Answers to Q/A part 3

Photographer: Mon amour

ANSWERS TO Q/A PART 3. Vårt plan hem från New York var försenat med 7 timmar, fick reda på det när vi checkade in på Newark vilket var lite segt men äntligen är vi hemma i Stockholm igen! Önskar att man hade kunnat bli meddelad på mobilen att flyget var försenat, då hade vi kunnat spendera kvällen i New York istället för i en lounge, men det är sånt som händer! Jag tänkte besvara frågorna i del 3 av frågestunden idag. Kommer även föra in detta som ett stående koncept här på bloggen!

 

Vad roligt med frågestund! Det var länge sedan sist! Hur går era flyttplaner till London? Vad gör ni med eran nya lägenhet i Stockholm om ni flyttar, säljer ni den eller planerar ni att hyra ut den? Jag är själv en Londonbo sedan 6 år tillbaka, hade varit roligt att ha min favoritbloggerska i samma stad! Keep up the great work!

Svar: Tack fina du! Flytten till London går framåt, det är med Johans jobb vi flyttar så allt hänger lite på hur snabbt den processen går. Jag håller tummarna att det sker till höst/vintern men det mer realistiska är nog Januari 2018 då det är några moment kvar som måste falla på plats innan det händer.

Vi har funderat lite på hur vi gör med lägenheten om det blir så att vi flyttar till London nästa år. Om vi flyttar så kommer vi vara i London i ca 2-3 år och det jag funderat mest på är om vi ska sälja vår nuvarande lägenhet innan flytten då den kommer vara topprenoverad och köper en större som man hyr ut i andrahand, så renoverar vi den när vi kommer hem efter 2-3 år. Eller om man hyr ut vår nuvarande lägenhet i andrahand, jag vet inte riktigt hur vi gör med den biten. Förhoppningsvis så faller det sig naturligt.

 

Hur ser du på framtiden när det gäller att gifta sig och skaffa barn?

Svar: Det har jag en positiv inställning till! Både jag och Johan vill ha en stor familj, gärna 3-4 barn om det är möjligt, men först vill vi bo i London och testa på det livet. Gällande en framtida förlovning så är det absolut något jag ser inom en snar framtid!

 

Hur lyckas du hålla dig så in shape trots allt du äter? What’s the secret? Älskar även att du har en sådan hälsosam relation till mat i kontrast till resterande bloggvärld som enbart äter fruktfat, kallpressad juice och hetstränar, finner det otroligt tröttsamt!

Svar: Under hela mitt liv så har jag kunnat äta det jag vill och har inte behövt tänka på det, har nog mina gener att tacka för det. Jag skulle dock inte påstå att jag någonsin ätit väldigt onyttigt. Vi hade aldrig något onyttigt hemma när jag växte upp, aldrig läsk, godis eller socker vilket jag i retrospekt är väldigt tacksam över men när man var tonåring så var det ju precis det man ville ha, godis!

Fram till att jag var ca 25 så kände jag att jag inte behövde tänka på varken kost eller träning då min vikt höll sig stabil men jag märker stor skillnad på att vara 25 år samt att vara 27 år. Jag äter fortfarande det jag känner för men den största förändringen som skett är att jag nu måste träna för att hålla vikten, något jag inte behövde göra när jag var yngre, men det tycker jag bara är positivt, det är inte hållbart för kroppen att inte träna.

Jag håller helt med dig att det råder en helt absurd tränings/kosthets i samhället idag, det är fruktansvärt tröttsamt och jag följer inga bloggar eller instagramkonton som förespråkar den hetsen. Allt handlar om att ha en balans i livet mellan kost och träning, då är det ingen fara att du äter det där fantastiska bakverket från det där lilla Franska bageriet i Paris eller att du njuter av en god rostad surdegsmacka med marmelad på till frukost, så länge det sker med måtta. Jag har fått en otrolig kärlek till mat efter att ha vuxit upp i Italien samt Frankrike, jag är för mycket utav en livsnjutare för att kapa pastan eller bakverken ur mitt liv, maten är en passion för mig, en passion jag aldrig kommer strypa för att väga några kilon mindre.

 

Vad är din absoluta favoritmat? Och när du unnar dig, vad brukar du unna dig då?

Svar: Efter att ha bott 3 år i Toscana så är det Italienska köket det absolut bästa köket i mina ögon och jag är mer eller mindre uppvuxen på medelhavsmat! Mycket fisk, grönsaker och pasta och det är än idag maten jag helst lagar och äter när jag är ute på restaurang.

Gällande vad jag gillar att äta när jag unnar mig något så är det helt klart åren i Paris som påverkat mig något otroligt då jag älskar franska bakverk! Att ta en kopp te med ett bakverk från mitt favorit patisserie, den känslan är så underbar, ren och skär njutning! Men om jag inte befinner mig i Frankrike och kan få tag på härliga bakverk så skulle jag nog säga att choklad kommer högt upp på listan!

 

Hej Malin, så roligt med dina frågestunder! Ställde en fråga i första “omgången” och uppskattar att du svarar utförligt på frågorna. Har liksom dig varit på Maldiverna, har varit där 2 ggr och för mig är det heaven on earth! Min drömresa går till Bora Bora (tror de flesta har det som dröm) och har du och Johan planer på att åka dit i framtiden? Om du fick välja en strand att gifta dig på, vilken strand skulle du då välja? Har själv varit på Eagle beach på Aruba (anses vara en av världens vackraste). Tack för en proffsig och härlig blogg!

Svar: Tack fina du för ditt beröm samt fråga! Jag håller helt med dig att Madiverna har några av världens mest vackra resorts utan tvekan! Jag håller just nu på att planera in en resa till Bora Bora så det ser ut som att det kommer bli av nu under 2017 vilket jag verkligen ser fram emot då jag har drömt om Bora Bora väldigt länge! Det kommer även bli väldigt intressant att jämföra Maldiverna och Seychellerna mot Bora Bora för att se vilket av ställena som är den mest drömmiga destinationen. En av de vackraste stränderna jag någonsin varit på är nog Anse Lazio på Seychellerna (Här kan ni se hur den såg ut), den hade jag absolut kunnat tänka mig gifta mig på.

 

Hur mycket tid lägger du på bloggen varje dag? Kommer du börja jobba som konsult på heltid eller kommer du köra konsultandet på deltid och ha kvar bloggen på deltid?

Svar: Jag lägger ned ca 8-9 timmar på bloggen varje dag, det är mycket back office arbete med företaget, bearbeta fram nya samarbeten samt ambasadörskap, bearbetning och redigering av bilder, planering av nya projekt, allt ska synkas och falla på plats, jobbar ofta på 10 – 12 olika projekt samtidigt vilket är kul då det händer mycket men ibland känner jag att jag knappt hinner med allt och att huvudet håller på att gå i tusen bitar. Det är när jag har för mycket att göra back office som jag inte hinner uppdatera bloggen och det ger mig ytterligare ett stressmoment. Det hade varit en sak om mina inlägg tog kortare tid att producera men ett inlägg tar mig ca 5 timmar att skapa när jag har 10 – 12 bilder i det.

Jag konsultar i dagsläget på deltid, kanske att jag kommer konsulta på heltid i framtiden men i dagsläget så gillar jag att jobba 50% med bloggen samt 50% konsultande, det skapar en bra mix i mitt arbete.

 

Hur gör du för att se flawless ut när du är på resande fot? Jag reser mycket och känner att både huden och chicheten tar stryk…Hur packar du, reser du med en steamer, har du något trick för att klara den torra flygplansluften? Tack för en superblogg!

Svar: Jag håller med dig till 100% att huden tar stryk när man reser, speciellt på långa flights, därför ser jag till att alltid packa ned mina bästa hudvårdsprodukter i min carry on. Jag packar även med mig ombyten samt andra nödvändigheter. När vi befinner oss på 8-12 timmars flights så brukar jag gå in på badrummet och sminka av mig efter middagen serverats, har då med mig mina hudvårdsprodukter som är extra återfuktande. Smörjer in runt ögonen och ansiktet innan jag går och lägger mig. Innan vi landar så brukar jag gå in och tvätta ansiktet igen för att sedan lägga på en lättare make up så man får en liten light glow. Så mitt bästa tips är att packa alltid ned din bästa hudvård, smink, ombyte i din carry on så blir det lättare för dig att hålla ordning på huden och känna dig fräsch när du landat efter en 12 timmars flight!

 

När du och Johan inte är ute och reser och befinner er hemma i er lägenhet i Stockholm, vad gillar ni att göra på helgerna/vardagarna? Tack för en grym blogg, har följt den i över 6 års tid nu och tycker bara den blir bättre och bättre!

Svar: Efter vi har varit ute och rest i 1-2 veckors tid så är vi oftast helt slut när vi väl kommer hem då vi är extremt aktiva på våra resor. Därav så gillar jag att vara hemma i lägenheten när jag väl är hemma i Stockholm, umgås med vänner på hemmaplan, laga mat, dricka te, ta lite promenader runt Djurgården, ta det väldigt lugnt helt enkelt. Jag har absolut inget intresse av att gå ut, äta ute på restaurang etc då vi gör det varje dag när vi är ute och reser, en hemlagad måltid blir otroligt lyxig efter 2 veckors resande.

 

8 thoughts on “Answers to Q/A part 3

 1. Petra says:

  Åhh, om ni bestämmer er för att hyra ut er lägenhet i andrahand om ni flyttar till London, kan du meddela det här på bloggen? Hade gärna velat hyra den!

  Reply
  1. AFashionistasGuide says:

   Hej Petra! Absolut, det skulle jag kunna göra! Kram!

   Reply
  1. AFashionistasGuide says:

   Hej Lovisa! Tack fina du! Den kommer från det franska märket Paule Ka! Kram!

   Reply
 2. Olivia says:

  Vilket område vill du och Johan helst köpa ett hus i i framtiden?

  Reply
  1. AFashionistasGuide says:

   Vi har pratat lite om det och vi älskar båda två Gamla Bromma, så antingen Smedslätten, Ålsten eller Äppelviken, vi gillar Örnbogatan väldigt mycket, det finns några helt otroliga villor på den gatan med världens vattenutsikt, men då är det 25 – 30 miljoner kr som gäller så det är dags att börja köra dubbla sparkonton! Vi skulle även kunna tänka oss andra områden, så länge de ligger nära vattnet och har mycket skog och grönt! 🙂

   Reply
 3. Jennie says:

  Jag åker till London nästa helg och tänkte boka in en afternoon tea session, vart skulle du rekommendera oss att gå någonstans? Tack för en härlig blogg!

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.