The best gelato in Firenze

7 April, 2018

 

THE BEST GELATO IN FIRENZE. If it’s something that I truly love in life it’s Italian gelato, it’s simply the best! Clean flavours, rich in taste, smooth, it takes me to gelato heaven! Johan and I made sure to try as many ice cream shops as possible in Firenze so I could give you a little guide to where you can find the best gelato in town because we have found it! I found my favourite gelateria, it’s called Gelateria Santa Trinita and the ice cream was pure heaven! But of course, this is Italy so there is not just 1 great spot for gelato here but several you should try so here comes a list of the best gelato parlours in town! Enjoy!

 

THE BEST GELATO IN FIRENZE. Om det är något jag verkligen älskar så är det äkta italiensk glass, det finns inget ljuvligare än det efterrättsväg, enkla, rena smaker. Det perfekta sättet att avsluta en måltid på eller för att bara njuta lite! Vi testade några olika glassbarer medan vi var i Florens och jag hittade min absoluta favorit, nämligen Gelateria Santa Trinita, wow, vilken glass, bäst i stan! Men detta är ju italien så här finns inte bara ett grymt ställe för gelato utan several så här kommer även några tips på andra gelaterior som även håller otroligt hög standard på deras glass. Enjoy!

 

GELATERIA SANTA TRINITA – My absolute favourite gelato in Firenze! It’s so smooth and creamy and their flavours are so clean and rich in flavour.

Adress: Piazza Dei Frescobaldi, 8, Firenze

GELATERIA LA CARRAIA – Absolutely divine ice cream.

Adress: Piazza Nazario Sauro, 25, Firenze

GELATERIA DEI NERI – Also really good ice cream.

Adress: Via dei Neri, 9/11, Firenze

VIVOLI – Also a really good spot for ice cream.

Adress: Via dell’Isola delle Stinche, 7, Firenze

 

 


27 comments

Related posts

27 Comments

 • Reply H 8 April, 2018 at 08:56

  Såg dig precis på Carolas instagramstory, så kul! 🙂 Firade ni påsk med Carl Bildt och Anna Maria?

  • Reply AFashionistasGuide 8 April, 2018 at 11:30

   Yes, vi firade påsk tillsammans i deras mysiga slott i Tabiano! Kram!

 • Reply Ingrid 8 April, 2018 at 09:41

  Det är väl inte särskilt sannolikt att jag i närtid får nytta av denna glass-guide för Florens – men tack ändå för inspirationen. Nu är jag väldigt sugen på “äkta” glass. ? Har du provat Gelato Scarfó? Det ligger inte i city, men är enligt mig väl värt en utflykt: http://scarfo.se

  • Reply AFashionistasGuide 8 April, 2018 at 11:19

   Hej Ingrid! Jag älskar Scarfo, har varit där 30-40 gånger, mina föräldrar bor i Bromma så på sommaren så går jag alltid dit så ofta jag kan för att njuta av deras underbara gelato! Kram!

 • Reply Klara 8 April, 2018 at 10:22

  Vilken underbar pasta och gelatoguide du skapat, åker till Rom nu i juni med min pojkvän så dessa inlägg sparar jag på en gång! Tack för en inspirerande blogg 🙂

  • Reply AFashionistasGuide 8 April, 2018 at 11:37

   Tack fina du! Vad härlig med Rom i Juni, ni kommer ha det helt underbart och kul att du gillade guiderna! Kram!

 • Reply Skeptisk 8 April, 2018 at 11:04

  Varför är inga inlägg markerade som samarbeten ??, denna glassguide kanske du betalt fullpris för, men, alla hotellnätter du enligt tidigare kommentarer tiggt till dig.
  Ser man på din årsredovisning, så tillåter ju inte den utrymme för att betala fullpris för alla hotellnätter.

  • Reply AFashionistasGuide 8 April, 2018 at 11:22

   Hej Skeptisk. Om inte inlägget är markerat med ett samarbete så är det inget samarbete. Min privatekonomi har ingenting att göra med mitt företag, i mitt företag så fakturerar jag för mina konsultarbeten som jag gör. Både jag och Johan älskar att resa och mat så vi lägger otroligt mycket pengar på just resor och mat.

 • Reply Leoni 8 April, 2018 at 13:43

  Hur fungerar ditt företag och hur mycket arbetar du? Skriver du ut i din blogg då du är på konsultuppdrag vs privatresa? Har du någon hemsida eller hur kontaktar man dig för ett uppdrag? Har du någon ”lista” på de hotell som du tidigare varit konsult åt? Låter som ett jättespännande arbete!

  • Reply AFashionistasGuide 8 April, 2018 at 22:06

   Hej Leoni! Jag hjälper hotell samt restauranger att utveckla deras koncept för att bli bättre, se deras svagheter, se deras styrkor och göra det som redan är bra ännu bättre och eliminera det som inte är helt 100. Detta är ingenting som rör min blogg utan detta är ett jobb jag utför vid sidan av bloggen. Jag började konsulta för snart 1,5 år sedan, jag bodde på ett hotell som jag tyckte var riktigt bra men jag såg även en potential att de kunde bli ännu bättre så jag tog ett möte med deras GM och presenterade min idé för dom och dom rekommenderade mig sedan vidare till ett av deras andra hotell och på den vägen är det så jag behöver i dagsläget ingen hemsida. Jag älskar mitt jobb, att jobba med hotell och restauranger är min passion.

 • Reply Jossan 8 April, 2018 at 18:31

  Kan du inte berätta vad du gör som konsult för hotellen du samarbetar med? Vad anlitas du att göra? Vad heter ditt företag?

  • Reply AFashionistasGuide 8 April, 2018 at 22:07

   Jag hjälper hotell samt restauranger att utveckla deras koncept för att bli bättre, se deras svagheter, se deras styrkor och göra det som redan är bra ännu bättre och eliminera det som inte är helt 100. Detta är ingenting som rör min blogg utan detta är ett jobb jag utför vid sidan av bloggen. Jag började konsulta för snart 1,5 år sedan, jag bodde på ett hotell som jag tyckte var riktigt bra men jag såg även en potential att de kunde bli ännu bättre så jag tog ett möte med deras GM och presenterade min idé för dom och dom rekommenderade mig sedan vidare till ett av deras andra hotell och på den vägen är det så jag behöver i dagsläget ingen hemsida. Jag älskar mitt jobb, att jobba med hotell och restauranger är min passion.

   • Reply Skeptisk 9 April, 2018 at 07:09

    Det där är ju ett typiskt Malin ickesvar, ser man på din årsredovisning, du omsätter lite drygt 200 tusen per bokslutsår, så är det troligen inte speciellt många uppdrag du fått.
    Sedan får vi ju inte reda på vilka förbättringar du framfört och vilka dom defacto implementerat.

    • Reply AFashionistasGuide 9 April, 2018 at 09:42

     Nej, det var ett väldigt tydligt svar kring vad jag gör. Dina försök till härskarteknik är allt för genomskinliga. Jag är otroligt stolt över mina kunder, att få jobba med några av världens starkaste varumärken inom hotellbranschen är en ynnest.

     • Jossan 9 April, 2018 at 13:09

      Fast du svarar ju inte på vad exakt vad det är du gör. Tillvägagångssätt, förslag etc. Och vad heter ditt företag? Vilka hotell har du jobbat med?

     • AFashionistasGuide 9 April, 2018 at 15:47

      Hej Jossan. Det är otroligt individuellt, helt beroende på kund. Hotellen samt restaurangerna som jag har som kunder hålls privat på kunds efterfrågan.

 • Reply beatricemakeupartist 8 April, 2018 at 21:58

  Ja! Jag är också jättenyfiken på att veta mer om ditt arbete 🙂

  • Reply AFashionistasGuide 9 April, 2018 at 09:42

   Jag hjälper hotell samt restauranger att utveckla deras koncept för att bli bättre, se deras svagheter, se deras styrkor och göra det som redan är bra ännu bättre och eliminera det som inte är helt 100. Detta är ingenting som rör min blogg utan detta är ett jobb jag utför vid sidan av bloggen. Jag började konsulta för snart 1,5 år sedan, jag bodde på ett hotell som jag tyckte var riktigt bra men jag såg även en potential att de kunde bli ännu bättre så jag tog ett möte med deras GM och presenterade min idé för dom och dom rekommenderade mig sedan vidare till ett av deras andra hotell och på den vägen är det så jag behöver i dagsläget ingen hemsida. Jag älskar mitt jobb, att jobba med hotell och restauranger är min passion.

 • Reply Hanna 9 April, 2018 at 12:26

  Hej Malin! Nu är det dags för en ny Paristripp ?Är sugen på att besöka ett brasserie som har de klassiska rätterna. Har varit på Julien tidigare och vill testa nåt nytt ställe. Har du några favoriter att tipsa om?

  • Reply AFashionistasGuide 9 April, 2018 at 15:49

   Hej Hanna! Vad roligt med en Parisresa! Jag kan varmt rekommendera Chez Allard, helt otrolig mat och verkligen definitionen av ett äkta franskt brasserie! Jag kan även rekommendera dessa ställen: Les Canailles, Les Papilles samt Bistrot Paul Bert. Kram!

 • Reply Agnes 9 April, 2018 at 22:37

  Vad heter ditt konsultföretag?:)

  • Reply AFashionistasGuide 9 April, 2018 at 23:45

   Hej Agnes. Mitt företag heter Richardson PR & Communications.

  • Reply Hanna 10 April, 2018 at 23:11

   Åh tack för tipsen 🙂

 • Reply Ida 10 April, 2018 at 10:32

  Tack för tipsen, åker till Florens nu till helgen! 🙂

  • Reply AFashionistasGuide 10 April, 2018 at 11:47

   Hej Ida! Det var det lilla, vad roligt med Florens! Det är bara att säga till om du vill ha mer tips! Kram!

 • Reply Eli 12 May, 2018 at 00:59

  Rimligen borde många fler av fina bloggposter märkas som samarbeten? Du säger ju själv i den här intervjun att du säljer annonsutrymme (exponering) i dina sociala kanaler (blogg etc)

  http://agenceluxury.com/blogger-spotlight-mogi-by-malin-richardson/

  • Reply AFashionistasGuide 13 May, 2018 at 19:35

   Hej Eli. När jag har ett betalande samarbete på blogg eller instagram så står det utmärkt i texten, börjar de inläggen med “In collaboration with” samt likadant på instagram.

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.