • Reply Åsa 21 February, 2018 at 18:41

  Men guide vad snyggt ni gjort det! 10/10!

  • Reply AFashionistasGuide 22 February, 2018 at 10:32

   Tack fina du! 🙂 Kram!

 • Reply Kari Johannessen 23 February, 2018 at 13:26

  hei Malin, badet ble helt fantastisk. Marmor er så utrolig elegant. Jeg gleder meg til å se flere bilder fra leiligheten når dere er ferdige. Jeg trenger inspirasjon!

 • Reply Issa 27 February, 2018 at 08:49

  Oavsett om du skriver om samarbetet längst ner i texten eller i mitten så ska inlägget vara reklamarbetare HÖGST UPP. Det är reglerna. Otroligt pinsamt att du dumförklarar dina läsare som påpekar detta. Detta är något som du bör ha koll på, känns väldigt oseriöst med någon som inte ens är insatt vilka regler som gäller i sitt egna yrke. ?

 • Reply Lela 23 October, 2019 at 21:13

  Hej Mogi,
  Tack för en insirerande blogg. Är i renoveringstankar och tycker att ert badrum är jätte snygg.
  Undrar var ni köpt Carrera marmor ifrån, då jag önskar att ha lika dan färg och mönster som ni har i ert badrum.

  Mycket tacksam om du kan svara mig!
  Bästa hälsningar, Lela

 • Reply Leila 23 October, 2019 at 21:14

  Hej Mogi,

  Tack för en insirerande blogg. Är i renoveringstankar och tycker att ert badrum är jätte snygg.
  Undrar var ni köpt Carrera marmor ifrån, då jag önskar att ha lika dan färg och mönster som ni har i ert badrum.

  Mycket tacksam om du kan svara mig!
  Bästa hälsningar, Lela

 • Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.