Interior design: New posters from Desenio

The code ‘AFashionistasGuide’ gives you 25% off on posters on Desenio between the 13th-15th of November. The code is not valid for frames or collaboration posters.

 

INTERIOR DESIGN: NEW POSTERS FROM DESENIO. In collaboration together with Desenio I have selected my three favourite posters from their webshop. It makes such a big difference to put some inspiring posters or photo art up on the walls of our apartment, it gives whole new dimension to the home. By using the code “AFashionistasGuide” you will receive 25% off on your order, the code is valid for Desenio’s poster selection, not their frames or collaboration posters. The code is valid between the 13th – 15th of November. I absolutely love the selection of posters that Desenio offers, there is something for absolutely everyone! Happy shopping!

 

INTERIOR DESIGN: NEW POSTERS FROM DESENIO. I samarbete med Desenio så har jag valt ut mina tre favoriter från deras sortiment. Det gör en sådan otrolig skillnad att få upp inspirerande tavlor eller fotokonst på väggarna hemma i lägenheten. Jag absolut älskar postern med Frida Kahlo’s porträtt, tycker den ger en sådan otrolig härlig färgklick till väggen. Har dock inte riktigt bestämt mig ännu om den ska hänga i vårt sovrum eller i vardagsrummet, vart tycker ni den passar bäst? Med rabattkoden ‘AFashionistasGuide’ så erhåller ni 25% rabatt på er ordern utav posters mellan den 13-15 november, rabattkoden gäller inte ramar eller collaboration posters. Desenio har verkligen ett helt fantastiskt utbud på posters, det finns verkligen posters för allas tycke och smak! Happy shopping!

 

DESENIO Blue succulent poster

DESENIO Into the blue poster

DESENIO Frida floral poster

 62 thoughts on “Interior design: New posters from Desenio

 1. Jessica says:

  Vilka härliga posters, gillade “Frida floral”allra mest 🙂

  Reply
  1. AFashionistasGuide says:

   Samma här, så himla fin poster! 🙂 Kram!

   Reply
 2. Veronica says:

  Hittade precis in till din blogg via din instagram och blev hooked direkt! Älskar dina bilder samt att du lägger ned så mycket tid på kvalitén på bloggen, drömmer mig bort när jag läser dina inlägg och tittar på dina bilder! Keep up the great work!

  Reply
  1. AFashionistasGuide says:

   Tak fina du och välkommen in till bloggen, hoppas du kommer trivas! 🙂 Kram!

   Reply
 3. K. says:

  Hur går det med lägenhetsletandet, har ni köpt ny lägenhet ännu? Vill ni bo kvar på Östermalm eller kan ni tänka er något annat område?

  Reply
  1. AFashionistasGuide says:

   Yes, vi letar efter vår nya lägenhet men utbudet av renoveringsobjekt mellan 55 – 65 kvm på Östermalm är väldigt lågt just nu, även december månad kommer ha extremt lågt utbud så vi satsar på att hitta lägenheten i januari då det kommer booma med utbud igen. Men vi har fått vårt lånelöfte så det känns kanon! 🙂 Vi trivs så bra på Östermalm så vi kommer inte vilja byta område. Kram!

   Reply
 4. Anonym says:

  Camilla Gervide på Bloggbevakning skriver att ni kommer gå back flera hundratusen på er lägenhet, är det sant det hon skriver?

  Reply
  1. AFashionistasGuide says:

   Nej, det stämmer inte. Vi kommer gå i vinst med närmre 1 miljon kr om vi säljer till det priset som mäklaren har satt som mål att sälja för.

   Reply
   1. Annie says:

    Hon sprider så mycket lögner om bloggare den där Camilla, tycker hennes blogg är riktigt smaklös och patetisk! Och stort grattis till er för en så lyckad renovering, det blev verkligen supersnyggt!

    Reply
   2. Sussue says:

    Så ni kommer inte acceptera ett bud på pris ni sagt i annonsen?

    Reply
    1. AFashionistasGuide says:

     Nej verkligen inte, det är ett utgångspris.

     Reply
    2. Jessica says:

     Varför skulle dom acceptera att sälja lägenheten till lägenhetens utgångspris?

     Reply
     1. Anonym says:

      @Sussue Det är utgångspris, inte acceptpris..

     2. Sussue says:

      Därför att det är något udda att sänka utgångspriset så kraftigt som gjorts på den här lägenheten och sen säga att man förväntar sig att sälja till ett pris som är rejält över det första utgångspriset.

     3. AFashionistasGuide says:

      Nej det är inte udda, vi jobbar med en ny mäklare som kör en helt ny strategi. En budgivning kan absolut öka med över 1 miljon.

 5. Anonym says:

  Varför satte ni inte in ett helt kylskåp i lägenheten?

  Reply
  1. AFashionistasGuide says:

   När vi byggde om lägenheten och skapade sovrummet så formades köket om från att ha varit avlångt till att bli som ett L och det skapades en mer begränsad yta kring vad som fick plats. För att få plats med allt grundläggande så som spis, ugn, diskho så fann det sedan inte så mycket utrymme kvar till ett helt kylskåp. För oss var det helt klart köksön som vägde över då där får vi plats med ännu mer förvaring samt diskmaskin och kylskåp samt vinkyl. Hade vi valt att skippa det industriella fönstret samt köksön så hade vi kunnat få plats med ett helt kylskåp men då hade vi inte fått plats med en diskmaskin, vinkyl, köksön eller det industriella fönstret. Så köksön var det absolut bära sättet att optimera köket till sin fulla potential samt att ett halvt kylskåp är otroligt rymligt, jag och Johan får plats med precis allt vi gillar att ha hemma samt lite till. Samt att med allra största sannolikhet så kommer det vara ett singelhushåll som köper lägenheten och då är ett halvt kylskåp med frys more than enough.

   Reply
  2. Sussue says:

   Så det är ett lockpris? För att sedan få budgivning på över 1 miljon, nära 1,5 om ni ska nå målet med vinst på 1 miljon?

   Reply
   1. AFashionistasGuide says:

    Mäklare jobbar antingen mer mot ”lockpris” hållet eller att de går ut agressivt med objektet, mer åt ”fastpris” hållet, det är oftast en utav de 2 strategierna som fungerar. Hemnet just nu består mest utav lockpriser sedan en tid tillbaka, det är det marknaden ger bäst respons på just nu.

    Reply
    1. Olympia says:

     Haha skitsnack. Seriösa mäklare skyr lockpriset som pesten själv eftersom att det skadar hela branschen. Ni är desperata. Det ser ju alla.

     Reply
     1. AFashionistasGuide says:

      Desperata..? Utveckla gärna ditt resonemang.

     2. Olympia says:

      Ni fick inte lägenheten såld första vändan. Ni ligger ute med mycket pengar. Ni byter taktik och tar till fulare knep som du vet är otillåtna, till och med dina läsare ser igenom detta när de räknar igenom summorna. Kalla det vad du vill men det är lockpris ni kör med. Verkligen inte seriöst av östermalms bästa mäklare. Därför framstår ni som desperata. Tror också att ni vet med er att ni har överrenoverat lägenheten. Den är fin, men till det priset vill folk hellre betala mindre och själva välja material, färger och utformning. Det bästa hade varit om ni bara gjort en uppfräschning av ytorna och ev golv och låtit köparna bestämma själva hur de vill ha det. De flesta vill ordna med sitt eget boende precis som de själva vill ha det. Inte alla. Men de flesta. Det är därför den är svårsåld.

     3. AFashionistasGuide says:

      Ligger ute med mycket pengar? Utveckla gärna ditt resonemang där, intressant att du tror dig veta något om vår privata ekonomi.. Svårsåld? Högsta bud är just nu på 119 000 kr per kvadrat..

     4. Olympia says:

      Ni vill ha lägenheten såld och byter taktik till en väldigt ful taktik tyder på att ni väldigt gärna vill ha lägenheten såld. Varför vill man få en lägenhet såld? För att få loss kapital. Jag vet inget om er privatekonomi men en vanlig människa, rik eller inte skulle vilja få sin lägenhet såld såklart.

      Som någon skrivit nedan så har du outat din mäklare på ett väldigt fult sätt.

     5. AFashionistasGuide says:

      Skämtar du med mig när du skriver “Varför skulle man vilja få sin lägenhet såld?” Vi ska köpa en större lägenhet, du tror på fullaste allvar att man inte vill få sin lägenhet såld om man lägger ut den till försäljning?

      Det här börjat bli så fruktansvärt tröttsamt att förklara om och om igen. Den första mäklaren vi hade gick ut med ett aggressivt pris för att hitta 1 köpare mellan 5,4 – 5,6 miljoner, ingen budgivning var förväntad med den strategin. Vår nuvarande mäklaren kör på den klassiska strategin som 90% av Hemnet kör på vilket är budgivning, att gå ut på 106 000 kr per kvadrat är ett helt rimligt utgångspris till vårt objekt. De flesta budgivningar i Stockholms innerstad går upp allt från 300 000 kr upp till 1 miljon kronor eller mer, allt beror på objekt, timing och lite tur på det.

     6. Olympia says:

      Förlåt skrev fel såg jag. Det ska stå ’varför man vill få en lägenhet såld….. ’

      Det var ett svar på när jag skrev att ni var desperata att få den såld och du blev arg och började säga att jag minsann inte vet nåt om er privatekonomi. Vilket är sant. Men att ni ska köpa en ny. Så mycket vet jag. Och då vill nu väl ha loss kapital.

     7. AFashionistasGuide says:

      Vi ska köpa en ny större lägenhet så givetvis så behöver man sälja sin nuvarande lägenhet innan man går in i ett nytt köp.

 6. Ebba says:

  Men är lockpriser verkligen ok? Finns flera mäklare som har blivit varnade just för att de medvetet använt sig av lockpriser.

  Reply
  1. AFashionistasGuide says:

   Lockpriser är inte ok att använda sig utav som mäklare.

   Reply
   1. Ebba says:

    Men är det inte ett lockpris som ni använder er av då?

    Reply
    1. AFashionistasGuide says:

     Vår mäklare går ut med 106 000 kr per kvadratmeter och snittet på Östermalm är 103 000 kr per kvadratmeter, ett helt rimligt utgångspris med andra ord. Ett lockpris hade varit om mäklaren gått ut med kanske 95 000 kr per kvadratmeter till ett objekt som vårat.

     Reply
 7. Ebba says:

  Jag vill minnas att du skrev att ni betalade strax under 110 000 per kvm och att ni var nöjda med det priset. Då har ni satt utgångspriset till ett pris som är lägre än vad ni köpte den för trots att ni har gjort en helrenovering. Samtidigt skriver du att ni siktar på en miljon i vinst vilket jag inte kan tolka på annat sätt än att ni anser att marknadspriset måste ligga långt över utgångspriset. Därför har jag svårt att förstå att detta inte är tänkt att vara ett lockpris.

  Reply
  1. AFashionistasGuide says:

   Det du måste hålla i åtanke är att marknaden har förändrats väldigt mycket de senaste 2 åren så att lägga utgångspriset på 106 000 kr per kvadrat är en helt rimlig analys utav vår mäklare i dagens marknad, hon är en utav Östermalms absolut bästa mäklare så hon vet vad hon gör. Jag har aldrig sagt att vi satsar på att göra en miljon i vinst, man kan aldrig någonsin veta vad slutpriset blir inför en försäljning, allt beror på om rätt köpare kommer samt att man har lite timing samt tur.

   Reply
 8. Anonym says:

  Camilla på Bloggbevakning skriver att du förväntar dig att få minst 1,5 miljoner kronor över utgångspriset på 4,6 miljoner, hittar inte att du skriver det någonstans på din blogg så tänkte höra med dig om detta stämmer?

  Reply
  1. AFashionistasGuide says:

   Haha va? Hon menar på fullaste allvar att budgivningen skulle gå upp 1,5 miljoner kronor till 6,1 miljoner? Vilket är 141 000 kr per kvadratmeter, vad skriver hon för nonsens på hennes blogg! Vi har satsat på att hamna på en nivå mellan 120 – 125 000 kr per kvadrat och just nu ligger budet på 120 000 kr per kvadrat så det börjat närma sig en nivå där vi tycker att det är intressant att sälja.

   Reply
   1. Anonym says:

    Wow! 120 000 kr per kvadrat är ju ett helt fantastiskt bud, speciellt i dagens bostadsmarknad i Stockholm!

    Reply
 9. Annie says:

  Gud vilken vacker lägenhet, älskar allt ni gjort med den <3

  Reply
 10. Jessica says:

  Hej,
  Superfin bostad, men förstår inte syftet med att outa din mäklare såsom du gör. Du skriver uttryckligen att er strategi är att gå ut lågt för att attrahera många visningsbesökare med ambitionen att få igång en budgivning med målet 1 miljon upp. Att ni absolut inte avser sälja till utsatt pris. Ledsen att behöva upplysa dig men det är ett klart fall av lockpris och strider mot svensk lagstiftning. Förvånad om din mäklare inte kommer få en anmälan hos Fastighetsinspektionen efter dina plumpa uttalanden.

  Gällande eventuell vinstberäkning förstår jag inte hur ni räknar? Enligt uppgift är bostaden köpt för 4,7 Mkr och i skrivande stund har ni ett högsta bud om 5,110 Tkr. Totalrenovering och försäljningskostnader, rätta mig om jag har fel – men er potentiella vinst i nuläget kan inte vara mer än á 200 Tkr. Att ni skulle göra en vinst på närmare en miljon förutsätter ett försäljningspris om drygt 6 Mkr. Så utveckla gärna ert resonemang?

  Trevlig helg! 🙂

  Reply
  1. AFashionistasGuide says:

   Outa vår mäklare? Den första mäklaren vi hade gick ut med ett aggressivt pris för att hitta 1 köpare mellan 5,4 – 5,6 miljoner, ingen budgivning var förväntad med den strategin. Vår nuvarande mäklaren kör på den klassiska strategin som 90% av Hemnet kör på vilket är budgivning, att gå ut på 106 000 kr per kvadrat är ett helt rimligt utgångspris till vårt objekt. De flesta budgivningar i Stockholms innerstad går upp allt från 300 000 kr upp till 1 miljon kronor eller mer, allt beror på objekt, timing och lite tur på det.

   Reply
 11. Jessica says:

  Jisses, du har inga belägg för vad du skriver, speciellt inte med hänvisning till sista årets rejält ostadiga bostadsmarknad. Att 90% av bostäderna innanför tullarna ligger ute till lockpris är direkt felaktiga uppgifter, vänligen gör din research innan du ger dig på att analysera Stockholms bostadsmarknad. Du outar offentligt att din mäklare ägnar sig åt lockpris då dennes strategi enbart bygger på ett lågt utgångspris med en högt förväntad budgivning. Det är definitionen av ett lockpris. Du har själv skrivit att mäklaren värderat/satt målbilden till 1 Mkr ovan utgångspriset och nu att det skulle vara någon slags kutym för branschen. Självklart kan man få igång budgivning och vissa objekt dra iväg, men att medvetet sätta ett pris långt under förväntat marknadsvärde med syftet att få igång en budgivning strider mot lagen och mot god mäklarsed. Därför är det direkt olämpligt av dig att offentliggöra er strategi. Rimliga utgångspris är inte snittbaserade, utan rimliga i relation till vad man förväntar sig få.

  Skulle FMI granska ärendet tror jag din mäklare kommer få en varning mycket pga av dina öppna kommentarer om hur ni avser maxa ert försäljningspris.

  Du önskade inte utveckla ditt resonemang gällande vinstberäkningen?

  Reply
  1. AFashionistasGuide says:

   Tror du på fullaste allvar att en mäklare skulle våga använda sig utav lockpris? Det är att riskera sin fortsatta karriär som mäklare. Det går aldrig någonsin att förutse vad man kommer få för slutpris, det är helt upp till marknad, objekt, timing samt tur. Vi har hoppats på att landa någonstans mellan 120 – 125 000kr per kvadrat och det är där vi ligger nu.

   Reply
   1. Felicia says:

    Lockpris är ju om slutpriset blir mycket högre än det utsatta. Ett förhållande som din mäklare ska ha en uppfattning om innan hon sätter utgångspriset. Det är en del av hennes jobb att ha koll på marknaden, givetvis. En mäklare som upprepade gånger går mycket över utgångspriset och blir anmäld kan bli prickad. Oavsett vad som händer så har du ju inte gjort henne en tjänst direkt som outat hennes strategier…

    Reply
    1. AFashionistasGuide says:

     Vår mäklare har aldrig någonsin sagt något om lockpris, det är jag som uttryckt mig med “lockpris” när jag försökt förklara skillnaden mellan vår första mäklares strategi som var att gå ut mer aggressivt på 5,7 för att kunna hitta 1 rätt köpare på en nivå kring 125 – 130 000 kr per kvadrat men i dagens marknad så fungerar budgivningar bäst så vi valde en ny mäklare och hon satte prisnivån helt själv så hon har gjort den korrekta analysen och nu fått upp lägenheten till den nivå vi vill att den ska hamna på.

     Reply
 12. Jessica says:

  Haha, snälla – Säg inget mer, du det skrivit är så motsägelsefullt att man bli full av skratt. Dina kommentarer och märkliga resonemang kan aldrig vara förankrade hos din mäklare. Mig veterligen har ingen mäklare blivit avregistrerad pga av lockpris. Men upprepade varningar kan naturligtvis få en sådan konsekvens. Hur som helst, det är hennes rykte du sätter i dåligt dager.
  Ta det som en lärdom och var försiktig med vad du faktiskt skriver offentligt. Självklart(!) går det att uppskatta ett marknadsvärde, det är en av mäklarens arbetsuppgifter. ?

  Reply
 13. AFashionistasGuide says:

  Det är ni nättroll från Bloggbevakning som vill hitta fel i precis allt, det är det ni älskar. Det är helt sjukt hur Camilla sitter och förvrider sanningen. Jag är ingen mäklare och när jag skriver ”lockpris” så skriver jag ut det med kaninöron just för att det inte är det jag menar bokstavligen talat utan jag beskriver skillnaden på två väldigt olika strategier från två olika mäklare så när man sätter deras strategier brevid varandra så blir det varandras motpoler. Men fortsätt spekulera allt ni vill, finner det faschinerande att det är så intressant att vi säljer vår lägenhet.

  Reply
  1. Sussue says:

   Hej Malin. Kan du inte utveckla varför du lägger ut flera inlägg samt en video (den du ändrat från “Vad du kan få på Östermalm för 6 miljoner” till “Vad du kan få på Östermalm för 5 miljoner”) kring försäljningen av lägenheten samtidigt som du blir fascinerad över att dina läsare tycker det är intressant att läsa om. La du ut alla dessa inlägg om försäljningen och länkade till Hemnet osv med tanken att det inte skulle vara något läsarna var intresserad av? Du har ju bloggat länge och verkar ha en ganska tydligen strategi och tanke kring vad din blogg ska innehålla och lägger uppenbarligen väldigt mycket tid på både foto och text då din blogg alltid har väldigt bra bilder och är välskriven så detta förvånar mig verkligen. Och grattis till lägenhetsförsäljning och att ni blev nöjda med priset, det är ju det viktiga!

   Reply
   1. AFashionistasGuide says:

    Jag har lagt ut bilder från lägenheten då jag vet att många läsare tycker om att se före och efter bilder från renoveringen samt inredningsreportage och när man fotograferar bilder till en försäljning så fotas det mycket fina bilder som jag tyckte var kul att dela med mig utav. Vi är supernöjda att ha fått 120 000 kr per kvadrat då det var mellan 120 – 125 000 kr där vi satte målet. Dagens marknad är helt annorlunda från den marknaden vi köpte i december 2016. Vi köpte lägenheten relativt dyrt då och marknadsvärdet idag utan renoveringen hade legat på ca 4,3 miljoner så därav är vi otroligt glada att vi lyckats slå marknaden såpass mycket så vi nu kan köpa in oss i den lite billigare marknaden och på så sätt kunna köpa 10 – 20 kvm större. Men till framtida försäljningar så kommer jag inte skriva om det i mina sociala kanaler, har varit helt sanslöst tröttsamt med folk som spekulerar och skriver att vi ska gå flera hundratusen kronor i förlust vilket inte är fallet, vi är otroligt nöjda och vinst har vi gjort, trots att vi köpte lägenheten i den nästan dyraste marknaden.

    Reply
   2. Olympia says:

    Men du svarade ju inte på varför du la ut rubriker som ’vad du kan få på Östermalm för 6 miljoner’ och sen ändrade? Det är väl det de flesta undrar över?

    Reply
    1. AFashionistasGuide says:

     Den videon har hetat det från att jag publicerade den och nej, det är faktiskt inte en kotte som har frågat om den förutom “Sussue”.

     Reply
 14. Jessica says:

  Obekant med såväl Camilla som bloggbevakningen. Är ingen frekvent besökare här och har aldrig kommenterat i en blogg tidigare. Men du för ju ett rent felaktigt resonemang och tycks inte riktigt hålla dig till sanningen, svarar till råge på det rätt spydigt när du får svar på tal. Stå för att du inte har en aning om vad du pratar om och lämna det där, att argumentera för något du har noll koll på blir bara ren komik. Önskar er stort lycka till med försäljningen och rekommenderar er att överlåta eventuell kommande vinstberäkningen till någon kunnig. 🙂
  Allt gott!

  Reply
  1. AFashionistasGuide says:

   Sluta sitt och ljug om att du inte kom in på bloggen via Camillas inlägg på Bloggbevakning. Det är alltid efter hennes inlägg som ni troll hittar in här på bloggen och spyr ut er er galla.

   Reply
 15. Astrid says:

  Stort grattis till försäljningen utav lägenheten! Duktigt av er att lyckas slå marknaden! Vad vill ni köpa för objekt?

  Reply
  1. AFashionistasGuide says:

   Tack fina du! Vi är fantastiskt nöjda att ha slagit marknaden på den nivån vi gjort! Vi vill köpa nytt på Östermalm mellan 50 – 60 kvm, renoveringsobjekt och gärna balkong. Så nu börjar letandet efter vår nya lägenhet, ska bli så kul! 😀 Kram!

   Reply
 16. A.M says:

  Åh vad roligt med nytt lägenhetsköp! Kommer du skriva om även denna renovering på bloggen? Hade varit så kul att följa från start 🙂

  Reply
  1. AFashionistasGuide says:

   Det ska bli så kul att köpa nytt! Kommer absolut skriva om renoveringen, ser verkligen fram emot att sätta tänderna i en ny renovering! Kram!

   Reply
 17. Elin says:

  Jag förstår inte riktigt varför vissa tror att det är negativt att gå back på en försäljning? Om man ska lämna marknaden så är det ju absolut trist men ska man fortfarande vara kvar på marknaden så är det ju inga konstigheter.

  Exempel: Man går 300 000 kr back på en lägenhetsförsäljning, man köper ny lägenhet som man renoverar och säljer och gör då en vinst på 600 000 kr, då behöver man inte skatta på 300 000 kr utav dom 600 000 kr.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.