Stopover in Doha, Qatar

4 January, 2018
Doha

Photographer: Mon amour

STOPOVER IN DOHA, QATAR. On our way home from the Maldives we decided to do a stopover in Doha, the hub of Qatar Airways which was the airline that we flew with. We thought it might be fun to explore the city of Doha as we were connecting in Doha so we decided to stay 2 days in Doha before we took our last flight to Stockholm. I didn’t enjoy Dubai and I didn’t enjoy Doha, we stayed at the St Regis in Doha and the staff there were super friendly and professional but as soon as you left the hotel and went in to the city the ambiance wasn’t warm and safe. And as a western woman here you don’t feel comfortable as you know how the situation is for the women in these countries.

Oh well, we gave Doha a try and now we know and until they have turned their society in to a equal society for both men and women I’m not interested in coming back and supporting their country via tourism.

 

STOPOVER IN DOHA, QATAR. På vägen hem från Maldiverna så gjorde vi en stopover i Doha, i och med att vi flög med Qatar och det är deras hub. Vi tänkte att det kunde vara kul att upptäcka Doha lite snabbt på vägen hem till Stockholm så vi ändrade om vår bokning och stannade 2 dagar. Jag vet inte men Doha var inte my cup of tea på samma sätt som att Dubai inte var my cup of tea heller. Jag tycker det är en konstig/tryckt stämning i dessa städer, speciellt i Doha. Vi bodde på St Regis där personalen var trevlig och professionella men när man lämnar hotellets trygga mark så känns det helt annorlunda, folket känns inte varma och tillmötesgående, stämningen känns lite tryckt. Men men, man kan inte gilla alla platser här i världen, nu har vi iaf gett Doha en chans men det gick inte hela vägen.

Det är svårt att känns sig avslappnad som kvinna i ett land som detta där man vet hur skev kvinnosyn männen har. Det känns sorgligt att det ska behöva vara så men förhoppningsvis så utvecklas dessa länder och öppnar upp ögonen för ett jämlikt samhälle men tills den dagen kommer så är jag inte intresserad utav att komma tillbaka.

Jag gjorde en vlog från vår stopover i Doha, ni kan se videon här!

 

STELLA MCVARTNEY Sunglasses

SHOUROUK Earrings

MISSONI Cape (New!)

MELISSA ODABASH Dress

LONGCHAMP Bag

HEELOW Ballerina

Exploring the city of Doha

We stayed at the newly opened St Regis Doha.

Breakfast out on the terrace!

The view from our room.

They drove you around the city in little golf carts, the people of Doha don’t like to walk.

The main beach in Doha (You can see the St Regis Hotel to the left)

The beach cabanas in Doha take beach privacy to a whole new level.

We ate a delicious dinner at Nobu in Doha, my favourite memory from this short trip to Doha, I love Nobu!

The St Regis Doha at night

Back with Qatar Airways, ready to fly back home to Stockholm! I love the color of their business class necessity kit!

The food at Qatar Airways is always on point! I loved this dessert!

7 comments

Related posts

7 Comments

 • Reply Greta 4 January, 2018 at 21:27

  Jag håller med dig till 100% gällande arabländerna, gillade inte alls Dubai och kommer inte åka tillbaka, nu har jag inte varit i just Doha men har inget större intresse utav att åka dit då jag kan tänka mig att det är samma feeling som i Dubai!

  • Reply A Fashionistas Guide 5 January, 2018 at 11:13

   Dubai kändes snäppet bättre än Doha men jag gillade fortfarande inte Dubai, tyckte allt kändes fake samt att man vet hur kvinnosituationen är i dessa länder vilket tyvärr inte bidrar till upplevelsen..

 • Reply A. 5 January, 2018 at 10:05

  Vi gjorde också en stopover i Doha när vi flög med Qatar och känner samma sak om den staden, det kändes som en stor fasad och det är inte heller någon trevlig stämning i staden, kommer inte åka tillbaka dit.

  • Reply AFashionistasGuide 5 January, 2018 at 11:12

   Tyvärr så känns inte staden äkta eller genuin, allt känns som en fasad. Lite tråkigt men förhoppningsvis så utvecklas det åt ett bättre håll! :-)

 • Reply Anna 5 January, 2018 at 13:05

  Läste precis att ni ska skaffa hund, gud vad roligt! Har ni bestämt er för vilken ras ännu?

  • Reply AFashionistasGuide 5 January, 2018 at 13:40

   Ser fram emot det så mycket! :-) Vi har i princip valt hundras, vi väljer mellan 2 hundraser så vi får se vart vi hamnar! Kram!

 • Reply Missan 22 January, 2018 at 20:42

  Tycker Emirates är bra att flyga med (ej testat Qatar Airways) men that’s it. Svenskar flockas ju till Dubai men jag tycker det känns som en plottrig discokula som någon har dumpat mitt i en öken. Folk inser ju inte att det till synes om sist ALLTID är sharia som gäller , oavsett hur mycket pengar man har om man är där som turist. Blev obehaglig till mods under mina mellanlandningar i Dubai och Doha skulle aldrig komma på fråga. Skönt Malin att du är ärlig och skriver exakt hur du tycker kring detta. Att använda flygbolaget är illa nog så jag har också valt att inte sponsra turismen med några besök tills det blir slut på alla absurda stenåldersfasoner. Finns så många andra fantastiska platser att besöka här på jorden!

 • Leave a Reply