A golden evening

Photographer: Mon amour


A GOLDEN EVENING. Tomorrow the Swedish tradition Midsummer takes place and Johan and I will celebrate it up here in Stockholm. I have no real relationship to the tradition as I grew up abroad during the first 8 years of my life, living in France, Italy and Belgium we were always abroad during this time of year. It truly is beautiful how bright it is at night in Sweden right now, my jetlag from New York has shown its presence during the last week so I have been able to enjoy the beautiful bright skies at night from our bedroom windows. It makes me a bit sad to think about the fact that we are already heading towards darker times. Why does the time pass so quickly! Sometimes I wish it could feel like time went as slow as it did when you were a little kid, I miss that.

But in the Maldives that feeling actually came back, it felt like when you arrived on the atoll you went in to island time and life slows down and you become much more present and I didn’t wear shoes for almost 2 weeks even though I had packed over 10 pairs that I was ready to rock. I loved the feeling of being more connected to the earth and ground and just focusing on what was going on then and there. The simple life, the Maldivian edition.


A GOLDEN EVENING. Imorgon är det Midsommar och jag och Johan kommer fira det här uppe i Stockholm i ösregnet som kommer äga rum. Jag har ingen direkt relation till Midsommar, då jag växte upp 8 år utomlands i Frankrike, Italien och Belgien så var vi inte hemma i Sverige under denna högtid utan vi var alltid utomlands. Det är verkligen häftigt hur ljust det är om kvällarna under denna period, min jetlag från New York har ju hållt i sig lite så jag har kunnat spana ut på den vackra ljusa himlen från sovrummet om nätterna och det känns inte bra att vi redan börjar gå mot mörkare tider igen. Varför går tiden så himla fort! Ibland kan jag sakna känslan som man hade som liten när tiden gick så långsamt, där man nästan kunde räkna minuterna som kändes som en evighet. Det var goa tider det!

Men på Maldiverna så fick man smaka på den känslan igen. Det var som om man trädde in i island time på atollen, allting gick lite långsammare och man var mycket mer här och nu. Skor var ingenting jag hade på mig under nästan 2 veckor, även fast jag hade packat med mig säkert över 10 par så var det barfota som gällde. Jag älskade att gå runt barfota på Maldiverna, det gav mig ett lugn och en väldig harmoni. The simple life, the Maldivian edition.


MIU MIU Sunglasses

DAY BIRGER ET MIKKELSEN Blouse (New!)

NIALAYA Bracelet

OMEGA Ladymatic

DAY BIRGER ET MIKKELSEN Shorts (New!)

PALMGRENS Clutch

VALENTINO Heels
6 thoughts on “A golden evening

 1. ISA says:

  Jag känner mer och mer att jag skulle behöva åka till en sån där plats för maximal detox av stress alltså! hehe. Men antar det är rätt dyrt att leva där va? 🙁

  Reply
  1. AFashionistasGuide says:

   Maldiverna är den perfekta platsen för det! Menar du dyrt att leva där som i att bo där på heltd eller som turist? Som invånare är det otroligt billigt men som turist så är det otroligt dyrt, det är så mycket skatter för allt du gör som turist på denna ö! Det blir ett pålägg på ca 25% på slutnotan så yes, det blir rätt saftiga summor. Kram!

   Reply
   1. ISA says:

    Aha! tack för att du alltid svarar så bra på kommentarer, all credd till dig för det. Jag tänkte mer om man skulle dra typ en månad så ja, turist. Men ändå leva väldigt enkelt liksom. Inte nått hotellkomplex o så 🙂 kram

    Reply
    1. AFashionistasGuide says:

     Det är det lilla, älskar att ha en dialog med er läsare, både på bloggen och instagram, det betyder jätte mycket! Har du instagram? Det finns ju billigare hotell på Maldiverna men mest så är det dyra resorts men jag tror nog absolut det skulle fungera att sätta en budget och hålla den! Kram!

     Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.